» »

PayPal

PayPal

««
12 / 77
»»

Hayabusa ::

Niggaz, stalno nekaj spreminjajo, lani se še dobro spomnim da je bil fee tudi kot gift pri pošiljanju PP sredstev iz PP računa.

yoco ::

Sorry za offtopic vprašanje! Se mogoče kdo spozna na paysafecard? Zanima me kako kupuješ stvari preko interneta in kako sploh to deluje. Moras isto keš nakazat na svoj račun, itd.?

Rias Gremory ::

Živjo,

Sem pogledal zadnje 2 stvari in povejte če sem prav razumel.

Če hočem paypal in sredstva na njemu:
1. Si naredim paypal račun
2. Nakažem iz TRR-ja na paypal
Imam prav?
Ter kaj je plus, če uporabljam kreditno kartico (ni obvezna kajne)?

Če hočem denar iz paypala:
1. Potrebujem viso electron
2. Naredim withdraw in denar se mi z nekaj male provizije pojavi na TRR-ju
Imam prav?

Lp
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.

Če hočem paypal in sredstva na njemu:
1. Si naredim paypal račun
2. Nakažem iz TRR-ja na paypal
Imam prav?

Ne, PPsam trga iz TTR oz "povezane" kreditne, KO kaj plačuješ.

Če hočem denar iz paypala:
1. Potrebujem viso electron
2. Naredim withdraw in denar se mi z nekaj male provizije pojavi na TRR-ju
Imam prav?

Načelo da, pravi radio Erevan, samo glej da nimaš predplačniške Vise od B Koper, ker na njo withdraw denarja (PP) ne bo delal.
http://www.banka-koper.si/Fizicne_osebe...

Na debetna visa electron @ abanka preverjetno dela, verjetno tudi na ostale Vise (NLB, SKB, NKBM...), vendar imaš s to najmanj stroškov in jo je najlažje dobiti:
http://www.abanka.si/kartice/debetna-ka...

Aha, zdi se mi, da razumem.

Ne, PPsam trga iz TTR oz "povezane" kreditne, KO kaj plačuješ.

Če imam kreditno, je pomembno katero imam?

delfinus ::

Hoj,
Mastercard ali Visa. Obe vrsti kartic omogocata nakupovanje in placilo za izdelke preko Paypala. Visa je nekoliko bolj fleksibilna. Ce bos imel Viso si bos lahko nakazaoval tudi iz Paypala na Viso in potem bo storjen tudi avtomaticni priliv na tvoj TRR. Nakazovanje Paypal->MasterCard v Sloveniji zal ne deluje.

lp, d.

Okej, kaj pa če imam Maestro? Uporabim TRR?

skyline ::

Maestro ni kreditna in za paypal ne zadostuje.

fishy12 ::

mat xxl je izjavil:

turk1990 je izjavil:

Na tvojem mestu bi odprl paypal disputem in izberes da ti izdelek ni ustrezal in da si ga vrnil, zraven pa pripišeš številko paketa(na listku od pošte piše).

Prepozno artikel je kupil 6.11.2012 čas za dispute je pa 45 dni po plačilu !!! Torej bodo zavrnili !!! Najbolje je, da mu napiše in da svoj mail za Paypal in prosi prodajalca, da mu vrne denar nazaj, druge ni sedaj !

No sem kočno dobil nakazilo, sem moral plačati fee, pošiljatel ni odbil poštnine tako da se je ta razlika ravno pokrila...sem imel kar borbo z prodajalcem, sicer nikoli ni rekel da ne bo vrnil, vendar so tile angleži res leni...za 160 eur, sem porabil 3mesece, 20emailov in cca 10klicev (hvala T2 za nizke cene klica 1,5cena/min).

LP!

piromanček ::

a ve kdo kakšen menjalni tečaj oz. koliko keša zasluži paypal za vsak dolar, ko se kej kupuje?

Magic1 ::

Menjalni tečaj imajo slabši od naših bank, tako da nastavi, da ti banka naredi menjavo in ne paypal.
Magic

hmm kako pa to storim? ampak nevem, če bo to rešlo moj problem
skratka rad bi kupil nekaj, ki stane 28$ in povsod mi kaže, da je to manj kot 22€ tudi pri paypal konverterju
ko pa hočem plačat z paypalom je to kr naenkrat 22.5€
zdej a je to zaradi provozije ali so kakšni drugi stroški?

Machete ::

Paypalov tečaj. Ti zgoraj piše da ni najugodnejši.
Pa za 50c nerabiš komplicirat, usekaj da ti paypal konvertira..

Ne gre za kompliciranje, temveč za carino;)
Magic

ja samo to glede paypal tečeja ne razumem, ko pa mi njihov konverter kaže manj kot 22€?
če pa plačam tako, da mi banka menja valuto, kako je potem s carino? bo na paypal računu
kazalo plačilo 28$ a lahko nastanejo kakšni stroški, ker sem kupil v tuji valuti?

Machete ::

Tudi carina ti za par centov ne bo težila, ker imajo delo s tem, raje ta čas porabijo za pošiljke kjer je vrednost mnogo več od 22€ in kjer bodo pobrali toliko več carine. Razen če se najde res kak ultra birokrat z preveč časa.
Meni praktično nikoli ne carinijo tudi do 40-60€ vredno pošiljko.

glede na to v kakšnih cajtih smo je čisto možno, da mi davek naložijo

St235 ::

Fora je v tem, da če bodo zahtevali izpisek (račun) potem bodo ocarinli tudi če je cent čez 22, ker drugače imajo s tem samo stroške.

Nastavi plačilo v dolarjih pa je.

šernk ::

Odvisno je ali paket na carini ustavijo ali ne. Sam sem opazil da lažjih zadev, tudi če so večje ponavadi ne ustavljajo, so mi pa ustavili edini paket, ki je bil teže blizu enega kilograma in zahtevali račun. Pa če ti že pošljejo pismo domov imajo že s tem strošek, tako da dvomim da ti tistih njihovih 5€ oprostijo, če le ustrezaš profilu.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

in če nastavim plačilo v dolarjih in pol zahtevajo račun od paypala na njemu pa cena v $
a mi bodo oni po kakšen svojem tečaju to v evre spremenili ali bodo upoštevali od banke menjalni tečaj?

delfinus ::

Srednji tečaj Banke Slovenije na dan nakupa bo potem, Več klik.

lp, Davor.

hvala, samo še to
kje izberem za plačilo v dolarjih?

Jan_1 ::

Goldee je izjavil:

Ok, ker ni bilo pametnega odgovora na moje vprašanje sem šel v akcijo kar sam :)

Postopek, kako do denarja v Sloveniji:
V paypalu narediš withdraw. Omejitev je max 500€ na dan. Resetira se ob 00:00. Nadomestilo za transakcijo je 2€.
Denar si nakažeš na račun - na kreditno kartico. V mojem primeru sem si nakazal na Viso. Račun imam odprt pri NLB.
Čez 3 dni sem denar prejel na osebni TRR račun. NLB mi je direkt prenakazala sredstva iz Visa računa na TRR račun, brez vseh provizij. Krasno :)

lp

Pri Abanki je še dodatnih 2,49€ za prenos.

Kako pa je z DURS-om v tem primeru in davki/dohodnino? Kakšne so vaše izkušnje?

Tu sem nekaj zasledil vendar je tema izpred dveh let (predvidevam da se je že kaj spremenilo na tem področju): Paypal-davki za študenta

Moraš to ob oddaji dohodnine sporočit koliko je bilo teh nakazil in v kakšni vrednosti (v mojem primeru gre za plačila za delo), ali že prej kot sem nekje zasledil (takoj ko dobiš moraš to javiti na davčno).

Moj primer je da je približno 500€-1000€ mesečno (ne dnevno) ki bi si jih rad prenašal na TRR (fizična oseba). Pa še, če se po kakšni stopnji se to obdavči? (ista kot za katerikoli drug osebni dohodek?)

hvala za odgovore

Zakonsko gledano moraš zadevo prijavit. Šteje se ti v dohodnino kot vasak drug dohodek. bo pa durs zahteval tudi osnovo na podlagi česar je bilo nakazano (sp., avtorksa pogodba...)

mat xxl ::

Kot vem omejena prodaja rabljenih stvari ni podvžena davkom, drugo pa je organizirana preprodaja oziroma, že kar dejavnost.

500-100€ na mesec je bolj težko prodaja rabljenih stvari.

Lahko je kolikor znaš pametno zagovarjati...........

Alamar ::

Saj je napisal, da je plačilo za delo, torej je prijava dohodkov obvezna.

Modri dirkač ::

A tale https://www.paypal-topup.si/ deluje normalno? Je varna zadeva?
Everybody lies!

Da, je bilo "oglaševano" na PP Strani.

gazibo ::

Je se kdo dobil danes email od PP glede posodobljenih pravil ? just askin'

ZaLoMaT ::

Ja.

sheeptar ::

kaj bomo zdej mogl poslat ? :)

Nič, ker je šlo za lovljenje ribic, ki bi v napačne obrazce vpisali svoj user name in password, da vas potem kasneje oskubijo... Stvar je celo z https prišla, ni pa bila https//www.paypal.com temveč je bila malo drugačna domena tudi z paypal v njej ja in upam, da niste nasedli če ste si nemudoma res nemudoma na pravih straneh spremenite geslo !!!!

estons ::

Mail, ki sem ga jaz dobil, je prišel z domene e.paypal.com in je vseboval link na https-nekaj-paypal.com. Pri odpiranju tega linka nikjer ni vprašalo za username in password. Če je kdo imel drugačno izkušnjo, pa je možno, da je šlo za phishing.

Zadnja 2 mail od PP spremenb sta bila:
https://cms.paypal.com/cms_content/SI/en_US/files/ua/eu_20130516.pdf
https://cms.paypal.com/cms_content/SI/en_US/files/ua/eu_20130301.pdf

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Hayabusa ()

mat xxl je izjavil:

Nič, ker je šlo za lovljenje ribic, ki bi v napačne obrazce vpisali svoj user name in password, da vas potem kasneje oskubijo... Stvar je celo z https prišla, ni pa bila https//www.paypal.com temveč je bila malo drugačna domena tudi z paypal v njej ja in upam, da niste nasedli če ste si nemudoma res nemudoma na pravih straneh spremenite geslo !!!!

Sem se prijavil v svoj paypal in imaš na desni strani link do novih pravil, ki te peljejo na enak cms.paypal.com naslov, tako da ni tist mail fake.
Magic

In kaka je sprememba bistvo, ker se mi ne da brati solate...

toplakd ::

Vse piše v novih pravilih.

Master Chief ::

Pozdravljeni, imam eno tezavo oz prosnjo glede PayPala.

Stvar je sledeca, in sicer, rad bi nalozil sredstva iz Vise Elektron, ki jo imam na Abanki na PayPal.

Vem da PayPal sam trga sredstva iz kartice, v kolikor je povezana z njim in so sredstva zadostna, vendar jaz zelim sredstva prenesti na PayPal balance.

Zakaj? Zaradi Microsoftovih Live storitev, ker pri nas uradno niso na voljo, in mi direktne transakcije PayPal->kartica niso sle skozi zaradi regijske restrikcije.

Ker sem 2x na banki zaprosil za verifikacijsko kodo mi je PayPal po aktivacijskih kodah (verifikacija kartice) vrnil 3 EUR in sem poskusil znova, in glej ga zlomka, transkcija je bila uspesna.

Zal mi je to edini nacin dosedaj, da sem prisel do stanja na PayPalu.

Kontaktiral sem Banko, noben neve kako nakazati sredstva na PayPal, ces da PayPal avtomatsko bremeni kartico, vendar to v mojem primeru NE drzi, ker v primeru Microsoft ne more bremeniti PayPal kartice iz drzave, kjer LIVE storitve oz placevanje ni na voljo.

Se je morda kdo dokopal do resitve, kako iz povezane kartice nakazati denar na PayPal balance?

Ce ni resitve, bi se lahko s kom nekako dogovoril za menjavo "gotovina - nakazilo ba moj PayPal?

gregyk ::

Master Chief je izjavil:

Pozdravljeni, imam eno tezavo oz prosnjo glede PayPala.

Stvar je sledeca, in sicer, rad bi nalozil sredstva iz Vise Elektron, ki jo imam na Abanki na PayPal.

Vem da PayPal sam trga sredstva iz kartice, v kolikor je povezana z njim in so sredstva zadostna, vendar jaz zelim sredstva prenesti na PayPal balance.

Zakaj? Zaradi Microsoftovih Live storitev, ker pri nas uradno niso na voljo, in mi direktne transakcije PayPal->kartica niso sle skozi zaradi regijske restrikcije.

Ker sem 2x na banki zaprosil za verifikacijsko kodo mi je PayPal po aktivacijskih kodah (verifikacija kartice) vrnil 3 EUR in sem poskusil znova, in glej ga zlomka, transkcija je bila uspesna.

Zal mi je to edini nacin dosedaj, da sem prisel do stanja na PayPalu.

Kontaktiral sem Banko, noben neve kako nakazati sredstva na PayPal, ces da PayPal avtomatsko bremeni kartico, vendar to v mojem primeru NE drzi, ker v primeru Microsoft ne more bremeniti PayPal kartice iz drzave, kjer LIVE storitve oz placevanje ni na voljo.

Se je morda kdo dokopal do resitve, kako iz povezane kartice nakazati denar na PayPal balance?

Ce ni resitve, bi se lahko s kom nekako dogovoril za menjavo "gotovina - nakazilo ba moj PayPal?

Uporabi: https://www.paypal-topup.si/ in si nakaži sredstva na račun.

Aston_11 ::

To narediš direkt iz PayPala - nobena umetnost.

gregyk ::

Aston_11 je izjavil:

To narediš direkt iz PayPala - nobena umetnost.

Ne moreš, ker paypal pri plačilu trga direktno iz kreditne kartice. Rešitev je samo če ti kak kolega nakaže na paypal, ali pa top-up.

Blame MS not PP !

Lahko si narediš račun na moneybookers/neteller, pridobiš njihovo mastercard kartico in jo povežeš v svoj PP račun, ter tako plačaš, če je podprta UK "regija".

zlobann ::

Ali kdo ve ali se da plačati paypal top-up z Klikom preko NLB-ja?
Če ne, me zanima kateri obrazec oz. plačilni listek(št.) je treba izpolnit pri banki.

Lp

Seveda se da.
Everybody lies!

Če ne, me zanima kateri obrazec oz. plačilni listek(št.) je treba izpolnit pri banki.

UPN ?

V bitvu SEPA, ker UPNja ni več.

St235 je izjavil:

V bitvu SEPA, ker UPNja ni več.

Nope, UPN, ker topupu plačaš na slovenski račun pri krekovi banki.
Everybody lies!

zlobann ::

Hvala za hitre odgovore. :)
Za ta UPN me zanima če ima kdo s tem izkušnje oz. je že poslal na paypal, bi prosil, če me lahko kontaktira na zs.

Lp
««
12 / 77
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Paypal podpira tudi Slovenijo (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
817138451 (18415) igi82m
»

Debetna Visa Elektron ABanka - Paypal (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Kaj kupiti
333110514 (37561) PINki
»

Origin - načini plačila_Navadna bančna kartica?

Oddelek: Igre
4312030 (10747) Oktan
»

eBay - vračilo denarja (PayPal)

Oddelek: Pomoč in nasveti
329684 (7535) refosk
»

Nakazanje na paypal (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5121352 (18429) Kwizlord

Več podobnih tem