Forum » Pomoč in nasveti » Branje s slabo zapecenega CD-Rja
Branje s slabo zapecenega CD-Rja
|Luka| ::
Ali se je ze kdo ubadal s tem, namrec kolega mi je zapekel cd s podatki, ki so vitalnega pomena ;), doma pa CD ne morem prebrati.
Ali ima kdo kaksno idejo?
LP Lix
Ali ima kdo kaksno idejo?
LP Lix
perci ::
1. očisti cd medij
2. poskusi v kakem drugem CD romu
3. prosi kolega naj ti zapeče (tokrat kvalitetno) podatke na novo
2. poskusi v kakem drugem CD romu
3. prosi kolega naj ti zapeče (tokrat kvalitetno) podatke na novo
perci ::
Preskočil si drugo točko in šel takoj na tretjo - če ti ta ne pomaga, sem sam brez idej - morda ima kdo drug kako.
Hmmm....možno je, da tvoj kolega cdja ni zaključil in je zato le-ta berljiv le cdrw enotaj - poskusi
Hmmm....možno je, da tvoj kolega cdja ni zaključil in je zato le-ta berljiv le cdrw enotaj - poskusi
ali3n ::
Lahko še probaš prebrat CD pri kakem sosedu, ali morda še bolje - naredi še eno kopijo.
...če so podatki pri kolegu (v Avstriji) in so res vitalnega pomena naj ti pošlje nov cd s hitro pošto (ala DHL,...), al pa skoć do njega (Avstrija tud ni tko gromozanska).
Če je računalnik pri njemu doma v Sloveniji, se zmen z njim in s starši/ženo/otroci/psom , pojdi k njemu domov in si ponovno zapeci dotične podake.
...če so podatki pri kolegu (v Avstriji) in so res vitalnega pomena naj ti pošlje nov cd s hitro pošto (ala DHL,...), al pa skoć do njega (Avstrija tud ni tko gromozanska).
Če je računalnik pri njemu doma v Sloveniji, se zmen z njim in s starši/ženo/otroci/psom , pojdi k njemu domov in si ponovno zapeci dotične podake.
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
|Luka| ::
No mal se "mucnu glavom", pa sem nasel en program (Blind Write), ki ti prebere podatke s se tako unicenega cdja. Za silo bo slo!
THX vseeno
LP Lix
THX vseeno
LP Lix
Han ::
Da se ne boš mučil z iskanjem, še nekaj programov za restavriranje podatkov s plošč: BadCopy Pro, CD Data Rescue, CD-R Diagnostic ali CD-R Inspector, CDRoller, IsoBuster...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Backup na NTFS particiji (disku) - peka v linuxu???Oddelek: Programska oprema | 826 (715) | moj_nick |
» | Port scanningOddelek: Omrežja in internet | 1631 (1174) | Keyser Soze |
» | Pecka sla v maloro!!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1114 (850) | Tr0n |
» | Mlacom in nov disk!!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1504 (1051) | |Luka| |
» | Primerjanje dveh datotek - vrstico po vrsticoOddelek: Programiranje | 960 (776) | |Luka| |