Forum » Loža » Malica v službi
Malica v službi
koyotee ::
Torej, kjer sem zaposlen, firma namenja 6€ za malico/zaposlenega. Zanima me, ali bi moral delavec prejeti razliko med tistim kar prejme in dejansko ceno malice? Ker tako je bilo pri prejšnjem delodajalcu, ki ti je izplačal razliko od 5€, cena malice je bila od cca 2,7 do 3,2€.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
MadMax ::
Delodajalec ti je dolžan zagotoviti prehrano.
Lahko je v menzi firme na bon, ki ga prejmeš, če tega ni pa ti mora izplačati ustrezen znesek. Minimalni znesek pa je slabe 4 evre, zakonsko določen.
Firme, ki izplačujejo več, so dobrodušne.
Kakšno razliko bi ti rad pokasiral nisi preveč jasno napisal...
Lahko je v menzi firme na bon, ki ga prejmeš, če tega ni pa ti mora izplačati ustrezen znesek. Minimalni znesek pa je slabe 4 evre, zakonsko določen.
Firme, ki izplačujejo več, so dobrodušne.
Kakšno razliko bi ti rad pokasiral nisi preveč jasno napisal...
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
Torej, pri prejšnjem delodajalcu si vsak mesec prejel, kar ti je ostalo od 5EUR, ki so bili namenjeni za malico. Če nisi šel na malico si prejel celoten znesek(cca 110EUR). Zanima me, če bi moralo biti tako povsod?
Rear DVD collector!
JTD power!
JTD power!
MadMax ::
Če ti delodajalec omogoča prehrano v firmini menzi (in direktno menzi plačuje ustrezno št. malic), ti ni dolžan izplačevati denarja samo zato, ker tebi hrana v menzi ne diši, žal...
Imajo pa ponavadi po malce novejših menzah urejeno tako, da imaš "račun", na katerega delodajalec nalaga, ti pa ga prazniš. Če ne malicaš, si vsake toliko odneseš robo kot iz trgovine (mleko, salame, sir, ..., kar pač imajo na razpolago). Je pa tole ena dražjih trgovin.
Imajo pa ponavadi po malce novejših menzah urejeno tako, da imaš "račun", na katerega delodajalec nalaga, ti pa ga prazniš. Če ne malicaš, si vsake toliko odneseš robo kot iz trgovine (mleko, salame, sir, ..., kar pač imajo na razpolago). Je pa tole ena dražjih trgovin.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
Dejstva so taka:
Ta firma je zgradila hotel, ima načez lokalni mercator(franšiza) in to je vse povezano. Na kurac mi gre, da moramo delavci podpirati hotel, ki bi drugače šel v 3pm(95% gostov je pozimi zaradi smučišča). Problem pozimi je tudi, da dobimo "star" kruh, ki pride iz tega taistega smučišča, ki ga je spet zgradila taista firma. Plus tega malice niso vredne da bi jih pes poscal, skuhane so v kuhinji hotela in pripeljane v menzo, seveda si lahko predstavljaš, da je marsikdaj MRZLO, kar je bilo skuhano. In v nos mi gre, da na račun tega namenskega denarja za malice, polnijo vrečo brez dna.
Ta firma je zgradila hotel, ima načez lokalni mercator(franšiza) in to je vse povezano. Na kurac mi gre, da moramo delavci podpirati hotel, ki bi drugače šel v 3pm(95% gostov je pozimi zaradi smučišča). Problem pozimi je tudi, da dobimo "star" kruh, ki pride iz tega taistega smučišča, ki ga je spet zgradila taista firma. Plus tega malice niso vredne da bi jih pes poscal, skuhane so v kuhinji hotela in pripeljane v menzo, seveda si lahko predstavljaš, da je marsikdaj MRZLO, kar je bilo skuhano. In v nos mi gre, da na račun tega namenskega denarja za malice, polnijo vrečo brez dna.
Rear DVD collector!
JTD power!
JTD power!
connel ::
Hm, pri meni je bilo v stari službi tako, če sem hotel jesti sem se prijavil in mi pač niso dali denar za tisti dan, če se pa nisem sem pa dobil nakazano.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: connel ()
metalc ::
V eni mojih prejšnjih firm smo dobivali elektronske "bone" (na kartici za odpiranje vrat, štempljanje prihodov/odhodov) za interno menzo. Firma je krila ceno malice (okoli 10h), če si šel okoli poldneva na kosilo, ti je celo nekaj trgala od plače (ker si za kosilo dobil še juho), če si pri malici ali kosilu vzel še kaj več, si moral doplačati v gotovini, če kdaj nisi šel, pa si lahko z neporabljenimi boni kaj kupil konec meseca. Zaradi "kvalitete" (pa po določenem času se kratkomalo naveličaš vedno enega in istega) smo kar precej pi**ili, ampak ni pomagalo, saj npr. sploh nisi smel ven brez pildka s šefovim avtogramom. Edino eden je z zdravniškimi potrdili nekaj dokazoval, da mu hrana iz menze menda škodi in po kar nekaj birokratskih postopkih so mu vendarle ugodili in mu začeli nakazovati k plači.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Malica v službiOddelek: Loža | 5529 (3731) | GregiB |
» | Vprašanje glede službe (malica)Oddelek: Loža | 7407 (4999) | jusv |
» | Nov način kupovanja študentskih bonov (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 47509 (39688) | šernk |
» | Nove cene študentskih bonov (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Loža | 23145 (14685) | nobodyelse |
» | Topla malica (strani: 1 2 3 )Oddelek: Problemi človeštva | 10258 (7598) | Pyr0Beast |