Forum » Zvok in slika » Prenos zvoka iz TV na hišni kino
Prenos zvoka iz TV na hišni kino
baleno65 ::
Pozdravljeni!
Čeprav sem iskal informacije pri trgovcih (žal neuspešno), bi vseeno prosil še za vašo pomoč. Kupil sem TV aparat LG 42LE4500 in bi rad avdio signal iz TV predvajal preko hišnega kina. Na televizorju sem našel samo avdio izhod preko optičnega kabla, hišni kino pa tega priključka nima. Televizor in kino imam drugače povezan z HDMI kablom, očitno pa je to možnost prenosa signala samo iz kina na tv in ne obratno. Sedaj pa me zanima, ali je morda kje na skart kablu možnost avdio izhoda, ali kakšna druga možnost prenosa tona iz TV na hišni kino?
Lep pozdrav
Čeprav sem iskal informacije pri trgovcih (žal neuspešno), bi vseeno prosil še za vašo pomoč. Kupil sem TV aparat LG 42LE4500 in bi rad avdio signal iz TV predvajal preko hišnega kina. Na televizorju sem našel samo avdio izhod preko optičnega kabla, hišni kino pa tega priključka nima. Televizor in kino imam drugače povezan z HDMI kablom, očitno pa je to možnost prenosa signala samo iz kina na tv in ne obratno. Sedaj pa me zanima, ali je morda kje na skart kablu možnost avdio izhoda, ali kakšna druga možnost prenosa tona iz TV na hišni kino?
Lep pozdrav
- premaknil iz Pomoč in nasveti: gkovac ()
misek ::
Za SCART potrebuješ nekaj takšnega: http://www.mimovrste.com/artikel/114006...
Ali pa uporabiš izhod za slušalke.
Ali pa uporabiš izhod za slušalke.
zavajon ::
Če imaš na TV izhod za slušalke in na HK analogni vhod, bi se morda dalo s tem.
Če uporabiš SCART, se prepričaj, da je ta tudi OUT. TV-ji imajo običajno samo IN.
Če uporabiš SCART, se prepričaj, da je ta tudi OUT. TV-ji imajo običajno samo IN.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zavajon ()
SkyEye90 ::
S scartom bi skoraj sigurno šlo, imajo TV-ji tudi izhode, samo včasih je potrebno v nastavitvah za scart preveriti, ali je nastavljen na OUT oziroma KAJ naj pošilja na OUT. Izbrati moraš TV oziroma SCREEN. Poskusi torej s scartom in chinch v HK.
beks ::
maš nekje napisan kire žičke moraš kam priklotat na scart-u da ti dela.
sam sem tako naredu in dela
je simpl
evo sem najdu, scart razdreš in na pravih žičkah malo odstraniš izolacijo ter na njo prilotaš ta novo
sam sem tako naredu in dela
je simpl
evo sem najdu, scart razdreš in na pravih žičkah malo odstraniš izolacijo ter na njo prilotaš ta novo
kok je fajn....
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: beks ()
Hvala za načrt. Imam scart adapter, ga bom prelotal ali pa kar kupil takšnega, kot mi svetuje Misek. Vidim da ima ta možnost IN ali OUT. Zadeva mi sicer preko slušalk dela, ampak se je tečno vsakokrat, ko rabiš vstajat in preklapljat.
Glede nastavitve izhoda scarta na TV-ju pa sploh ne vem , da se tu da kaj nastavljat. Bom preveril.
Hvala vsem
Glede nastavitve izhoda scarta na TV-ju pa sploh ne vem , da se tu da kaj nastavljat. Bom preveril.
Hvala vsem
Zadeva z skart adapterjem ne deluje. Tudi po meniju TV-ja sem iskal , če se da kje kaj nastavljat, pa nisem nič našel, tako da mi ostaja še vedno varianta preko slušalk. Ima Še kdo več prakse s tem?
Aja, kateri signal (izvor) pa želiš poslati v hišni kino? Je to spremljanje TV signala preko antene, je to spremljanje programov preko zunanjega STB, je to ogled filma preko USB?
Ker na scart verjetno pošilja le zvok, ko gledaš TV. V primeru ogleda filma preko USB vhoda se mi zdi da ga ne.
Ker na scart verjetno pošilja le zvok, ko gledaš TV. V primeru ogleda filma preko USB vhoda se mi zdi da ga ne.
Hočem samo zvok iz TV poslušat preko hišnega kina. Pri prejšnjem ponudniku Siol je imel sam modem že avdio izhod. Sedaj sem pa zamenjal operaterja in njihov modem nima te možnosti. Zato hočem kar iz TV prenest avdio signal na hišni kino, pa razen optičnega kabla (ta možnost odpade) in slušalk ne najdem noben drug avdio izhod.
bojan69 ::
Imam t2 tv kupil sem philips hisni kino 5.1,ko imam zvok prek tv-ja mi dela samo levi zvočnik in woofer,če pa gledam film prek playerja mi normalno delajo vsi.Če je imel gdo podobne težave prosim sporočite rašitev.
baleno65, torej je tvoj izvor nek set-top box in ne TV signal iz notranjega dekoderja. Televizor v scart pošilja zvok, katerega sprejme preko antene (notranjega dekoderja). Zvok, ki ga sprejme iz zunanjih naprav preko scart oz HDMI povezavi, nevem če ga pošilja (odvisno od modela, za tvojega nevem).
Poskusi najprej na televizorju gledati en klasičen digitalen/analogen program (torej ne preko tvoje ponudnika in modema), pa povej če ti dela zvok iz scarta? To v glavnem mora delati.
Poskusi najprej na televizorju gledati en klasičen digitalen/analogen program (torej ne preko tvoje ponudnika in modema), pa povej če ti dela zvok iz scarta? To v glavnem mora delati.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Hišni kino šel k vragu, ostali so mi dobri zvočnikiOddelek: Zvok in slika | 3265 (1976) | St235 |
» | Zvok iz novejšega TV-ja na starejši Home Theater SystemOddelek: Zvok in slika | 2317 (1797) | gumby |
» | Plazma LG 50 pk350 (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Zvok in slika | 64470 (41440) | rezator |
» | Zvok iz TV na hišni kino preko HDMI kablaOddelek: Zvok in slika | 7536 (7297) | Zvezdica27 |
» | Hišni kino Sony in LCD Philips - Kako nastaviti zvok?Oddelek: Zvok in slika | 4099 (3841) | Dekinio |