» »

Problem z mrezo

Problem z mrezo

Yuk-0 ::

Imam problem s povezavo med dvema racunalnikoma. Lastim si prenosnika in navaden PC. Oba imata XP-je in mrezno kartico. Oba diska sta na sharing ustimana, vendar se vseeno ne zaznata. Koliko sem slišal, naj bi se pri XP-jih kar sama zaznala. Kaj mi je storiti?

Slavček ::

Najprej moraš imet Cross over kabel. Nato pa še probi nastavit oba Pc-ja npr. IP 192.168.0.1 in drugi x.x.x.2, Subnet pa 255.255.255.0
To včasih pomaga.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tomi ()

Baza ::

Jst ma tut eno vprasanje glede mreze! Jst mam od routerja spelan kabelj v 2 stuk! kako naj jst naredim da se mi bo v drugem stuku ta kabel radelil se na dva compa! Kam moram vtaknt na ruterju kabel in kaj naj kupim za radelitev kabla v 2 stuku(HUB,Razelilc,ipd.)

Hvala za odgovor ze v naprej!:\ :D

Rabiš še samo en hub al pa še bolje switch, ki ga montiraš v drugem štuku. Tja vtakneš en kabel, ki pride od routerja in dva, ki gresta na Pc-ja in to je to.

fRiK0 ::

Še bol pa je če še en kabl potegneš gor...:D
Hvala

LP Tadej

A na routerju pa ni vazen kam das kabel? Ker moj fotr je kupu en plasticen radelilc k zgleda nekeko takole: Na eni strani ima dva izhoda za kabel na drugi strani pa vhod za nekam vtaknit ( mrezna, hub,...)karkoli. Jst mam en kabel potegnjen v 2 stuk in na tem kablu kot en spojek! Ta spojek zgleda tako da na obeh straneh vtaknes kabel not in dela kot da bi bil en kabel! Ko sm na ta spojek dal tisti "vrli" razdelilc mi je tako delalo da je bil samo en comp lahko na internetu ta drugi pa ni mogel gor ali obratno! To tezavo bo resil HUB ali ne? Koliko so cene za navadebn HUB?

THX!

Sej od routerja že maš spelan kabel, če sm te prav razumu na PC. Drgač ne vem kam ti vodi potem tist kabl v drugi štuk. :)) Ti tist kabl sedaj ne vtakneš na PC ampak na hub al pa switch. Cena switcha je pod 15k, hub pa je še manj.

Ok thx slavcek za tvojo potrpezljivost:D .

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1793571547 (8376) c23po
»

Ethernet kabli

232672 (2023) čuhalev
»

Pomoc pri povezavi na internet!

211595 (1389) Zm3-D3n
»

wireless LAN (strani: 1 2 )