Forum » Loža » PayPal
PayPal
w4nkst4 ::
verjetno gre res za nateg oz je sumljivo...kako pa sploh poteka paypal plačilo? torej nekdo mi nakaže na paypal in ko dobi produkt in potrdi da je dobil produkt mi paypal sprosti plačilo in si lahko naprej nakažem? če je tko je podobn k alieexpres in njihov alipay, ali je kako drugače?
Furbo ::
Ok, še enkrat, počasi
NE BO TI PLAČAL, prejel boš le PONAREJENO potrdilo o plačilu na paypal.
Nič denarja, ki bi ga ti takoj povlekel dol, samo pekoč anus.
NE BO TI PLAČAL, prejel boš le PONAREJENO potrdilo o plačilu na paypal.
Nič denarja, ki bi ga ti takoj povlekel dol, samo pekoč anus.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
ok razumem nateg, samo razloži mi kako poteka način plačila...recimo da sem jaz prodajalec in ti kupec...
na alieexpresu je tako da jaz plačam, aliexpres zadrži plačilo, jaz dobim produkt in potrdim da sem ga prejel in je vse v redu, nato dobi šele prodajalec denar...kako je s paypalom newem
St235 ::
Paypal denar TAKOJ nakaže od kupca do prodajalca. Paypal NIKOLI ne zadrži denarja. Tako da vsak,ki ti pošilja potrdila, da je denar zadržan s strani paypala dokler ne pošlješ te nateguje.
ok razumem, kaj pa če bi mi ti plačal in ti jaz ne bi poslal produkta, kje je tu varnostna zaklopka?
Okapi ::
Tudi če dobiš denar (pa ga ne boš), še nisi varen pred prevaranti. Paypal bolj varuje kupce kot prodajalce.
Če kupec ne dobi robe, ali če dobi pokvarjeno, Paypal kupcu vrne denar in ga izterja od prodajalca.
Če kupec ne dobi robe, ali če dobi pokvarjeno, Paypal kupcu vrne denar in ga izterja od prodajalca.
Western Union (robo pošlješ, ko imaš gotovino v roki), ali nakazilo na tvoj bančni račun. Ampak boš težko dobil kupca.
St235 ::
toplakd ::
Če pri nas ne prodaš za željeno ceno, potem boš v tujini še manj.
Res je pa slednje odvisno od tega kaj prodajaš. Kakšno redkost boš lahko
v tujini bolje prodal, vendar tvoj notebook ziher ni neka ekstremno iskana
in redka mašina.
Res je pa slednje odvisno od tega kaj prodajaš. Kakšno redkost boš lahko
v tujini bolje prodal, vendar tvoj notebook ziher ni neka ekstremno iskana
in redka mašina.
Machete ::
Ali je kaj na temu, kar so nekateri pisali v prejšnjih postih (glede nagajanja zaradi nastavitev konverzije)? Paypal imam avtomatsko linkan na Ebay, tako da grem direktno samo na potrditev plačila. Danes mi javlja: www.paypal.com's DNS address could not be found. Gre pa za Buy it now, ko moraš takoj plačat, da se nakup sploh šteje.
Nazadnje sem kupoval na ebayu en mesec nazaj.
*OK vidim, da niti na paypal stran ne morem. Še kdo? Ali vam dela?
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Machete ()
OK hvala. Čudno. Tudi http://www.downforeveryoneorjustme.com/... pravi da je OK.
Mare2 ::
Jaz sem si nastavil PayPal balance v USD. A je to to? Naj en sproba, ker sedaj nimam nič za kupit. :)
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo
AC_DC ::
Ali je kaj na temu, kar so nekateri pisali v prejšnjih postih (glede nagajanja zaradi nastavitev konverzije)? Paypal imam avtomatsko linkan na Ebay, tako da grem direktno samo na potrditev plačila. Danes mi javlja: www.paypal.com's DNS address could not be found. Gre pa za Buy it now, ko moraš takoj plačat, da se nakup sploh šteje.
Kateri isp ?
Dnsje spremeni.
Sem ja to naredil. Sem imel def. prazno (auto). Sem fliknil 8mice in je šlo skonektat. Sedaj sem dal nazaj na auto. Thanks!
Mare2 ::
Imam eno vprašanje. Sedaj po novih ukrepih paypala gede menjave. Če kaj kupujem preko Aliexpresa v USD, a ni bolj ugodno, da plačam kar z Mastercard kartico? A je kdo že primerjal?
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo
torej če mi nekdo plača po paypalu, jaz pošljem izdelek on dobi, da lažen dispute da je izdelek pokvarjen, neprimeren...paypal varuje kupca, jaz kot prodajalec si lahko porinem prst u rit, ali kar dva=? :p
Se dogaja ja.
Matevz96 ::
Zakaj pa misliš da nekateri ne pošiljajo na balkan? Se prevečkrat dogaja...
#hooldthedoor
kixs ::
torej če mi nekdo plača po paypalu, jaz pošljem izdelek on dobi, da lažen dispute da je izdelek pokvarjen, neprimeren...paypal varuje kupca, jaz kot prodajalec si lahko porinem prst u rit, ali kar dva=? :p
Reci mu, da sprejmes PayPal placilo (za izdelek + postnino), ampak samo kot GIFT/FRIENDS. V tem primeru ne more nic zahtevat nazaj. Posljes seveda, ko ti nakaze in se ti Balance poveca za dogovorjeni znesek.
zunno ::
Reci mu, da sprejmes PayPal placilo (za izdelek + postnino), ampak samo kot GIFT/FRIENDS. V tem primeru ne more nic zahtevat nazaj. Posljes seveda, ko ti nakaze in se ti Balance poveca za dogovorjeni znesek.
Zahtevati ne. Lahkko pa še vedno zateži Paypalu, da mu je nekdo vdrl v račun, ali pa, če je plačal s kreditno, naredi storniranje transakcije pri izdajalce kreditne kartice. To se zelo pogosto dogaja pri prodaji navideznih predmetov (recimo CS:GO, TF2 ključi, CS:GO noži, itd.).
Ribič ::
Živjo.
Mar kdo ve kdaj bodo kaj uredili tole glede blokade plačil direktno v dolarjih? Ker se mi tudi dogaja, da lahko preko Vise Electron plačam le z izbiro paypalove pretvorbe EUR v USD, Če pa izberem plačilo v USD, mi pa plačilo blokira. Ni mi všeč, ker je pretvorba iz EUR v USD na paypalu nekam čudna oz. nenavadna, ker njihov faktor pretvorbe odstopa od tistega na borzi. Pravijo, da prideš skozi ceneje, če prepustiš svoji banki, da preračuna euro v dolarje.
Sem jim tudi že pisal glede tega. Najprej so odgovorili, da je njihov varnostni sistem blokiral transakcije zaradi povišane možnosti zlorabe. Čeprav se mi zdi tole čudno, saj že leta uporabljam en in isti računalnik za dostop in še to z iste lokacije oz. IP naslova (subnet). Hkrati so mi nekje po polnoči po našem času (ko sem valda spal) samo za 4 ure ponovno omogočili plačilo. Sem jih nato vprašal zakaj gre plačilo z uporabo paypalove pretvorbe normalno čez in če mi lahko deblokirajo kartico, pa mi še niso odgovorili nazaj.
lp
Mar kdo ve kdaj bodo kaj uredili tole glede blokade plačil direktno v dolarjih? Ker se mi tudi dogaja, da lahko preko Vise Electron plačam le z izbiro paypalove pretvorbe EUR v USD, Če pa izberem plačilo v USD, mi pa plačilo blokira. Ni mi všeč, ker je pretvorba iz EUR v USD na paypalu nekam čudna oz. nenavadna, ker njihov faktor pretvorbe odstopa od tistega na borzi. Pravijo, da prideš skozi ceneje, če prepustiš svoji banki, da preračuna euro v dolarje.
Sem jim tudi že pisal glede tega. Najprej so odgovorili, da je njihov varnostni sistem blokiral transakcije zaradi povišane možnosti zlorabe. Čeprav se mi zdi tole čudno, saj že leta uporabljam en in isti računalnik za dostop in še to z iste lokacije oz. IP naslova (subnet). Hkrati so mi nekje po polnoči po našem času (ko sem valda spal) samo za 4 ure ponovno omogočili plačilo. Sem jih nato vprašal zakaj gre plačilo z uporabo paypalove pretvorbe normalno čez in če mi lahko deblokirajo kartico, pa mi še niso odgovorili nazaj.
lp
šernk ::
tud sam mam blokirano zadevo...se bom v nedeljo ukvarjal s tem...
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.
kixs ::
mihec87 ::
Očitno bojo sforsirali svojo pretvorbo... Men na vprašanje zakaj ne gre plačat z to kartico sploh odgovorili niso.. In ja njihovo pretvorbo kar mastno zaribajo...
šernk ::
pravkar bil ob 2eur zaradi njihovega tečaja...jebt ga rabim zadevo nujno in nimam časa čakat na njih.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
peperko ::
...
Izbereš Wallet, preklopiš na Old account view izgled strani, greš v My money in pod Bank accounts vpišeš IBAN številko TRR. Potem čez par dni potrdiš znesek, ki ti ga PP nakaže banki in to je to.
V simpl pogledu ti ponudi samo US Bank account, moraš preklopit na "old account view"!
Se je tole v manj kot mesecu dni spremenilo? Nikjer -ampak prav res nikjer- niti pod Wallet niti pod Settings nimam "old account view".
Ima kdo slučajno direktni link do njega?
gusto ::
Od enega Kitajca sem dobil refund (nakup preko ebaya), vidim tam znesek med aktivnostmi na računu (paypal), dobil sem tudi mail o povrnjenih sredstvih, a teh sredstev na računu ni. Kaže mi stanje 0€. Tudi če kliknem na stanje v drugih valutah, še vedno nula. Mi je pa nakazal danes zjutraj, gre za kak zamik, da šele čez čas vidiš stanje? Ne vem, kar nekaj.:-)
JH84 ::
Ojej zaradi združitve v abanko sem dobil nov račun z novo Maestro in novo Viso Electron. Predvidevam da moram nekako na novo povezati Paypal in ta bančni račun in kartico. Če grem pod Wallet/Link a bank account, prikaže samo opcijo Add your US bank account...
A lahko kdo prisim svetuje, ker se ne spomnim niti več kako sem prvič povezal Paypal s tekočim računom in kartico
Če se prav spomnim sploh ne rabim povezovati nobenega tekočega računa, ampak smo kartico?
A lahko kdo prisim svetuje, ker se ne spomnim niti več kako sem prvič povezal Paypal s tekočim računom in kartico
Če se prav spomnim sploh ne rabim povezovati nobenega tekočega računa, ampak smo kartico?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: JH84 ()
amacar ::
Od enega Kitajca sem dobil refund (nakup preko ebaya), vidim tam znesek med aktivnostmi na računu (paypal), dobil sem tudi mail o povrnjenih sredstvih, a teh sredstev na računu ni. Kaže mi stanje 0€. Tudi če kliknem na stanje v drugih valutah, še vedno nula. Mi je pa nakazal danes zjutraj, gre za kak zamik, da šele čez čas vidiš stanje? Ne vem, kar nekaj.:-)
Si placal s sredstvi iz paypala ali iz kartice?
Ce si iz paypala bi moral imeti na racunu, ce si s kartico bo pa na kartici vidno v roku 2-4 delovnih dni.
Matevz96 ::
Ojej zaradi združitve v abanko sem dobil nov račun z novo Maestro in novo Viso Electron. Predvidevam da moram nekako na novo povezati Paypal in ta bančni račun in kartico. Če grem pod Wallet/Link a bank account, prikaže samo opcijo Add your US bank account...
Ne dodajaš računa ampak kartico.
#hooldthedoor
stalker ::
...
Izbereš Wallet, preklopiš na Old account view izgled strani, greš v My money in pod Bank accounts vpišeš IBAN številko TRR. Potem čez par dni potrdiš znesek, ki ti ga PP nakaže banki in to je to.
V simpl pogledu ti ponudi samo US Bank account, moraš preklopit na "old account view"!
Se je tole v manj kot mesecu dni spremenilo? Nikjer -ampak prav res nikjer- niti pod Wallet niti pod Settings nimam "old account view".
Ima kdo slučajno direktni link do njega?
Meni tudi ne kaže "old view" in če se prav spomnim, mi tudi mesec nazaj ni.
Ribič ::
Kako pa dejansko deluje tole z banko - mislim glede paypal-a, če dodaš svoj bančni račun v paypalu kot plačilno sredstvo?
Mar ti paypal začne kar trgati z računa ali moraš na banki dejansko avtorizirati, da lahko paypal sploh to počne?
Kaj, če dodaš bančni račun neke naključne tretje osebe?
lp
Mar ti paypal začne kar trgati z računa ali moraš na banki dejansko avtorizirati, da lahko paypal sploh to počne?
Kaj, če dodaš bančni račun neke naključne tretje osebe?
lp
Isto, kot če dodaš kreditno kartico "naključne tretje osebe".
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()
Ne mores dodati racuna druge osebe, mores potrditi prej dva zneska, ki ti ju nakazejo na trr.
Mislim, da sploh ne trga iz racuna, ampak se da samo brezplacno nakazati na trr. Js se imam povrzano kartico, tako da ne morem testirati.
Mislim, da sploh ne trga iz racuna, ampak se da samo brezplacno nakazati na trr. Js se imam povrzano kartico, tako da ne morem testirati.
Ja, če hočeš nakazati drugemu denar, ne moreš iz bančnega računa. Lahko samo iz kreditne kartice ali stanja na paypalovem računu. Na bančni račun lahko nakažeš samo samemu sebi.
Je pa to (mogoče) način za cenejše dvigovanje gotovine s kreditne kartice. Nakažeš kolegu na paypal xxx evrov, s kreditne kartice, on jih vrne tebi na paypal, ti jih naložiš na svoj bančni račun in dvigneš na bankomatu. Če dvigneš gotovino direktno s kreditne kartice, je visoka provizija.
Je pa to (mogoče) način za cenejše dvigovanje gotovine s kreditne kartice. Nakažeš kolegu na paypal xxx evrov, s kreditne kartice, on jih vrne tebi na paypal, ti jih naložiš na svoj bančni račun in dvigneš na bankomatu. Če dvigneš gotovino direktno s kreditne kartice, je visoka provizija.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()
Ce nakazes kolegu s paypalom iz kreditne bos imel provizijo 3% oz. tu nekje, dvomim da se splaca.
Za dvig z Vise je pri Abanki 5%, minimalno 12,5 evra. Se pravi je prek paypala konkretno ceneje.
gusto ::
Si placal s sredstvi iz paypala ali iz kartice?
Ce si iz paypala bi moral imeti na racunu, ce si s kartico bo pa na kartici vidno v roku 2-4 delovnih dni.
Plačal sem iz kartice in danes dobil nakazano nazaj, tako da je vse OK. Nisem vedel, da dobiš sredstva nazaj na kartico, mislil sem, da vedno na PayPal račun.
Maj ::
Kako naj nakažem denar na Paypal, zdaj, ko jim topuop ne dela???
https://www.paypal-topup.si/
Ima slučajno kdo kakšno rešitev.
https://www.paypal-topup.si/
Ima slučajno kdo kakšno rešitev.
Najdeš nekoga z obratnim problemom.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Paypal podpira tudi Slovenijo (strani: 1 2 3 4 … 14 15 16 17 )Oddelek: Novice / Omrežja / internet | 137812 (17776) | igi82m |
» | NKBM - virtualna predplačniška Visa (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 30684 (7409) | FoxKnox |
» | Debetna Visa Elektron ABanka - Paypal (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Kaj kupiti | 109730 (36777) | PINki |
» | Origin - načini plačila_Navadna bančna kartica?Oddelek: Igre | 11906 (10623) | Oktan |
» | Nakazanje na paypal (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 21127 (18204) | Kwizlord |