» »

PayPal

PayPal

Temo vidijo: vsi
««
19 / 77
»»

medenko ::

mico14: kok si ti star sploh in čemu si tako hudičevo naiven?

mi nakažeš 100€ na moj tr prosim, gratis?

nejodagreat ::

Na PayPal računu imam slabih 20€. Kupit nameravam izdelek, ki stane 45 funtov. Poleg tega sem dobil še kodo za 5 funtov popusta. Kar mi manjka bi plačal z Visa kartico. Katere stroške pretvorbe valute lahko tu pričakujem?

Hvala za odgovore.

Tilen ::

Stroške konverzije 20 EUR iz Paypal balance v GBP po neugodnem Paypal tečaju in preostanek po tečaju tvoje banke, če imaš tako nastavljeno.

Here's how to view our current exchange rate:

Log in to your account.
Click Profile near the top of the page.
Click My money.
Click Currencies next to PayPal balance
Enter the required information under Currency Exchange and click Calculate.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

Okapi ::

Pri 20 evrih je razlika sicer drobiž, ampak če gledaš na vsak cent, se bolj splača vse plačati s kartice (+ koda), evre pa prihraniš za nakup v evrih.

O.

nejodagreat ::

Eh ta denar mam že menda dve leti gor, brezveze čakat naslednji nakup.

ak81 ::

Pozdravljeni
Rad bi nekaj prodal na Ebay, naredil sem si paypal brez kreditne kartice.
Zanima me, če naprimer en izdelek prodam ebay.de za eure in drugega na .com za dolarje, imam potem na paypal računu x eurov in x dolarjev?
Ali se to pretvori v privzeto valuto.

Alamar ::

Da in da. Pri pretvorbi boš nekaj izgubil, saj ima paypal precej neugodne valutne tečaje. Brez kreditne kartice, konkretno VISA kartice, denarja ne boš mogel prenesti na svoj račun. Le za nakupe preko paypala ga boš lahko porabil.

Alamar je izjavil:

Da in da. Pri pretvorbi boš nekaj izgubil, saj ima paypal precej neugodne valutne tečaje. Brez kreditne kartice, konkretno VISA kartice, denarja ne boš mogel prenesti na svoj račun. Le za nakupe preko paypala ga boš lahko porabil.

Ne razumem
Da Torej bo na PP x eur in y usd. Torej ne bo pretvorbe.
Če nekaj kupim za x eur pa bo iz PP potegnilo x eur. Pa spet ni pretvorbe. Pod pogojem da je dovolj € na računu.

Ja.

O.

ok

Pretvorba bo,

1. Po želji, če sam hočeš
2. Če imaš Viso in boš hotel prenesti denar, ki ni v EUR, na svoj osebni račun
3. Če pri plačilu izdelka v x valuti zmanjka x sredstev, imaš pa na računu y sredstva. Ta y sredstva se bodo avtomatsko pretvorila v x za zahtevan znesek, razen če drugače določiš ob plačilu (opcija trganja denarja direktno iz kartice, po ugodnejšem bančnem tečaju)

imam visa elektron in trr na banki koper, kako najceneje in najhitreje spravim denar na paypal....

Hayabusa ::

Samo povežeš kartico (profile/add credit card) in bo boš kaj kupovala ti bo vzelo iz nje...

In tole ne pozabi nastaviti:
pp tečaji
http://slo-tech.com/forum/t450878/p3191...

ja samo ko moram nekomu vrniti denar na njegov paypal, je previsok fee....to želim.
kartico imam že povezano :)

O čem govoriš? Pri refundu ni provizije. Paypal celo vrne nazaj provizijo, ki je bila vzeta pri plačilu.

Potem uporabiš "send money".

Miroslavija ::

Pozdrav!
Na paypal sem se prijavil brez kreditne kartice. Sem popolen novinec kar se tiče paypala in ebaya in ker nisem na tej temi našel konkretnega odgovora bom kar vprašal. Rad bi kupilbožično darilo preko ebaya/paypala, in kot že rečeno nočem uporabiti kreditne kartice, niti nimam primerne, me pa zanima ali bo prodajalec sprejel plačilo preko top-up instant paypal plačila? Nekdo je namreč omenil, da nekateri takšnega plačila ne sprejemajo oz. sprejemajo samo direktno iz kartice. Kako je s tem? Kako pogledam ali prodajalec sprejme tudi takšno plačilo? V mojem primeru piše Zahlungen: PayPal, pod details pa so narisane same kreditne kartice, nobene omembe top-upa. In kot novinec ne vem ali je vseeno kako plačaš, samo da je paypal, ali ne. Rad bi preprosto nakazal preko top-upa točen znesek, ki ga bom plačal in potem kupil na ebayu. Drugače ne gre za visok znesek ampak vseeno :)

Rias Gremory ::

AFAIK nima veze, če imaš vezano kartico na Paypal ali ne.
Paypal je paypal in prodajalec sploh ne bo vedel ali ti potegne dol z kartice ali paypal računa.
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.

In kot novinec ne vem ali je vseeno kako plačaš, samo da je paypal, ali ne. Rad bi preprosto nakazal preko top-upa točen znesek, ki ga bom plačal in potem kupil na ebayu. Drugače ne gre za visok znesek ampak vseeno :)

Tako se ne kupuje.

Greš na ebay, buy, commit bo buy, in potem tam dalje slediš proceduri, ko te med nakupom preusmeri na paypal.

On misli, da bi nakazal na svoj račun ta znesek, šele potem bi se lotil kupovanja. In ja, tako se dela. Prodajalca ne zanima, kako je prišel denar na tvoj račun, njega zanima samo, da pride s paypala dovolj na njegovega.

O.

Miroslavija ::

Najlepša hvala za info :)

mico14 ::

You were asked to send 170EUR through western union and confirm the western union details to paypal so they can raise your limit of receiving funds through paypal. So your total payment you'll be getting is 500EUR.. 330eur for your Tablet and the one 1701EUR you were asked to send. So kindly proceed in sending it and you'll get your money activated into your account in next 4 hours as soon as you send it.

mi kdo pomaga, kaj naj s tem ?

skyline ::

Da ne bi res kej pošiljal.

A 330 eur ti kao ne morejo dat ker maš prenizek limit, 500 ti bodo pa lahko? A bejž no.

A nismo ta nateg pred nekaj dnevi že obdelali?
Mico14, nekdo te poskuša nategniti, ali pa te je že nategnil, če si tablico že poslal. V tem primeru se poslovi od denarja zanjo, ker ga nikoli ne boš videl. Šola za naslednjič.

O.

destroyer2k ::

Zdravo

Zanima me zakaj ne morem urediti opcije sms security key? Problem je ker sploh nimam te opcije v nastavitvah in sedaj me zanima če bi vi vedeli v čem je fora.

gimnazija123 ::

Pozdrav,
ima mogoče kdo izkušnje kako dolgo se ureja to s predplačniško visa kartico. Torej, če si grem stvar na nkbm rihtat v ponedeljek, bom že lahko isti dan zvečer preko nje plačal preko paypala ali ne gre to tako hitro?
lp

Če se boš brez problema registriral bo trajalo okoli 1 dan (če se prav spomnim), ker ti bo paypal dol potegnu cca. 2€ in potem vrnil nazaj.

skyline ::

trakus, izdelava kartice traja cca. en teden.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: skyline ()

Zdaj mi je en poslal refund in me zanima kaj je bolj ugodno?

Accept this payment and convert it to €2.98 EUR.

Accept this payment in Canadian Dollars and create a balance in this currency.

Če pustim v CAD se bodo pri naslednjem nakupu v USD ali EUR samodejno pretvorili in porabili ali ne?

mailer ::

Če boš kupoval v kanadskih dolarjih lahko pustiš in se ti ustvari nova valuta oz jo dodaš sam. Pri naslednjem nakupu se bo ta del porabil in dodal iz tvoje kartice preostanek. Za tako majhno vsoto je vseeno ali ti pretvori paypal, ker boš imel izgube par centov.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

Zopet imam problem
Na ebay sem dal izdelek in izpolnil celo proceduru na koncu pa me veže na pay pal tam pa hoče met spet kreditno katico, ki je nimam. Kako se da to rešit, res se mi ni še ene kartice za met.
lp

Ne gre, ni šans, na kocu ko hočem zaklučit ponudbo mi vrže da moram vnesti kreditno kartico tam pa ne moram naprej brez kk

kmetek ::

kupujem na zavviju robo pa sem opazil

Total: ?96.93 - > moralo bi biti 115.68
Total: €121.22

1 funt = 1.19 Euro

kam zgine teh 5€ in kako plačevati v funtih čim ugodneje? imam paypal in viso elektron.

hojnikb ::

tako, da ti paypal ne dela pretvorb..
#brezpodpisa

torej moram pustiti v funtih da se plača ali?

hojnikb ::

pretvorbo iz € v pound ti more nardit visa, ne paypal.
#brezpodpisa

ak81 je izjavil:

Zopet imam problem
Na ebay sem dal izdelek in izpolnil celo proceduru na koncu pa me veže na pay pal tam pa hoče met spet kreditno katico, ki je nimam. Kako se da to rešit, res se mi ni še ene kartice za met.
lp
To je zato, ker moraš imet verificiran paypal račun ali kartico, če hočeš prodajat preko e-baya. Nekako morajo preverit tvojo identiteto in to storijo preko verificiranega paypal računa, ki si ga potrdil s svojo kartico.

kmetek je izjavil:

torej moram pustiti v funtih da se plača ali?
Seveda. In imej v paypalu nastavljeno, da ti tvoja banka dela pretvorbo. Ne smeš v zavvi trgovini nastavit na Euro, ker imajo seveda tudi oni neugoden tečaj (danes 1.25)

jao jaz pa skoz kupoval v € 8-O

Pri trgovinah, kjer imaš možnost izbire valute, je dobro kupovati v njihovih "originalnih" valutah, saj imajo ponavadi neugodno pretvorbo v ostale svetovne valute. Seveda obstajajo tudi izjeme, kjer ne zaračunavajo prikrite provizije. Pač preveriš v par sekundah za vsako posamezno trgovino.

OK.d ::

Pri sportdirectu ni takšne krize, zavvi pa ima kar dober svoj tečaj:P
LPOK.d

Hvala za odgovor, na koncu bom moral najti kk. Hvala vsem ki delite izkušnje.
lp

Machete ::

Kako je z 'withdrawal' drugih valut če imaš viso?
Torej če dol potegneš xy$ ali to banka avtomatsko konvertira v €, ali vodi posebaj stanje na TR v $ in moraš sam zamenjat, če želiš to dvignit? Oziroma moraš dvignit in fizično zamenjat? Ali upošteva nastavitev v PayPal accountu da konverzijo vrš banka?
Vem pa da je opcija da najprej zamnjaš v PayPal računu po njihovi konverzijski stopnji in si potem nakažeš €..

da_monstr ::

Zdravo, ali moram imeti Visa/Mastercard račun, da lahko nakazujem s Paypalom? To bi uporabljal za nakazila iz trgovanja z Bitcoini in Litecoini, npr. iz BTCe ali MtGox. Ali je morda mogoče nakazovati iz teh strani direkt na moj bančni račun? Morda butasta vprašanja, ampak s tem še nimam izkušenj.

Machete ::

Iz btc-e se da, je pa najmanjši dolpoteg 500€. Ali pa narediš preko OkPay iz katerega enako lahko prenašaš, a tudi manjše zneske na TR.
Za MtGox nevem..

mura55 ::

Pozdravljeni,

zanima me, kako najceneje napolniti PayPal račun?
Namreč pri opciji sending money to family or friends PayPal zaračuna provizijo pri prenosu s kreditno kartico, pri odtegljaju s PayPal računa ali bančnega računa pa ne.
Koliko razumem slovenskega bančnega računa ni možno povezati s PayPalom.

hmm23 ::

ak81 je izjavil:

Alamar je izjavil:

Da in da. Pri pretvorbi boš nekaj izgubil, saj ima paypal precej neugodne valutne tečaje.

A je to prava oz. ugodnejša izbira (da mi ne dela paypal pretvorbe po zame slabšem tečaju), če plačujem v tujih valutah:

Bill me in the currency listed on the seller's invoice.
I will not know which foreign exchange rate has been applied to this transaction until I receive my card statement from my card issuer. I acknowledge that by choosing this option, my card issuer will determine the foreign exchange rate to apply to this transaction, and that I will not be informed of the foreign exchange rate or any additional foreign exchange fees applied until I am billed by my card issuer.

Select an option above, then click Submit to complete the currency conversion proces

Da

npl ::

Kaj natanko pomeni "Debit or Credit Card Daily Withdrawal Limit: 500€"? Je to limit za plačilo s paypalom ali limit za prenos denarja nazaj na kartico?

St235 ::

prenos na kartico, torej divg denarja iz paypal računa.
««
19 / 77
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Paypal podpira tudi Slovenijo (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
817139752 (19716) igi82m
»

Ebay-Paypal-Top up (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
7616004 (10134) dales
»

Debetna Visa Elektron ABanka - Paypal (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Kaj kupiti
333111599 (38646) PINki
»

Origin - načini plačila_Navadna bančna kartica?

Oddelek: Igre
4312267 (10984) Oktan
»

Nakazanje na paypal (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5121712 (18789) Kwizlord

Več podobnih tem