Forum » Loža » PayPal
PayPal
amigo_no1 ::
Se mora avtor izjasniti o tem.
Imam občutek da je rahlo zmeden, na sliki ima na desni v mastem okvirju (pod notifications) par zadev, ki mučijo PP, vendar nekako tega ne vidi/ne razume.
Imam občutek da je rahlo zmeden, na sliki ima na desni v mastem okvirju (pod notifications) par zadev, ki mučijo PP, vendar nekako tega ne vidi/ne razume.
chrush ::
Danes sem dobil na mail od paypala tole:
What do I need to do?
1. Click here or type www.paypal.com into a new browser window, go to 'Legal Agreements' at the bottom of the page and then click 'Policy Update'.
2. Please read the Policy Update carefully. It contains important legal information about when and how the changes to our User Agreement will become effective. Click here to read
3. If you agree to the changes, you don't need to do anything as any updates will automatically come into effect. If you do not wish to accept the changes, we've also provided you with the steps you can take on the Policy Update page.
Zanima me, ali je kdo šel to brati in kakšne novosti uvaja, ker meni se tega res ne da vsega brati.
What do I need to do?
1. Click here or type www.paypal.com into a new browser window, go to 'Legal Agreements' at the bottom of the page and then click 'Policy Update'.
2. Please read the Policy Update carefully. It contains important legal information about when and how the changes to our User Agreement will become effective. Click here to read
3. If you agree to the changes, you don't need to do anything as any updates will automatically come into effect. If you do not wish to accept the changes, we've also provided you with the steps you can take on the Policy Update page.
Zanima me, ali je kdo šel to brati in kakšne novosti uvaja, ker meni se tega res ne da vsega brati.
https://www.facebook.com/OverMuraMuviMejkers
djforever ::
lp, danes sem sel na banko,po tisti pin, zenska neizobražena na banki seveda prvic slisi za paypal, kaj še le za 4mestni pin, potem ji kolegica zraven pove za kaj se v bistvi gre in kaj mi reče,da se ni prisel noben pin,
kak dolgo se caka na pin? od 19julija že cakam ..
prosim za odgovor,mogel b nujno narociti eno maticno
HVALA
kak dolgo se caka na pin? od 19julija že cakam ..
prosim za odgovor,mogel b nujno narociti eno maticno
HVALA
St235 ::
hja, kaj pa jim razlagaš da rabiš pin. Ti rabiš vetifikacijsko kodo, ki je razvidna z bremenitve kartice. Torej mora uslužbenka pogledat izpisek kartice in poiskat bremenitev s strani paypala. Tam potem na koncu piše 4 mestna vertifikacijska koda. Bremenitev s strani paypala pa se je zgodila tisti dan ko si dal zahtevo za bremenitev torej 19. julija.
sam moraš najprej ti vedet kaj sploh hočeš preden njo označiš za neizobraženo.
sam moraš najprej ti vedet kaj sploh hočeš preden njo označiš za neizobraženo.
ni nobene bremenitve, ce se kolegica njena na banki razume v to pa ni nikjer nic, prej sem dal ponovno da mi poslejo kodo,ker je nikjer ni pa smo vse pogledali
Za kakšno kartico gre? če imaš debetno bi moral takoj videt ali imaš tist € manj na računu.
hja, saj ni važno koliko imaš gor, važno je ali imaš sedaj ko si naročil novo vertifikacijsko kodo tist 1€ manj.
Kako pa lahko vidiš točno stanje MC, ne vidiš pa izpiska tranzakcij?
Kako pa lahko vidiš točno stanje MC, ne vidiš pa izpiska tranzakcij?
na bankomati, nimam pa na zalost klika ka bi doma pogledal, v pondeljek se grem 1x na banko pa jih razturam
Alamar ::
Ni bremenitve, če sploh ni bila sprožena verifikacija, kolikor vidim na predhodni strani. Najprej moraš sprožit postopek verifikacije, da sploh banka dobi tole kodo.
_IKE_ ::
eno vprašanje :
Paypal mi pošlje obvestilo da je bil izdelek plačan recimo v ponedeljek ob 12.00 uri ?
Kako hitro vidi prodajlec da je predmet plačan ?
Naslednjo uro, dan, teden ?
Paypal mi pošlje obvestilo da je bil izdelek plačan recimo v ponedeljek ob 12.00 uri ?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: _IKE_ ()
Tilen ::
eno vprašanje :
Takoj. Kitajec včasih potrdi Ebay plačilo še pred mailom. :)
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tilen ()
lp,sma bla z ocimom na ljubljanski banki,za to verifikacijo kartice, je rekla da ni blo niksnega prenosa (1e), sma zdaj mu zrihtala da bo imel Klik,ker je rekla gospa da teh podatkov ne bi smela izdajat, za kolega bi že davno mogel prek ebaya narocit eno maticno plosco ampak na žalost že predolgo cakam na verifikacijo, kaj naj storim?
mam pa mastercard in ljubljansko banko, naj pisem na paypal ali kako si pomagat?
lp
mam pa mastercard in ljubljansko banko, naj pisem na paypal ali kako si pomagat?
lp
mihec87 ::
Poglej na izpisek oz kliku če je bila po 19jul izvedena kakšna transakcija iz strani paypal....Če ne pa paypal support
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mihec87 ()
ja sem jim pisal, morem pocakat na odgovor, ne vem v čem bi bil problem
mogoce to da sem registriran pod radoslav na kartici pa je ime radislav,ma to veze?
mogoce to da sem registriran pod radoslav na kartici pa je ime radislav,ma to veze?
Sem ti že pred časom poslal zs za paypal nakazilo.
Tole z imenom bi znalo delati probleme.
Tole z imenom bi znalo delati probleme.
misek ::
S to verifikacijsko kodo sem tudi sam imel težave, saj mi je na lokalni banki niso znali najti. No, po enem telefonskem pogovoru s podporo iz Kopra so na banko dobili navodila kako in kaj. In sedaj je paypal aktiviran
gregyk ::
S to verifikacijsko kodo sem tudi sam imel težave, saj mi je na lokalni banki niso znali najti. No, po enem telefonskem pogovoru s podporo iz Kopra so na banko dobili navodila kako in kaj. In sedaj je paypal aktiviran
Imel iste težave, šele po klicu v Koper je uslužbenka znala pravilno poiskati kodo.
ja mogoce pa je to narobe,da ne znajo najti,ali pa moje uporabnisko ime na paypalu ker sem obrnil crke namesto radislav sem dal radoslav, misliste da jevtem problem?
guest #44 ::
V kolikšnem času se opravi izhodna tranzakcija...takrat ko kupiš nekaj z paypalom. Gre to ponavadi v roku delovnega dne?
misek ::
In je šlo kar preko telefonskega pogovora?Telefonski pogovor je bil z delavcem iz Kopra. Nato pa sem MORAL osebno na banko, kjer so mi napisali to kodo na list papirja. Preko telefona ali elektronske pošte ni šlo zaradi varovanaj osebnih podatkov.
Menda pa je bil problem v temu, da transakcija nekako še ni bila vknjižena. Karkoli že to pomeni...
Jaz sem dobil po treh delovnih dneh preko telefona na podlagi podatkov s kartice (delavska hranilnica)
decki danes sem dobil nlb klik,sem se registriral in hopla osmega so mi ze poslali to kodo, ocitno ona na banki ni videla te kode, zdaj je stanje verificirano,pise mi 3e verjetno 2x1,50 kaj so mi dol potegnili,stanje pa mi bo pokazalo za 24ur verjetno (realno stanje na kartici)
ewo poslali do mi maticno plosco in ne vem kaj so mi zdaj to poslali,
posta bo sla preko DHL (hitra pošta) in zdaj so mi po maili poslali tole
Best Regards,
Jane
pomoč
posta bo sla preko DHL (hitra pošta) in zdaj so mi po maili poslali tole
Best Regards,
Jane
pomoč
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: djforever ()
To je limit za dvige in ga kot fizična oseba ne moreš dvignit čez 500 dnevno na klasičnem računu. Če hočeš več rabiš poslovni paypal račun.
Situacija:
Predplačilna Activa Visa Electron pri banki Koper:
http://www.banka-koper.si/Fizicne_osebe...
Ko sem jo verificiral pri PP (trgajo 1.5E iz kartičnega računa) so mi vrnili 1.5E oz 1.83 USD na PP račun.
Je bilo še pri komu tako, ker tole mi ni normalen postopek ?
Predplačilna Activa Visa Electron pri banki Koper:
http://www.banka-koper.si/Fizicne_osebe...
Ko sem jo verificiral pri PP (trgajo 1.5E iz kartičnega računa) so mi vrnili 1.5E oz 1.83 USD na PP račun.
Je bilo še pri komu tako, ker tole mi ni normalen postopek ?
gazibo ::
To je limit za dvige in ga kot fizična oseba ne moreš dvignit čez 500 dnevno na klasičnem računu. Če hočeš več rabiš poslovni paypal račun.
vbistvu ta limit se lahko dvogne ce izpolnjujes tele pogoje:
- si imel 10k€ prihodka na PP racuna
- si vec kot pol leta clan PP
- nisi v zadnjih 30 dneh imel nobenih dispjutov, limitiranega accounta alo karkoli podobnega
Tko so meni povedali ko sem klical PP. Ni pa nujno da ti bojo dejansko odobrili dvig limita. To so kvecjemu predpogoji nekak.
To je normalen postopek.
Kako je normalen, če sem pri Abanki z debetno viso electron ob postopku verifikacije kartice dobil vrnjeno na trr in ne PP račun ??
http://www.abanka.si/kartice/debetna-ka...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: amigo_no1 ()
Meni so vrnili na PP in ne TRR. Vsekakor ne vidim kaj bi bilo narobe s tem.
EDIT: pa imam isto Kopersko predplacilno
EDIT: pa imam isto Kopersko predplacilno
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gazibo ()
Na koprski so mu na PP vrnil (predplacilna), na abanki so mu na TRR vrnil (debetna).
Ocitno ga je to zmedlo
Ocitno ga je to zmedlo
bajsibajsi ::
Je mozno, da nimajo kam poslati nazaj? Mislim kako tale "racun" pri predplacnisni VISA kartici pri Banki Koper sploh deluje? Saj pri narocilu ni potrebno biti njihov komitent. Tudi sam sem si pri njih uredil zgolj to kartico; ker je za ravno free. Po drugi strani, pa nek racun mora obstajati, saj si gor uporabnik nalozi denar, da sploh lahko placuje z njo.
womb
Tehnično sta obe predplačniški, več kot imaš na računi ne moreš porabiti.
bajsibajsi
Ja, tako je, ko greš na banko in nekaj položiš "na kartico" imaš nek račun, da te lahko sploh povežejo z njo oz. povežejo polog s kartico.
Na zadnji strani kartice je pri meni naveden številka TRRja, SI56 0100 000 1000 153 ter sklic/referenca.
Hitro iskanje pokaže da je SI56 ... IBAN banke Koper http://www.kreatik.si/bic_slovenia.php -> sklepam da imamo vsi imetniki dotične kartice naveden enak TRR in je unikaten samo sklic/referenca.
Potem se zna recimo zgoditi, da če nekaj kupim (PP potegne denar iz linkane kartice banke Koper) in nakup ne gre kot bi moral ter imam uspešen dispute, da gre denar nazaj na PP račun namesto na kartico (od koder je prvotno prišel).
Na koprski so mu na PP vrnil (predplacilna), na abanki so mu na TRR vrnil (debetna).
Tehnično sta obe predplačniški, več kot imaš na računi ne moreš porabiti.
bajsibajsi
Ja, tako je, ko greš na banko in nekaj položiš "na kartico" imaš nek račun, da te lahko sploh povežejo z njo oz. povežejo polog s kartico.
Na zadnji strani kartice je pri meni naveden številka TRRja, SI56 0100 000 1000 153 ter sklic/referenca.
Hitro iskanje pokaže da je SI56 ... IBAN banke Koper http://www.kreatik.si/bic_slovenia.php -> sklepam da imamo vsi imetniki dotične kartice naveden enak TRR in je unikaten samo sklic/referenca.
Potem se zna recimo zgoditi, da če nekaj kupim (PP potegne denar iz linkane kartice banke Koper) in nakup ne gre kot bi moral ter imam uspešen dispute, da gre denar nazaj na PP račun namesto na kartico (od koder je prvotno prišel).
Potem se zna recimo zgoditi, da če nekaj kupim (PP potegne denar iz linkane kartice banke Koper) in nakup ne gre kot bi moral ter imam uspešen dispute, da gre denar nazaj na PP račun namesto na kartico (od koder je prvotno prišelPri kreditni mastercard je tako, da dobiš refund nazaj na kartico, če si pri plačilu uporabil kartico (paypal via card). Če si pri plačilu uporabil dobroimetje na paypal računu, pa refund dobiš nazaj na paypal račun. Vsaj tako je bilo v par primerih, ki sem jih imel.
Alamar
To mi je jasno, da gre pri PP refund tam, od koder je prvotno prišel (na PP račun ali trr), vendar če imaš MC kartico si ne moreš nakazati dol withdraw iz PP računa).
To mi je jasno, da gre pri PP refund tam, od koder je prvotno prišel (na PP račun ali trr), vendar če imaš MC kartico si ne moreš nakazati dol withdraw iz PP računa).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Paypal podpira tudi Slovenijo (strani: 1 2 3 4 … 14 15 16 17 )Oddelek: Novice / Omrežja / internet | 138188 (18152) | igi82m |
» | Debetna Visa Elektron ABanka - Paypal (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Kaj kupiti | 110170 (37217) | PINki |
» | Origin - načini plačila_Navadna bančna kartica?Oddelek: Igre | 11979 (10696) | Oktan |
» | eBay - vračilo denarja (PayPal)Oddelek: Pomoč in nasveti | 9663 (7514) | refosk |
» | Nakazanje na paypal (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 21264 (18341) | Kwizlord |