Forum » Programiranje » [mySQL] beri takoj po vpisu?
[mySQL] beri takoj po vpisu?
crystal ::
kako narediš da ko vpišeš v bazo in potem če takoj kličeš vn dobiš tiste podatke ??
recimo vpišem notr neki in če naredim takoj poizvedbo očitno ni še vpisano in ne dobi nč nazaj.... kako bi vsaj zaustavil da bi sekundo pozneje dobilo kaj vn??
recimo prazna baza
vpis
if (write)
dobi vn iz baze == 0 (tu ne dobi tistega kar sem vpisal)
recimo vpišem notr neki in če naredim takoj poizvedbo očitno ni še vpisano in ne dobi nč nazaj.... kako bi vsaj zaustavil da bi sekundo pozneje dobilo kaj vn??
recimo prazna baza
vpis
if (write)
dobi vn iz baze == 0 (tu ne dobi tistega kar sem vpisal)
Gost ::
To ni res, kar praviš. Sql poizvedbe zapisov se izvajajo recimo zaporedno v čakalni vrsti. Če te skrbi opisani problem, ti nobena rešitev ne bo pomagala. Recimo, kaj pa nedobljeni podatki vpisani 2 sekundi kasneje po tvojem preverjanju? Kaj pa tisti 3 sekunde kasneje? Štekaš, kam ciljam?
V nekem trenutku pač dobiš tisto, kar je v tabelah.
V nekem trenutku pač dobiš tisto, kar je v tabelah.
Gost ::
Sem se ravnokar spomnil na en drug primer podobne težave. Problem je bil v preobremenjenem strežniku in je vmes mysql strežnik odpovedal. Rezultat je bil - enkrat deluje, enkrat ne deluje.
Torej je za točen odgovor podanih premalo informacij.
Torej je za točen odgovor podanih premalo informacij.
srus ::
COMMIT?
Pri večini DBMS se da nastaviti kakšnega od avtomatskih načinov commitanja. Preveri kako je pri tvojem DBMS, da ti ne bo potrebno protrebno ročno komitati po vsakem insertu.
Pri večini DBMS se da nastaviti kakšnega od avtomatskih načinov commitanja. Preveri kako je pri tvojem DBMS, da ti ne bo potrebno protrebno ročno komitati po vsakem insertu.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zahtevnejše gostovanje, kje? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 10241 (7325) | Mati |
» | Pri Facebooku napisali svoj PHP prevajalnik (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Zasebnost | 16252 (13755) | nodrim |
» | DNS: .si tld, register, registrarji in postopki (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 5438 (5438) | jype |
» | PHPBB FORUM (strani: 1 2 3 )Oddelek: Izdelava spletišč | 15812 (11294) | mmorph |
» | Izvorna koda mojega par dnevnega dela; ce jo malo pokomentirate :) (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 6444 (4789) | Microsoft |