» »

PayPal

PayPal

««
11 / 77
»»

Alamar ::

SG_101 je izjavil:

Na spletni strani zavvi.com sem pred-naročil (pre-order) eno stvar in sicer v GBP. Sedaj pa me zanima naslednje: kakšen menjalni tečaj se upošteva? Ta, ki je danes, ko sem oddal prednaročilo ali pa tisti, ki bo, ko bodo dejansko trgali sredstva iz mojega TRR in stvar odposlali (enkrat splomladi)?

Je to stvar paypala ali pa trgovine (zavvi)?

PS: Na paypalu mi piše le "pending" in pa znesek v GBP, saj ti sredstva trgajo šele ko izdelek odpošlejo.

Upam, da sem bil dovolj razumljiv, kaj me zanima. Hvala
Odvisno kakšen način plačila si izbral paypal ali direktno kartico. Če preko paypala je potem še odvisno, ali imaš določeno, da ti paypal (neugodno) ali tvoja banka preračuna valuto. V vsakem primeru se bo upošteval tečaj na dan plačila. Mimogrede na zavviju imaš tudi možnost EURO valute.

Tilen je izjavil:

St235 je izjavil:

Ko ti nekaj kupiš (recimo na ebayu) potem plačaš točno toliko kot piše. Paypal ti ne bo zaračunal ničesar dodatnega.

To vedno ne drži, ker ima Paypal pri konverziji valut precejšnjo provizijo. Razliko lahko sicer zmanjšaš tako, da ti konverzijo dela tvoja banka in ne Paypal.
Če ti konverzijo naredi banka potem paypal ne zaračuna interno provizijo in njegova trditev drži.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Alamar ()

SG_101 ::

@Alamar hvala za odgovor. Plačal sem s paypalom, narejeno pa imam, da mi paypal preračuna valuto (default varjanta pač). To da lahko na zavviju plačaš z euri vem, vendar sem zanalašč izbral GBP, ker sem preračunal, da bi me prišlo malo ceneje (2€), saj je očitno paypalov tečaj boljši kot ta, ki ga uporablja zavvi pri spreminjanju cen iz gbp v eure (razen če ti naknadno paypal še zaračuna kakšne dodatne stoške za konvertanje valute - to pa ne bi vedel)

St235 ::

Tilen je izjavil:

St235 je izjavil:

Ko ti nekaj kupiš (recimo na ebayu) potem plačaš točno toliko kot piše. Paypal ti ne bo zaračunal ničesar dodatnega.

To vedno ne drži, ker ima Paypal pri konverziji valut precejšnjo provizijo. Razliko lahko sicer zmanjšaš tako, da ti konverzijo dela tvoja banka in ne Paypal.

To je čisto nekaj drugega, paypal ti pretvarja po slabšem tečaju kot lokalna banka, samo ne pobira nobenih provizij kot takih. Paypal ti kot kupcu vedno računa točno toliko kot vidiš na primer na ebayu. To, da ti likalna banka tujo valuto, recimo dolar, boljše pretvarja pa ne spremeni dejstva, da ti paypal računa točno X dolarjev.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: St235 ()

kje se pa naredi da ti banka konverta valuto in ne paypal? si želim to naštimat pa nikakor ne najdem. hvala

Tilen ::

Profile
My money
My preapproved payments - update
Set Available Funding Sources

To te potem pripelje na stran :
Manage Funding Sources

Tam imaš izpisano svojo kreditno in zraven Conversion Options, kjer lahko potem izbereš kako naj preračunava.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

super, najlepša hvala

Kupec ne plača provizije, plačuje samo prodajalec. Pri kupovanju preko ebay, plačevanju na spetnih straneh itd, se nikoli ne pgoovarja o tem kdo plača provizijo. je pač strošek prodajalca in jo vkalkulira v ceno izdelka.

gendale ::

evo se pravi če dobro razumem temo

če imam denar na paypalu, ki bi ga rad spravil na bančni račun in imam trenutno samo mastercard, je najlažje/najceneje tko:
-grem na abanko in vzamem viso electron
-počakam da jo dobim in si nanjo nakažem denar s paypala
-ta denar imam pol na računu od abanke, kjer lahko z njim počnem kar pač hočem

sem pozabil na kako malenkost?
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)

edino to, da ti pri nakazilu paypal vzame nekaj malega provizije.

ja, to sem opazil, ampak ok, še vedno bom dosti v + tako da ni panike :)

tlozej ::

- Imam Paypal račun
- Nimam kreditne kartice
Ali je možno, da mi kolega nakaže denar iz njegovega na moj Paypal račun in jaz nato koristim prejeta sredstva za plačevanje s Paypalom? Ali je za plačevanje v vsakem primeru potrebno imeti prijavljeno kreditno kartico?

Mogoče je odgovor že kje v temi podan, vendar ga nisem uspel dobiti...

LP

bluefish ::

Da, vendar so omejitve pri zneskih.

Mogoče veš kako visoke so omejitve?

LP

Hvala, mi je že bolj jasno. Sem uspel ugotoviti - brez kartice imam omejitev 500€ letno za plačevanje.

LP

dajoker ::

Kitajček mi je dal invoice z zneskom 21,39€. Ko dam na paypal plačilo, mi hoče trgati znesek 22,29€. Bom s tem zneskom carinjen in obdavčen? Ali bo upoštevan znesek na invoiceu?

PayPal sem polnil preko TopUp sistema, nimam kreditnih kartic.

Hvala za vsako pomoč!
"Hacker" is a term of honour and respect. It is a term that describes
a skill, not an activity. K. Mitnick

Upoštevan bo tist znesek za katerega bo vedela carina. Če bodo zadovoljni z kitajčkovim računom potem bo ok.

aambro ::

Samo v opozorilo: jaz sem naredil ravno tako, kot si opisal spodaj. Če nakazuješ iz EUR v EUR, ti bo Paypal vzel le neka 2 EUR provizije za prenos sredstev na VISA kartico.

Problem je, ker ima PayPal omejitev za dvig na kartivo 500 USD, dokler ne izpolniš tehle kriterijev:

Have a Verified PayPal account
    Be a PayPal member for 90 days
    No open buyer complaints
    No limitations in the last 30 days
    Have received over $10,000 USD since opening your account

Poleg tega traja do 2 dni s strani PayPala, da je transakcija "completed", potem pa še do 15 dni, da dobiš ta sredstva na VISA kartico.

Te informacije sem dobil od PayPala in od ABANKE.

Osebno cakam ze 5 dni in se vedno ni denarja na abanki.

gendale je izjavil:

če imam denar na paypalu, ki bi ga rad spravil na bančni račun in imam trenutno samo mastercard, je najlažje/najceneje tko:

xxpolhecxx ::

lep pozdrav

verjamem da je v tej temi ze bilo govora o topup storitvi. moje vprasanje pa je sledece:

na paypalu imam vneseno mastercard kartico, pise da imam potrjen racun. rad bi si gor nakazal malo vecjo vsoto denarja da opravim en nakup. v paypalu nimam dodane nobene banke.

ko grem na add funds se mi izpise tole:

Add Funds is Not Available

PayPal does not currently offer the ability to add funds from your bank account.

When you make a payment, PayPal charges the buyer's credit card and instantly credits the seller's PayPal account

preko topupa sem potem izpolnil obrazec in dobil podatke za transakcijo. zanima pa me ali moram denar obvezno nakazati iz bancnega racuna iz istega imena ali lahko grem na banko in denar nakazem z gotovino oziroma je problem ce denar nakaze tretja oseba (brat ali kolega).?

hvala

preko plačilne kartice ni možno nalagart denarja na paypal ampak pač plačaš vsak artikel neposrredno.

Da bi pa lahko nakazal denar direktno iz slovenskega TRR pa tudi še nisem slišal.

aambro ::

Dve objavi prej sem napisal, da še vedno čakam denar. No, danes je prišel (prvih 500 EUR), za kar so mi na banki trgali še 2,49 EUR (poleg PayPalove provizije 2 EUR.)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: aambro ()

@lakotnik:
vem da ti avtomatsko vzamejo iz kreditne kartice ce kaj kupujes. kolikor je meni znano se da nakazat preko trr na paypal. sam nisem ziher ce lahko nakaze tretja oseba na tvoj paypal

@aambro, :
meni so pri dvigu vzeli samo 2eur, nic druge provizije na banki

torej mi lahko kdo pomaga s kaksno informacijo za topup nakazilo?

nejcpirc ::

nalaganje na Paypal...

https://www.paypal-topup.si/

ja to sem ze naredil. mene zdaj samo zanima ali gre lahko kolega na banko in mi z njegovega imena nakaze na moj paypal? mislite a so lahka kaksbe tezave, da zavrnejo?

Looooooka ::

Ta top up je najbolj funny zadeva ever.
Prvi test, ki sem ga naredil je bil to, da sem si 18.10.2012 na svoj paypal nakazal 10 eur preko tistega trr racuna(da vidim ce dela).
Ker sem dobil mail s paypala, da me caka nakazilo(mislim, da celo naslednji dan) in da bo nakazilo vrnjeno(v roku meseca) ce ga ne potrdim...sem si rekel, da bom se to testiral. In pac nisem potrdil zadeve.
No zadnji mail, ki sem ga dobil je bil 29.01.2013, kjer me ze ene 4ic opozarjajo, da bodo denar vrnili tistemu, ki ga je nakazal(pac meni) ce ga ne prejmem.
Tko da zgleda nimajo glih vsega porihtanega do konca :D

Zgodovina sprememb…

kaj pa tu ne stima? najbrz traja da banka to vrne nazaj. najbrz je paypal ze podal zahtevek za cracilo denarja na tvoj trr. po mojem se tu zavlece s strani banke in ne paypala. sporoci ce dobis denar nazaj :)

Looooooka ::

Banka ti denar nakaze takoj naslednji dan. Definitivno je problem na njihovi strani, ker ga vracajo ze vec kot 3 mesece.
Ampak bom pustil, da vidim kdaj bojo porajtal, da nekaj ne stima.
Cakam na sporocilo, da jim ne rata nazaj poslat al pa da iz _sj_ni_vazno_iz_katerega_razloga pac ne ne bojo in da naj ga sprejmem :)

Zgodovina sprememb…

Sporoci potem ce se bodo spomnali vrnat. Drugace pa sem nasu svoj odgovor

https://www.paypal-topup.si/faq.php

Preko TRR lahko nakaze samo ista oseba z imenom in priimkom ki ga uporabljas na PayPalu

Ali je že kdo dobil tole sporočilo: This payment cannot be completed and your account has not been charged. Please contact your merchant for more information.

Danes dopoldan sem preko TopUp nakazal denar na PayPal in čez dve urci je že blo na PayPalu. Ko želim opravit nakup v hoh.de pa dobim tole sporočilo in ne vem kaj ne štima :/

Ali je potrebno kaj časa počakat preden lahka kupujem? Račun na PayPalu je potrjen, denarja je dovolj za nakup tako da mi res ni jasno

Zgodovina sprememb…

gendale je izjavil:

ok, danes sem po pošti dobil viso electron od abanke, grem na paypal vpišem št kartice in ostale stvari pa dobim to napako:
This credit card has been denied by the bank that issued your credit card. For details on why your card was denied, please contact your credit card issuer's customer service department. Or, you may want to try adding a different credit card.

kdo ve razlog?

PayPal je najvecje sranje ce mene vprasas. Jaz sem dobil odgovor:

Thank you for contacting paypal regarding your recent payment attempt. I will be happy to assist you today in resolving your query.

I have reviewed your PayPal account and can see that your payment of €1,190.90 Euro has been stopped by our internal security system.

To provide one of the safest online payment methods PayPal reviews every payment before it's approved. Occasionally, we may block the use of a particular card or your balance if there may be a higher-than-normal level of risk associated with the transaction.

When a payment is blocked, this is not a reflection of you or your account activities. Our internal security system is an automated system which reviews all of the details of every payment that is made through PayPal. It has been designed to recognise patterns that could result in buyer complaints, unauthorised claims or chargebacks. This is similar to the way your bank or credit card issuer approves transactions.

For fraud prevention reasons, I cannot see what aspect of this payment has caused our internal security system to intervene. Neither can I override or manually change the security settings to allow your payment to go through.

I can, however, give you advice on the steps you can take to reduce the chances that our internal security system will block any future payments.

If your payment has been blocked you can:

Clear your cache and cookies or try a different web browser Attempt to make the payment from a different card Attempt to make the payment at a different time Ensure that you are making your payment from your country of residence. If possible attempt to complete the payment from your home computer or the computer you most frequently use to access your PayPal account.

We regret any inconvenience this may have caused and we advise that you contact your seller and inform them why the payment has not been completed yet. If he seller accepts payments through PayPal they will be familiar with your situation.

Thank you for choosing paypal.

Yours sincerely,

Ololade

PayPal

in kaj naj zdaj s 1200eur ki sem jih nalozil na paypal? lahk sam gledam pa se pod nosom obrisem. niti jih ne morem zdaj dol dvignat ker nimam vise ampak samo potrjeno pre-payed kartico

Si sploh poizkusil predlagano?

ja vse sem probal razen tistega z drugo kartico. kaj oni mislijo da mam 15 kartic al kaj. se ta mastercard sem si zrihtal na skrillu sam zarad paypala. sploh ne vem kak bom zdaj placal oziroma spravu denar dol. zdaj sem narocil neko podlogo za misko za 2eur in je slo skozi. takoj ko hocem kupit laptop, mi blokirajo :@

gendale je izjavil:

gendale je izjavil:

ok, danes sem po pošti dobil viso electron od abanke, grem na paypal vpišem št kartice in ostale stvari pa dobim to napako:
This credit card has been denied by the bank that issued your credit card. For details on why your card was denied, please contact your credit card issuer's customer service department. Or, you may want to try adding a different credit card.

kdo ve razlog?

zdj sm probu isto kartico vpisat še na google checkout in jo tudi zavrne
zgleda bo treba mal na banko težit

evo sem pogruntu v čem je fora

tud če hočeš samo dvignit denar, moraš met na visi electron par e

joze46 ::

newbie vprašanje, ki je bilo sigurno že nekje tu odgovorjeno...

Na svoji spletni strani bi rad v prihodnosti ponujal nekaj fan merchandisa, par natiskanih majic in podobno. Gre za minimalno prodajo in tudi za minimalne zneske. Ali lahko teh par majic prodajam (oz ponujam, boh ve če bo to kdo kdaj kupil...) preko osebnega paypal računa?

hvala

flymy ::

lep pozdrav, imam eno vprašanje in sicer, dobil sem viso debetno kartico ter si nakazal denar is paypala na kartico, status je completed že tretji dan na paypalu vendar na kartici še ni denarja, zanima me koliko časa je potrebno ko je enkrat status completed da se denar pojavi na kartici.

hvala za odgovor.

Tilen ::

7 dni ne bi bilo nič neobičajnega.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

toplakd ::

To zna ponavadi kar trajat pri debetni visa kartici od Abanke.

Jaz imam Visa kartico pri banki Koper, pa je denar vedno čez tri dni na računu.

LP, Dejan

fishy12 ::

Imel bi eno vprašanje, 06.11.2012 sem kupil en izdelek, plačal preko Paypal-a, čez mesec sem ga prejel in vrnil nazaj ker mi ni ustrezal...prodajalec mi je neapisal:

-If you raise a resolution with paypal i will be able to reinburse
in še
-If you raise a reconciliation via papal I can refund you

Nimam pojma kaj storiti...

Prosim za pomoč...

turk1990 ::

Na tvojem mestu bi odprl paypal disputem in izberes da ti izdelek ni ustrezal in da si ga vrnil, zraven pa pripišeš številko paketa(na listku od pošte piše).

Hvala za odgovor, sem ravnokar to storil...ni mi pa jasno zakaj moram to storiti, morda se je vse skupaj preveč zavleklo in so kakšni časi preseženi za REFUND? Ponavadi sem ga avtomatično dobil od prodajalca ko je prejel paket nazaj. Bomo videli kaj bo, imam počasi že dovolj...

LP!

Mah sedaj javlja status zaprto, ker je preseženo 45dni...kaj sedaj?

nič kaj dosti. lahko upaš na poštenost prodajalca da bo vseeno nakazal.

Saj on bi, pa pravi da mu zavrača...seveda ko je čez 45dni...bom videl če mi bo poslal nakazilo preko paypala...

estons ::

Na svoji spletni strani bi rad v prihodnosti ponujal nekaj fan merchandisa, par natiskanih majic in podobno. Gre za minimalno prodajo in tudi za minimalne zneske. Ali lahko teh par majic prodajam (oz ponujam, boh ve če bo to kdo kdaj kupil...) preko osebnega paypal računa?

Kolikor se spomnim od predlani, ko sem študiral to zadevo, lahko preko osebnega Paypal računa prejmeš max 5 nakazil s kreditne kartice brez težav. Če ti šestič nekdo proba plačat s kreditno, ga ne spustijo več čez in si moraš zrihtat business (merchant) account, da bi še naprej prejemal plačila s kartic. Ampak lahko, da se je vmes že popolnoma spremenilo. Svetujem, da greš malo kopat po uradni dokumentaciji. (Če pa gre samo za nakazilo z enega Paypal računa na drugega, torej da ima nekdo že naložen denar na svoj Paypal račun in ti plača samo s temi sredstvi, potem ni omejeno.)

Alamar ::

fishy12 je izjavil:

Saj on bi, pa pravi da mu zavrača...seveda ko je čez 45dni...bom videl če mi bo poslal nakazilo preko paypala...
Povej mu, naj ti nakaže točen znesek pod gift opcijo na tvoj paypal email naslov. Tako ne bo rabil plačati provizije. Lahko pa se samo izgovarja, saj si pač zamudil rok za pritožbo in v bistvu ne moreš nič narediti.

Hayabusa ::

Provizije je po novem v vsakem primeru nakazovanja.

mat xxl ::

turk1990 je izjavil:

Na tvojem mestu bi odprl paypal disputem in izberes da ti izdelek ni ustrezal in da si ga vrnil, zraven pa pripišeš številko paketa(na listku od pošte piše).

Prepozno artikel je kupil 6.11.2012 čas za dispute je pa 45 dni po plačilu !!! Torej bodo zavrnili !!! Najbolje je, da mu napiše in da svoj mail za Paypal in prosi prodajalca, da mu vrne denar nazaj, druge ni sedaj !

toplakd ::

Hayabusa je izjavil:

Provizije je po novem v vsakem primeru nakazovanja.

To ne bo držalo. Sem pravkar preveril. Dobil točno toliko kot sem poslal.
Provizija ni bila obračunana na nobenem računu.
Če imaš denar na računu ga lahko pošlješ kot gift in ne bo provizije.
Če pa pošlješ denar kot gift in ga nimaš na računu (ga trga s kartice) je pa vedno bila provizija.

LP, Dejan
««
11 / 77
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Paypal podpira tudi Slovenijo (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
817138449 (18413) igi82m
»

Debetna Visa Elektron ABanka - Paypal (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Kaj kupiti
333110505 (37552) PINki
»

Origin - načini plačila_Navadna bančna kartica?

Oddelek: Igre
4312030 (10747) Oktan
»

eBay - vračilo denarja (PayPal)

Oddelek: Pomoč in nasveti
329684 (7535) refosk
»

Nakazanje na paypal (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5121352 (18429) Kwizlord

Več podobnih tem