» »

Za vse ADSLejevce

Za vse ADSLejevce

Firebat ::

Za vse ki imajo ADSL-512/128kbit/s par vprasanj
Zanima me koliko vam povprecno vlece (prevedeno v kb/s (npr en fajl na skupnem strezniku 3dDownload))
in kako dalec imate adsl centralo.To sprasujem ker se odlocam za nakup.
V moji vasi je ze mogoc adsl toda centrala je kakih 10km dalec)
Ali je odaljenost vazna kot pri kablskem modemu (pri meni ni mogoc)


//
Hvala - :: -
--

Gandalfar ::

prenos je taksen kakrsnega obljubljajo. V sloveniji je vedno 64kb/s ce streznik na drugi strani to zmore. Tujina ima tudi polno hitrost v primeru strezniku podjetij oz. raznih arhivov programov. Zna se zgoditi, da je kdaj kaksen streznik pocasnejsi, ce je preobremenjen ali pa nimajo zakupljenih dovolj kapacitet.

Kar se pa oddaljenosti tice ti bodo pa z veseljem povedali na siolu. Poklici jih na 080 1000 in jim zaupaj tvojo telefonsko stevilko in cez par dni bos po dobil na dom dopis v katerem te obvescajo o dosegljivosti adslja na tvoji lokaciji. Ce ti recejo da jim moras povedati ISDN stevilko in nimas isdnja se ne pusti zmest in jim reci da bos pac takrat zraven kupil se isdn (to se da.. gres lepo na telekom in podpises pogodbi za oboje - po vsej verjetnosi dobis isdn in adsl v istem dnevu). Potem bodo oni pogledali in ti poslali dopis ce lahko dobis ali ne. Se boljsa zadeva pa je potem, da ce recimo sedaj nimas moznosti da potem ostanes v njihovi bazi in te avtomatsko obvestijo, ko to postane dosegljivo (hkrati pa si se en potencialni kupec vec in vecja bo verjetnost, da bodo prej zrihtal - ce se niso)

Hux ::

meni 64kB/s nikdar ne vlece. Niti iz slovenskih serverov kot je Arnes. Ces mam sreco vlece 61.5-61-8 samo ponavadi je okol 59kB/s. Oddaljenost pa igra veliko vlogo seveda. Jaz sem od centrale oddaljen cca 3km.
Enkrat je bil graf nekje v neki reviji od Telekoma (Skrjancek) kaksne hitrosti lahko pricakujes od ADSLa in oddaljenosti in ce je sploh blo 10KM not je blo na kriticni razdalji.
Hm res bi me zanimalo kaksne hitrosti bi dobo na 10km.

Ravno zaj grem na siol stran tam ko majo izrezke filmov in grem pogledat kolk mi do siola vlece.

OldSkul ::

Jaz sem od moje centrale oddaljen manj kot 1km.
ADSL pa dobim žez 1 teden mogoče več.
10km se men zdi že precej preveč mogoče bi šlo 8km več pa ne.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: OldSkul ()

Hux ::

Zaj se milh ta clip dol vleko od siola in je delal z 60.4kB/s

btw. pred par dnevi za cca 1 teden sem mel upload 20kB/s do Arnesa in okol 18.5-19kB/s preko irca do drugih uporanikol. Zaj sme probal spet do arnesa in je 14.5 spet.

Sej fora je meni vlece 60.4 ampak jaz sem zher da bi mi 1024kbps paket vleko vec kot 60.4 zato ne razumem cisto teh stvari.

globoko grlo ::

kokr se jest spomnem so govorl o 6 km max

Firebat ::

No jest sem odaljen prinblizn od centrale kakih 10km (nevem kako toda sem
vprasov ce je mozno in je)dou sem pogodba da je mozn dat adsl(ISDN+ADSL 50k priklucnina ) pa 8k na mesec
zanima me ce bi men tud tam ukol 60Kb/s vlekel (Tm na SIOLU pravjo DA)

SasoS ::

512kbit ni taka gromozanska hitrost da ne bi šlo. Torej, če pri Siolu pravijo da gre, potem gre...je pa res, da za višje hitrosti je pa že vprašljivo. Aja, kabel ni toliko občutljiv na razdaljo (oz. sploh ni), kajti koaksialni kabel lahko vleče tudi več 10km, dočim ker je danes že skoraj povsod optika je razdalja pri kabelskemu netu praktično neomejena (če se seveda da operaterju vleč kable tako daleč :D)

Hux ::

Ok ko dibis sporoci kolkiko hitro vlece.

Btw si preprican da si 10km oddaljen? odaljenost do DSLAma je vazna ne do telekoma. DSLAMi lahko stojijo na vec mestih mi jih mamo 3 tukaj v MB.

Ampak tisti graf ko je bil v reviji nevem sploh ce je blo 10km podano in je slo tak nekako do 4km 512 pol pa je padalo 386 256 128 etc.

Sej ce smo odkriti jaz sem manj kot 4km oddaljen pa mi nevlece z 512=64kB/s ampak z 481.6=60.2kB/s

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hux ()

PaJo ::

Evo po standardu bi naj bil ADSL nekje v teh mejah:
2 Mbit/s do nekje 5.5 km in 6 Mbit/s do nekje 3.7 km
Tako da ce Siol ponudi 1Mbit pakte bo do razdlaje nekje 4.5km skoraj zagotovo moralo iti, pa se pri Monitorju, ko so testirali enega prvih ADSL prikljuckov so bili celo 7 km vstran pa je zadeve se zmeraj funkcionirala skoraj 2Mbit, res da pa so vmes imeli se nek ojacevalec, ce se ne motim.
No v glavnem to da tebi Hux2 ne gre vec kod 61KB/s ni nix narobe, ker moras racunat da nihce ne doseze maximuma 64KB/s, ker gre se nekaj paketkov za overhead. Ker tudi na ISDN-ju nias 8KB/s ampak nekje maximalno 7.8, pa se to je redkost:D

V glavnem, ne se obesat na take malenkosti, bodite samo srecno glede na to kar imate, ker imat kar lep speed za zelo zelo malo denarja, glede na cene najetih vodov pri nas:D
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

Hux ::

Zakaj sme pa mel 20kB/s upload za cca 1 teden? PA se par uporabnikov je melo eni so pa meli 16 normal. Zaj pa komaj 14kb/s. Vcem je fora?

Na siol forumih mi nocejo odgovorit. Poj je se pa en ko pravi da mu gre 64kB/s download in je od centrale oddaljen nekje manj kot 1km.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hux ()

blue96 ::

danes sem vlekel en file iz serverja iz pakistana. na izbiro sem imel serverje iz sveta, in za štos izberem pakistan. vleklo hitreje kot vleče iz slovenskih serverjev. resnično.
drugače pa na adsl nikoli čez 71kb/s, a bo to zaenkrat kar v redu.
.

l33t ::

Jaz imam v povprecju 60-65 KB/s zna pa pasti celo na 45 KB/s -- > zivim kakih 80 -100 m od centrale.:D

flt ::

Sam vem za ADSL, ki je od centale oddaljen točno 9600 metrov sej ni problem, da ADSL nebi delu ali pa bi bila hirost nižja od tistih 512kB/s ampak kako dela. Če ti Siol reče, da bo delu, ti pa Telekom reče da ti ga pa ne priklopijo ker si preveč oddaljen od centrale.

Hux ::

MULC nikoli cez 71? Oh jaz bi mel tvojo linijo te.

Gandalfar ::

za vse zmedene osebe, ki pogujejete hitrost adslja z oddaljenostjo od centrale:

oddaljenost od centrale je res odvisna od maximalne teoreticne hitrosti, ki jo zmore adsl tehnologija
toda tudi ce imate centralo 100m naprej vam to ne bo nic pomagalo, ce imate siolov 512/128 paket saj vas siol na svoji strani softwaresko omejuje na 512kbit.

Sicer pa vas oddaljenost in prenosi naceloma naj ne skrbijo. Ce vam siol garantira tako hitrost vam jo tudi mora ponuditi. Ce vam hitrosti ne uspe doseci tezite na tehnicno pomoc.

ali3n ::

naj se jest primaknem svoje mnjenje: ADSL sm kupil 15. marca in od takrat naprej nashina laufa non stop (krajše prekinitve - menjava hardvera). Zaenkrat sem zelo zadovoljen - prenosi so v povprečju okol 40k; tistih 60 in še nekaj vidim bolj poredko - pa tok dalj dl-ja (na konc je račun itak 8k SIT). povzetek: če si dost na internetu (jest sm bil prej okol 100-140 ur na dial-up) se ti vsekakor splača. Glede prenosov pa - tistih 5 k/sec gor al pa dol....
Kar se pa DL-janja DivX-ov in podobne šare tiče je pa itak odvisno od ponudnika - včas gre 1k/sec, včas pa 50....
Upload mam pa 16k max... več ne gre, manj pa tud skor ne (kolega je tud na ADSLju)

LP Alien

PS: pomojem je prva centrala Stegne (cca 2 km stran), možno pa da je kaka tud v Sp. Šiški kjer sem doma.

benzoo ::

adsl imam ze 5 mesecev in mi deluje super, hitros DL/UL je zadovoljiva in tako kot je bilo omenjeno v prejsnjih postih, ce server na drugi strani zmore, prenos leti tam okoli maksimalne hitrosti (DL ~ 60k, UL vedno 16k). Od centrale pa sem oddaljen dobrih 10km.

flt ::

benzoo 10km ??

Firebat ::

JA odaljen sem kakikig 10km pa sem klicon na siiol in telekom da je mogos adsl.


Crkn DIAL-UP

flt ::

nekaj meritev, ki ji telekom oprvil na tesnih vodih

3300m -dl:5056 kbit/s up: 786 kbit/s

6510m - dl: 832kbit/s up: 512kbit/s

1843m - dl: 8000kbit/s up:800kbit/s

5464m - dl:3104 kbit/s up: 576kbit/s

6000 do 7000m dl:704 kbit/s up:448kbit/s

Tito ::

Mislm, da tistim, ki so predaleč od centrale, telekom sploh ne da ADSL-ja. Tko da je upload in download, odvisen le od tega od koga in od kokih vlečeš!

flt ::

enim na telekomu in siolu so važne številke prodanih ADSL in ISDN zato bi bilo dobro obe ferme sformatirat in novo postavt pa bi mogoče... dobili eno dobro ????

Gandalfar ::

zupand0: kaj sanjas? Ce si podpisal pogodo po kateri ti zagotavljajo taksno kakovost storitev so ti jih dolzni ponudit. V nasprotnem primeru se lahko pritozis, tozis oz. karkoli... ne mutit/sanjat

flt ::

fučka se jim za fizičene osebe drugač bi bilo če bi šlo za neko večjo firmo (vzemi ali pa pusti) sam sem bil na telemachu pa je delalo za en kurc pa sem se žalu pa ni nič pomagalo

SasoS ::

ej...žal, kolker vsi pljuvajo čez Siol in Telekom, ampak če rečejo da bo delal jim jaz verjamem. Ne pa omenjat Telemacha, ker tam se jim pa dejansko fučka za vse!! Ta firma je pa tolk u kurcu da je ni bolj...kljub temu da se grejo neko konkurenco, proti-utež Telekom naj grejo nekam...

||_^_|| ::

jst s telekomom/siolom do zdej slabih izkušenj (razen cen:) nimam.

telemach je pa zdej odkupu naše kabelsko omrežje. bomo vidl kako bo to kej laufal.

Igor ::

gandalfar preberi pogodbo od adslja kdaj
tam pise, da siol ponuja hitrosti DO zgoraj navedenih in NE zgoraj navedene

Gandalfar ::

Igor: se strinjam, moja napaka.

Gre pa recimo za upostevat dobro ime SiOLa. Nikogar se nisem slisal, da bi se pritozeval nad adsljem. Vsi pa se pritozujejo nad telemachom in se katerim kabelskim ponudnikom.

blue96 ::

hux2: kadar maš na izbiro serverje, izberi tistega, ki je najmanj frekventen. čeprav to hitrost (71kb/s) napiše ie, kar pomeni, da je vendarle verjetno narobe, pa vendar, za zvišanje morale.
ravno nekaj dninazaj, sem za test vlekel winamp3, www.nullsoft.com, 51kb/s. sicer pa, kdo pa gleda tistih 15 sekund vec ali manj. obicajno to ni pomembno. sploh ce na racunalniku kaj delate, da vam ni dolgcas.
.

Firebat ::

Sem zmeru kok sem po zracni liniji odaljen od ADSL centrale 8/9 km.
Mogoce bom se ta mesec(MOGOCE) nabavil ADSL kje podpises te dve pogodbe 20k-ISDN 30k-ADSL pr SIOLU al pr TELEKOMU
Pa seto me zanima kdo vam kj placuje ADSL(men pa bratu bo sla zepnina)>:D

Gandalfar ::

Najprej gres na Telekom narocit ISDN (ce ga se nimas). Potem gres na SiOL (ki je verjetno v istem prostoru, ce ne celo ista oseba) in pac requestas adsl. Oni se potem zmenijo z Telekomom. Sicer pa 080 1000 je brezplacna telefonska stevilka SiOLa. So zelo prijazni in ti bodo z veseljem vse skupaj razlozili :)

Firebat ::

Sam morem se enkrat puklicat na telekom pa SIOL
pa di mi bo tud ce sem tok udaljen vlekel 512/128

Hux ::

Iz prve roke vem da so podrocja kjer ADSL deluje porazno in tam Siol tudi ne kasira narocnine za porazno delovanje. Tak da majo vbistvu free. Ce so pa srecni pa je drugo vprasanje. Jaz recimo nebi htel meti free linije kje rmi med igranje skace ping ko svinja.

klemen_ramoves ::

hux: 1 primer mi povej - GA NI!

lp k.

BC3 ::

a obstaja kakšen seznam central? (da izvem kok sem oddaljen)

PaJo ::

Seznam ne obsataj, vsaj ne v primerni obliki. Najboljse je da povprsas na Telekom in jim tezis da ti povedao vsaj okvirno ce gre ali ne gre, to je vse kar ti ostane;(
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

spacejam ::

se ena zanimivoost iz Telekomovih dvoran!

Baje tako pravijo oni se ne da v nekaterih "hisah ki imajo skupno povezane zice iz central povecati prenos nad 512kb/s" ker bi visja frekvenca motla frekvence navadnih sosednjih telefonskih prikljuckov.
Nekaj je res da zvisali je ne bodo tako hitro. da so omejili prenos tudi za navadne smrtnike in da nas vlecejo za nos.
Space-jam Team & Co.

BC3 ::

Najboljse je da povprsas na Telekom in jim tezis da ti povedao vsaj okvirno ce gre ali ne gre...

sj v tem je štos. pred enim mesecem so hodil po hišah in zbiral podpise zaradi gradnje centrale itd. in naj bi septembra začel kopat. jst sm pa pred enim tednom dubu pogodbo. danes sm dubu pa en izvod pogodbe in cd. (tam pa piše da bo priklopljen v 30 dneh od podpisa):\

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: BC3 ()

PaJo ::

Hm, ja pol pa ti druga ne preostane kod da cakas da pride telekomov monter in ti stvar zmontira in ce bo delalo si srecen ce na pa bos moral malo pocakat. Tako se je zgodilo enem cloveku tu blizu in so mu prvic proiklopli in ni delalo, nato pa je ene par mesecev pocakal, verjetno so vmes kaksen ojacevalnik kje dali, in zdaj mu ADSL komot dela. V glavnem pocaki da sporbajo in ce bo delalo tolko boljse za tebe:D
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

Hux ::

primer sem ti navedo torej kaj zaj hoces? Podrobnejih informacij kje ti pa enostavno nemorem dat. To ni v bistvu omejeno na podrocje ampak na posameznika kjer telekom enostavno nemore ugotoviti zakaj deluje tako slabo.

BC3 ::

dons so mi ga montiral pa se ne morem registrirat;(
v winME mi napiše Timeout while trying to connect to the network oz. No response from the server.
v winXP se pa poveže pa odpre IE na tale url: http://register.siol.net/servlets/ADSLR... .
a kdo ve kaj bi blo narobe?
-:| athlon x2 5000->phenom fx-5000@3G, vapor-x 4890, aeneon xtune |:-

Hux ::

Ja sej to bi ti tak mogli oni registrirat in preverit ce deluje. Tisto kodo ko mas na papiru enostavno vnesi tja not in kreiraj novi username in password. Ce ti nedela klici one kmete in jim daj podatke.

BC3 ::

kam nj vnesem če tole piše:

Te strani so dosegljive samo iz SiOL IP naslovnega prostora.

--------------------------------------------------------------------------------

Slovenija Online, Telekom Slovenije 1997.
;(( :|
-:| athlon x2 5000->phenom fx-5000@3G, vapor-x 4890, aeneon xtune |:-

ali3n ::

prvič se povežeš z že narejeno povezavo "Siol registracija", vtipkaš kodo, kreiraš username in ostalo... that's it...
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

BC3 ::

prvič se povežeš z že narejeno povezavo "Siol registracija", vtipkaš kodo, kreiraš username in ostalo... that's it...

:\ kaj pa misliš da delam? ne gre;(
-:| athlon x2 5000->phenom fx-5000@3G, vapor-x 4890, aeneon xtune |:-

ali3n ::

kaj pa Siolovci pravijo? (verjetn si jih že klical..)
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

Hux ::

Jaz se tudi nisme mogo registrirat. Sicer nisem mel originalnega CDja sem kr z ono kopijo probal ko jo zraven nosijo monteri ampak ni slo na WinXPjih ker je bil Win98 program torej sem mogo zamenjat celotni operacijski sitem na WinMe samo da sem napisal teh par pofukanih kod noter. Pol pa nazaj. Zaj mam sicer originalni Cd ki se zazene na WinXPji ampak program instalira neko cudno virtualno karto neke drivere ko se predstavijo kot karta in tam negre vec dalje vedno pravi ni te karte al nekaj takega podobnega. Nos sej tisti program vgrajen v XPje je tak bolsi.

Kot sem ti reko klici na siol daj jim kodo in te nej oni registrirajo.

BC3 ::

ja najbrž bom jutr poklicu...
-:| athlon x2 5000->phenom fx-5000@3G, vapor-x 4890, aeneon xtune |:-


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Telemach pritozba (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
748598 (5724) VASkO
»

Adsl in oddaljenost od centrale

Oddelek: Omrežja in internet
463700 (2661) PROTOTIP
»

ADSL ali kabel (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
614480 (3659) marjanX
»

ADSL iz 512/128 na 1024/128 (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

Oddelek: Omrežja in internet
60734158 (17240) RedOS
»

ADSL a je to res a sam govorijo?

Oddelek: Omrežja in internet
361794 (1100) BigHugo

Več podobnih tem