» »

Problem "fast forward" ko film bere iz USB ključka

Problem "fast forward" ko film bere iz USB ključka

Bias ::

Imam naslednji problem in sicer na Philips Mikro DVD-sistem za domači kino MCD122

Ko gledam film iz usb ključka ali sd kartice preko primernega čitalca, je pri obeh problem hitrega "prevrtavanja" filma naprej ali nazaj. Ko dam funkcijo Fast Forward npr. mi gre film malo naprej potem pa mi vrže ven in da kar naslednji film na ključku.

Je kakšna rešitev za to zadevo, ali je "napaka" klasična? Iz DVDja dela vse normalno.

Hvala, LP

KoMar- ::

Ne zmore brat dovolj hitro in se pač sesuje.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: KoMar- ()

Torej v tem primeru potrebujem boljši ključek?

sumoborac ::

Prvo da to uprasam - si preprican da pritiskas "Fast Forward" in ne Next? Pa ne da bi podjebavu al pa karkol, ampak poznam da se je ze dogajalo (ne za omenjeno napravo ampak nasplosno).

Če je res problem v fast forwardu da enostavno preskoči naprej, potem predlagam, da poskušiš za začetek kkšn boljši ključek (preffered philips i guess).

Sumoborac
Prid sm al pa tm ostan...

revvs ::

Philipsovi domači kino sistemi so eni izmed najslabših, imajo probleme kot so branje začetka in konca dvd, usb. Njihove televizije tudi niso med boljšimi čeprav imajo vse tehnične zadeve. Philips je firma ki je bila dobra za starejše tehnologije, kot je VHS.

Ne, je FF, ker se prevrtava nekaj sekund, pa enako je za dvdje kjes seveda deluje...saj se mi je dozdevalo, da je problem lahko v nosolcu, da je preobremenjen in vrze ven, je pa vse skupaj zato popolnoma nepuporabno, daj ce prekinem film ga moramgledat od zacetka jao

USB bi naj držali 20 let, hišni kino pa toliko kot je garancija. Poleg tega pa USB ne more biti preobremenjeni, saj ni na njem OS da bi rabil dodaten space.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: revvs ()

RazzorX ::

revvs je izjavil:

USB bi naj držali 20 let, hišni kino pa toliko kot je garancija. Poleg tega pa USB ne more biti preobremenjeni, saj ni na njem OS da bi rabil dodaten space.

Delovanje ni pogojeno z leti, ampak s pisanji na pomnilnik. Ne vem kaj sanjaš o OS, preobremenjen je lahko zaradi počasnega reada, saj se pri fastforward hitrost reada poveča bistveno.

Ok to da philips ni top, lahko popolnoma sprejmem, saj sem za njega Dal borih 124 euro, sam vseeno naj bi ta zadeva delovala, a pri vasih npr to lahko upprabljate?

Bom probal se zunanjo disk mam dva razlicna pa da vidim ce bo sploh katerega potehnil skozi.

sumoborac ::

Pomojm da ima največji problem ravno zaradi hitrosti branja - slabši USB ključki ne dosegajo polne hitrosti branja (slabi flash drivei načelno), zaradi česar pride do kkšne čudne situacije in se predvajalnik odloči da je konec filma in zažene naslednega.

Sumoborac
Prid sm al pa tm ostan...

KoMar- ::

Bias je izjavil:

Torej v tem primeru potrebujem boljši ključek?

Ni nujno, da bo pomagalo. Ozko grlo je lahko tudi sam predvajalnik oz. njegovo USB vezje.

Najpočasnejši USB ključi, ki jih dandanes več nihče nima nam omogočajo preleteti(FF) DIVX film v 2 minutah. Če je Bias preletel DIVX film hitreje kot v 2 minutah in ima najpočasnejši ključ potem je kriv kluč, drugače pa hišni kino.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: revvs ()

Danes bom stestiral vse ključke in SD kartice (katerih imam od 4Gb-36Gb kar nekaj) pa da vidm kaj bo. Bom pa sprobal tudi oba zunanja diska, če mi slučajno potegne oz. zna brat tudi iz njega.

V kolikor je problem predvajalnik oz. njegova elektronika, bom razočaran in spet se bo potrdil tisti rek: "Mau dnarja Mau muske" .. kar pa me/nas ne izuču :|

@Revvs: film nisem preletel v 2 minutah, saj mi po parih sekundah (torej 3-4 frejmih) vrže ven. Najverjetneje ma aparat res slab procesorček.

Jah zunanjega diska ne prepozna, z ostalimi nosilci pa znana zgodba :|

Hvala vsem za pomoč in odgovore, sem zadevo sprejel takšno kot je, nimam kaj.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

WD Live in domači kino

Oddelek: Zvok in slika
346925 (6162) lowac
»

[DivXviD] Philips predvajalniki (strani: 1 2 3 457 58 59 60 )

2954396056 (52552) NejcSSD
»

Zvok DTS iz WD na kino?!

111613 (1342) revvs
»

Kateri DVD + Divx predvajalnik do 15K SIT? (strani: 1 2 3 )

14724863 (9477) bizi72
»

DVD Pomoč!

Oddelek: Pomoč in nasveti
161982 (1824) boogie_xlr

Več podobnih tem