Forum » Šola » ...in tako sem dobil ukor
...in tako sem dobil ukor
Tic ::
Prfoksa za anglo me upraša-pokliče k njenemu katedru:
Prfoxa: povej mi to pa to pa to...
Jest: Hm....neznam...
Prfoxa: Ja, čas je da se pričeš učit... vidim da se ti niti se sanja (ala nimaš pojma).... skratka to je neki govorila.
Jast {ko sem bil čisto pr klopi}: Seveda. (ja, prau si prebral...pritrdilni odgovor...)
Potem je nekaj nekam zapisala, čez 3 dni pa me čaka pismo !?
Upam da razumete... sej sm naredu napako, ampak je prfoxa pretiravala... se vam ne zdi
Prfoxa: povej mi to pa to pa to...
Jest: Hm....neznam...
Prfoxa: Ja, čas je da se pričeš učit... vidim da se ti niti se sanja (ala nimaš pojma).... skratka to je neki govorila.
Jast {ko sem bil čisto pr klopi}: Seveda. (ja, prau si prebral...pritrdilni odgovor...)
Potem je nekaj nekam zapisala, čez 3 dni pa me čaka pismo !?
Upam da razumete... sej sm naredu napako, ampak je prfoxa pretiravala... se vam ne zdi
persona civitas ;>
Elemen_T ::
Tic: Ja.
Jebiga.
Ta šola je itak ena sama diktatorska ustanova.
Zame bo šola kvalitetna takrat, ko bo odnos Dijak-študent/Profesor sproščen in obojestransko prijateljski, ter, ko bodo profesorji sposobni snov razlagat na zanimiv in malo manj indiferenten in nezainteresiran način.
Jebiga.
Ta šola je itak ena sama diktatorska ustanova.
Zame bo šola kvalitetna takrat, ko bo odnos Dijak-študent/Profesor sproščen in obojestransko prijateljski, ter, ko bodo profesorji sposobni snov razlagat na zanimiv in malo manj indiferenten in nezainteresiran način.
Ziga Dolhar ::
Zakaj imam jaz take korektne izkušnje s praktično -- vsemi profesorji?
U, diferentnost :].
p.s.: Jebiga, ko se bo pa učenec nehal obnašat kot 'jebiveter' do profesorjev, takrat o korektnosti še iz druge strani...
U, diferentnost :].
p.s.: Jebiga, ko se bo pa učenec nehal obnašat kot 'jebiveter' do profesorjev, takrat o korektnosti še iz druge strani...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ziga Dolhar ()
IceIceBaby ::
Jaz ti predlagam tole. Dokler si v srednji šoli zajebavi učitle kolkr se le da. Seveda samo takele tečne in nezadovoljne profesorice, ki so totalno nezadovoljne s svojim življenjem pa se na dijake spravljajo.
Tut mi smo meli ene par takih in mi je žal da jih nisem bolj ob živce spravljal. Ubistvu je vse kar ti lahko naredi to da ti ukor da. Itak jih lahko kr dost dobiš preden te sploh opozorijo da bi lahko iz šole letu počas.
Aja, pa pritoži se na ukor direkt ravnatelju pa vsem ki se ti zdijo primerni. Napiš pisno pritožbo in uglavnem ne se pustit. Sej nevem če bo kej zaleglo, ampak vsaj matrali se bodo s tabo :)
Ziga: tut jaz sem se razumel z večino profesorjev. Ampak smo meli pa 1 za ang. ki ni mela IQ dost nad 80, poleg tega ni znala angleško pa še vseen je vse prepričvala da je ona najpametnejša. Takih preprosto nemoš mirno trpet, sploh če te na maturi poprav ko rečeš da je morski pes riba in reče da bi lahk vedu da je sesalc !
Tut mi smo meli ene par takih in mi je žal da jih nisem bolj ob živce spravljal. Ubistvu je vse kar ti lahko naredi to da ti ukor da. Itak jih lahko kr dost dobiš preden te sploh opozorijo da bi lahko iz šole letu počas.
Aja, pa pritoži se na ukor direkt ravnatelju pa vsem ki se ti zdijo primerni. Napiš pisno pritožbo in uglavnem ne se pustit. Sej nevem če bo kej zaleglo, ampak vsaj matrali se bodo s tabo :)
Ziga: tut jaz sem se razumel z večino profesorjev. Ampak smo meli pa 1 za ang. ki ni mela IQ dost nad 80, poleg tega ni znala angleško pa še vseen je vse prepričvala da je ona najpametnejša. Takih preprosto nemoš mirno trpet, sploh če te na maturi poprav ko rečeš da je morski pes riba in reče da bi lahk vedu da je sesalc !
Zgodovina sprememb…
- spremenil: IceIceBaby ()
Elemen_T ::
Perci, direkt
Ziggga:
Seveda! Če se dobro učiš ne boš nikoli imel problemov z profesorji. Oz. zelo redko.
Tisti malo slabši pa najebejo.
Sploh pa - če imajo profesorji že tako kontrolo in privilegij naj potem prvo oni naredijo uro zanimivo.
Ne moreš si sam sebi naredit zanimive ure, če to ni.
Ziggga:
Seveda! Če se dobro učiš ne boš nikoli imel problemov z profesorji. Oz. zelo redko.
Tisti malo slabši pa najebejo.
Sploh pa - če imajo profesorji že tako kontrolo in privilegij naj potem prvo oni naredijo uro zanimivo.
Ne moreš si sam sebi naredit zanimive ure, če to ni.
undefined ::
Vse je odvisno od ODNOSA. Ne od tega, koliko se učiš. Ne od tega, kakšen piflar si. Pa tudi ne od tega, koliko si len. Ampak le in samo odnos!
Če boste tisti, ki se tako obnašate do profesorjev, tudi sami kdaj na njihovem mestu (kar je 99% NEverjetno), potem boste vedeli o čem govorim. Postavite se v njihovo kožo, čeprav verjamem, da vam tudi tega ne bo uspelo. Saj se nekaterim niti kdaj ne uspe postavit v kožo moderatorjev na tem forumu, kar je dosti lažje. Niste hlapci, noben vas ne sili v šolo.
Sicer pa si sam dobro predstavljam kaj vse morajo profesorji skoz dati. Zato tudi sam nikoli ne bi izbral tega poklica, niti pod razno.
Drugače pa priznam, da se znajde tu pa tam kak kretenski prfoks. Povsod med ljudmi so izjeme.
Sicer pa, Tic, kaj potem, če imaš ukor? Saj ti jih še ene 3/4 manjka do izključitve. Kaj, ti škodi ugledu? Ti je mogoče poteptalo tvoj ego? Ja bogi, no.
Če boste tisti, ki se tako obnašate do profesorjev, tudi sami kdaj na njihovem mestu (kar je 99% NEverjetno), potem boste vedeli o čem govorim. Postavite se v njihovo kožo, čeprav verjamem, da vam tudi tega ne bo uspelo. Saj se nekaterim niti kdaj ne uspe postavit v kožo moderatorjev na tem forumu, kar je dosti lažje. Niste hlapci, noben vas ne sili v šolo.
Sicer pa si sam dobro predstavljam kaj vse morajo profesorji skoz dati. Zato tudi sam nikoli ne bi izbral tega poklica, niti pod razno.
Drugače pa priznam, da se znajde tu pa tam kak kretenski prfoks. Povsod med ljudmi so izjeme.
Sicer pa, Tic, kaj potem, če imaš ukor? Saj ti jih še ene 3/4 manjka do izključitve. Kaj, ti škodi ugledu? Ti je mogoče poteptalo tvoj ego? Ja bogi, no.
Gandalfar ::
ukori znajo biti dosti tecna zadeva. Ce nic drugega je pri nas leto pravilo, da ce dobis ukor potem ne mores biti predlagan za visji uspeh (ce si med ocenami).. kar posledicno lahko pomeni manj tock na maturi ... oz. manjso stipendijo saj se gleda na ucni uspeh..
btw: pritozi se na ukor. Na ukor se lahko pisno pritozis v 8 dneh od prejema. Kakor tudi na vsako oceno. Nato bo uciteljski zbor odlocal o tem oz. kakorkoli in te zadeva se skoraj praviloma vedno odlocijo v prid dijaku. Samo bos pa potem definitivno najebal pri profesorici, ce jo bos kasneje se kaj izzival.
Kar lepo pojdi do razrednika/pomocnika ravnatelja in se pozanimaj za postopek pritozbe in se pritozi, ce se ti zdi da se ti je zgodila krivica. Bo vse popravljeno..
btw: pritozi se na ukor. Na ukor se lahko pisno pritozis v 8 dneh od prejema. Kakor tudi na vsako oceno. Nato bo uciteljski zbor odlocal o tem oz. kakorkoli in te zadeva se skoraj praviloma vedno odlocijo v prid dijaku. Samo bos pa potem definitivno najebal pri profesorici, ce jo bos kasneje se kaj izzival.
Kar lepo pojdi do razrednika/pomocnika ravnatelja in se pozanimaj za postopek pritozbe in se pritozi, ce se ti zdi da se ti je zgodila krivica. Bo vse popravljeno..
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gandalfar ()
Nazadnje pa boš ugotovil, da bi se ti izplačalo bolje požreti tisti ukor, kot pa se pritožiti. Once a thief, always a thief. You'll make a mistake again sooner or later, and not just one.
no, mogoče si to mal narobe predtaulate... ona misli da nimam pojma (sej res, ampak samo pri eni določeni stvar ki sm biu uprašan)
Danes je sprašvela ponovno...drugo snov. Noben ni vedu razn jst, ker že od 1. dne gledam cartoon network ne, joke, ampak pač sem biu u angleščini dober, dubu sem državno priznanje iz tega.. neki srebrnega, tko u izi pa 2mesca sem biu u angliji, pa usak dan poslušam radio in jem piškote... No uglaunem
ceu razred upraša, mene zadnjega in sem ji vrnil use kar mi je težila... dokazu sm da zanm angleščino boš od nje...razen času k me medejo..nevem zakaj...
Zdej ma respect do mene, se vidi na 1. uč, sam še vedno je tle kazen...
Danes je sprašvela ponovno...drugo snov. Noben ni vedu razn jst, ker že od 1. dne gledam cartoon network ne, joke, ampak pač sem biu u angleščini dober, dubu sem državno priznanje iz tega.. neki srebrnega, tko u izi pa 2mesca sem biu u angliji, pa usak dan poslušam radio in jem piškote... No uglaunem
ceu razred upraša, mene zadnjega in sem ji vrnil use kar mi je težila... dokazu sm da zanm angleščino boš od nje...razen času k me medejo..nevem zakaj...
Zdej ma respect do mene, se vidi na 1. uč, sam še vedno je tle kazen...
persona civitas ;>
matter ::
Samo v tem primeru ukora, je čisti dokaz, da ta prfoxa ni normalno ukrepala. Učenec ni kriv nič. Jaz bi se pritožil ravnatelju pa naj rešujejo. Učenci so tvoje priče. RAZEN, če si tu na slotech malo priredil zgodbo (olepševalno zate).Pač moraš slišat obe plati.
Sicer pa jest takega ukora nebi pojedu.
Sicer pa jest takega ukora nebi pojedu.
> Zdej ma respect do mene, se vidi na 1. uč, sam še vedno je tle kazen...
Accept it as a lesson, young padawan learner. :>
> Učenec ni kriv nič.
Nee, učenci so nedolžne dušice. Ko mu učiteljica reče, da stvari ne zna, se bo njemu prebudil zapostavljeni lulek in ji bo hitro nekaj zabrisal nazaj v stilu "Seveda". Če ne razvidite tona iz tega "seveda", potem nimam kaj več razlagat.
Accept it as a lesson, young padawan learner. :>
> Učenec ni kriv nič.
Nee, učenci so nedolžne dušice. Ko mu učiteljica reče, da stvari ne zna, se bo njemu prebudil zapostavljeni lulek in ji bo hitro nekaj zabrisal nazaj v stilu "Seveda". Če ne razvidite tona iz tega "seveda", potem nimam kaj več razlagat.
matter ::
Ja ubistvu je tle problem učiteljuce, če ne razume "SEVEDA", ampak paranoično sklepa da jo že nekdo napada. Jaooooooooooooooo. Torej mora učenec samo poslušat in biti tiho, če bo rekel "seveda" pa ukor. To je samo neintelegenca prfoksa, ki na določene učence zgleda skoz na zgago ne pa kot na priložnost da se uveljavi in se razume z večino učencev. Mogoče nisi pomislu da je napaka v prfoksu, ampak gledaš enostransko ko učitelj, ki ne priznava napak.
Problem je v tem da da prfoks sovražo svoje delo. Zanj je učenje "javno delo" ne pa služba, kjer moraš svoj delovni čas maksimalno izpopolnit
Problem je v tem da da prfoks sovražo svoje delo. Zanj je učenje "javno delo" ne pa služba, kjer moraš svoj delovni čas maksimalno izpopolnit
Daedalus ::
Zarad tegale bednega ukora se ne sekirat
Pritoževati se pa tud ne splača - prfoksi so tak ko mafija - napadeš enga, pol se pa vsi spravijo na tebe
Rajš uokviri tist ukor za spomin na srednješolske dni
Pritoževati se pa tud ne splača - prfoksi so tak ko mafija - napadeš enga, pol se pa vsi spravijo na tebe
Rajš uokviri tist ukor za spomin na srednješolske dni
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
Mal sm podrezu razredničarko, je preverla zgodbo in izmazou sm se z opominom!!! Jeah.... še comp mi bodo pustil starci!!
No, sam v usakem primeru je use skupi čudn
Učitelji so slike
Slike je treba obesit
No, sam v usakem primeru je use skupi čudn
Učitelji so slike
Slike je treba obesit
persona civitas ;>
Kaboom ::
jao če pri vas dobite ukor zaradi "seveeeeda" (sarkastično tonirano ) potem bi naša šola izključla celi razred... pri nas je blo na ptuju (elektro 4letna) bolj po kavbojsko... en profesor namesto da bi mi napisal kako kazen, ali sploh dal opozorilo, se je zaradi komentarjev nad mano znesel tak da je brcno po mojem stolu in upal da bom pal z njega... no, ni mu uspelo na nek način pa sem mu zahvalen da se je na tak način . ampak smo imeli tudi hujše primere...
v glavnem, ta tvoja učitlejca je imela ta dan očitno slabši kot ti...
v glavnem, ta tvoja učitlejca je imela ta dan očitno slabši kot ti...
Če se zatakne - pritisni močneje. Če se zlomi - bil je skrajni čas za nakup novega.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Kaboom ()
blue96 ::
v našem, že ogromnokrat prekletem šolskem sistemu se dogaja krivica tudi morlano, pa nisi edini; tud' opomin je brezveze v tvojem primeru, če je bilo res tako, ampak to je kapljica v morje. tega je ogromno.
en primer: nekdo ima slab dan, zapusti ga neka oseba, ki jo je imel rad in ne sodeluje pri pouku, je še vprašan in dobi cvek.
druga oseba, ki se ji je*e za vse, pa dobi enakovreden cvek iz kontrolke, ki zajema celotno ocenjevalno obdobje. in tista "neka" oseba si z enim dnevom pokvari oceno, čeprav bo lahko morda nekega dne naredil doktorat is tistega predmeta, kjer je dobil cvek. tista druga oseba, pa bo imela (vsaj začasno) isto oceno kot prva, pa je omenjeno področje (predmet) niti malo ne zanima, in ne ve o čem se vse skupaj gre.
...pa saj smo vsi seznanjeni s tem zelo dobro...
en primer: nekdo ima slab dan, zapusti ga neka oseba, ki jo je imel rad in ne sodeluje pri pouku, je še vprašan in dobi cvek.
druga oseba, ki se ji je*e za vse, pa dobi enakovreden cvek iz kontrolke, ki zajema celotno ocenjevalno obdobje. in tista "neka" oseba si z enim dnevom pokvari oceno, čeprav bo lahko morda nekega dne naredil doktorat is tistega predmeta, kjer je dobil cvek. tista druga oseba, pa bo imela (vsaj začasno) isto oceno kot prva, pa je omenjeno področje (predmet) niti malo ne zanima, in ne ve o čem se vse skupaj gre.
...pa saj smo vsi seznanjeni s tem zelo dobro...
.
Pa ni noben pomislil, da ima mogoče tudi učitelj slab dan? Ponavadi imajo ti družine in če pride do problemov, so ti ponavadi večji od najstniških zaljubljenosti.
Drugače pa glede kavbojskih in bolj urejenih šol je stvar podobna kot pri restavracijah. Recimo, v eni gostilni se lahko dere in dela marsikaj, pa bo vse OK. V bolj urejeni restavraciji pa te lahko redar ven vrže že zaradi same neprimerne obleke. Vse je odvisno od nivoja "civilizacije".
Drugače pa glede kavbojskih in bolj urejenih šol je stvar podobna kot pri restavracijah. Recimo, v eni gostilni se lahko dere in dela marsikaj, pa bo vse OK. V bolj urejeni restavraciji pa te lahko redar ven vrže že zaradi same neprimerne obleke. Vse je odvisno od nivoja "civilizacije".
Gh0st ::
Hec.
Pri angleščini mamo nekakšno "pogodbo". Če preveč razgrajamo gremo lahko ven iz razreda brez neopravičene, ker itaq vsi znamo.
Pol pa foxa reče:
"No, dejte, pejte ven, ker vas ne mislim prenašat."
Žurka.
Če od vas kdo hodi na Domžalski texas potem majo te scene dost razvite pri njih. Mam par kolegov k so na tej šoli in pravjo da je obup!
Pravi texas!
Pri angleščini mamo nekakšno "pogodbo". Če preveč razgrajamo gremo lahko ven iz razreda brez neopravičene, ker itaq vsi znamo.
Pol pa foxa reče:
"No, dejte, pejte ven, ker vas ne mislim prenašat."
Žurka.
Če od vas kdo hodi na Domžalski texas potem majo te scene dost razvite pri njih. Mam par kolegov k so na tej šoli in pravjo da je obup!
Pravi texas!
you might start believe in Gh0st stories. you're in one. :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | učitelj me je brcnil v trebuh (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Šola | 24548 (21728) | kuglvinkl |
» | Vzgoja otrok in učiteljeva avtoriteta (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 10416 (9110) | gruntfürmich |
» | Ukor zaradi dveh vpisov v dnevnikOddelek: Šola | 2342 (1600) | OldSkul |
» | Kam lahko prijavimOddelek: Šola | 1609 (1150) | malal |
» | Profesori krešijo pravila? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 6824 (5966) | [BISI] |