Forum » Programska oprema » Excel & VLOOKUP -- vrne napako ... zakaj???
Excel & VLOOKUP -- vrne napako ... zakaj???
lopov ::
Živ!
Veliko uporabljam vlookup in me zadnje čase spravlja ob živce, ker kar sredi tabele iznenada neha "preračunavati" in vrne #N/A oz. #SKLIC (gre za slovenski office 2003). Recimo, stolpce A B C zračuna/preslika, D vrne napako, za E in naprej pa spet "dela". Gre za številčne podatke.
Veliko uporabljam vlookup in me zadnje čase spravlja ob živce, ker kar sredi tabele iznenada neha "preračunavati" in vrne #N/A oz. #SKLIC (gre za slovenski office 2003). Recimo, stolpce A B C zračuna/preslika, D vrne napako, za E in naprej pa spet "dela". Gre za številčne podatke.
ZLOky ::
Mogoče je izračun nerealen. Daj kaj več napiši, kakšen primer, ali pa kar kopiraj sem iz Excela.
http://www.google.com/ dela čudeže!!!
lopov ::
Pomoje gre za problem excela 2003 -- taisto tabelo sem odprl na 2007, ponovno nastavil formulo in hudič dela!
Shranim, odprem na 2003 -- vrednosti OK, če pa še 1x "potegnem" formulo čez celice spet javi napako :S
Gre za čist enostaven fajl z dvema listoma, na enem vrednosti, na drugem pa poizvedba. Hec je le, da gre za okoli 800 vrstic in 12 stoplcev kar ne prebavi :/
EDIT: če bom mel popoldan kaj časa priložim link na "problematično tabelo"
Shranim, odprem na 2003 -- vrednosti OK, če pa še 1x "potegnem" formulo čez celice spet javi napako :S
Gre za čist enostaven fajl z dvema listoma, na enem vrednosti, na drugem pa poizvedba. Hec je le, da gre za okoli 800 vrstic in 12 stoplcev kar ne prebavi :/
EDIT: če bom mel popoldan kaj časa priložim link na "problematično tabelo"
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lopov ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | pomoč excelOddelek: Pomoč in nasveti | 3582 (2306) | sax8er |
» | excel funkcijeOddelek: Programska oprema | 2760 (997) | Selotejp |
⊘ | Kdaj bodo v šolah nehali uporabljat MS ekosistem? (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Šola | 52609 (46503) | Aston_11 |
» | Proračun za informatizacijo slovenske javne uprave za leto 2010 (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Nova vsebina | 15574 (13752) | Daedalus |
» | Zanimiv hrošč v Excelu (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / --Nerazporejeno-- | 14989 (9785) | Matheeew |