» »

Zakon v srednjih šolah

Zakon v srednjih šolah

Hexx ::

Pozdravljeni, zanima me če slučajno veste ali imamo dijaki pravico se javiti pri spraševanju ali nam lahko profesor to prepove/onemogoči?
Ne bi vedel, kje iskati takšne zakone, zato bi kakšen link prišel prav:D

Hvala,
Hexx

sandmat ::

preberi šolski pravilnik. Si ga mogu dobit na začetku leta(to je zakon :) ).

Hexx ::

Aha, nisem mislu da je noter, hvala :D

Meizu ::

Lahko se javiš, vendar je to odvisno od dobre volje profesorja. Za spraševanje velja le zakon, da je nenapovedano. To obliko nenapovedanosti pa profesor določa sam.

Moivre ::

O tem govori Pravilnik o ocenjevanju v srednjih šola in gimnazijah. Javljanja pravilnik ne omenja in je tako dobra volja učitelja, kot je napisal že Meizu. Edino kar pravilnik določa je najmanj ena ustna ocena v letu.

Tarzan ::

Od profesorja je odvisno, ali sprašuje nenapovedano, ali gre po abecednem vrstnem redu, ali pa dovoljuje javljanje učencev, kar pomeni, da se lahko javijo, ko so pripravljeni. Iz osebnih izkušenj lahko povem, da je veliko profesorjev dovolilo javljanje, če je le bil učenec resen, v razredu ni delal nemira in profesor z njim večjih preglavic ni imel. Če je prišlo do izkoriščanja profesorjeve dobre volje, so takšno spraševanje lepo opustili. Povsem upravičeno. Tudi sam bi petkrat razmislil, preden bi napovedano izprašal glavnega nergača v razredu, ki mu po glavi hodijo samo neumnosti in to, kako se čim prej rešiti učenja.

Spraševanje naj bo kar lepo nenapovedano, popravljanje pa je druga pesem. Če z oceno nisi zadovoljen, potem bi vsak profesor moral sprejeti tvojo prošnjo in te ponovno isprašati, vendar to pod pogojem, da so vsi ostali redno že bili izprašani. Vsako naslenje spraševanje potem je pa čisto odvisno od dobre volje profesorja. Osebno, če bi bil učitelj, bi drugo možnost dal le še tistim, ki se jim gre za obstanek in se rešujejo graje.

Hexx ::

Hvala za vse odgovore:P


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vpis ocene (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Šola
18239674 (35063) gimnazija123
»

Spis

Oddelek: Šola
272539 (2154) black ice
»

Vzgoja otrok in učiteljeva avtoriteta (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
6210134 (8828) gruntfürmich
»

SŠ - koliko pisnih preizkusov na dan max? (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
555468 (4614) balocom
»

kazenski test 13. junij, a ni da 2 tedna pred koncem... (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
779324 (7904) ERGY

Več podobnih tem