» »

Kam lahko prijavim

Kam lahko prijavim

Tic ::

... zlorabo dijakovih pravic. DOS mogočee? Nevem, kaj morem najt..
persona civitas ;>

Binji ::

In kaj tocno bi ti prjavu?
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

Tic ::

Pač da učitelji ne spoštujejo zakona.
persona civitas ;>

Ziga Dolhar ::

In kaj pravi zakon?
https://dolhar.si/

flipflop ::

Da ne boš več škode naredu kot koristi. Predvsem sebi.:\

malal ::

Nekako takole je..odvisno je zakaj se gre..ce govorimo o ugovoru na ukor..ali na oceno velja tole, kar sm spastala iz uradnega lista..ce bi se pa rad pritozeval na samo delo pfroksov...je pa odvisno kako to deluje..nacin ki ga poznam jaz je ta, da se razred zbere skupaj in se pritozi na določenega prfoksa nardi neke vrste peticijo in se pol zamenja prfoksa ce se ravnatelj, podravnatelj ali whomevah strinja s tem..zdefiniraj na kaj bi se rad pritozil pa ti pol lahko naprej pomagamo..

V. VARSTVO PRAVIC DIJAKOV
45. člen
(ugovor dijaka)

Zoper izrečene vzgojne ukrepe, razen opomina, lahko dijak ali njegovi starši vložijo pisni ugovor pri ravnatelju šole v roku osmih dni po prejemu obvestila o izreku vzgojnega ukrepa.

O ugovoru zoper ukor razrednika ali ukor oddelčnega učiteljskega zbora odloči ravnatelj najkasneje v petnajstih dneh po prejemu ugovora.

Odločitev ravnatelja je dokončna.

O ugovoru zoper ukor ravnatelja ali ukor učiteljskega zbora odloči najmanj tričlanska komisija, ki jo imenuje ravnatelj najkasneje v petnajstih dneh po prejemu ugovora. Med člani komisije mora biti en član, ki ni zaposlen v šoli. Komisija preveri ustreznost ukrepa najkasneje v sedmih dneh po imenovanju.

Odločitev komisije o ugovoru je dokončna.

O ugovoru zoper izključitev iz šole odloči svet šole oziroma zavoda najkasneje v petnajstih dneh po prejemu ugovora. Ugovor zoper izključitev iz šole ne zadrži ukrepa izključitve. Odločitev sveta šole o ugovoru je dokončna.

Če dijak ali njegovi starši ne vložijo ugovora, postane odločitev ustreznega organa dokončna po izteku roka za ugovor.

lp..

m.

Tic ::

Hvala za odgovore. Gre se pa za to, da nas imajo učitelji za norce. Od nenapovedanih pisnih nalog do ocenejvanja za minuse in pluse, delne ocene etc. Eni 3 učiteljice so res kritične.

Na razrednicarko se nemorem obrnit, ker smo ze poskusili. Now what to do?
persona civitas ;>

Vikking ::

kaj nardit, kaj nardit, nenapovedano spraševanja, pluseki, minusi, čebelice, marjetice......UČI SE pa ne boš mel problemov, povej svojim sošolcem naj se učijo pa ne bojo imeli problemov... sicer pa če hočeš karkoli doseči more biti razred enoten in nastopiti kot eno,,, brez imen posameznikov,, ampak kot celoten razred!!!

Gandalfar ::

Tic: pomocnik ravnatelja

mchaber ::

>Od nenapovedanih pisnih nalog

Je treba biti obvešćen 5 dni prej. Da pritoži se ravnatelju(malo zagrozi z inšpekcijo pa bo).

Ako poznaš zelo dobro ravnatelja in veš, da ne bo ukrepal, lepo zamolči z inšpekcijo in pošlji pismo s podpisi sošolcev na ministrstvo za šolstvo.:)
.

Tic ::

mchaber: Hvala za nasvet. Verjetno bom naredil to.



Viking: Pa nimam le jaz osebno tezave ampak sem predstavnik razreda in so mi zadali to nalogo...
persona civitas ;>

mchaber ::

Aja pri teh stvareh je treba zelo pazit. Če ne delaš tako kot piše v "rumeno-modri knjigi pravil", te hitro zajebejo. Na osnovni šoli je tako, da greš najprej do razrednika, če ta ne uredi, greš do podravnetelja, potem do ravnatelja, potem pa začneš pisat uradno pismu Gabru. Na tvojem mestu bi šel in si dobil knjižico pravil na srednjih šolah in preštudiral. Kar tako tožit tistemu, ki pride nasproti, je neumnost, ki se plača.( naš razred nasanku, ko smo šli tožit učitelja k ravnatelju:( ).
.

malal ::

Prva zadeva..je to kar ti je povedu ze mchaber pisni testi morjo bit napovedani en teden vnaprej tko da je vmes vikend..potem tale ocenjevanje za pluse in minuse ki ga omenjas stoprocentno ima vasa sola pravilnik preveri če je to v skladu s pravilnikom, v kolikor ni je to tko kt z testi..kar se tice samih prfoks kot takih pa restive v celoti ni.kt ze povedan se lahko obrnes na poravnatelja/ravnatelja druga moznost je pa ta, da ce imate na soli dijasko drustvo oz. kakega predsednika sole..bi ti ta moral znat pomagat, saj naj bi le ta meddrugim skrbel za stike med ucenci in samim vodstvom sole..

v vsakem primeru pa ti predlagam da pazis kaj delas, ker se tako ali drugace lahko opeces..

lp.


m.

Zheegec ::

Kontrolke napovedane 1 teden vnaprej, 3 na teden, nikoli 2 na dan.
+ in - so prepovedani v kakršnikoli obliki, vmesne ocene niso dovoljene (je pa dovoljeno recimo 3-4, kjer se ti vpišeta OBE oceni).
Če je kaj glede kontrolk lahko prijaviš inšpekciji.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Gandalfar ::

Ne, to je cist drugacna fora. Lepo pisete test, ki ni bil napovedan in se lepo pritozite po koncu testa. Zadeva se bo seveda razveljavila itd. ampak se zna zgodit, da boste potem neocenjeni in bo se vecja pizd* Naceloma se lahko takih stvari resite tako, da se na zacetku konference zmenite s profesorji za vse teste in se pac tega drzite. Profesor pomojem ne daje z veseljem nenapovedanih testov ampak je kaksen nesporazum vmes.

Vesoljc ::

mogoče rahlo offtopic, ampak v svojem šolanju, sem velikokrat imel večje težave s profesoricami kot s profesorji. kaj menite vi?

ps: ženske so mi na splošno zelo všeč :D, le v vlogi "mentorjev" jih nimam preveč rad 8-)
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

monster-x ::

Ah, letos sem enkrat moral v 4 dneh odpisati 5 kontrolnih. Je šlo za popravljanje, ampak mislim, da tudi v tem primeru ne smem pisati toliko kontrolnih, kajne? Sicer sem se s tem itak moral sprijazniti.
There comes a point when a dream becomes reality and reality becomes a dream.

Ziga Dolhar ::

Popravljanje?

Monster-x, tega ti pa ponavadi sploh ni potrebno pisat.

Tehtaj želje! :)
https://dolhar.si/

Gandalfar ::

Popravljanje ni reden test. Popravljanj imas lahko kolikor hoces. Lahko jih tudi zavrnes in potem popravljas negativno/neocenjeno konferenco .. ce potrebujes vec casa za naucit se :>

monster-x ::

No, sem se narobe izrazil. Poleg rednih testov je šlo še za to. Pisat sem šel zato, ker mi ni bilo v interesu, da bi imel graje, konference pa je bilo že skoraj konec. Po posvetu z razredničarko sem ugotovil, da ne glede na to, da je šlo za popravljanje, ne bi smel pisati toliko testov naenkrat.
There comes a point when a dream becomes reality and reality becomes a dream.

malal ::

z določenimi prfoksi se da tko fullll zment drugic poskusi..če maš ti normalen odnos ne bi smel bit noben problem..

lp

m.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pravilno resena naloga tockovana z 0 tockami (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
7611533 (8443) prenasalec
»

Neopravičene ure (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Šola
10115607 (11151) Phantomeye
»

kazenski test 13. junij, a ni da 2 tedna pred koncem... (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
779308 (7888) ERGY
»

Ukor zaradi dveh vpisov v dnevnik

Oddelek: Šola
302276 (1534) OldSkul
»

...in tako sem dobil ukor

Oddelek: Šola
202302 (1717) Gh0st

Več podobnih tem