» »

PayPal

PayPal

««
13 / 77
»»

Dua'L ::

Zanima me če si ustvarim paypal račun in če mi kdo nakaže denar gor lahko ta denar uporabim naprimer za nakupovanje iger na originu? Je potrebno imeti tudi kartico kot so maestro,.. ali ni potrebe?
GTX680
Intel i7 2600
8gb DDR3

MIHAc27 ::

Če imaš denar na Palypalu, ga lahko porabiš za kar ti srce poželi, tudi če nimaš kartice (Če le sprejemajo Paypal seveda).

So pa malo bolj stroge omejitve, koliko denarja lahko zapraviš. Včasih je bilo samo 500$ na leto. Sedaj mislim da je že več (2500$ se mi zdi, ampak nisem 100%).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MIHAc27 ()

St235 ::

predvsem pa kartica maesrtro ti v nobenem primeru ne bo kaj dosti pomagala.

Dua'L ::

torej lahko brez kartice ker v originu piše:

aja sem napačno označil :D
GTX680
Intel i7 2600
8gb DDR3

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Dua'L ()

jezus, a ne vidiš pik zraven različnega načina plačila?? Kreditna je samo eden od treh načinov plačila. Pač izbereš paypal (tretja opcija) in je to to.

Rias Gremory ::

Živjo,

Zanima me če se, da uporabljati Paypal z Diners klasično kartico?

Lp
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.

Machete ::

Naj bi se. To bi bila opcija 'Discover' v listi kartic, med katerimi lahko izbiraš ko jo vežeš na tvoj račun.

pa vejica ni pred kar vsakim DA

Ok, hvala za odgovor.

Samo še nekaj, ali je vseeno katero Viso imam? Abanka ima na voljo: klasično, debetno in kreditno. Pri vseh piše, da se jih lahko uporablja za nakupe preko spleta.

kmetek ::

visa elektron banka koper.

Abanka

Master Chief ::

gregyk je izjavil:

Master Chief je izjavil:

Pozdravljeni, imam eno tezavo oz prosnjo glede PayPala.

Stvar je sledeca, in sicer, rad bi nalozil sredstva iz Vise Elektron, ki jo imam na Abanki na PayPal.

Vem da PayPal sam trga sredstva iz kartice, v kolikor je povezana z njim in so sredstva zadostna, vendar jaz zelim sredstva prenesti na PayPal balance.

Zakaj? Zaradi Microsoftovih Live storitev, ker pri nas uradno niso na voljo, in mi direktne transakcije PayPal->kartica niso sle skozi zaradi regijske restrikcije.

Ker sem 2x na banki zaprosil za verifikacijsko kodo mi je PayPal po aktivacijskih kodah (verifikacija kartice) vrnil 3 EUR in sem poskusil znova, in glej ga zlomka, transkcija je bila uspesna.

Zal mi je to edini nacin dosedaj, da sem prisel do stanja na PayPalu.

Kontaktiral sem Banko, noben neve kako nakazati sredstva na PayPal, ces da PayPal avtomatsko bremeni kartico, vendar to v mojem primeru NE drzi, ker v primeru Microsoft ne more bremeniti PayPal kartice iz drzave, kjer LIVE storitve oz placevanje ni na voljo.

Se je morda kdo dokopal do resitve, kako iz povezane kartice nakazati denar na PayPal balance?

Ce ni resitve, bi se lahko s kom nekako dogovoril za menjavo "gotovina - nakazilo ba moj PayPal?

Uporabi: https://www.paypal-topup.si/ in si nakaži sredstva na račun.

OK, Hvala, vendar imam spet težavo. Ko grem na stran in označim vse potrebne stvari, me preusmeri na spletno banko ABANET. (Abanka). Stran potrebuje za delovanje SIGEN-CA, ki sem si ga posebaj za to šel urediti in ga tudi uspešno namestil. Zdaj nastane težava, preko tega linka, ki ga izda TopUP mi pri prijavi na spletno banko ne zazna Certifikata in se tako tudi ne morem vpisati.

Če se prijavim preko domače strain ABANKE, mizazna certifikat, in se lahko prijavim.

Kako "prepričam" brskalnik, da tudi pri tem linku uporabi certifikat, ki je zanimivo isti link, kot na "domači" strani ABANKE?

Tilen ::

Si probal v IE?
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Master Chief ::

Pozdravljeni,

ja sem probal v IE 10, finta je bila da sem mogel informacije, ki mi jih je posredoval TopUP PayPal samo pravilno vnesti v plačilni nalog na spletni banki za transkacijo sredstev na PayPal.

No sedaj sem končal misijo, ki sem si jo zadal in sem zelo vessel, da lahko končno uporabljam VSE XBOX LIVE storitve tu v Sloveiniji, vključno z XBOX MUSIC PASS, brez katerega mi je bilo dolgčas, ko mi je potekel Trial in ko sem poskušal kupiti naročnino brez sredstev na PayPalu, samo preko kartice, (direktna bremenitev) MS za Slovenijo teh storitev ne podpira.

Sedaj imam Music PASS in je res fajn. Uporabljam ga na XBOX, Windows Phone 8 in seveda Win 8 PRO. Naročnina za en mesec pride 8.99 GBP, letna je 89.90 GBP.

Pogoj je, da imate vse naprave nastavljene na UK (Velika Britanija) regijo, MS account na UK regijo in sredstva na PalPalu.(Lahko tudi katero drugo, ki je uradno podprta)

Hvala vam za pomoč! Top UP PayPal je zakon!

Kras ::

Živjo. Rad bi se prijavil na paypal a na žalost z maestrom to ne gre. Vidim pa da nekatere druge države pa imajo omogočen Maestro. A je možno da se jst prijavim prek neke druge države na paypal in plačal nek izdelek na ebay in nato dobil na moj naslov ?
Se zahvaljujem za odgovor :)

PS: sem nov na forumu ;)
Lp

Če bi se hotel prijavit iz druge države, bi najprej potreboval kartico iz tiste države.

Kras ::

Hvala za informacijo. Sm dav že delat mastercard pa jo dobim konec mesca pa bom potem lahko komot kupu :=)

Živjo,

Zanima me, če lahko že kaj kupim če še nisem potrdil tiste 4 mestne cifre, ki jo dobim ob mesečnem izpisku?

Lp

delfinus ::

Dokler nimas verificiran svoj Paypal acount preko tiste kode ne bos mogel placat preko Paypala. Sicer pa se tista cifra vidi, ce uporabljas storitve e-bancnistva (npr. Klik). Gres pod pregled prometa na kartici in se vidi koda, ki jo lahko nato vneses v Paypal in verificiras svoj account. Kodo lahko dobis tudi, ce gres na tvojo banko in zahtevas, da ti povedo detajle glede prometa na tvoji kreditni kartici. Moras pa jim povedat datum kdaj si se registriral na Paypalu, da bodo vedeli kaj iskat. Znesek pa mislim, da je okrog 1.5EUR. Bancni manipulatorji velikokrat sploh ne vedo za kaj se gre in kaj bi rad, ker to ni del njihove rutine :).

lp, d.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delfinus ()

šernk ::

Meni so šli nakupi za par € skozi tudi brez potrditve kartice.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

gendale ::

lahko kupiš, ampak so neke omejitve glede zneska (sry, ne vem iz glave kok)

škoda da nimaš elektronskega bančništva, bi lohk takoj pogledu tisto št.
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)

Rias Gremory je izjavil:

Živjo,

Zanima me, če lahko že kaj kupim če še nisem potrdil tiste 4 mestne cifre, ki jo dobim ob mesečnem izpisku?

Lp

mislim, da tja do ene 100€ gre, sam ne me držat za besedo.

skyline ::

If your PayPal account is unverified:
- You can see your sending limit by logging in to your PayPal account and clicking My Account near the top of the page and then clicking View Limits.

Vir: https://www.paypal.com/us/webapps/helpc...

Ok, hvala za odgovore.

Alamar ::

delfinus je izjavil:

Dokler nimas verificiran svoj Paypal acount preko tiste kode ne bos mogel placat preko Paypala. .
Ne rabiš niti kode niti kartice, da uporabljaš Paypal za nakupe. Omejitev je limit, ki pa je 2500 EUR letno, če se ne motim. Seveda pa je potrebno predhodno naložiti sredstva na paypal račun (top up opcija ali, če ti kdo nakaže s svojega paypal računa).

shadeX ::

Eno vprašanje.

točno 2 meseca nazaj sem na Ebayu naročil 2 izdelka od dveh prodajalcev. 3 dni nazaj sem jim pisal da njihovih izdelkov še ni. 1 prodajalec mi je kar nakazal refund nazaj na moj paypal, drugi mi je napisal da mi bo poslal še en item. Danes sem dobil oba izdelka od obeh prodajalcev hkrati. Sicer en je bil odprt ( najbrž carina ) ampak vse je bilo noter in ni bilo nič poškodovano.

Uglavnem 2. prodajalcu sem že pisal da mu ni potreba pošiljati še enkrat tistega izdelka. 1. prodajalcu pa bi rad nazaj nakazal tisti refund, ampak problem je sledeč da na paypalu mi kaže isti balance kot prej ( 0.00 eur ). Transakcija pa je zabeležena kot refund in tudi piše da je bilo poslano na mojo kreditno kartico ( od kdaj ti avtomatsko pošiljajo na kartico ? ). Na moji kreditni kartici po 3 dneh nimam še nič. Torej vprašanje je koliko časa traja da pridejo sredstva iz Paypala na mojo viso?

ker nakazal mu bom nazaj ko dobim sredstva prej pa ne.

šernk ::

Glede refunda gre direktno na kartico lahko pa traja tudi 1 tedn da se pokaže na kartici. Pač kontaktiraj ga, da si dobil zadevo in želiš ponovno plačat. Ti bodo najbrž kar na paypal poslali podatke za plačilo.

torej nisem edini, ki se mu je paket spet izgubil :(

najbolj zanimivo je to...vsi trije naročeni 12.3. Prvi s trackingom je pršu v roku 10ih dni, drugi še dobr teden kasneje, tretjega pa ni in ni in ni. Hell ;(
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

shadeX ::

Ja meni so odposlali 18.2.13 in sem komaj danes dobil. Se pravi točno 2 meseca. lol

KoMit ::

Rad bi kupil nekaj z Irske, kjer je možnost plačila tudi s PayPalom. Tako sem si včeraj odprl PayPal račun. Z računom sem povezal MasterCard kartico. Račun sem potrdil z e-mailom. Verifikacije še nisem naredil.

Ko sem včeraj hotel plačati izdelek v vrednosti 7,99eur s PayPal računom sem kliknil »Pay« in napisalo mi je »This merchant is not enabled for auth/settle.« in plačilo ni bilo izvedeno. Kaj to pomeni?

racunpp ::

Pozdravljeni,

Imam cca. 300 € na paypalu, menjam za trr in sicer za 100€ paypala plačate 90€ .

Lep pozdrav

pickle_rick ::

A ima kdo kakšne informacije kdaj bodo zrihtal za Viso ISIC kartico paypal in ostalo? Sem samo zato šel menjat račun in kartico. Ko sem se pa poizkusil registrirati pa ni šlo. Kličem na banko potem, kjer rečejo da še ne dela in da bo kmalu, ne vejo pa kdaj.;((

Visa ISIC?

mihec87 ::

Hayabusa ::

Abanka, B Koper imata delujočo viso electron.

pickle_rick ::

mihec87 je izjavil:

Tole zgleda..
https://www.skb.si/osebne-finance/karti...

To ja... Zgleda ni isto kot navadna visa.

Živjo,

Ali je bolje, da ti pretvori Paypal v € ali banka?

Lp

PARTyZAN ::

Banka. Vedno.

Hvala.

dottor ::

Zanima me če ima kdo vezano kartico na AlertPay (Payza po novem)? Ker bi imel na eni spletni strani za si nakazat nekaj manj kot 46$ (za izplačilo na PayPal rabiš min. 50$ ampak zapiram račun, preko AlertPaya pa min. 10$), pa da bi mi pol ta oseba poslala na moj PayPal. Da se zmenit tudi da pustim kak $ njemu za uslugo. V primeru natega: I don't know who you are, but I would found you and kill you :))
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

JamesTheMan ::

Da ne odpiram nove teme, bom kar tukaj napisal:

Imam eno vprašanje, pred nekaj dnevi sem v eni slovenski spletni trgovini kupil neko stvar. Ker omogočajo plačevanje preko paypala sem plačal na tak način. Preko paypala sem preveril in prodajalec je dobil denar naslednji dan. Ker kupljeno stvar kmalu rabim, sem kontaktiral prodajalca in mi je zagotovil, da bo naročena stvar pravočasno pri meni. Res, da so bili te dni prazniki, vendar včeraj dobim sporočilo, da je bil status mojega naročila spremenjen in ko pogledam na njihovi strani piše: NAROČILO PREKLICANO. Ker je danes praznik ne morem nič, jutri bom poklical prodajalca da vidim zakaj je bilo moje naročilo preklicano.

Zanima me kaj lahko storim, če se npr. naročene stvari ne more dobiti, jaz pa sem že plačal preko paypala? Razumljivo, da bom v takem primeru zahteval od prodajalca denar nazaj. Vendar kam mi bo vrnil denar? Na paypalov račun? Ali bo znesek odštet iz kreditne kartice, preko katere imam paypal? Če dela vračilo, v kolikšnem času bi moral dobiti denar nazaj?

Prosim za pomoč.

Hvala in lp.

Tilen ::

Prodajalec naredi refund, v Paypalu ga vidiš takoj, na "računu" pa v cca enem tednu. Lahko, da ti je preklical naročilo, ker nimaš verificiranega Paypal računa. Skratka, veliko možnosti. Kontaktiraj prodajalca.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

JamesTheMan ::

Račun imam verificiran, ga bom jutri kontaktiral da vidim kaj je razlog.

andrew17 ::

Ker je že odprta tema ne bom odpiral druge.

Na bolhi prodajam svoj laptop za 900€. Dobil sem ponudbo iz Irske, da bi nekdo laptop kupil in da lahko on krije stroške poštnine. Napišem ok, on pošlje kar direkt naj mu dam mail od paypala, da bo on nakazal. nikol še nisem nič prodajal prek paypala, zato nevem kako to točno gre.
Zdaj me pa zanima nekaj stvari:
1. Če kupec ni zadovoljen z laptopm, in hoče denar nazaj al pa kaj...kaj se zgodi potem? malo mi je čudno, saj je oglas na bolhi in me je kontaktiral prek bolhe. sploh ni nč sprašval o kakršnih koli podrobnostih o laptopu in tko.
2. Kakšno provizijo morm zdaj plačat paypalu če dobim 930€...in a naj pol dam večjo ceno, ker js zdej nočem dobit nevem kok manj.
3. Kako bi mogu js to poslat? nekje sm prebral da mora paket imeti sledilno števiko, zato da je potem ok zame če se kupec pritoži.

http://www.bolha.com/racunalnistvo/pren...

hvala za odgovore

rajc123 ::

Torej zanima me kako odpreti račun paypal pred nekaj dnevi sem dobil od skb-ja neko novo kartico visa debatna kartica ki je tudi za nakupe prek spleta pa bi si zdaj ko imam to odprl račun paypal pa ma zanima zdaj nesploh če mi lahko kdo malo razloži kako to odpreti in kakšni so pogoji aja pa koliko mi trgajo za neke previzije oz. vodenje računa z paypal-a in pa če ko mi nekdo nakaže denar na paypal ko nekaj prodam ali lahko ta denar dvignem na banki z kartice te in če mi pri tem kaj trgajo z kartice ?

Hayabusa ::

andrew17
Na bolhi prodajam svoj laptop za 900EUR. Dobil sem ponudbo iz Irske,

Nateg zna biti, 99.9%.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Hayabusa ()

hojnikb ::

andrew17 je izjavil:

Ker je že odprta tema ne bom odpiral druge.

Na bolhi prodajam svoj laptop za 900€. Dobil sem ponudbo iz Irske, da bi nekdo laptop kupil in da lahko on krije stroške poštnine. Napišem ok, on pošlje kar direkt naj mu dam mail od paypala, da bo on nakazal. nikol še nisem nič prodajal prek paypala, zato nevem kako to točno gre.
Zdaj me pa zanima nekaj stvari:
1. Če kupec ni zadovoljen z laptopm, in hoče denar nazaj al pa kaj...kaj se zgodi potem? malo mi je čudno, saj je oglas na bolhi in me je kontaktiral prek bolhe. sploh ni nč sprašval o kakršnih koli podrobnostih o laptopu in tko.
2. Kakšno provizijo morm zdaj plačat paypalu če dobim 930€...in a naj pol dam večjo ceno, ker js zdej nočem dobit nevem kok manj.
3. Kako bi mogu js to poslat? nekje sm prebral da mora paket imeti sledilno števiko, zato da je potem ok zame če se kupec pritoži.

http://www.bolha.com/racunalnistvo/pren...

hvala za odgovore

scam 100%... run away..
#brezpodpisa

Magic1 ::

Kako pa deluje scam prek paypala?
Magic

luka161 ::

Mislim, da ga ne mor ebiti drugače kot koda, ki je podtaknjena v stran. paypal je kar zaščiten.
<a href="http://www.sanacija-vlage.si">Sanacija vlage</a> |
<a href="http://www.teambuilding-slovenija.si">team building</a>

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: luka161 ()

preko paypala je bolj težko scam, samo kaj hitro bo začel pošiljat potrdila,da je denar rezerviran ne vem kje in se bo na paypal nakazalo pošlje izdelek in podobne fore.

Magic1 ::

A ni preprosto, ko vidiš denar na svojem paypal računu, priporočeno pošlješ. Prej pač ne. Sam itak ti bo začel prej nekaj mutit in ti ne smeš pristat na nič drugega, kot denar na računu.
Magic

rajc123 ::

rajc123 je izjavil:

Torej zanima me kako odpreti račun paypal pred nekaj dnevi sem dobil od skb-ja neko novo kartico visa debatna kartica ki je tudi za nakupe prek spleta pa bi si zdaj ko imam to odprl račun paypal pa ma zanima zdaj nesploh če mi lahko kdo malo razloži kako to odpreti in kakšni so pogoji aja pa koliko mi trgajo za neke previzije oz. vodenje računa z paypal-a in pa če ko mi nekdo nakaže denar na paypal ko nekaj prodam ali lahko ta denar dvignem na banki z kartice te in če mi pri tem kaj trgajo z kartice ?

Up :D
««
13 / 77
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Paypal podpira tudi Slovenijo (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
817138451 (18415) igi82m
»

Debetna Visa Elektron ABanka - Paypal (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Kaj kupiti
333110514 (37561) PINki
»

Origin - načini plačila_Navadna bančna kartica?

Oddelek: Igre
4312030 (10747) Oktan
»

eBay - vračilo denarja (PayPal)

Oddelek: Pomoč in nasveti
329684 (7535) refosk
»

Nakazanje na paypal (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5121352 (18429) Kwizlord

Več podobnih tem