» »

logitech M705 problem

logitech M705 problem

bullet321 ::

Živjo!

Kupil sem Logitech M705 miško in imam en problem, zdi se mi da mi miška ne deluje vredu, dejansko ko hočem nekaj kliknit, kot da bi se malo upočasnila miška in dejansko ne zadanem željenega.kot da bi štekala dejansko. ima kdo to miško mogoče, ali bi morala lučka pri laserju malenkost svetit(pri m505, ki je tudi laserska malo sveti neka lučka)?

LP

GrimReaper ::

Kot prvo naj povem da vem, da je 1 leto stara tema, ampak tole mora izvedt čimveč ljudi.
M705 miška ima velike probleme s sledenjem oz. natančnostjo.
Pojdite v paint, in hitro premikajte čopič v levo in desno (default nastavitev velikosti okna, 866 pik po širini), nastal bo vsaj 5cm debel trak.
Z normalno miško je tak trak debel 1-2cm.

Problem naj bi bil s pozicijo senzorja, ki je pomaknjen precej iz centra miške.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

nanoleet ::

Moja bo kmalu stara 2 leti, prve baterije, nikoli opazil da bi bilo karkoli narobe ali čudnega.

Tvojega testa ne razumem. Ne upošteva niti nastavitve sensitivityja niti accelerationa. Pozicija senzorja naj bi povzročala probleme kje? Da miška prej neha delat, če zaideš čez desni rob mize? :)

GrimReaper ::

Poglej, prebral sem skoraj vse komentarje na Newegg, Amazon in Logitechovi strani, zelo veliko jih omenja ta problem, tisti ki pa miško hvalijo pa očitno niso nikol v rokah držali pravilno delujoče miške, ker problem je očiten takoj ko priklopiš miško.

Recimo en komentar, ki lepo razloži zadevo:
Only one problem, but enough to make me return the mouse: the laser window is on the side of the mouse instead of the middle. Before I purchased it, I read reviews that said this was a problem. But since it was so poorly explained, I did not understand it and bought it anyways. But quickly I realized the issue. I have a 24" monitor. When I move the mouse from one side to side, the mouse travels about 2 inches on my desktop. My hand travels 2 inches, but my whole arm does not. My hand sort of pivots at the forearm or at the wrist. Try moving your mouse and you will see. The mouse essentially moves linearly from right to left, but the pivot at the wrist means that there is a slight rotation. The mouse moves in a slight arc. With the laser on the side, it means that the cursor is higher on the screen when on one side than on the other. In other words, it means it becomes very difficult to point where you want with this mouse. I am sure one can get used to this, but why bother?

Fora je tut, da so od Logitecha še najbolj kvalitetne miške nižjega ranga kot so RX250, RX1000, M500.

Itak je pa M705 premajhna miška, da bi jo uporabljal za desktop, laptopa pa nimam. Sej G9x je enako dolga, ampak ni tako visoka, in je primerna za držanje s prsti, M705 pa ni ne za dlan ne za prste.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

nanoleet ::

Ok, hvala, štekam princip zdej.

Sem imel prej MX Revolution in sem šel pogledat v omaro kje je mela senzor. Ista pozicija, ampak vseeno malo manj iz centra. Ampak pri meni spet ista zgodba, nikoli nisem imel problema s pošiljanjem miši kamor sem želel, na MX Rev. preigral še celo kar nekaj FPS igric.

Lahko da sem tako nezahteven ali pa tako hitro dojamem anomalije in se podzavesnto prilagodim?
Oh, zdej se spomnim tistih človeških robotov, ki so vedno trdili da vidijo razliko med recimo 8ms LCDjem in 2ms LCDjem... samo to je že druga debata.

Drugače imam pa precej majhne roke in meni ustreza. Jasno pa je da ni to top miška. Takrat sem jo kupil predvsem zaradi tega, ker je ni treba filat. Praktično sem pozabil, da imam wireless miš.
Je pa res malo hecna, če tako pogledaš - prevelika za laptop, majhna za desktop. Je kot nek hibrid, ki je meni simpatičen.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katera miška? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Kaj kupiti
32069593 (8293) yayo
»

Google najavil prelomno platformo za pretočno igranje Stadia

Oddelek: Novice / Igre
1711015 (9095) hamez66
»