Forum » Omrežja in internet » Postavitev serverja na ADSL
Postavitev serverja na ADSL
EjTi ::
Zanima me, ce je ze kdo postavil server na ADSLju in ce so hitrosti uploada ki jih navajajo v paketih (128Kb/s in 256Kb/s) tudi v praksi dosegljive. Ali podnevi ne mores doseci teh hitrosti? Ali je za vikende ADSL posacasen? Sedaj sem na kablski in za vikende nic ne dela.
Hux ::
ja ni se mi pocasneje basalo gor. Sem probal na siolu, anresu in enem angleskem serveru. Sploh ni problema da bi upload kaj sepal. Sej upload je odvisni od tebe lih kontra je pa z downloadom.
Vem da je upload od mene odvisn. Samo pri nas se čez vikende tko zabaše internet pri kabelskemu operaterju da gre namesto 12K samo 6K. Zgleda, da majo preveč uporabnikov/preozko pipco. Pa me je zanimal če je na ADSL isto.
Adsl je drugace kot kabel. Tukaj mas cisto svojo linijo do najblizjega DSLAma na katero nima doben razen tebe vstopa. Na en kabel je pa povezana kompletna vas in si ga delite.
Na DSLAMah pa v noebem trenutku ne prihaja do oreobremenitev niti pri 2Mbit downloadu kaj sele skoro 10x majnsem uploadu ker ce bi je siol obljubo da takoj povecajo zmogljivost dolocenega dslama sej jim druga ne preostane. Zadnic sem se lih pogovarjo z enim od siola in je reko da ma 70% prosti bandwith se za tujino. Torej se enkrat tolko uporabnikov lahko dobijo brez posledic.
Na DSLAMah pa v noebem trenutku ne prihaja do oreobremenitev niti pri 2Mbit downloadu kaj sele skoro 10x majnsem uploadu ker ce bi je siol obljubo da takoj povecajo zmogljivost dolocenega dslama sej jim druga ne preostane. Zadnic sem se lih pogovarjo z enim od siola in je reko da ma 70% prosti bandwith se za tujino. Torej se enkrat tolko uporabnikov lahko dobijo brez posledic.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Hux ()
Kako pa je s prijavo na ADSL, v recimo WinXP. A se to da nastavit da te automatsko logira (z user/pass), ko se XPji zaženejo. Ker mislim imet to tud za server in me zanima če se da da se automatsko prijavi ob zagonu, tudi če se ne logiraš kot uporabnik (da klikneš slikco pa vpišeš password). A kdo to ve?
A na SIOLu? Prek kabla siolu placujem pa mam ze ene par let server pa niso še nč rekl. Pa sem zihr da vejo da ga mam. Kolegu, ki je imel privat FTP server (na password) so rekl da ne sme imet privat (pomoje če je warez gor al kaj) in naj ga naredi public al pa zapre. Pa web page je tud imu pa niso nč rekl da naj ga zapre.
pivmik ::
Na ADSLju lahko mirne duše posavljaš serverje za blokaj HTTP, FTP, eDonkey, mail, DC, kar hočeš. Nikrjet v pogodbi to ni prepovedano. Pa še statičen IP lahko pridobiš.
LP, Gregor GRE^
tam neki na siol forumu je moderator kopiral parkrat ze da je postavljanje serverov striktno prepovedano a eni jih vseeno postavlajo in zato so problemi z hitrostjo. Tak je napisal sicer je takrat govoril za kabel ampak mislim da nema veze al mas kabl al adsl glede tega. Kje pa pise v pogodbi al kje nimam pojma on je smao kopiral to ze veckrat na forum. Ne razumi narobe. Meni tak dol visi ce je to dovoljeno ali ne in ce mas ti ali tudi ne. Napisal sem bol sarkazmicno zato sem dodal onega smejkota z rdecimi lickami.
Sej pa jaz tudi edonkej kurblam kaj te je to takega. In enga na ircu ma fto server vedno vzgan pun z warezom in mp3ji na adslu in enako en na kablu z 64kbps upladom lol.
Sej pa jaz tudi edonkej kurblam kaj te je to takega. In enga na ircu ma fto server vedno vzgan pun z warezom in mp3ji na adslu in enako en na kablu z 64kbps upladom lol.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Hux ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kabelski in adsl internet pohvale in pritožbe (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Omrežja in internet | 26300 (16011) | Jakka |
» | ADSL UPload / Download TEžave !Oddelek: Omrežja in internet | 1974 (1614) | EjTi |
» | ADSL iz 512/128 na 1024/128 (strani: 1 2 3 4 … 10 11 12 13 )Oddelek: Omrežja in internet | 35832 (18914) | RedOS |
» | Za vse ADSLejevceOddelek: Omrežja in internet | 2912 (1562) | BC3 |
» | SiOL ADSL test (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 8368 (6692) | DC- |