» »

Izvorna koda mojega par dnevnega dela; ce jo malo pokomentirate :)

Izvorna koda mojega par dnevnega dela; ce jo malo pokomentirate :)

1
2
»

kopernik ::

noraguta:
Mislim, da mogoče tebi niso osnove razvoja aplikacij niti najmanj jasne. Če se že obkladamo s tem, kaj komu ni jasno. Čudi me, da iz lastnih izkušenj še nisi ugotovil, da je uporaba stored procedur prej cokla v razvoju in vzdrževanju, kot pa neka korist.


query se v sp skompajla enkrat pri vama vsakič sproti, drugič je vajim pristop še skregan z varnostno politiko. razen če sparsata in zvalidirata app serverju vsako poizvedbo posebej. kar pa spet tudi če je možno požre velik del resursov.


NI RES ! Poglej si moj zgornji link do prepared statementov, s katerimi rešiš tako problem večkratnega kompajlanja kot problem 'parsanja poizvedb', kakor ti temu rečeš.

BigWhale ::

> Sej če nardiš query al pa uporabiš sp, se stavek v obeh primerih na
> serverju izvede... al si mislu kej drugega?

Gre se za to, da v stored proceduri nardis tole:

... query
... mangle data
... a wee bit more of mangling
... send result to client

Ce pa naredis to z client side ali pa z app serverjem je pa to narejeno takole:


... query
... send result to client

Client pa potem naredi
... mangle data
... a wee bit more of mangling

Skupni sestevek casa, ki ga porabi nek client za prikaz podatkov bo v zadnjem primeru krajsi pri malo bolj obremenjenem DB serverju. Ce je pa na serverju en client, je pa to isti smorn. No, odvisno od tega kaksne masine sta client in server.

jeti51 ::

A ni sintaksa DELETE FROM tabela WHERE bla bla
Torej brez zvezdice :P

Ja, je res. Sem prehitro pisal pa nič pregledal za sabo.:) Važno, da se vidi princip, kaj aplikaciji grozi.

Microsoft ::

Dons sm naredu eno ZELO preprosto stvar. Vendar je pri delovanju en majckeno vecji problem.

Namrec. Vpises link, ti vrne html kodo in potem isces za:
<img
Ko to najdes, poisces src, potem pa se znak ' ali ". Tako nekako prides do linka od slike.

Zdej v vecini primerov mi pokaze slike. Vendar je ena cudna rec. Na www.msn.com dela, music.msn.com dela, ... ampak na tv.msn.com pa ne pali. Stran ma polno slik, tisti del kode, ki ga iscem, je isto zapisan, kot na njihovih ostalih strnih.

Prilagam kodo. Je sicer zelo ćesko nareto, ampak dober, neki miga. Samo mene bolj zanima, kaj prepecuje, da bi iz tiste strani lahko 'prebral' slike.

Stran v akciji

Aja, pa se en majhen problem imam. Kako definirati char ' in kako string "?
Ane, char neki = ''' oz. string """ ravno ne deluje. A je treba spredi kak poseben znak, da ve, kaj hoces?


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Zgodovina sprememb…

BigWhale ::

Za take stvari so najleps regular expressions

Microsoft ::

Za katere stvari? Kako najdit img v html kodi al kako definirati ' kot char?


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

MaCoFaCo ::

Glede narekovajev:
char ch = '\'';
ch = Convert.ToChar("'");

string str = "\"";
str = @"""";

Pri parsanju HTMLja pa se definitivno splača pogledati namespace System.Text.RegularExpressions, ker se zelo elegantno rešuje take probleme.

darkolord ::

Kako najdit img v html kodi

za te...

Microsoft ::

Ok, sem malo precekiral za tem expression. Vse kar sm nekako usperl spacat skupaj je tole:
>[^>;]*</title>

Problem je, da izpise tudi >. Recimo, takole: >Nek tajtl

Drug primer:
>[^>;]*</

Pa najde vse, kar je 'vmes', samo pa ni omejen samo na title (al pa kaj drugega, ce bi si zmislu).

Ker je problem, ce za title ne slede 'zaklepaj', ampak so se kaki podatki. Recimo, tale stran ma tako. Recimo, Slo-Tech pa nima tako.
Tako, da bi mogu neko povedat, da naj poise title, potem 'zaklepaj', potem pa od tam naj bere do 'oklepaja'.

Drgace se mi pa zdi tole bolj slabo podkrepljeno z kul primeri. Recimo, da hoces najti vse, kar je v besedi, zacne naj z b, konca pa z d. Poskusim tole: b*s. Ne pali.
Verjetno je tole bolj misljeno za input preverjat al kaj? Recimo, veliko sem vidu preverjanja raznih telefonskih stevilk, emajl, pa podobno, kar je standard.

Sem pa uporabil Regex(expression). Potem pa se Match.

Ekola, zadnji razmeroma delujoc:
>[^<t;]*</title>

Samo, ce se tag zacene z tneki, potem tud dela. Kar ni prav. Nekot ne znam pogojev bolj zaostrit.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Zgodovina sprememb…

Gundolf ::

Tebi niso jasni regular expressioni a ne? Znak * ne pomeni katerokoli zaporedje (ni wildcard) ampak 0-inf ponovitev znaka pred njim. b*d tako označuje besede bd, bbd, bbd, bbbd, bbbbbbbbbd, ne pa tudi bad.

Kaj pa sploh hočeš narediti?

Microsoft ::

Mah, enkrat sem si zmislu, da bo v html kodi poiskal title /title, in potem pogledal vsebino.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

C# INSERT statment ne vpise podatkov

Oddelek: Programiranje
111089 (963) darkolord
»

Triger pokliče java funkcijo?

Oddelek: Programiranje
111462 (1225) krneki0001
»

[SQL, C#] dve proceduri z transkacijo

Oddelek: Programiranje
111494 (1280) GeeDee
»

Hack-It! (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8210784 (3803) purgovich
»

SQL injection

Oddelek: Izdelava spletišč
121911 (1709) CCfly

Več podobnih tem