» »

Stekanje slike

Stekanje slike

EdHardy ::

Lepo pozdrav. Na računalniku skušam predvajati full HD Avatar. Ampak ne teče gladko in vsake toliko časa zašteka.

Zanima me ali je moj računalnik preslab.

Procesor: Amd X2 Dual-core 2,4 Ghz
Ram: 4Gb DDR2 667 Mhz
Grafična. Ati Raedon HD 3650 512 Mb gddr2
Matična: Asus M2N

Uporabljam pa BS player.

lp,
  • spremenil: EdHardy ()

floyd1 ::

Poskusi še z "Media Player Classic Home Cinema". Program je zastonj, izkoristil pa ti bo tvojo ATI grafično kartico za dekodiranje videa (DXVA) in s tem razbremenil procesor. Že dolgo več ne uporabljam BS-a zato ne vem, če po novem podpira tudi ta predvajalnik kaj podobnega, a MPC-HC dela to ZELO dobro in je vsekakor vredno poskusiti.

SkyEye90 ::

Za FullHD sliko je ponavadi problem le procesor, a tvoj naj bi to zmogel. Da pa se da video dekodirati s pomočjo grafične, pa prvič slišim, vsekakor vredno poskusiti. Velja tudi pri prenosnikih z integrirano grafično?

Še moje vprašanje glede štekanja, meni štekajo FullHD filmi z DTS-HD MA zvokom.. v čem bi lahko bila težava? Verjetno z zvokom, ampak ali je preslab procesor za oboje? Core2Duo 3GHz.

floyd1 ::

Praktično vse, tudi najcenejše kartice Ati (zdaj AMD) in Nvidia novejše generacije zelo pomagajo procesorju pri predvajanju videa - seveda če software zna to izkoristiti.

Tu je vse zelo podrobno razloženo, tudi to, katere kartice to podpirajo, katere to delajo boljše,...
http://imouto.my/watching-h264-videos-u...

Nekateri so problem zatikanja videa rešili tudi s CoreAVC kodekom, ki menda dela tekoče že na precej slabšem HW kot drugi kodeki. Tudi to je ena varianta, če ti grafična ne podpira DXVA. Konkretno zakaj pa pri tebi šteka ne bi vedel, vsekakor pa probaj še zgoraj predlagano.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

HTPC (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Kaj kupiti
27858650 (35375) Netrunner
»

Zatikanje zvoka + slike 1080p filmov

Oddelek: Strojna oprema
232054 (1741) tooshort77
»

ASROCK -ION 330 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
11218704 (9879) OK.d
»

HTPC sestava in programska oprema (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

41760753 (22819) umexteacher
»

Kateri player za mkv fajle (strani: 1 2 )

628450 (6775) gibaj

Več podobnih tem