» »

pomoč excel

pomoč excel

dj_uro ::

Pozdravljeni!

potrebujem pomoč pri excelu, če kdo slučajno ve:

1. 347
2.
3.
4.
5. 5869

kako bi uredil, da mi samodejno procentualno izračuna vmesne številke, da mi jih ni treba napamet?

se to sploh da?
vw-klub.si

marsovcek ::

Kaj točno želiš imeti v vmesnih vrsticah?

dj_uro ::

vmesne številke
1. minimalna vrednost
5. maximalna vrednost
vw-klub.si

smacker ::

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: smacker ()

s51as ::

Morda napiši formulo (min+max)/6*mesto
It's just me myself and I

dj_uro ::

hvala, urejeno! ;)
vw-klub.si

fikus_ ::

Se opravičujem, da bom uporabil kar prvo Excel temo.

Torej vprašanje:

Kolikšen je lahko obseg tabele excel, koliko stolpcev, koliko vrstic?

Nekje v spominu imam okrog 64000 vrstic. Rad bi združil dva dokumenta, ki bi skupaj imela čez 75000 vrstic. Excel je pa 2010.

Hvala za odgovore.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: fikus_ ()

XsenO ::

1 + 1 = 1

smacker ::

2003 ma omejitev 2^16 (cca. 65k), tak da če boš želel odpret na računalnikih z starejšim excelom, bojo težave.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: smacker ()

fikus_ ::

Hvala za odgovora.

fikus_ ::

Še eno vprašanje:
V tabeli imam celice z "drop-down" menijem. Ta DDM je dolg samo 8 vrstic. Ali se ga da podaljšati na več vrstic?

Combo box ne pride v poštev.

Hvala za odgovore.

smacker ::

Se ne da, rabiš combobox ali listbox: http://www.contextures.com/xlDataVal08....

fikus_ ::

Sem že gledal to stran. Sem mislil, da je še kakšna nastavitev kje. Očitno bom moral še napej iskati na tak način po 70 k vrsticah.
Hvala za pomoč.

smacker ::

Izbirat med 70k elementi je v vsakem primeru pain in the ass, raje razmisli o drugačni rešitvi ;) Lahko "razbiješ" izbiro na več kriterijev? Če izbiraš izdelke recimo vneseš barvo, znamko, model in na koncu izbiraš izmed 10-20 izdelki ki ustrezajo kriterijem.

fikus_ ::

Zadeva je takšna, da za zunanjega naročnika po njihovi excel predlogi delam kosovnice, preko katerih oni uvozijo podatke v svoj informacijski sistem. Dokument je narejen tako (zaščiten), da ne morem kar vpisati šifre parta, ampak ga moram poiskati iz drop-down menija.
Jim bom jutri zatežil, da mi mogoče povedo geslo za odstranitev zaščite in da si malo po svoje sfriziram (nastavim filtre za iskanje).

konspirator ::

--

Zgodovina sprememb…

smacker ::

Če gre za fizične artikle, lahko uvedete črtne kode. Čitalec se priklopi na USB in namesto tipkanja/izbiranja šifre samo poskeniraš.

fikus_ ::

To je strojništvo, enkaratni projekt za tujega kupca (izdelava tehnične dokumentacije in izdelka), sedaj pa še rabi spisek porabljenih delov - kosovnico v predpisani obliki, da lahko direktno uvozi v svoj informacijaki sistem.

Sem že sfriziral excel dokument po mojih željah.

Hvala za pomoč.

kor11 ::

bom kar tu not piso da ne odpiram še ene teme brez veze:
Torej v excelu sem čisto zrjavel ker ga ne uporanljam že vsaj 3 leta.
Pa me zanima kak se naredi to:
torej naprimer: =sum(c1:c1)
kak bi zaj tisti c1 zakleno da ko prenesem v drugo vrstico mi ne naredi tega =sum(c2:c2) ampak =sum(c1:c2), to se more pol ponavljat
(c1:c2)
(c1:c3)
(c1:c4)
.
.
.
to me zanima da ne rabim v vsakem stolpcu ročno pisat ampak da bi samo od prvega potegno dol pa bi avtomatsko spreminjalo, torej c1 ostane spreminja samo ostale c-je.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: kor11 ()

marsovcek ::

Pred tisto koordinato, ki jo želiš ohraniti, daj $. Npr. $c1, c$1, $c$1.

mitkos ::

Dodaj $ pred stolpcen ali vrstico, odvisno kaj želiš zakleniti.

kor11 ::

super hvala, deluje.

videc ::

marsovcek je izjavil:

Pred tisto koordinato, ki jo želiš ohraniti, daj $. Npr. $c1, c$1, $c$1.
Tipka [f4] je bližnjica za to.

bozicek ::

Obujam temo ce bo kdo znal pomagati
Delovne ure ki jih izvozim iz programa so v formatu [hh]:mm:ss
Sedaj pa zelim to zaokroziti navzol ali navzgor ker imamo pri nas tako da ker je pod 30 minut je navzdol kar je nad 30 minut pa navzgor...
Primer: delavec ima 3:32 plusa in to ni problema ker je pozitivna stevilka
V tem primeru uporabim =mround(celica;"1:00") in mi bo ure nardilo kot zelim (na dol ali na gor)

Problem rata ko je nekdo v minusu
Da ima -3:22 minusa mi z to formulo vrne #vrednost
Probal sem tudi z round in vsemi moznimi kombinacijami ampak ne gre...

Ce bi imel v splosni obliki ali pa stevilki ni problema ampak ker je zapis hh:mm:ss se vse skupaj podre
Darila letos samo za poredne

mlamat ::

....

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mlamat ()

mlamat ::

=IF(LEFT(A1)="-";-MROUND(MID(A1;2;9);"1:00");MROUND(A1;"1:00"))

Da zadeva deluje je potrebno v Nastavtive->Napredno obkljukati opcijo za 1904 časovni sistem.

bozicek ::

Super najlepša hvala deluje BP :)
Darila letos samo za poredne

malini ::

Pozdravljeni!

Da mi olajša delo se obračam na vas. V excelu imam naslednje podatke

poz1 poz2 poz3 poz4 poz5 poz6 poz7

13.06.31.07.2016 01.08.-31.10.2016 01.11.-31.01.2017 01.02.-30.04.2017 01.05.-31.07.2017 01.08.-30.09.2017 01.10.-31.12.2017
15.01.-28.02.2017 01.03.-31.03.2017 01.04.-30.04.2017 01.05.-31.07.2017 01.08.-30.09.2017 01.10.-31.12.2017
13.02.-31.03.2017 01.04.-30.04.2017 01.05.-31.05.2017 01.06.-31.08.2017 01.09.-30.09.2017 01.10.-31.12.2017
01.03.-31.03.2017 01.04.-30.06.2017 01.07.-30.09.2017 01.10.-31.12.2017
23.03.-31.05.2017 01.06.-31.08.2017 01.09.-30.09.2017 01.10.-31.12.2017
01.05.-31.05.2017 01.06.-30.06.2017 01.07.-30.09.2017 01.10.-31.12.2017
01.09.-30.09.2017 01.10.-31.12.2017




Vsaka POZ1 - POZ7 je svoj stolpec v katerem je napisan podatek. ali obstaja možnost da mi samodejno najde celico v kateri je podatek. Primer: v 1 vrstici je zadnji podatek pod POZ7 (ostali podatki v prvi vrtici me ne zanimajo), v zadnji vrstici je podatek pa pod POZ2. Podatki ki me zanimajo so odebeljeni.


PS: vidim da mi ni ratalo najlepše vnesti podatke.

POZ1 - 13.06.31.07.2016 , POZ2 - 01.08.-31.10.2016, ...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: malini ()

joze67 ::

Če te zanima samo najbolj desni podatek v teh sedmih stolpcih (A-G), v H napiši formulo, npr v H2:
=if(isblank(G2);if(isblank(F2);if(isblank(E2);if(isblank(D2);if(isblank(C2);if(isblank(B2);A2;B2);C2);D2);E2);F2);G2)

malini ::

joze67 je izjavil:

Če te zanima samo najbolj desni podatek v teh sedmih stolpcih (A-G), v H napiši formulo, npr v H2:

=if(isblank(G2);if(isblank(F2);if(isblank(E2);if(isblank(D2);if(isblank(C2);if(isblank(B2);A2;B2);C2);D2);E2);F2);G2)


Točno to rabim, najlepša hvala za pomoč. :D

anko ::

Tale je krajša in preglednejša:
=INDEX(A2:G2;MATCH(REPT("z";255);A2:G2))

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: anko ()

malini ::

anko je izjavil:

Tale je krajša in preglednejša:
=INDEX(A2:G2;MATCH(REPT("z";255);A2:G2))

Hvala, tudi deluje odlično :D

seba-beba ::

Zdravo!

Rabim pomoč pri uporabi Excela.

Imam pivot table, kateri se spreminja dimenzija (spreminjajo se točke in spreminja se količina točk glede na mesec):
Točka Vrednost
1.a ..... 3
1.d ..... 4
1.e ..... 2

Sedaj bi želel vrednosti teh točk prepisati v novo tabelo (ne pivot table!), ki bi zgledala nekako takole:
Točka Januar
1.a .... 3
1.b .... 0
1.c .... 0
1.d .... 4
1.e .... 2

V stolpcu Januar sem uporabil funkcijo sumif, vendar deluje samo, če se ne spreminja dimenzija prvotne pivot table. Je možno uporabiti kakšno funkcijo, ki bi pobirala vrednosti iz pivot table, ne glede na spreminanje njene dimenzije oz. bi se prilagajala dimenziji pivot table?

Upam, da sem bil dovolj razumljiv...

Hvala

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: seba-beba ()

smetko ::

poglej funkcijo GETPIVOTDATA.

Da ti pa ne bo treba doktorirati iz uporabe te funkcije, nekje v prazni celici vpiši = in z miško pokaži na želeni podatek v vrtilni tabeli, in excel ti bo sam napisal ustrezno obliko funkcije GETPIVOTDATA za pokazani element.
No comment

seba-beba ::

Ne razumem čisto dobro, kako naj si pomagam z "getpivotdata"...

Sem dal primer na dropbox...

Torej v tabelo T1 vpisujem vsak mesec postavke in vrednosti. Iz tega naredim vrtilno tabelo T2 vsak mesec oz. jo posodabljam vsak mesec. Sedaj pa bi rad vrednosti iz T2 dobil v tabelo T3. To mi sicer uspe, vendar moram ročno vsak mesec popravljati obseg celic od kod naj črpa podatke iz vrtilne tabele. Je možno narediti, da se bo avtomatsko prilagajal obseg funkcij?

https://www.dropbox.com/s/quz6tcli6l0rh...

Hvala

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: seba-beba ()

seba-beba ::

smetko ::

Za tvoj primer:

Vrtilna tabela se začne v celici D1
Tabela 3 se začne v G1 (prvi podatek je v celici G2.
v H2 pa vpiši formulo =IFERROR(GETPIVOTDATA("vrednost";$D$1;"postavka";G2);0)

še razlaga:
Getpivotdata išče v vrtilni tabeli, katera se začne v celici D1 in sicer vsoto od vrednosti kjer je ime postavke enaka kot je v celici G2 (1.1.a). To funkcijo sem še zavil v IFERROR, da v primeru, ko ne najde podatka vrne 0 namesto napake.
Nato pa še skopiraj formulo po stolpcu navzdol.
No comment

seba-beba ::

Hvala, sem uspel porihtati tabele!

sax8er ::

Zdravo,
mi lahko kdo pomaga z težavo pri analizi tabele s podatki...
če v svoji tabeli filtriram podatke da gledam samo željene, želim v analizi videnih podatkov te tudi prešteti. Recimo koliko je oseb na seznamu, ki izponjujejo pogoj starejši od 54 let. Težavo imam ker sem nastavil formulo, ki je namenjena temu filtriranemu prikazu podatkov in njihovega preševanja:

=SUMPRODUCT((Podatki!$A$15:$A$3000>54)*(SUBTOTAL(103;OFFSET(Podatki!$A$15;ROW(Podatki!$A$15:$A$3000)-MIN(ROW(Podatki!$A$15:$A$3000));1))))

ker mi za vse prazne vsrtice, ki še nimajo nobenega vnosa/podatka (rezerviranih imam 3000) prišteva zraven tega, ki ga najde pod pogojem >54


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

excel makro in vb, kopiranje vrednosti

Oddelek: Programiranje
16350 (109) max00slo
»

pomoč excel

Oddelek: Programska oprema
261600 (175) nejcek74
»

NUJNO, EXCEL pomoč

Oddelek: Programska oprema
6611 (546) mktg
»

Excel-pomoč s časi in datumi

Oddelek: Programiranje
92270 (1932) prtenjam
»

[Excel]Kako izvleči vrednost?

Oddelek: Programiranje
222802 (2525) Mobidick

Več podobnih tem