Forum » Zvok in slika » DVB-T ne sprejema
DVB-T ne sprejema
sverde21 ::
Zdravo!
Imam sledeč problem. Živim v "rovtah" v okolici Žalca, ker sem pričakoval probleme s signalom zaradi večnih težav s sprejemom analognega signala, sem šel pred 1. decembrom na http://rtvslo.si/dvb-t in preveril, če je pri nas pokrito s signalom. Po mojih pričakovanjih smo mi ravno sredi nekje pol kilometerskega radija bele lise (ni signala kao). Zato pokličem na 080 22 22, kjer mi zagotovijo, da bo tam, kjer ne bo na voljo digitalni signal še zmeraj dostopen analogen. Rečem OK počakmo do 1. decembra.
Ko je prišel december smo seveda ostali brez signala (digi TV škatla iz mercatorja ne najde nobenega programa). Poklical sem še enkrat na 080 22 22 in odgovor je bil, da je že "danes dosti ljudi klicalo z naših koncev", prijazna operaterka mi je dala potem eno telefonsko od RTVja, kamor naj pokličem in bodo uredili. Naslednji dan pokličem in razložim situacijo, nakar reče tip po telefonu, da bodo pač morali prit na lokacijo stvar uredit in da bodo poklicali. Po enem tednu tega klica še kar ni.
Torej na kratko: zanima me kaj lahko še jst sam naredim, da to zadevo usposobim, saj RTVjevcev verjetno še lep čas ne bo (verjamem da nisem osamljen primer, ki je klical zaradi tega). Glede na to da ne sprejemam nobenega signala sumim da je potrebno nekaj ukreniti z anteno. Trenutno je ena antena usmerjena mislim da proti Velenju, druga pa nekam nasprotno smer. Je mogoče problem v tem da imamo več anten? Mogoče to da so povezane preko ojačevalca? Any hints .
Hvala za odgovore že v naprej.
Imam sledeč problem. Živim v "rovtah" v okolici Žalca, ker sem pričakoval probleme s signalom zaradi večnih težav s sprejemom analognega signala, sem šel pred 1. decembrom na http://rtvslo.si/dvb-t in preveril, če je pri nas pokrito s signalom. Po mojih pričakovanjih smo mi ravno sredi nekje pol kilometerskega radija bele lise (ni signala kao). Zato pokličem na 080 22 22, kjer mi zagotovijo, da bo tam, kjer ne bo na voljo digitalni signal še zmeraj dostopen analogen. Rečem OK počakmo do 1. decembra.
Ko je prišel december smo seveda ostali brez signala (digi TV škatla iz mercatorja ne najde nobenega programa). Poklical sem še enkrat na 080 22 22 in odgovor je bil, da je že "danes dosti ljudi klicalo z naših koncev", prijazna operaterka mi je dala potem eno telefonsko od RTVja, kamor naj pokličem in bodo uredili. Naslednji dan pokličem in razložim situacijo, nakar reče tip po telefonu, da bodo pač morali prit na lokacijo stvar uredit in da bodo poklicali. Po enem tednu tega klica še kar ni.
Torej na kratko: zanima me kaj lahko še jst sam naredim, da to zadevo usposobim, saj RTVjevcev verjetno še lep čas ne bo (verjamem da nisem osamljen primer, ki je klical zaradi tega). Glede na to da ne sprejemam nobenega signala sumim da je potrebno nekaj ukreniti z anteno. Trenutno je ena antena usmerjena mislim da proti Velenju, druga pa nekam nasprotno smer. Je mogoče problem v tem da imamo več anten? Mogoče to da so povezane preko ojačevalca? Any hints .
Hvala za odgovore že v naprej.
<?php echo `w`; ?>
cekr ::
Sposodi si eno UHF anteno in jo direktno poveži s TV-jem. Potem pa jo premikaj okoli oz. jo usmeri v smeri delujočega oddajnika. Med anteno in TV-jem ne sme biti nobenih kretnic in ojačevalcev. Mogoče bo že sobna antena dovolj za tvoj poskus.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
Torej poskusim z samo eno anteno? Še ena stvar... oddajanje RTV in POP TV, Kanal A itd. je na istem oddajniku? Torej zadošča potem 1 antena?
<?php echo `w`; ?>
cekr ::
Ja, vsi so na istem kanalu. Ne vem sicer na katerem je pri tebi. Preskeniraj celoten spekter. Verjetno boš ujel oba muxa.
Uporabi samo eno usmerjeno anteno in nič komplicirat. Vse ostalo ti bo prineslo samo stroške in živce zaradi iskanja vzrokov, kje se signal ustavi.
Uporabi samo eno usmerjeno anteno in nič komplicirat. Vse ostalo ti bo prineslo samo stroške in živce zaradi iskanja vzrokov, kje se signal ustavi.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
OK bom probal jutri se malce poigrat s tem zadevami, ker da čakam "strokovnjake" bo trajalo pol leta :)
<?php echo `w`; ?>
lebang1 ::
Lahko da imaš tudi slabo napeljavo po hiši (predolgi in slabi koaksialni kabli), pa ojačevalec lahko ponavadi spreminjaš, kateri kanal je najbolje ojačan.
lp
lp
Alec999 ::
No tko kot so že zgoraj napisali. Odstrani ojačevalec in uporabi samo 1 anteno. Na rtvslo strani preveri kateri oddajnik je najbližji. V okolici Žalca jih je kar nekaj.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | AIR bo le zaživel (strani: 1 2 3 4 … 19 20 21 22 )Oddelek: Omrežja in internet | 194118 (17299) | markasaso12 |
» | Ojačevalec GSM signala?!Oddelek: Mobilne tehnologije | 10927 (10039) | brez-imenko |
» | Dve zunanji TV anteni - težava s signalomOddelek: Pomoč in nasveti | 3599 (3287) | Frenckie |
» | TV antenaOddelek: Pomoč in nasveti | 2972 (2760) | Frenckie |
» | DVB-T (mpeg4) pri nas (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Zvok in slika | 58257 (34969) | Alexius Heristalski |