Forum » Pomoč in nasveti » excel
excel
k-a-k-t-u-s ::
Imam težavo pri izbiri funkcije v excelu. V stolpcu A se mi številke spreminjajo tako da mi padajo od 10 proti 1. V stolpcu B imam dano funkcijo =IF(A1=1;"prav";"narobe"). Ne vem pa kako bi napisal poleg te funkcije še to, da ko prve tri poljubne vrednosti v stolpcu A dosežejo 1, te potrdi (prav) ostale pa zavrže (narobe).
A B
9 narobe
1 prav
10 narobe
5 narobe
1 prav
3 narobe
1 prav
A B
9 narobe
1 prav
10 narobe
5 narobe
1 prav
3 narobe
1 prav
- spremenil: KoMar- ()
joze67 ::
Stolpec C
=IF(AND(A1=1;COUNTIF(A$1:A1;1)<=3);"prav";"narobe")
Pa Excel je.
=IF(AND(A1=1;COUNTIF(A$1:A1;1)<=3);"prav";"narobe")
Pa Excel je.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: joze67 ()
Najlepša hvala za odgovor. Zanima me če bi lahko združil obe funkcije iz stolpca B in C v eno funkcijo (v en stolpec)
Vrednost tega skupnega stolpca bi bila prav prav.... Ker v bistvu rabim samo prav, ker narobe me sploh ne zanima... Se previ najprej bi moralo biti =IF(A1=1;"prav") potem pa ko prve tri dosežejo 1 so prav, da ostale ne morejo več doseči prav, tudi če prvi pogoj izpolnjujejo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: k-a-k-t-u-s ()
joze67 ::
V čem pa se to ralikuje od stolpca C?
AND( A1=1; // <==> B1 == "prav" COUNTIF(A$1:A1;1)<=3 // šteje, koliko je doslej bilo takih )
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | pomoč excel (strani: 1 2 )Oddelek: Programska oprema | 7903 (3480) | -JM- |
» | Microsoft Excel in funkcija za datum - starejše mlajšeOddelek: Programiranje | 1046 (925) | mgermo |
» | Excel Težava - fukncijaOddelek: Pomoč in nasveti | 2491 (2184) | smetko |
» | excell razvrščanjeOddelek: Programska oprema | 4084 (3728) | rferrari |
» | Excel, SiMobil račun - Zamenjava stevilk z imeni ?Oddelek: Programska oprema | 2096 (1985) | ales85 |