» »

PayPal

PayPal

Temo vidijo: vsi
««
20 / 77
»»

Racunalnik ::

Ce nabavim kreditno kartico se mi iz 500eur osnovnega paypal racuna na leto, dvigne limit na koliko in ali je to na mesec ali leto?

Ali sta kreditna kartica na paypalu in stanje na paypal isto? Sedaj placam s tistim kar imam nalozeno seveda z letnim limitom 500eur in me za nima kaj potem ce bi imel kredino kartico in verificiral account , bi lahko placeval loceno eno s kreditno kartico in njeno sposobnostjo, drugo pa kar bi imel na paypal racunu in ce bi se mi stem kar je na paypal racunu s potrditvijo kreditne kartice ta limit dvignil na kaj vec kot 500eur in na mesec in ne na leto?

St235 ::

ne, z kartice ne nalagaš neposredno na račun, ampak se ti avtomatično trga s kartice, če nimaš dovol Paypal Balance. Drugače pa ko imaš enkrat vertificirano kartico nimaš več omejitve koliko lahko zapraviš, oziroma si omejen samo z limitom, ki ga imaš na kartici/denarjem, ki ga imaš na paypalu. Edina izjema je da ne moreš poslat plačila večjega od 10.000€ naenkrat.

Torej ko imas kreditno kartico je paypal off the limit edino omenjenih 10.000eur je edini limit, pa seveda koliko imas limita na kartici na mesec?
Potem vrjetno lahko tudi neodvisno od svoje kartice na paypal nakazes denar ali pa ga prejmes od kakegaga drugega paypal racuna in to neomejeno porabljas ne glede na sposobnost kartice?

Kartica te stane letno clanarino ali se tudi pri transakcijah placuje ko placujes prek paypala?

Zgodovina sprememb…

kot jaz razumem pogoje paypala ja.

hvala za info

mailer ::

18.11 sem na dx.com kupil izdelek in ga tudi plačal preko paypal. Sem jim pisal pred dnevi, da izdelka še ni in nisem dobil nobenega odgovora. Kakšen je zdaj postopek za vrnitev kupnine? Moram zahtevat full refound? Kje to naredim, kar na paypalu? Tudi na Ebayu sem 20.11 kupil eno malenkost in plačal preko paypala. Rok za dostavo izdelka je 2.1.2014, ker pa izdelka zagotovo ne bom dobil me zanima kako naprej?
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

Machete ::

Paypal -> My Account -> Resolution Center -> Dispute a transaction

nosecnica ::

Pozdrav. Ustvaril sem si paypal račun z predplačniško viso od Nove KBM in ne razumem zakaj mi piše paypal balance: 0e, čeprav sem si na viso naložil denar. In zanima me še kaj pomeni tam na desno, pod notifications: Confirm email address in pa Confirm my debit or credit card. Kajti ne eno in ne drugo mi ne gre oz nevem kako se to napravi. Help :(

Tilen ::

Paypal balance je 0 EUR, ker imaš denar na Visi in ne na Paypalu. Plačuješ lahko normalno, ker gre denar direktno iz kartice, vendar moraš najprej čez proces verifikacije. Odtegnili ti bodo cca 1,5 EUR, poslali kodo, katero vpišeš v Paypal in denar vrnili. Podatki, katere imaš vpisane na Paypalu morajo biti za uspešno verifikacijo identični, kot na kartici.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

hmm23 ::

Tilen je izjavil:

Paypal balance je 0 EUR, ker imaš denar na Visi in ne na Paypalu. Plačuješ lahko normalno, ker gre denar direktno iz kartice, vendar moraš najprej čez proces verifikacije. Odtegnili ti bodo cca 1,5 EUR, poslali kodo, katero vpišeš v Paypal in denar vrnili. Podatki, katere imaš vpisane na Paypalu morajo biti za uspešno verifikacijo identični, kot na kartici.

Potem, ko ti nakažejo 1,5 EUR na paypal, a to moraš prenesti na Viso ali lahko pustiš (neomejeno časa) gor in ob naslednjem ebay nakupu se najprej to avtomatsko porabi?

AndreAS ::

Pozdravljeni,

Preko Paypala sem dobil refund. Medtem je izdelek prišel. Zdaj bi rad poravnal koliko sem dolžan.
Lahko kupcu kr pošljem ta denar preko SEND MONAY?

Lp ,Andrej
P.S. Vem da se lahko naredim FRANCOZA ampak za 11 € se mi ne ljubi :D

Gapi ::

Ne se delat francoza. Bodi pošten in kontaktiraj prodajalca in razloži situacijo. Mogoče bi se lahko še opravičil PayPalu za brezvezno repenčenje.
No person is rich enough,to buy back his past.

AndreAS ::

Valda da bom plačal, samo sem pri " kitajcih " po defaultu previden. Zato pa imamo Paypal kajne?

lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: AndreAS ()

hmm23 je izjavil:

Tilen je izjavil:

Potem, ko ti nakažejo 1,5 EUR na paypal, a to moraš prenesti na Viso ali lahko pustiš (neomejeno časa) gor in ob naslednjem ebay nakupu se najprej to avtomatsko porabi?

Nisem 100% prepričan, vendar ker v osnovi ne gre za Paypal transakcijo, se zna zgoditi, da boš 1,5 EUR dobil nazaj direktno na kartico. Tole sicer lahko traja - tudi kak teden. Velja za vse refunde, katere dobiš direktno nazaj.

Paypal balance (denar, ki ga imaš na Paypalu) ima pri nakupih vedno prioriteto, če ne določiš drugače. Se pravi, če bi imel Paypal balance 10 EUR in nekaj kupil za 20 EUR, bi ti s kartice odšteli 10 EUR. V kolikor bi izbral, da želiš plačati v celoti iz kartice, pa bi ti Paypal balance ostal nedotaknjen. Takšni primeri so smiselni takrat, ko nekaj kupuješ v valuti, katere nimaš na Paypalu. Iz Paypal balance torej praviloma ne kupuješ takrat, ko imaš sredstva v EUR, plačati bi pa moral v funtih ali dolarjih, ker je menjalni tečaj na Paypalu neugoden.

Zgodovina sprememb…

Gapi ::

Se pravi, če bi imel Paypal balance 10 EUR in nekaj kupil za 20 EUR, bi ti s kartice odšteli 10 EUR.

Meni je v takem primeru odštelo 20EUR iz kartice. Paypal ne zna vzet pol iz PP računa in pol iz tvojega TRR računa
No person is rich enough,to buy back his past.

Zna! Mogoče je to odvisno od dodane kartice? Lahko, da to deluje samo v primeru, ko ni potrebno pretvarjati valut? Kako je bilo v tvojem primeru? Si moral pretvarjat valute?

Zgodovina sprememb…

Machete ::

Gapi je izjavil:

Se pravi, če bi imel Paypal balance 10 EUR in nekaj kupil za 20 EUR, bi ti s kartice odšteli 10 EUR.

Meni je v takem primeru odštelo 20EUR iz kartice. Paypal ne zna vzet pol iz PP računa in pol iz tvojega TRR računa

To ni res.

Alamar ::

Res je, ko gre za drugo valuto, kot je stanje na paypal balance. Pravzaprav ti sploh ne vzame iz paypal balance, če je plačilo v drugi valuti. Na primer, danes sem naročil nekaj na zavvi (funti) in plačal preko paypala. Na paypal balance imam le USD. Trgalo mi je iz kartice in ne iz paypal balance. Pri plačilu nisem imel nikakršnih možnosti izbire. To se zgodi pri plačilih, ki se ne procesirajo direktno preko paypala (da te ne pelje postopek plačila preko paypal strani, ker tam imaš možnost izbire). Veliko večjih trgovcev nima paypal plačila preko paypal strani, zato moraš imeti balance sredstva v pravi valuti, ali pretvoriti pred nakupom sredstva v pravo valuto.

atomc ::

Pozdravljeni, ali se da preko "top up-a" nakazat denar v USD.

Ben

mailer ::

Danes sem dobil paket z dx in preklical dispute.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

Kako iz paypal balance dam denar na Viso?

Hayabusa ::

Withdraw.

Napiše mi to, da je strošek 2€, če nimam banke in the U.S.:

Withdraw Funds
PayPal offers the following options for withdrawing funds from your PayPal account.

Options Processing Time Cost
Withdraw funds to your bank account
Banks in the U.S.
3-4 Business Days popup
Free
for banks in the U.S.
Withdraw funds to your card 1-2 Business Days popup €2.00 EUR

Ja, to je normalno.

In ?

dajoker ::

Prvič nakazujem na paypal račun preko topup in klika... A mi lahko nekdo pove kaj vnesem v okenca NAZIV, NASLOV in KRAJ v spodnjem delu UPN obrazca.

Hvala vnaprej!
"Hacker" is a term of honour and respect. It is a term that describes
a skill, not an activity. K. Mitnick

luky ::

@dajakor

Nekako tako ti izgleda spodnji del nakazila preko Klika, saj pri mene ko sem že večkrat delal nakazilo.

luky!

dajoker ::

Aha... Vpišem naslov banke, kamor se nakazuje denar... Hvala!
"Hacker" is a term of honour and respect. It is a term that describes
a skill, not an activity. K. Mitnick

dajoker je izjavil:

Aha... Vpišem naslov banke, kamor se nakazuje denar... Hvala!

Vpiši samo iban in preveri prejemnika. Nekatera polja se tako samodejno izpolnijo.

Zgodovina sprememb…

Auba ::

Oj imam en Paysafecard za 100 € za stave pa ga ne mislim uporabiti, ker me je minilo do igranja. A bi bil kdo duša pa mi nakazal nevem 95 € na Paypal? Jaz pa njemu dam en Psc za 100 €? Bi bil zelo hvaležen.

Pa brez kakih nategov seveda. Sem član tega foruma že dalj časa.

Hvala in lp
Živjo :)

hojnikb ::

naredi si neteller in prenes keš iz paysafea na njihov wallet. OD tam si pa skreiraš mastercarda in ga uporabiš za paypal
#brezpodpisa

Bvooo to je pa cela kolobocija s tem. Res ne bi samo simple zamenjave naredil, ker se mi ne da raznih Netellerjev odpirat, pa delat še ene verifikacije pa ene virtual kartice in bogvekaj še . Že s Paypalom je bila dosti kolobocija :D

hojnikb ::

Auba je izjavil:

Bvooo to je pa cela kolobocija s tem. Res ne bi samo simple zamenjave naredil, ker se mi ne da raznih Netellerjev odpirat, pa delat še ene verifikacije pa ene virtual kartice in bogvekaj še . Že s Paypalom je bila dosti kolobocija :D

pa raskiraj potem menjavo z neznancem :)
#brezpodpisa

Jah dobro ravno vsak te pa tudi ne misli nategnit. Vsaj na temu forumu ne. Ena hitra transakcija ki te zamudi minuto ali dve proti tistim kolobocijam. Ah jej.

Majka bi bla, če bi bil tule kak kandidat. Ajde Psc v vrednosti 100 EUR za Paypal 90 EUR. Pošteno? :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Auba ()

ocet ::

pozdravljeni
imam eno težavico

mogoče kak strokovnjak pozna rešitev...
imam na paypal računu nekaj denarja pa bi ga rad withdrawal na visa electron, ki sem si jo naredil pri abanki. sedaj je pa problem, ker imam na paypal računu drugačen priimek kot na visa electron in se mi zdi da zaradi tega zavrne nakazilo (na paypalu imam npr priimek Novak, na visa electron kartici pa Novakc).. je pa res da še nisem šel na upravno enoto po tisto neko singerco al kaj je že..al zakaj mi ne gre nakazat, pravilno domnevam zato ker ni enak priimek na paypal računu in visa kartici? ker priimka pri nakazailu iz paypala ne gre spreminjati je tako? v čem je problem in kakšno rešitev lahko uberem.

zelo se zahvaljujem za uporaben odgovor.

hvala

andrej321 ::

Pozdravljeni

Kako si lahko nakažem denar z Paypala na visa electron v dolarjih. Vedno ko poskušam to storiti mi pretvori v eure po njihovem tečaju ki je zelo neugoden...
Hvala za pomoč.

http://slo-tech.com/forum/t450878/p3191...
ter nastaviš primarno valuto PP računa eur.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Hayabusa ()

Hayabusa je izjavil:

http://slo-tech.com/forum/t450878/p3191...
ter nastaviš primarno valuto PP računa eur.

To sem nastavil tako kot je opisano pa mi se vedno noče.

From This Balance
U.S. Dollar Balance

Amount
$5.00 USD

Exchange Rate
1 U.S. Dollar = 0.718496 Euros

Gross Amount
€3.59 EUR

Withdrawal Fee
-€2.00 EUR

Amount to Card
€1.59 EUR

Name on Card
.............

Card Type
Visa

Card Number
xxxx xxxx xxxx xxxx

Expiration Date
1/2018

Marko31 ::

Hej, mislim da to ne bo šlo. Jaz že sam iščem odgovor nekaj dni.

To, kar si spreminjal valute iz Euro na Dolar velja samo za na paypalu.

Kadar prenašaš denar iz paypala, na kartico ali trr, paypal sam pretvori valute, ki so primarne za kartico ali trr(SI - eur).Kao ne zapusti zda v dolarjih ampak v tvoji valuti. Niti ne pride do tvoje banke. Paypal s tem zasluži,zato pretvorbo naredi on in ne tvoja banka. Nekaj sem bral, da bi lahko preko payoneer to vzpostavil, ker pri njih načeloma dobiš virtualni US račun, kar gre potem na payoneer kartico samo tam so pa spet neke težave z potrjevanjem računa pa potem plačuješ dodatke na bankomatu, tak da se ne splača. Ampak, če se gre za manjši znesek pol že "poješ" tisto. Za večje je pa težava. Upam, da se motim in obstaja rešitev. Ampak po nekaj dnevnem iskanju le-te nisem našel nič. Pišejo tudi kak lahko odpreš na svoji banki kartico al nekaj v valuti dolar, samo to sem videl samo nekje in ni bilo nič podrobno napisano tak da.

Marko31 je izjavil:

Hej, mislim da to ne bo šlo. Jaz že sam iščem odgovor nekaj dni.

To, kar si spreminjal valute iz Euro na Dolar velja samo za na paypalu.

Kadar prenašaš denar iz paypala, na kartico ali trr, paypal sam pretvori valute, ki so primarne za kartico ali trr(SI - eur).Kao ne zapusti zda v dolarjih ampak v tvoji valuti. Niti ne pride do tvoje banke. Paypal s tem zasluži,zato pretvorbo naredi on in ne tvoja banka. Nekaj sem bral, da bi lahko preko payoneer to vzpostavil, ker pri njih načeloma dobiš virtualni US račun, kar gre potem na payoneer kartico samo tam so pa spet neke težave z potrjevanjem računa pa potem plačuješ dodatke na bankomatu, tak da se ne splača. Ampak, če se gre za manjši znesek pol že "poješ" tisto. Za večje je pa težava. Upam, da se motim in obstaja rešitev. Ampak po nekaj dnevnem iskanju le-te nisem našel nič. Pišejo tudi kak lahko odpreš na svoji banki kartico al nekaj v valuti dolar, samo to sem videl samo nekje in ni bilo nič podrobno napisano tak da.

Upam da se bo našla kakšna rešitev...

mat xxl ::

Imam problem z Paypalom. Na DX sem kupil en polnilec za telefon, ki ga dolgo ni bilo, zato sem odprl dispute na Paypalu in navedel, da izdelka ni. Izdelek je po ene slabih 3 tednih potem prišel, defekten in ni deloval, zato sem dispute dopolnil z vsemi temi navedbami, ob enem pa še direktno na Dealextremu odprl še pri njih pritožbo. DX na dispute sploh ni nič odgovoril, ne prej , ne po dodatnem opisu kjer sem navedel da je izdelek končno prišel da pa ne deluje . Paypal me danes obvešča, da je Dispute zaprl , ker traja, več kot 30 dni, nič pa o rezultatu skratka, "jebeš" tako zaščito potrošnika ...., skratka jaz sem odprl dispute, prodajalec se sploh ni oglasil, oni ga pa zaprejo mirno v 30 dneh brez vsake odločitve ali kar koli, po domače enega "nategneš", on odpre dispute ti sploh ne odgovoriš in po 30 dneh zaprejo reklamacijo. ???

Ker sem jim hotel povedati da zadeva ni rešena sem iskal kam bi to napisal, vendar nikjer v Paypalu nič na to temo?

Torej kaj sem naredil sam narobe ? Zanimivo pa je, da tudi na direktno reklamacijo na DX u nič ne odgovorijo že teden dni.

Torej kaj sem naredil sam narobe ?

nisi prebral navodil za uporabo, as simple as that. Zdaj si pač plačal davek na neumnost in se boš naslednjič pozanimal kako gre dispute pri paypalu.

Lahko kaj več poveš ?

bakus ::

Mene pa zanima kakšne so provizije za prodajalca, če stranka uporabi Paypal.

Na paypalovi strani sem našel da je provizija 3.4% + €0.35 EUR:
https://www.paypal.com/si/cgi-bin/websc...

Na večih ostalih slovenskih straneh pa piše da naj bi bilo 2€ provizije:
http://www.optiweb.com/nacini-placevanj...

Ali je mogoče tako, da ko kupec kupi artikel je potrebno plačati 3.4% + €0.35 EUR provizije od zneska nakupa. Ko si pa želi prodajalec nakazati denar k sebi na svojo Visa kartico, pa plača še 2€.

Ve kdo točno kako je s tem?
Hvala in lp.

Ajrina ::

mat xxl, pri PayPalu imaš potem, od kar odpreš dispute, določen čas v katerem lahko predaš dogodek v reševanje PayPalu (escalate dispute to a claim). Če tega ne narediš, smatrajo, da se je zadeva rešila. Prav tako dobiš obvestilo o vseh podrobnostih (koliko časa imata, da se zmenita med sabo, kdaj se bo dogodek zapr itd.) na mail, ko odpreš case.
Nažalost si v tem primeru naredil napako, ker nisi dogodka naprej posredoval. Edina možnost je, da počakaš na odgovor DX.

Ma ja saj propadel ne bom zaradi 22 usd samo, gre za princip, za BTW pa opozarjam vse kupce brezkontaktnih daljinskih polnilcev telefonov po QI sistemu, da nekateri niso po standardu oziroma so pre švoh......

Princip česa? da nisi ustrezno izpeljal pritožbenega postopka?

Alamar ::

bakus je izjavil:

Ali je mogoče tako, da ko kupec kupi artikel je potrebno plačati 3.4% + EUR0.35 EUR provizije od zneska nakupa. Ko si pa želi prodajalec nakazati denar k sebi na svojo Visa kartico, pa plača še 2EUR.
Da. Odvisno od valute, prometa in kakšen račun imaš na paypalu. Več si poglej na paypal strani pod paypal fees.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Alamar ()

toplakd ::

S tem da je % provizije odvisen tudi iz katere države je kupec.
««
20 / 77
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Paypal podpira tudi Slovenijo (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
817139666 (19630) igi82m
»

Ebay-Paypal-Top up (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
7615997 (10127) dales
»

Debetna Visa Elektron ABanka - Paypal (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Kaj kupiti
333111564 (38611) PINki
»

Origin - načini plačila_Navadna bančna kartica?

Oddelek: Igre
4312255 (10972) Oktan
»

Nakazanje na paypal (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5121699 (18776) Kwizlord

Več podobnih tem