Forum » Loža » PayPal
PayPal
Mare2 ::
En Kitajček mi je prodal škrt robo in mi vrnil denar na paypal. Sedaj sem vpisal št. mastercard kartice. Kam kliknem, da mi paypal nakaže denar nanjo?
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo
vostok_1 ::
Withdrawal al neki tacga.
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21
Machete ::
A gre na mastercard? Nedolgo nazaj si lahko samo na Viso prenesel sredstva s PPja.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
Withdrawal al neki tacga.
Hvala. So mi že sami nakazali direkt, ker je bilo vračilo.
Je pa gor še 9 USD in hoče, da prej vpišem moj TRR. Verjetno bi tudi še provizijo zaračunali.
Dimnik ::
stara mama je izjavil:
Koliko je provizije, če si nakažeš na račun?
Na trr ni nič provizije, na kartico visa pa 2eur....
Kaj pomeni na kartico visa?
delfinus ::
Imeti moras kartico Visa in si nakazes na kartico Visa, to se vidi na spletni banki kot priliv na Visa kartici in slednje ti bo po dnevu ali dveh banka sama preusmerila na stanje na tvojem TRR.
lp, d.
lp, d.
Dimnik ::
Zdaj ko smo z.pbs šli na nkbm, je moja kartica od banćnega računa debetna visa...se pravi ni ekstra naročena, imam pa tudi kreditno viso, ta pa.je kao eurokard...se pravi imam eurokard dodani kot za plačilo na paypal in trr za izplačilo iz paypala..
vezalke ::
Verjetno je bilo že večkrat odgovorjeno ampak je tega preveč, da bi vse prebral. Imam vprašanje glede davkov in paypala. Stranka, ki ima d.o.o. želi prodajati preko spletne trgovine in en izmed načinov plačila je tudi PAYPAL. Kako je potem z nakazilom denarja iz paypala na račun podjetja? Potrebujejo business kartico (recimo VISA) odprto na podjetje? Recimo, da prodajo za 5000 € preko paypala...Kako je potem z davki, ko se znesek 5000€ prenese na račun?
Verjetno je bilo že večkrat odgovorjeno ampak je tega preveč, da bi vse prebral. Imam vprašanje glede davkov in paypala. Stranka, ki ima d.o.o. želi prodajati preko spletne trgovine in en izmed načinov plačila je tudi PAYPAL. Kako je potem z nakazilom denarja iz paypala na račun podjetja? Potrebujejo business kartico (recimo VISA) odprto na podjetje? Recimo, da prodajo za 5000 € preko paypala...Kako je potem z davki, ko se znesek 5000€ prenese na račun?
Obveznost za davke itd. za d.o.o. nastane že ob izdaji računa. Paypal je v tem primeru samo način plačila. Priporočam natančen posvet s svojim računovodjem, saj je treba poslovanje uskladiti s Slovenskimi računovodskimi standardi.
anthony1337 ::
Ali kdo mogoče ve, če si nakažem dolarje na VISO s paypala, mi bo banka zaračunala kaj provizije zaradi pretvorbe?
Imam viso electron (debetno) pri abanki. Paypal mi je že spremenil valuto iz evrov na dolarje na visi, plačam 2,5$ provizije, to je jasno, zanima me če je še kaj provizije s strani banke kasneje...
Imam viso electron (debetno) pri abanki. Paypal mi je že spremenil valuto iz evrov na dolarje na visi, plačam 2,5$ provizije, to je jasno, zanima me če je še kaj provizije s strani banke kasneje...
gazibo ::
marjan_h ::
Pozdrav,
iščem opcijo v PP kjer se pogleda in nastavi konverzijo, torej kdo opravi konverzijo med valutami.
Sem tudi pogooglal, vendar sem našel odgovore samo za star PP, v sedanjem PP se skoraj nič ne znajdem.
Hvala za navodila.
iščem opcijo v PP kjer se pogleda in nastavi konverzijo, torej kdo opravi konverzijo med valutami.
Sem tudi pogooglal, vendar sem našel odgovore samo za star PP, v sedanjem PP se skoraj nič ne znajdem.
Hvala za navodila.
amacar ::
Drugič nE škodi če pogledaš eno stran nazaj... https://www.paypal.com/signin?returnUri... -> Conversion option -> Bill me in the currency listed on the seller's invoice
Oprosti, vendar nisem vedel da je bilo govora o tem na prejšnji strani.
Hvala za povezavo, vendar bi rad vedel kako si prišel do te "Manage funding sources" strani.
Ta izbrana možnost, katero si dal je verjetno da banka opravi konverzijo, je tako?
Hvala.
Hvala za povezavo, vendar bi rad vedel kako si prišel do te "Manage funding sources" strani.
Ta izbrana možnost, katero si dal je verjetno da banka opravi konverzijo, je tako?
Hvala.
Najlepša hvala amacar.
Ali je ta konverzija stvar paypala, ali zaradi tega ker živimo v državi ki ima za svojo valuto EUR in je potrebno zaradi tega delat konverzijo?
Če ti nekdo nakaže denar v dolarjih, kaj potem?
Pa seveda pardon, ker sprašujem osnovne stvari vendar se sedaj prvič srečujem z PP.
Hvala.
Ali je ta konverzija stvar paypala, ali zaradi tega ker živimo v državi ki ima za svojo valuto EUR in je potrebno zaradi tega delat konverzijo?
Če ti nekdo nakaže denar v dolarjih, kaj potem?
Pa seveda pardon, ker sprašujem osnovne stvari vendar se sedaj prvič srečujem z PP.
Hvala.
Odvisno je od uporabnika katero valuto si izbere oz. jo predpostavi sistem. Si pa lahko primarno valuto tudi zamenjaš (pišeš paypalu).
Če ti nekdo nakaže v $ imaš na paypal računu $. Porabiš jih lahko za kak nakup v prihodnosti. Če bo nakup v dolarjih bo vzelo direktno $, sicer pa bo pretvorilo po paypalovem tečaju. Enako se zgodi, če si želiš $ nakazati na svoj trr račun / viso..., za primarno vlauto pa imaš izbrano drugo valuto, torej se bo opravila pretvorba po paypalovem tečaju.
Če ti nekdo nakaže v $ imaš na paypal računu $. Porabiš jih lahko za kak nakup v prihodnosti. Če bo nakup v dolarjih bo vzelo direktno $, sicer pa bo pretvorilo po paypalovem tečaju. Enako se zgodi, če si želiš $ nakazati na svoj trr račun / viso..., za primarno vlauto pa imaš izbrano drugo valuto, torej se bo opravila pretvorba po paypalovem tečaju.
Aha, torej potem je nakazilo iz PP na TRR neodvisno od izbrane opcije, katero sem sedaj potrdil. Konverzije ne bo opravila banka ampak PP.
Jaz imam banko NLB. Ali sem našel pravilen kalkulator za pretvorbo na dotični banki? Tukaj je: https://www.nlb.si/menjalnica
Jaz imam banko NLB. Ali sem našel pravilen kalkulator za pretvorbo na dotični banki? Tukaj je: https://www.nlb.si/menjalnica
Ja, to nakazilo je neodvisno od izbrane opcije. Konverzijo v tem primeru opravlja paypal. Če se bo opravila konverzija je odvisno od nastavljene primarne valute.
Ta kalkulator izgleda ok, odvisno je potem še od tečaja, ki se uporabi (menjalniški tečaj, podjetniški tečaj...).
Ta kalkulator izgleda ok, odvisno je potem še od tečaja, ki se uporabi (menjalniški tečaj, podjetniški tečaj...).
Jaz imam osnovni račun za PP in ne business, verjetno se tečaj upošteva potem "menjalniški" ter ne podjetniški.
OvCa77 ::
Jaz imam osnovni račun za PP in ne business, verjetno se tečaj upošteva potem "menjalniški" ter ne podjetniški.
Za visa kartice je tečaj po visaeurope tečaju.
Laptop: Probook 440 G3 | i5-6200U | 12GB DDR3L | SSD Plus 240GB
Desktop: Ryzen 1600X | Gigabyte AX370 K3 | 8GB DDR4 | MX100 256GB
OvCa77 ::
Za visa kartice je tečaj po visaeurope tečaju.
Imam mastercard.
Potem pa po tečaju mastercarda.
Laptop: Probook 440 G3 | i5-6200U | 12GB DDR3L | SSD Plus 240GB
Ta t.i mastercard tečaj velja za vse banke ali je odvisno od banke? Ali lahko prosim dobim link za NLB mastercard tečaj.
hmm23 ::
Pozabil geslo za paypal. Ko na paypal strani kliknem having trouble logging in, forgotten pasword in vpišem mail in kodo me vedno meče med tema dvema stranema:
Kako naj resetiram geslo, če se vrtim v začaranem krogu? Hvala
Kako naj resetiram geslo, če se vrtim v začaranem krogu? Hvala
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: hmm23 ()
Kaj naresti, če dobite obvestilo: Sorry, we couldn't verify your account using our automated system.
Kako resetirate geslo, poleg tega da jih pokličeš in porabiš veliko za mednarodni klic?
Kako resetirate geslo, poleg tega da jih pokličeš in porabiš veliko za mednarodni klic?
bambam20 ::
Kaj naresti, če dobite obvestilo: Sorry, we couldn't verify your account using our automated system.
Ne bi vedel. Sam sem ravno danes rabil novo geslo. So mi poslali preko sms-e 6 mestno kodo , ki sme jo vpisal, resetiral geslo, novo geslo in to je to.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bambam20 ()
Ne bi vedel. Sam sem ravno danes rabil novo geslo. So mi poslali preko sms-e 6 mestno kodo , ki sme jo vpisal, resetiral geslo, novo geslo in to je to.
Preko paypal.com strani si zahteval geslo ali kako drugače?
Preko paypal.com strani si zahteval geslo ali kako drugače?
Izbereš opcijo "having trouble logging in"
odpre se ti naslednje okno, kjer moraš seveda vpisati svoj mail za dostop do paypala
nato se odpre tretje okno spodaj
Kjer pač izbereš po želji. Najprej sem izbral 3 opcijo "receive email", vendar mi je kodo zavrnilo. Zato sem uporabil prvo opcijo, da so mi na poslali sms s 6 mestno kodo za resetiranje gesla in je delovalo brez problema..
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bambam20 ()
Meni odpre po tem ko Izberem opcijo "having trouble logging in" tako okno:
Ter potem, ko vpišem pravilen mail in kodo napiše vedno: Sorry, we couldn't verify your account using our automated system.
Sploh ne pridem naprej?
Ter potem, ko vpišem pravilen mail in kodo napiše vedno: Sorry, we couldn't verify your account using our automated system.
Sploh ne pridem naprej?
Zgodovina sprememb…
polpo ::
Meni odpre po tem ko Izberem opcijo "having trouble logging in" tako okno:
Sploh ne pridem naprej?
Ker ti lahko najde lokacijo oz. si dostopal preko UK povezave (kot vidim z URL-ja)?
Če kliknem na login na paypal.com, mi ponudi to povezavo: https://www.paypal.com/signin?country.x...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: polpo ()
Sedaj mi vedno napiše: password doesnt meed our security requirements, čeprav je več kot 8 črk in vsaj ena številka/poseben znak? Ponovim neštetokrat, vsakič drugo geslo in je vedno isto...
Pa sem že prišel tako daleč...
Pa sem že prišel tako daleč...
Zgodovina sprememb…
finpol1 ::
polpo ::
Imajo kakšna posebej pravila, kaj ne more biti geslo? Hvala
Pod "Strong passwords" poglej: https://www.paypal.com/bb/webapps/mpp/s...
Ali tu: http://passrequirements.com/passwordreq...
No comment, poskusil vse mogoče, pregledal vsa pravila o teh geslih, pa vedno javi: password doesnt meed our security requirements?
Je dohodni klic od PayPal-a je res brezplačen? Hvala
Je dohodni klic od PayPal-a je res brezplačen? Hvala
Furbo ::
Vsak dohodni klic na tem svetu je brezplačen.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
sift ::
mam vprašanje
Ko gledam vrednost euro/dolar. Dam 'currencies' pol dam payment conversion in napišem za test 100€ in mi pokaže kolko je to v dolarjih + trenutni conversion rate.
Conversion rate napiše : 0.0885€ /1$
Ko pa je dvig na trr, je exchange rate večji in sicer 0.90€/1$
To je 15€ na 1000€. Kako taka razlika med payment in dvigom ,mogoče kdo ve in zakaj?
Ko gledam vrednost euro/dolar. Dam 'currencies' pol dam payment conversion in napišem za test 100€ in mi pokaže kolko je to v dolarjih + trenutni conversion rate.
Conversion rate napiše : 0.0885€ /1$
Ko pa je dvig na trr, je exchange rate večji in sicer 0.90€/1$
To je 15€ na 1000€. Kako taka razlika med payment in dvigom ,mogoče kdo ve in zakaj?
anthony1337 ::
Ima kdo tukaj predplačniško VISO pri banki koper? lahko potrdi, da ni nikakršne dodatne provizije ob nakazilu denarja s paypala nanjo? pri abankini visi je namreč 2%.
Furbo ::
Zdi se mi, da je povsod provizija, zato se pa prodajajo sredstva na PP s popustom. Pa še dacarji vidijo evrčke.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
anthony1337 je izjavil:
Ima kdo tukaj predplačniško VISO pri banki koper? lahko potrdi, da ni nikakršne dodatne provizije ob nakazilu denarja s paypala nanjo? pri abankini visi je namreč 2%.
Ravno sedaj gledam bančni izpisek od banke Koper, in ni videt, da bi bila provizija pri nakazilu iz PP-ja na predplačniško viso pri Banki Koper, ker sem si prenakazal 100€ in ni bilo provizije.
Gledam bančni izpisek od banke koper in sem negativno presenečen, da na lastnih bankomatih zaračunavajo provizijo za dvig gotovine? Tega pa Abanka nima.
estons ::
Je kdo pogledal kakšne so spremembe v PP Terms of Service? Sem dobil mail, da nekaj spreminjajo, in ga neprebranega pomotoma zbrisal.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Paypal podpira tudi Slovenijo (strani: 1 2 3 4 … 14 15 16 17 )Oddelek: Novice / Omrežja / internet | 137790 (17754) | igi82m |
» | NKBM - virtualna predplačniška Visa (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 30675 (7400) | FoxKnox |
» | Debetna Visa Elektron ABanka - Paypal (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Kaj kupiti | 109706 (36753) | PINki |
» | Origin - načini plačila_Navadna bančna kartica?Oddelek: Igre | 11900 (10617) | Oktan |
» | Nakazanje na paypal (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 21117 (18194) | Kwizlord |