» »

PHPBB FORUM

strani: « 1 2 3

Tody ::

Okey tole bo mama tema za vse ki si želite postavit forum. VSI OSTALI POSTI BODO BREZ MILOSTI ZBRISANI!!!!

Kot prvo VSE kar raibte dobite na www.phpbb.com.

Kot drugo boste moral znat nekaj angleščine

Prvo si priskrbite NAJNOVEJŠO različico foruma. TUKAJ
Izberite prvo opcijo .zip

Dobite si slovenski prevod za forum SLOVENŠČINA


Razpakirajte forum in ga naložite na svoj strežnik. Razpakirajte slovenski prevod in ga namestite v mapo LANGUAGE.

Za vse ostalo PROSIM pojdite na
PODPORA
VIDEO DATOTEKE POGLEJ TO !!!
BAZA ZNANJA
POGOSTO ZASTAVLJENA VPRAŠANJA
DODATKI ZA FORUM
forum za vse ostala vprašanja
VSA ampak res VSA dokumentacija


ČE SE VAM VSE TO ZDI PRETEŽKO ... KLIKNI SEM IN BOŠ MEL FORUM
  • spremenil: Tody ()

DSI ::

Rad bi sam neki pripomnu: Zadolžen sem za slovenski prevod phpBB ja zato bi prosu, če kdo najde kakšno napako v prevodu, da jo prosim napiše v to temo (če se moderator strinja)

iggy ::

Jest bi še nekaj pripomnil: Če misli kdo tukaj postavlat forum in nas spraševati kako naj ga poimenuje, saj je njegov forum "univerzalen" in ima noter vse od kuhanja ričeta do kako položiti dekle, naj še enkrat premisli in opusti misel o takem forumu.

Že tako je internet poln takih in drugačnih smeti ;((
Hey, you're fat!

HairMan ::

Morda bi bilo smiselno dodati še to, da potrebuješ server s PHP podporo in s podporo za primerno bazo podatkov (v večini primerov je to MySQL).

Lp!
Whenever people agree with me, I feel I must be wrong...

jkocja5 ::

okej vse lepo in prav
sem naredil ta forum pa imam neke težave
sem noter prijavljen pa hočem v administrativni kotiček pa napiše strani ni mogoče prikazati
življenje ni praznik, je šolski dan

zmay44 ::

Pozdravljeni,

zanima me kako bi na mojem phpbb forumu naredil da bi mi v statistiki(na dnu foruma)-štelo tudi koliko gostov je obiskalo moj forum v 24ih urah.Zaenkrat mi kaže samo kolko registriranih uporabnikov je obiskalo v 24ih urah jaz pa bi rad da mi zraven tega zapisa piše tudi za goste.

obstaja kakšen mod za to?

hvala in lp

Alpheus ::

ja to je mal bol zajebano, boš rabil vnos vseh guestov beležit b bazi (beri: ne izbrisat) kar pomeni, da jih verjetno kot session id ali po IPju kategoriziraš, in ti pol izpiše vse tiste "usere" ki niso loginnani (session_logged_in $userja, če se ne motim) in imajo time višji ali enak "zdaj" - 24 ur.
VI VERI VENIVERSUM VIVUS VICI.

zmay44 ::

Za lažje razumevanje kaj sprašujem sem na enem phpbb forumu poiskal in označil točno kaj bi jaz potreboval...




mi lahko kdo pomaga??

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: OmegaBlue ()

Alpheus ::

naredi counter o št. unikatnih sej za tisti dan?
VI VERI VENIVERSUM VIVUS VICI.

zmay44 ::

Alpheus kak to naredim?

Alpheus ::

ahm.. maš kaj izkušnje s PHPjem?
VI VERI VENIVERSUM VIVUS VICI.

Preseren ::

glede na to kako stvar izgleda na forumu, je to verjetno kakšen add on, poišči ga na phpbb.com.
Veliko enostavneje, kot pa da ga sam pišeš.
Večina stvri, ki jih vidiš na forumih je dosegljiva brezplačno, samo poiskat jih je treba

P.

zmay44 ::

ma vse sem že preiskal pa nisem našel;((


zato pa sem se obrnil na vas:))

Tody ::

Zakaj mormo zmeraj podpirat lenobo A AAAA?

Enkrat se mi boste vsi odolžil...

Preberi topic

look what the cat drag in


hmm okey ni bil maček ampak iskalnik na phpbb.com strani....

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tody ()

zmay44 ::

Tody jaz ne iščem tega moda:\


jaz iščem taki mod da mi bo štelo kolko neregistriranih gostov je obiskalo forum v zadnjih 24ih urah. Trenutno imam tak nareto da mi šteje samo registrirane člane ki so ga obiskali v 24ih urah jaz pa bi rad da bi zraven pisalo še za goste.


glede na to da ne smem linkat drugih forumov bi se lahko zmenla preko PM, kaj praviš?

Tody ::

hmm temu se reče števec strani ? Ali te res zanima koliko ljudi ki imajo nick GOST na strani ? Ker če te raj glej porniče je bolj produktivno.

zmay44 ::

ne razumeš kaj ti hočem povedat...

medobear ::

obhajajo me dvomi, da te sploh kdo razume...

pa še to, če te nekdo ne razume, se ponavadi potrudiš, in mu zadevo natančneje obrazložiš ;)

zmay44 ::

Sem vprašal admina na tej strani ko imajo to gor nareto in mi je dal link do tega moda KLIK


zdaj pa ko ga hočem inštalirat mi javlja neke napake.Inštaliram pa z easy modom. Javlja pa mi te napake:

Tody ::

Ne najde v tvojem skinu vrstice z rowspan=2 pogledat boš mogu ročno navodila in pogledat če se da zadeva napisat.

horsovski ::

lep pozdrav!
pred časom sem probal uvest fuknicjio invite only za forum in mi ni ravno uspelo. Ker bi to rabil, bi rabil nekoga, ki bi bilk pripravljen pomagat. Več al manj je obrazloženo že tule http://www.phpbb.com/phpBB/viewtopic.ph...

moj msn: horsovski@siol.net


lp

rolihandrej ::

Ko smo že pri PhpBB forumih.Imam en problem z backupom (spet).Pred kratkim je prejšnji hosting našega foruma izginil skupaj z backupi in vsem.Jaz sem imel backup narejen z PhpBB admin toolom.In seveda imam problem z obnavljanjem baze.Baza je velika 12 MB zato je ne morem uploadati na server (10 MB omejitev) in jo potem tam obnoviti po drugi metodi.Poizkusil sem PhpMyAdmin,ki javi,da je baza prevelika.Sem pa stisnil bazo in poizkusil ponovno vendar mi ta tokrat javi napako:

Napaka

Izgleda, da je v SQL poizvedbi prišlo do napake. Če je strežnik MySQL izpisal napako, vam le-ta lahko pomaga pri ugotavljanju težav.

ERROR: Odprt citat @ 91
STR: '
SQL:
INSERT INTO phpbb_search_wordlist (word_text, word_id, word_common) VALUES('�e', '223', '0');


SQL-poizvedba:

INSERT INTO phpbb_search_wordlist (word_text, word_id, word_common) VALUES('�e', '223', '0');

MySQL je vrnil: Dokumentacija
#1062 - Duplicate entry '?e' for key 1



Torej kaj bi lahko naredil?
http://www.r00li.com

Zgodovina sprememb…

Tody ::

zajebal si :) Oz je phpbb zajebal... SQL sporoča da je že en tak zapis in da nemore bit še eden identičen. Pobriši enega ali drugega...

rolihandrej ::

Sem pobrisal vse kar se nanaša na tole.In potem mi javi 100 errorjev za druge reči.Nekoč sem zbrisal vse kar je phpmyadmin zahteval tako,da na koncu ni ostalo nič od backupa.In točno tako bo sedaj.
http://www.r00li.com

Tody ::

jah recimor poste in userje se bi dal rešit ampak ti iskalni pogon nebi več delal tako kot mora, najdu bi besede samo od restavracije naprej...

rolihandrej ::

Briga me za iskalni pogon.Jaz rabim userje in poste.Vse kar je v vezi z iskalnim pogonom sem zbrisal a mi PhpMyadmin teži za nekaj drugega.
http://www.r00li.com

Tody ::

V svojo bazo kjer imaš userje tam kjer imaš opisano strukturo tabele v prvo al drugo vrsto napiš drop if exist nevem točno ukaza poglej v myphpadmin. Tako bo zbrisal vse kar je bilo in dal to kar je.

rolihandrej ::

Razen tega,da ni vrgel ven errorja se ni zgodilo nič drugega.Stran kjer se ponavadi prikaže error je ostala bela.Obnovil je tudi vse oddelke vendar brez tem,postov ali uporabnikov.Sem pa poizkusil zbrisat vse kar ima pšovezavo z searchom in potem se je baza zmanjšala na 3 mb.Zato sem šel v phpBB admin panel in dal restore ampak ta mulc javi napako:


DEBUG MODE

SQL Error : 1064 You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'Evo zadeva je taka ker v Trbovljah nikakor ni nobenega k bi se ukvarju is PK-jem' at line 1



Seveda,če bi postal vse kar izpiše bi blo to doooooolgo.
http://www.r00li.com

Tody ::

ehm kok si ti tega zbrisal ? Če je prva vrstica že kr tekst iz posta si nekaj pošteno zajebal :D

Na začetku bi moral pisat struktura tabele in te stvari

rolihandrej ::

Na začetku je tole:

#
# phpBB Backup Script
# Dump of tables for pkslo_phpb1
#
# DATE : 08-07-2006 16:18:08 GMT
#
#
# TABLE: phpbb_auth_access
#
DROP TABLE IF EXISTS phpbb_auth_access;
CREATE TABLE phpbb_auth_access(
group_id mediumint(8) NOT NULL,
forum_id smallint(5) unsigned NOT NULL,
auth_view tinyint(1) NOT NULL,
auth_read tinyint(1) NOT NULL,
auth_post tinyint(1) NOT NULL,
auth_reply tinyint(1) NOT NULL,
auth_edit tinyint(1) NOT NULL,
auth_delete tinyint(1) NOT NULL,
auth_sticky tinyint(1) NOT NULL,
auth_announce tinyint(1) NOT NULL,
auth_vote tinyint(1) NOT NULL,
auth_pollcreate tinyint(1) NOT NULL,
auth_attachments tinyint(1) NOT NULL,
auth_mod tinyint(1) NOT NULL,
KEY group_id (group_id),
KEY forum_id (forum_id)
...................

Zrisal sem pa samo tele stavke:
INSERT INTO phpbb_search_wordlist (word_text, word_id, word_common) VALUES
http://www.r00li.com

rolihandrej ::

A se,da kako rešit samo userje? Sem poizkusil kopirati tisti del in ga dati v SQL query pa javi error.
http://www.r00li.com

Tody ::

Zelo težko bi samo userje shranil. ker sem jest to naredil in je bilo vse super in fajn, dokler ni nekdo hotel zamenjat avatarja, pa ni šlo pa smo hotel moderatorje postavit pa ni šlo. Ker vsak user ma povezave še ven tko da....

rolihandrej ::

Očitno bo treba vse od začetka.Ampak PhpBB me več ne vidi.Torej kaj priporočate?
http://www.r00li.com

rolihandrej ::

Spet smo prispeli nazaj na PhpBB z dobrih hostingom tokrat.Vsi backupi se delajo v phpMyadminu tako,da nimam problemov sedaj.Razen enega.

In sicer mail.Moj hosting ne dovoli mail prometa.In zato vedno dobim tale error,ko se nekdo registrira...
Failed sending email :: PHP ::

DEBUG MODE

Line : 234
File : emailer.php

Poizkusil sem vpisat SMtP od Gmaila (tudi geslo in ostalo) potem mi pa vrže error z podobno napako vendar,da je tam SMTP.... Kako usposobit ta mail?
http://www.r00li.com

drico ::

postavil sem phpbb forum in imam vprašanje glede avtorizacije novih uporabnikov... upam, da mi lahko kdo pomaga... sem iskal po netu, pa nisem našel rešitve..

v nastavitvah sem označil možnost, da mora novega uporabnika odobriti administrator... se pravi jaz... in potem ko sem stvar testiral je dejansko na email "novega uporabnika" prišlo obvestilo, da mora račun aktivirati administrator in da bo uporabnik o aktivaciji obveščen...

zanima me ali se da kako nastaviti, da bi tudi administrator prejel mail o novem uporabniku ali bil kako drugače obveščen, saj drugače se hitro spregleda??

kot drugo pa tudi, ko sem nastavil novega uporabnika kot aktivnega, ta na email ni prejel obvestila, da je avtoriziran... v čem je težava? hvala
Time and again I sing your song...

drico ::

sem odkril napako... tako, da sedaj deluje...
Time and again I sing your song...

CaqKa ::

pozdravljeni. mene zanima katera tema je uporabljena na tem phpbb forumu. v kodi namreč ne najdem nič.

BluPhenix ::

V kodi nisi našel nič? Katero kodo si pa gledal?

Jaz v sourcu namreč najdem slednje:
Please see the readme file that came included with this template for full information, if
no readme file was included with this theme then please visit http://www.plastikaa.com and
download this theme again, and please contact us either via the forum or contact form
on the site and tell us where you originally downloaded the theme from. By using this
theme you agree to keep the full plastikaa copyright notice on the bottom of every page.

(the readme file should be found located at phpBB2/templates/readme_themename.txt)

Plastikaa : 2004
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

CaqKa ::

ta stran je dokaj prazna...

klemenSLO ::

winsucker:

probaj uporabit ID , namestu user_ID v WHERE delu...

TommyLee ::

@rolihandrej: Sem imel isti problem, pa sem našel rešitev; klik.

Dela 100%. Preverjeno.
www.dornik.si

rolihandrej ::

Malo obujam tole temo z problemčkom.

Moj hosting je malo prerihtal serverje in forum ne deluje več

phpBB : Critical Error

Could not connect to the database

To je seveda zato,ker je spremenil od hostinga baze,vseh imen.... TOrej preko FTPja sem prenesl datoteko config.php in v njo napisal nove informacije.Vendar stvar še vedno ne deluje.
Edino v tej datoteki kar ne vem kaj bi bilo je tole:
$dbms = 'mysql4';

Kako to nazaj usposobit?
http://www.r00li.com

Tody ::

ta string pove katero vrsto podatkovne baze zadeva uporablja. Če znaš oz lahko prek phpmyadmina naredi back up baze in nanovo inštaliraj zadevo.

rolihandrej ::

To ni problema naredit.Bom samo,da še FTP server porihtajo.
http://www.r00li.com

svejk ::

eno simpl vprašanje...katero galerijo uporabljate v forumu...sam sem poizkusil tole pa mi je zelo primitivna, saj s klikom na thumbnail sliko le to poveča v oknu brez česarkoli....evo linkza lažje razumevanje....vsa navigacija zgine...meni neuporabno...

iMark ::

edit: sm nekaj uprašaw in sm že uredil, tko da sm zbrisal kar sm uprašow :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: iMark ()

iMark ::

Js si ne upm spremenit logotipa...zakaj to? Nikjer v administratorskem meniju ne nadem te možnosti. Pol sm šow na srver kot ftp, in sm šow v mapo od preobleke od foruma in zamenjaw original logo za mojo sliko. Ko grema na forum pa je prikazana majhna slika, take velikosti, kot je bila original. Kako naj zamenjam logo oz. kaj naj naredim da bo v redu?

juresl ::

jas mam tud eno vprasanje glede phpbb foruma... in sicer:
kako bi naredil svoj template za ta forum?? mal sem ze v fajlu template brsku pa se nic skor ne razumem zazn mal css-ja...

Hvala & LP Jure

iMark ::

Mi lahko kda prosim link do moda za fprum, tako da ko prebiraš teme, lahko klikneš na osebo ki je napsiala post, in ti pokaže podatke o osebi.

iMark ::

Ok, sm dobil ;)
strani: « 1 2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

PhpBB3 Slovenski languge pack

Oddelek: Izdelava spletišč
253936 (907) KoMar-
»

PhpBB problem pri database restore

Oddelek: Izdelava spletišč
6744 (698) rolihandrej
»

phpmyadmin in obnovitev baze

Oddelek: Izdelava spletišč
15656 (515) Tody
»

Kateri forum

Oddelek: Izdelava spletišč
23847 (611) Tody
»

enostaven vnos v bazo MySQL

Oddelek: Izdelava spletišč
10862 (765) Borci

Več podobnih tem