» »

Zahtevnejše gostovanje, kje?

Zahtevnejše gostovanje, kje?

1 2
3
»

RockyS ::

Če na strani brska X ljudi se razlika ne povečuje.
Če pa X oseb HKRATI uporablja iskanje (in, ker je čas vračanja rezultatov (torej od klika na gumb "Iskanje" in do prikaza rezultatov iskanja precejšen, je to zelo velika verjetnost) se bo poznalo zelo. Imam občutek, da bi se zadeva potencirala.

Mati ::

Itak sem naročil, da popravijo iskalnik tako, da takoj izpljune rezultat.
Sem samo v dilemi ali selit na novo gostovanje ali pustit tukaj kjer imamo zdaj.

RockyS ::

Moj predlog je da greš na podjetje, ki ti izdeluje portal in naj ti prikažejo iskanje na njihovih strežnikih. Itak jih imajo, verjetno tudi testirajo lokalno itd...

Če vse deluje kot mora menjaj hosting, če je enako kot na online verziji pa jim reči naj uredijo zadeve.

technolog ::

1. Ni problem samo v iskanju. Problem je tudi v navigaciji po straneh zadetkov. To tudi traja okoli 20s. Recimo, da greš na 2. stran zadetkov tudi traja toliko časa kot novo iskanje, samo da te opozorim.

2. Glede na to, da potrebuješ 15sekund serverja samo za eno iskanje, si predstavljaj, kaj bi bilo, če bi iskalo 30 ljudi. Ni scenarija, po katerem ne bi vsaj eden čakal vsaj 450s.

Zgodovina sprememb…

Daedalus ::

Ena taka iz izkušenj glede odnosa razvijalec - sysadmin (ali hosting provider).

Če vprašaš razvijalca, kje je problem, bo na prvo žogo vedno kriv server. Sem imel sodelavca, sicer je res dober programer, me je pa vedno spravljal ob živce, ker ko kaj ni delalo OK, je bilo vedno prvo vprašanje - Kaj je narobe s serverjem?

Na drugi strani maš hosting providerja ali sysadmina. Ta bo vedno prvo s prstom pokazal na kodo - če nekaj deluje počasi, je koda v k*rcu, stvar ni optimizirana, ipd...

Posledično imaš vedno bitke okoli dolžin tamalih, pa kdo bo komu kaj dokazal, ipd... Jajca pač. Edin način, da pogruntaš, kaj dejansko ne dela ok, je profiliranje delovanja. To je pa precej delovno intenziven postopek, ki vključuje ponavadi testno vzpostavitev na internem strežniku, seciranje delovanja programske kode (think Newrelic ali kaj podobnega), logiranje počasnih SQL poizvedb, pregled delovanja SQL poizvedb (analyze explain), spremljanje porabe CPU-ja... Šele po takem postopku se lahko ugotovi, kje dejansko je problem.

Drug hiter in umazan način je pa, da si pogledaš specifikacijo strežnika (ugibam, da je kak VPS?), na katerem teče zadeva sedaj in jo postaviš na kakem zmogljivejšem (virtualnem) strežniku. Pol pa testiraš stvari, ki te zanimajo. Če se koda obnaša podobno (kuri precej CPU časa, odzivni časi se ne izboljšujejo po pričakovanjih), pol je verjetno koda foo. Če je stvar konkretno boljša, je pa težava pomanjkanje resursov na trenutnem serverju. Je pa to zelo pavšalna ocena, praviloma je boljše dobro sprofilirati delovanje aplikacije.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Mati ::

Ok,
hvala za odgovore. Naj se razvijalec in provider med sabo sama pomenita kje je problem.
Sam menim, da je problem v kodi, saj testno delovanje pri drugem providerju ni prineslo občutno boljših performans.

Torej stran je zdaj online na dveh koncih (netinet in hitrost.com). Hitrost je za odtenek hitrejša, vendar kj mi pomaga če eno iskanje traja 19 sekund, ta "hitro" pa 18s.

Mati ::

Ok,

razvijalec je dal stran na voljo za testiranje, predvsem kar se tiče iskalnega in shop dela. Pozabite zdaj rubrike, kot so kontakt, kdo smo in podobno.

A lahko malo pobrskate na strani in opravite kak nakup (vse je navidezno, ne se bat da bo kaj na vaš dom prišlo) in jvite najbolj očitne napake. Imamo en teden časa, da javimo vse napake.
Hitrost izpustite, ker se na tem še dela.
Link do strani

Hvala.
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Za vse, ki rabite dober webspace PHP, CGI, ipd (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Izdelava spletišč
376286824 (10116) hariscorale
»

Spletno Gostovanje (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
8516546 (7466) next3steps
»

Spletna stran, mi kdo prosim razloži?

Oddelek: Izdelava spletišč
243358 (2012) sistemc
»

Kaj moram paziti pri kupovanju spletne strani? (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
7313943 (11629) tiga325
»

Optimalno gostovanje za joomlo?

Oddelek: Izdelava spletišč
476271 (3803) jelly

Več podobnih tem