» »

Zvok iz TV na hišni kino preko HDMI kabla

Zvok iz TV na hišni kino preko HDMI kabla

ST-777 ::

Televizor in Sony Blu-ray hišni kino BDVF700 sem povezal s HDMI-HDMI kablom. TV sliko predvaja in zvok se sliši na zunanjih zvočnikih. Sedaj bi rad, da se tudi zvok TV programa sliši na zunanjih zvočnikih. Nastavil sem v hišnem kinu na TV, vendar zvoka ni.

Uporabljam HDMI kabel verzijo 1,3 za digitalno multimedijsko povezavo do 1080p. Trgovina, kjer sem kabel kupil, je na spletni strani zapisala za ta kabel: dvosmerna (dual link) video povezava + avdio.

Zadevo bi lahko rešil z nakupom optičnega kabla, saj obe napravi to povezavo omogočata, vendar bi prej raje rešil problem s HDMI kablom, če je to možno.

Kaj naj še nastavim, da bo možno predvajati zvok TV programa preko hišnega kina na zunanje zvočnike?

Janac ::

iz TV slušalk izhoda na kinu aux vhod

s1m0n ::

Preko HDMI to verjetno ni možno!
Edino kar ti ostane je to kar predlaga Janac, če televizija ima priklop za slušalke in optični kabel.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: s1m0n ()

Janac ::



to je tak kabel

ST-777 ::

Če preko HDMI kabla prenos zvoka iz TV v hišni kino ni možen, bo po optičnem kablu še najbolj kakovosten avdio signal. Pet metrski optični kabel, ki ga potrebujem, se pri nas dobi, stane pa 11,90 € skupaj s poštnino.

Hvala za vse odgovore.

Janac ::

če imaš optični izhod na Tv pol bo ja

Zvezdica27 ::

lp,

audio return ne bo delal najbrž prek HDMI (kolikor vem samo na isti vir dela).

Ali iz TV ali iz Digija (ali Siol TV ali Amis al karkoli maš) optično na hišni kino )lahko tudi analogno. Poglej izhode iz naprave, ki lovi TV, in zvok ven na hišni kino.

zz

ST-777 ::

@Zvezdica27, prenos zvoka iz TV v hišni kino je možen preko HDMI kabla, ker tako piše v navodilih za moj hišni kino. Težava je le v tem, da nikjer v navodilih za TV nisem našel, da TV takšen prenos podpira, verjetno ga ne in to je razlog, da ni zvoka.

Na vprašanje, ki sem ga zapisal na začetku te teme ali je možen prenos zvoka TV programa v hišni kino preko HDMI kabla, je odgovor: da, vendar morajo takšen prenos podpirati vse 3 komponente: TV, HDMI kabel in hišni kino.

Nekatere verzije HDMI kablov dvosmernega prenosa ne omogočajo, prav tako tudi ne vsi najnovejši TV-ji. (Moj TV je letnik 2012, pa takšnega prenosa ne omogoča preko HDMI kabla.)

Na srečo ima TV izhod in hišni kino vhod za optični kabel, tako da lahko uporabim to možnost samo kabel ni ravno poceni, ker potrebujem dolžino 5 metrov in tudi vprašanje je, kako bo potekal optični prenos preko tako dolgega kabla, ker bo na enem mestu šel okrog vogala omare.

Če bo še kdo imel podoben problem in mu bo zadostoval optični kabel dolžine 2 m, cena pri nas ni pretirano visoka, stane 4,50 €.

Timurlenk ::

tudi jaz uporabljam optični kabel, da pripeljem zvok iz tv v hišni kino
Demokracija je zdej v drugem planu, to je vendar jasno.

s1m0n ::

ST-777, tudi če bi TV omogočal return kanal ti ne bi tega mogel uporabit za prenos zvoka televizijskim programov na tvoj hišni kino!

ST-777 ::

@s1m0n, v navodilih mojega hišnega kina piše, da lahko iz TV-ja sprejme avdio signal preko HDMI kabla, citiram: "če je TV združljiv s funkcijo Audio Return Channel".

Janac ::

nemogoče

ST-777 ::

@Janac, v angleški verziji priročnika je zapisano, kot sem prej omenil.

Operating Instructions Sony BDV-F700:

[Audio Return Channel]
This function is available when you connect the system and TV that is compatible with the Audio Return Channel function.
[Auto] : The system can receive the digital audio signal of the TV automatically via an HDMI cable.

Timurlenk ::

ja, to pomeni, da prvo povežeš pc s tvjem, da dobiš sliko s pcja na tv (in zvok)


potem pa še tv s hišnim kinom


ne vem, če zna katerikoli tv to naredit


v praksi bolj pomeni, da če boš povezal hišni kino s tvjem prek hdmija (namesto s scartom), bo zvok normalno deloval na hišnem kinu
Demokracija je zdej v drugem planu, to je vendar jasno.

ST-777 ::

Med televizorjem in Blu-ray hišnim kinom sem napeljal optični kabel in avdio povezava deluje odlično. Sedaj lahko poslušam tudi zvok TV programa na večjih zvočnikih. Optični kabel je boljša rešitev, kot žični, je cenejši, zvok pa ima manj šuma. Pet metrov optičnega kabla sem kupil v ljubljanski trgovini in zanj dal 4 evre.

mcgeek ::

'Audio Return Channel' je omogočen le preko HDMI 1.4 standarda ali novejšega. Hkrati mora to funkcionalnost podpirati televizija in tudi ojačevalec oz. AV sprejemnik. Optičen kabel je druga dobra alternativa.

Zvezdica27 ::

lp,

saj sem že zgoraj napisal, da kolikor vem audio return dela samo nazaj na isti vir (passtrough ali kako bi temu rekli pa ne omogoča). In če se jaz ne motim je pogoj 1.4, kar je kar visok pogoj in seveda stari receiverji tega še ne podpirajo (čeprav bi dal roko v ogenj da tudi na 1.3 dela)

http://www.hdmi.org/manufacturer/hdmi_1...

Že na začetku smo ti rekli, da spelji optično, tako da si sedaj prav naredil!

zz


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Hisni kino

Oddelek: Zvok in slika
121056 (832) simone
»

Zvok iz TV na hišni kino

Oddelek: Zvok in slika
253973 (2522) billy
»

kako dati zvok iz tv na hisni kino??? Prosim za pomoc

Oddelek: Zvok in slika
165081 (4673) krepki
»

Zvočniki-PC-TV (hišni kino) pomoč

Oddelek: Zvok in slika
113897 (3451) Riff
»

Zvok TV-ja skozi receiver

Oddelek: Zvok in slika
172417 (2362) icurk

Več podobnih tem