» »

PayPal

PayPal

««
33 / 76
»»

Okapi ::

Nič zapirat, preden ne nakažejo cekinov.

N0t0ri0us ::

Da bolj podrobno opišem

-Začetek avgusta sem naročil izdelek.
-Začetek septembra sem dobil obvestilo iz carinske pošte, ampak cn22 ni bil izpolnjen pravilno in v opombo pri nakupu sem mu napisal, da naj izpolni pravilno zaradi carinskih dajatev.
- cca 20.ga avgusta so pošiljo poslali nazaj in par dni kasneje sem tudi kontaktiral prodajalca in mu objasnil situacijo. Rekel mi je, da naj sprejmem pošiljko in da mi plača tistih 11$, oziroma kolikor kolikor bo že stroškov zaradi napačno izpolnjenega obrazca, ampak pošiljka je že bila nazaj na poti k njemu.
- 29.ga sva se dogovorila, da bo počakal, da prejme pošiljko in me potem kontaktira.Njegovega obvestila nisem dobil do konca meseca, zato sem ga kontaktiral ponovno 4.ga novembra, ampak odgovora nisem prejel. Sporočila tudi ne najdem, kaj sem mu napisal saj ga nisem shranil na email, ker mi ni odpisal pa tudi ne vidim nikjer.
- Danes sem odprl dispute na paylau, saj se mi je preko ebaya zaprla opcija zaradi prveč pretečenih dni od odprtega casa.

Torej očtino prodajalec nima dovolj sredstev na računu in so mu zamrznili račun. Sedaj če on želi nakazati denar nazaj mora naložiti sredstva na račun in mi bo lahko nakazal denar. Potem mu bodo odmrznili račun in bo spet vse tako kot mora biti?

Okapi ::

Zaradi napačno izpolnjenega cn22 bi imel največ kakšnih 5 evrov stroškov, ali pa še to ne. In ti si zavrnil pošiljko zaradi tega?;(( Jaz ti že ne bi vrnil poštnine.

N0t0ri0us ::

Napisal sem mu, da naj izpolne cn22 pravilno. Pri njegovih skupno 50ih pošiljkah ni sposoben izpolniti enega obrazca pravilno. Je res, da sem tudi jaz zajebal in bi lahko prodajalcu prej pisal ampak.. ja... nisem. Vsaka šola nekaj stane in sedaj bom vedel za drugič :)

Kako najugodneje rešim problem pri disputu?

alese ::

Kako to misliš,kako najugodneje rešiš težavo, stvar je preprosta, če nisi dobil pošiljke, boš dobil od pala vse povrnjeno.tebe ne briga kaj ima on na računi ali nima, tebi povrne pal, ostalo pa se bo že pal zmenil z njim.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: alese ()

Machete ::

Komot stisne refund, neglede na stanje dispute primera. Tako da te malo bučkari. Celo case closed avtomatsko je potem.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

scipascapa ::

paysafecard pa paypal ne moreš povezati? :(

YesPeace ::

Mi kdo mogoče zna povedati, ali je iz Paypala možno nakazati (narediti withdrawl) denar na račun svoje banke... na uradni strani ne najdem nobene informacije (sem pa slišal da naj bi bilo od novega leta to možno).

Lp,

martincek1 ::

Kaj je fora, da Paypal USD-EUR pretvarja povsem različno? Ne gre se za to, da na ta račun poberejo miljarde, ampak za tako favoriziranje $.

Paypal currency converter 28.11.2015
1EUR = 1.03189$
1USD = 0.919324EUR

WTF? Je možno, da je to tako nastavljeno na vseh računih, da je menjava v primarno valuto najslabša opcija, ostale pa malo boljše?

Tilen ::

Saj ga ne. Konverzija je fiksna (4,5%), ne glede na valuto.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

Mare2 ::

A je boljš, da ne menjaš na paypalu, temveč na Mastercardu?
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

St235 ::

Če imaš slovensko kreditno potem je tečaj banke vedno ugodnejši od menjave valute paypala.

Jerry000 ::

Nekaj me zanima (prosim za pomoč). Iz neke spletne trgovine sem naročil (punca) neke obleke in plačal u Paypal. Ker sva že plačala in ker je bila zadeva "out of stock" (so sporočili preko emaila in ne, nikjer ni pisalo da je out of stock) so napisali da lahko počakam ali zahtevam refound. Izbral sem seveda refound. Zdaj pa problem oziroma vprašanje. Na mail dobim od Paypal obvestilo da se je zgodil refound. Grem na moj account in v balance ni nikjer tega denarja. Grem gledat na history oziroma dogodke in piše da je refound. Zdaj me pa zanima, kako dobim ta refound nazaj na kartico? Naj bi se to takoj zgodilo ali moram čakat X dni? Dobim to avtomatsko na kartico ali na Paypal?

Tilen ::

Traja do 5 delovnih dni, da dobiš denar nazaj na kartico, če nisi plačal s Paypal balance.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Jerry000 ::

Nisem, sem z kartico preko Paypal. Ok, hvala za info!

Machete ::

Nič se ne zgodi. Na izpisku transkacij kartičnega računa boš imel -100 eur, spodaj pa +100eur..
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

XIIT ::

Če pa želiš nakazan denar, ki ga imaš v Paypal balancu te bo to stalo 5€.
2€ ti zaračuna paypal, 3€ pa banka.

kixs ::

PayPal despute. Koliko casa imas da odpres despute?

Nekje pise 45 dni od placila, nekje pa 180?!

Step 1 - Identify issue

Most disputes are the result of simple misunderstandings. It's best to initiate communication with the seller as soon as you recognize a potential problem.

You can open a dispute in the Resolution Center within 45 calendar days of payment. By opening a dispute, you are able to communicate directly with your seller to work out a problem transaction.

If you and your seller are unable to agree on a solution, you must escalate the dispute to a PayPal claim within 20 calendar days of the date the dispute was opened. By escalating to a claim, you would be asking PayPal to review the case and decide the outcome.



Odpres "skoraj" isti link:

Step 1 - Open dispute right away

You can open a disputeA buyer asks for a seller's help in resolving an issue with a transaction. in the Resolution CenterLocated in My Account, the PayPal resource for resolving issues between buyers and sellers. to contact a seller directly and resolveA buyer and seller come to an agreement and close the case, or PayPal comes to a decision and closes the case. a problematic transaction. You have 180 days from the payment date to open a dispute. Common reasons for opening a dispute include:

You paid for an item but haven't received it and the seller is uncooperative or nonresponsive.
You received an item that was significantly different than described.

Click the Dispute a Transaction button in the Resolution Center to open a dispute. Then, provide more information about the issue and post a message to the seller.

Transactions older than 180 days cannot be disputed but should still be reported. PayPal tracks seller performance trends in the event we need to take action to protect other buyers.

c0ck4m0u53 ::

Mislim, da je že leto dni odkar so spremenili pogoje in s tem tudi raztegnili časovni okvir za odprtje disputa iz 45 na 180 dni.
If citizens cannot trust that laws will be enforced in an evenhanded
and honest fashion, they cannot be said to live under the rule of law.
Instead, they live under the rule of men corrupted by the law. - Dale Carpenter

kixs ::

Ja, sej to je tudi meni znano. Ampak grem v svojem PayPal racunu na despute in prvo stvar, ki jo dobim, je zgornji prvi "kopi-paste" in 45 dni!?

Pa se en link:
https://www.paypal.com/selfhelp/article...

Depending on the jurisdiction, you may have 45 days or 180 days to file a dispute.


Sem pa zdaj pogledal v "Transaction log", kjer res pise 180 dni za to problematicno transakcijo. ;) Namrec na eBayu sem zamudil 30 dnevni rok. Danes je pa 45 dni od placila in ne bi rad cisto izvisel. Prodajalec mi je ob prvem sporocilu hitro odgovoril... zadnji teden pa nobenega odgovora na dva moja sporocila. In ce imam 180 dni, potem se ne bom sekiral in bom se cisto malo pocakal - ceprav, zakaj ze?! :|

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kixs ()

šernk ::

jst sem plačal zadevo 8. oktober in tudi pozabil na ebay 30 dnevni rok. 25. novembra sem lahko normalno odprl case na paypalu počakal 3 dni in ker ni bilo odgovora sm dal escalate. 3 dni nazaj sem dobil denar nazaj.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Furbo ::

kixs je izjavil:

bom se cisto malo pocakal - ceprav, zakaj ze?! :|


Ker rad čakaš in si nategnjen? Stisni že dispute vendar.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

kixs ::

Vceraj mi je potem odpisal. Ponovni odgovor pac spet cakam ;)

Sej je krivda tudi na moji strani. Na moj prvi msg je takoj odgovoril in predlagal, da vrnem izdelek. Gre za rabljen izdelek, vendar ne deluje tako kot bi moral. Mi je pa tudi brezveze dajat 15€ za postnino, ki mi je ne bo povrnil. Placal pa sem 39€ skupaj s postnino. Njemu sem predlagal delni refund. Mogoce se enkrat lotim in zadevo popravim. Raje dobim 15€ nazaj in je to to. Seveda, ce bi vedel, da zadeva ne deluje, ga ne bi sel kupovat. Sam to je vedno rizik, posebej pri starih (10+ let) stvareh.

N0t0ri0us ::



sunce jim žarku.. Kje spremenim, da plačam v evrih? Nekaj časa nazaj je bilo že avtomatsko v originalni valuti, potem so spremenili in sem moral vedno klikat da hočem v evrih plačat, pri zadnih nekaj nakupih pa sem opazil, da sploh ne morem nikjer spremenit tega. Ker je bil znesek nekaj EUR se nisem obremenjeval. V paypal nastavitvah imam nastavljeno, da mi zaračunajo v originalni valuti, pri checkoutu pa še kar naprej najedajo z njihovo pretvorbo...

Zgodovina sprememb…

Okapi ::

Moraš namesto "paypal balance" izbrati kreditno kartico. Klikneš change desno od Payment methods.

Alamar ::

kixs je izjavil:


Mi je pa tudi brezveze dajat 15€ za postnino, ki mi je ne bo povrnil.
Paypal že nekaj časa pod določenimi pogoji plača tudi poštnino za vračilo izdelka.

St235 ::

N0t0ri0us je izjavil:



sunce jim žarku.. Kje spremenim, da plačam v evrih? Nekaj časa nazaj je bilo že avtomatsko v originalni valuti, potem so spremenili in sem moral vedno klikat da hočem v evrih plačat, pri zadnih nekaj nakupih pa sem opazil, da sploh ne morem nikjer spremenit tega. Ker je bil znesek nekaj EUR se nisem obremenjeval. V paypal nastavitvah imam nastavljeno, da mi zaračunajo v originalni valuti, pri checkoutu pa še kar naprej najedajo z njihovo pretvorbo...


Če imaš paypal balance v EUR potem ne moreš plačat v US, oziroma moraš uporabit njihovo konverzijo. Lahko pa spremeniš in namesto z paypal balance plačaš z kartico potem pa bo originalna valuta delala.

Alamar ::

Če se ne motim, je ugodnejši tečaj, če na paypal strani uporabiš "currency converter" kot, če prepustiš avtomatsko paypalu pretvorbo ob samem plačilu. Govorim seveda, če hočeš porabiti paypal balance v drugi valuti.

N0t0ri0us ::

OK bom spremenil paypal balance v $ :)

Hvala vam za pomoč :)

LP

yoco ::

Off topic vprašanje:
"In how many online shops PayPal is available worldwide?
- 1 million
- 3 million
- 7 million"

A kdo ve? :D

Hajznberg ::

a paypal še podpira viso electron? kolikor vidim imajo samo visa, mastercard, amexpress in discover
meni je namreč kartica kar naenkrat nehala delati

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hajznberg ()

AC_DC ::

Podpira.

Machete ::

Jaz imam pa en hecen problem. Na PP imam dve kartici. Kot primary imam označeno Visa, MC pa pač drugo, kar je logično. Ampak vedno kjerkoli grem na plačila, mi forsira kot predizbrano možnost MC. In včasih nisem pozoren in mi plačuje iz Master Carda, kar pa nočem, ker je službena in potem mi računovodkinja gnjavi za namen in račun in niti nočem, da z njo plačujem privat zadeve, čeprav ni problema sicer tehničn€ga. Še največkrat se zafrknem pri Steamu, ker imam linkan PP račun in preskoči potrditev v PayPalu. Vedno pa pozabim na to. A ve kdo zakaj hudiča mi stalno rine kot prvo MC, če imam za primary označeno Viso?
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

ebay99 ::

Živjo, Ali kdo prodaja na ebayu?
Sem študent in imam ebay in paypal račun že od leta 2012, zdaj sem začel prodajati, na mesec bi bilo 500eu dobička in zdaj nevem kaj naj naredim sp se mi ne splača odpreti ker bi šel samo v minus, in izgubil pravico do študentske sobe, bonov, študentskega dela... imel sem v mislih popoldanski sp ki pa si ga študent tako ali tako ne more odpreti od leta 2013. Kaj naj naredim?

Dimnik ::

Imam vprašanje? Z topup sem si nakazal na paypal nakazilo, ker rabim večji znesek za plačila kot imam limit na eurocard. Nakazilo je vidno na paypal, ampak ne pod balance, tam je še vedno 0€. Je to vredu? Ali moram sprejeti, potrditi plačilo ki je vidno na paypalu, samo potem verjetno prosi bančni račun?

Dimnik ::

Rešen problem, znesek treba sprejeti, se pravi accept in lahko plačaš z balancem.....

klempo ::

Se kdo znajde na novi verziji paypal strani? Hocem preveriti za pretvorbo valut, ker vem da sem na stari stimal da mu menja po tecaju banke, zdaj pa sem kupil stvar za 1 AUD pobralo je pa 1 EUR. Pisal na banko in so rekli da se obrnem na paypal, da imam nastimano po njihovem tecaju.

Tilen ::

Konverzija je fiksna (4,5%), ne glede na valuto.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

klempo ::

se pravi ni vec mozno da bi si nastimal bolj ugoden tecaj?

Tilen ::

Pravim za konverzije po Paypal tečaju, ker se vsake toliko pojavi kdo in pravi, da ga je Paypal obral za 20% in več, kar ne drži.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

St235 ::

klempo je izjavil:

se pravi ni vec mozno da bi si nastimal bolj ugoden tecaj?

lahko. nič drugače ni kot prej.

klempo ::

na te novi strani se nikakor ne znajdem, me lahko malenkost usmeris?

AC_DC ::

Se kdo znajde na novi verziji paypal strani?

Omfg, kdaj sem namestil win8 metro ? Očitno trip gone bad pp dizajnerjev !

Nekoč sem nastavil tako:
https://slo-tech.com/forum/t450878/p319...


našel:
Klikni zgoraj v PP strani desno kolesce za Settings, Preapproved payments, Set Available Funding Sources, tu lahko za vsako kartico z opcijo Conversion Options spremeniš v Bill me in the currency listed on the seller's invoice.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: AC_DC ()

klempo ::

sem nasel, cisto na drugi strani

In new version going to "Settings", scroll down to "Payment settings". Click on "Preapproved payments", then click on "Set Available Funding Sources". And near to card you need click "Conversion Options". That's all.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: klempo ()

Majanovak ::

Zdravo, imam samo eno vprasanje.. Namrec pred kratkim sem si narocila viso elektron pri banki koper, da bi prek paypala lahko dobivala nakazila iz tujine (ker sem si zelela obcasno delati preko interneta, prevajati itd). Izvedela sem, da se prek paypala ne da vec prejemat nakazil iz tujine od avgusta 2015 (vsaj pri banki koper) zaradi nekih novih davcnih zakonov. tako mi je rekla bancna usluzbenka tam.. Klicala sem se na druge banke, kjer ne vedo o tem nic, so pa mnenja, da je pri njih enako.. Morda kdo tu ve kaj vec o tem?:) se recimo prek vise elektron pri abanki to se da?

Furbo ::

Na paypal zagotovo lahko dobiš, morda so si pa nadležni birokrati res kaj izmislili, da potem denarja ne moreš potegniti na tekoči račun.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

videc ::

Kakor je meni znano, se še vedno da prenesti sredstva na bančni račun.
@Majanovak: vprašaj direktno svojo bančnico oziroma osebo, pri kateri si naročila bančno kartico.

Majanovak ::

Ja, to sem mislila, na tekoči račun se na banki koper ne da več prenesti (tako mi je povedala ista bančnica, ki mi je naredila viso elektron)..V drugih bankah pa tudi dajejo neke medle odgovore, nihče (klicala sem recimo na štiri različne številke v abanko, kako je z vizo elektron/paypalom/nakazili iz tujine pri njih) ne ve, kako je s tem.. ps, hvala za odgovore:)

toplakd ::

Jaz imam na BK Visa kartico na poslovnem računu in gre brez problema prenašat denar iz Paypala.

Furbo ::

Sprobaj, zaposlenim na bankah ne gre preveč verjeti. Vse kar ni dvig/polog, je že višja matematika.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014
««
33 / 76
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Paypal podpira tudi Slovenijo (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
817134814 (14778) igi82m
»

Debetna Visa Elektron ABanka - Paypal (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Kaj kupiti
333107008 (34055) PINki
»

Origin - načini plačila_Navadna bančna kartica?

Oddelek: Igre
4311280 (9997) Oktan
»

eBay - vračilo denarja (PayPal)

Oddelek: Pomoč in nasveti
329230 (7081) refosk
»

Nakazanje na paypal (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5120309 (17386) Kwizlord

Več podobnih tem