» »

Mc'Donalds

Mc'Donalds

««
31 / 33
»»

Likalnik ::

tony1 je izjavil:

Očitno je bilo vlage premalo in burger dovolj suh. Dajmo biti stvarni, no.

ja očitno...ampak burger ni bil v nobeni komori oziroma kakorkoli drugače extra shranjen...da ga vlaga ne bi dobila.
Bil je na svežem zraku v prostoru...podobno kot da bi ga imel ti v kleti...pogoji v tistem prostoru pač so kakršni pač so...

tony1 ::

Če te matra znanstvena radovednost ga postavi najprej za kak teden na pult v kuhinjo, če še ne bo plesni pa še za par dni v kuhinjsko pomivalno korito... Ni vrag, da ne bo enkrat plesni.

Okapi ::

Likalnik je izjavil:

tony1 je izjavil:

Očitno je bilo vlage premalo in burger dovolj suh. Dajmo biti stvarni, no.

ja očitno...ampak burger ni bil v nobeni komori oziroma kakorkoli drugače extra shranjen...da ga vlaga ne bi dobila.
Bil je na svežem zraku v prostoru...podobno kot da bi ga imel ti v kleti...pogoji v tistem prostoru pač so kakršni pač so...

Če si dovolj naiven, da vsemu verjameš...;((

Naredi raje sam poskus, kupi najcenejšega v Mcdonaldsu in poročaj čez en teden, kaj se je zgodilo.

ne rabim jaz tega delati...so že drugi namesto mene to naredili in sem videl rezultat..

Likalnik je izjavil:

ne rabim jaz tega delati...so že drugi namesto mene to naredili in sem videl rezultat..

Ja, pa Zemlja je tudi ploščata, a ne? Saj imaš dokaze na netu.

Magic1 ::

Kaj so naredili? Kaj sploh tebe zanima? Ali lahko plesen živi na hamburgerju, ali koliko plesni dobiš že takoj na hambiju s neprimernim rokovanjem? Ali je hamurger poven enih perzervativov, da nič gor ne more rast, je zelo enostavno za potestirat.
Magic

Magic1 je izjavil:

Kaj so naredili? Kaj sploh tebe zanima? Ali lahko plesen živi na hamburgerju, ali koliko plesni dobiš že takoj na hambiju s neprimernim rokovanjem? Ali je hamurger poven enih perzervativov, da nič gor ne more rast, je zelo enostavno za potestirat.

preberi celo stran pa boš zastopil zakaj se gre...ne da se ponavlam.

" Dokaz, da MCD hamburgerja plesen ne mara. "

Spore plesni se v suhem in zaprtem prostoru ne morejo razviti v plesen, ker jim manjka vlaga. Cela ta teorija o hiper-radioaktivni hrani iz Maca nima osnove.

komentiral sem ta zapis, da poizkus kateri je bil narejen (opisan v članku) ni bil v suhem in zaprtem prostoru...in ni bilo manjko vlage...tako, da so bili vsi pogoji za razvoj plesni.

Ne vem kaj sploh hočeš povedat? Da točno veš v kakšnih pogojih je bil shranjen, točno za kakšen hamburger se je šlo in kako je bil obdelan? In da vse to velja za vse Mac. hamburgerje na tem svetu? Jaz čisto verjamem, da imajo ameriški burgerji mnogo več smeti v sebi. Tam tlačijo kup snovi v VSAKO stvar. Samo kako to vpliva na naše? Še Nutela je skoraj v vsaki državi drugačna.
Če misliš, da zavajajo in naskrivaj dodajajo perzervative lahko sam testiraš, ali pošlješ na laboratorijske teste. Bo cel halo, če je res kaj not. Glede na mržnjo nekaterih, sem prepričan, da se testira konstantno dosti macovih burgerjov v EU. Ziher mnogo več kot od šiptarjev.
Magic

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Magic1 ()

" komentiral sem ta zapis, da poizkus kateri je bil narejen (opisan v članku) ni bil v suhem in zaprtem prostoru...in ni bilo manjko vlage...tako, da so bili vsi pogoji za razvoj plesni. "

Premisa je napačna. Naredi poskus sam in poročaj.

tony1 je izjavil:

" komentiral sem ta zapis, da poizkus kateri je bil narejen (opisan v članku) ni bil v suhem in zaprtem prostoru...in ni bilo manjko vlage...tako, da so bili vsi pogoji za razvoj plesni. "

ja ne vem no...kaj se zdej greste kr neki...preber članek pa komentiraj..ne pa nekaj na pamet bluzit.

pač boli me a se na hamburgerju razvije plesen ali ne..dol mi visi..žrite to kolikor hočete, jaz s tem nimam težav.

kot rečeno, preberite članek predno GA komentirate.

Ganon ::

Ni bilo pravih pogojev. Pika. Ne vem sicer, kaj počneš tukaj, ves penast, če ti ta hrana ne paše.

skumpl ::

Magic1 je izjavil:

Ne vem kaj sploh hočeš povedat? Da točno veš v kakšnih pogojih je bil shranjen, točno za kakšen hamburger se je šlo in kako je bil obdelan? In da vse to velja za vse Mac. hamburgerje na tem svetu? Jaz čisto verjamem, da imajo ameriški burgerji mnogo več smeti v sebi. Tam tlačijo kup snovi v VSAKO stvar. Samo kako to vpliva na naše? Še Nutela je skoraj v vsaki državi drugačna.
Če misliš, da zavajajo in naskrivaj dodajajo perzervative lahko sam testiraš, ali pošlješ na laboratorijske teste. Bo cel halo, če je res kaj not. Glede na mržnjo nekaterih, sem prepričan, da se testira konstantno dosti macovih burgerjov v EU. Ziher mnogo več kot od šiptarjev.

Jaz sem najbolj za McChicken. Piščanec je vrhunski, kot bi bil domač. Nimam pojma, kje dobijo tako meso (PP?). 10/10

Ganon je izjavil:

Ni bilo pravih pogojev. Pika. Ne vem sicer, kaj počneš tukaj, ves penast, če ti ta hrana ne paše.

čudim se vam bolnikom, ko uživate ob tej hrani.

ti pa glih veš kakšni pogoji so bili...pojma nimaš

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Likalnik ()

Likalnik je izjavil:

tony1 je izjavil:

ja ne vem no...kaj se zdej greste kr neki...preber članek pa komentiraj..ne pa nekaj na pamet bluzit.

pač boli me a se na hamburgerju razvije plesen ali ne..dol mi visi..žrite to kolikor hočete, jaz s tem nimam težav.

Stoposto se nisi cepil, ne?

Se je, proti zdravi pameti.:))

tony1 je izjavil:

Likalnik je izjavil:

tony1 je izjavil:

Stoposto se nisi cepil, ne?

4x:) če vrjameš v smrkce

Vidi se ti.

Je pa rešitev: ne jej več v Macu.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: tony1 ()

kaj ima cepljenje z Mac-om?...pač ja še eno govno tako kot Mac...če želiš to slišati...se tudi tebi vidi, da konzumiraš vse kar obstaja

wechta ::

detroit je izjavil:

Bio hrana je en tak nateg, sploh ne obstaja. Vsako hrano se šprica in potem to merkator prodaja pod bio. To so dejstva

Link?

Kle pa ena analiza: https://www.gov.si/assets/ministrstva/M...

LeQuack ::

Drugače če je kdo opazil, edino še Coca colo imajo s sladkorjem, ostale pijače pa dobiš samo kot ligh/zero verzije brez sladkorja. Se pravi Sprite, Fanta itd.
Quack !

D3m ::

Kakšnim sladkorjem?
|HP EliteBook|R7 8840U|

Pač sladkorjem kot sladkorjem.
Quack !

Beli sladkor ali fruktozni-glukozni?
|HP EliteBook|R7 8840U|

Tak kakršen je ponavadi v Coca coli.
Quack !

Fruktozni potlej.
|HP EliteBook|R7 8840U|

Gregor P ::

Sam to sem hotel napisati, da se duanjca originalno (na Dunaju) je s krompirjevo solato, ne s pomfrijem. :-)
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

mojsterleo ::

LeQuack je izjavil:

Drugače če je kdo opazil, edino še Coca colo imajo s sladkorjem, ostale pijače pa dobiš samo kot ligh/zero verzije brez sladkorja. Se pravi Sprite, Fanta itd.
Coca colo imajo zero, ostale pijače so pa navadne (s sladkorjem).

V ZDA za sladkanje Coca cole uporabljajo glukozni sirup narejen iz koruze, v Evropi pa trsni sladkor.

mojsterleo je izjavil:

Coca colo imajo zero, ostale pijače so pa navadne (s sladkorjem).

Ne, očitno nisi bil pred kratkim. Sedaj so vse zero, samo Coca colo lahko dobiš s sladkorjem.
Quack !

Tu je cenik, če ne verjameš:
https://mcdonalds.si/restavracije/ptuj/...
Quack !

LeQuack je izjavil:

Tu je cenik, če ne verjameš:
https://mcdonalds.si/restavracije/ptuj/...

Hm očitno je to neka nova fora.8-O Zanimivo da so dali v ponudbo Sprite zero. Tega še v večjih trgovinah težko dobiš.

Kako ljudje ne zaznajo priokusa sladil? Odvratna svinjarija. Če že, potem navadno s sladkorjem.

Horas ::

Ganon je izjavil:

Kako ljudje ne zaznajo priokusa sladil? Odvratna svinjarija. Če že, potem navadno s sladkorjem.

jaz ravno obratno. niti ne morm več pit sladkanih pijač. isto kava more bit črna. ob kavi z mlekom mi gre na bruhanje.

ko se enkeat navadiš na zero pijače in črno kavo je super. veliko bolj zdravo.

aspartam in ostala sladila sploh nisi škodljiva kot se jih prikazuje.
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd

8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

Ganon je izjavil:

Sladila imajo vsaka svoj priokus, enako kot sladkor. Zato jih v zero pijačah kombinirajo, da bi dobili optimalne rezultate. Sladkor ima še to slabost, da škoduje zobem. Sladila pa ne.
Je pa res, da morda s sladili v pijačah pretiravajo. Coca cola zero in Monster zero sta znatno bolj ‘sladka’ kot navadne verzije.
Golobescuja pa res ni potrebno vlačiti v vsako temo. Saj vsi vemo, da se je Levakom zmešalo.

Kaj je zanje optimalno, ne vem. Vem pa, da občutno spremenijo okus pijače in da za njimi še nekaj časa ostane pookus. Fuj.

Horas je izjavil:

aspartam in ostala sladila sploh nisi škodljiva kot se jih prikazuje.

:))

stara mama ::

Smešno je le to, da glede na to kako grozni grozni strup je to bil par let nazaj, bi zdaj že celotno prebivalstvo moralo imet tumorje v zadnji fazi.
Ker marsikam se ga daje brez vednosti uživalca - ker vsi bi radi zadeve brez cukra!

Jasno pa vseeno da ravno ni balzam za telo.
Ekologija™ in Trajnost™

Zgodovina sprememb…

Ne fantazirat o zdravih sladilih, ker ne boste verjeli večina teh telo prevara tako dobro, da misli, da ste dejansko zaužili sladkor in temu primerno reagira, skratka prinese cel kup dodatnih posledic. Morda je le kašna stevia ipd. izjema.

feryz ::

Ko grem jaz v McDonald's, vzamem velik meni, mulcu dam sendvič, krompir pojem, zero cole spijem pa deci, največ dva. Zame več kot preveč.

feryz je izjavil:

Ko grem jaz v McDonald's, vzamem velik meni, mulcu dam sendvič, krompir pojem, zero cole spijem pa deci, največ dva. Zame več kot preveč.

A si ti tisti, ki kao "živi" na 500kcal dnevno?
Magic

Gregor P je izjavil:

Ne fantazirat o zdravih sladilih, ker ne boste verjeli večina teh telo prevara tako dobro, da misli, da ste dejansko zaužili sladkor in temu primerno reagira, skratka prinese cel kup dodatnih posledic. Morda je le kašna stevia ipd. izjema.

Jaz pijače s sladili pijem že vsaj 15 let. Kakšne posledice lahko pričakujem? Vsi izvidi so ok.
Vem pa, kakšne posledice lahko pričakujem od sladkanih pijač.

mojsterleo je izjavil:

Gregor P je izjavil:

Jaz pijače s sladili pijem že vsaj 15 let. Kakšne posledice lahko pričakujem? Vsi izvidi so ok.
Vem pa, kakšne posledice lahko pričakujem od sladkanih pijač.

Prve malo bolj resne posledice nezdrave prehrane so običajno pokažejo šele čez kakšnih 10 let takšnega neprimernega prehranjevanja.

Kar se pa umetnih sladil tiče, gre pa pri tem za dokaj zapletene kemične mešanice pomeni da poleg kakšnega aspartama in sukraloze, ki sta od 200-600 krat slajša od sladkorja, dodajo še druge snovi npr. kombinirajo z kalijevim acesulfamom ipd. (Pretirano) Uživanje takšne presladke hrane lahko vodi v odvisnost. Potem je nadalje vprašanje, zakaj, če imajo sladila le zanemarljivo število kalorij, ne pomagajo hujšati? Dejansko lahko ta sladila tudi povzročijo skok glukoze v krvi, čeprav do tega ne bi smelo priti. Sladilo namreč zmede možgane in ti telesu posredujejo napačno informacijo. Potem pa to poskušajo popraviti in skušajo izostanek kalorij oz. to energijo pridobiti tako, da shranijo maščobe ali zmanjšajo dejavnost telesa. Vsa ta sledila pa spremenijo tudi sestavo mikrobov in povzročijo nenormalno raven sladkorja v krvi. Itak še veliko tega ne vemo. Sploh pa ne, kakšne vse možne učinke imajo vse te različne kemične kombinacije.

Več lahko prebereš tudi na:
- Integration of Sweet Taste and Metabolism Determines Carbohydrate Reward
- Low-calorie sweeteners: more complicated than sweetness without calories
- Artificial sweeteners induce glucose intolerance by altering the gut microbiota
- itd.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gregor P ()

c3p0 ::

Mogoče lahko, ampak jaz sem kot biohacking nosil 2 tedna CGM in mi glukoza ni poskočila po pijači s sladilom, po sladkani pa (pričakovano) je.

redtech ::

Ja, ampak to je samo 1 indikator.

Kaj pa biohacking umetnih sladil na telo ali upravičijo uporabo. Kratkotrajni povišan sladkor v krvi pri zdravem človeku ni problem?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: redtech ()

BigWhale ::

c3p0 je izjavil:

Mogoče lahko, ampak jaz sem kot biohacking nosil 2 tedna CGM in mi glukoza ni poskočila po pijači s sladilom, po sladkani pa (pričakovano) je.

Jaz sem CGM nosil skoraj pol leta. Pri meni je bil dalec najvecji "problem" bel kruh. Sem pojedel vrecko cokoladnih bombonov, pa je sladkor narastel precej pocasneje kot po kruhu.

Problem v narekovajih pa zato, ker skok glukoze ni nek blazno velik problem, dokler tvoje telo dela normalno.

Najvecji problem McDonaldsa je predvsem enolicnost, sicer bi clovek lahko jedel izkljucno McDonalds vsak dan. Ce pa pojes vsak dan en Big Tasty, ki ima 850kcal in preostale kalorije zapolnis z zdravo prehrano, pa se ta hamburger ne bo nikjer poznal. Ce bi clovek pojedel samo dva taksna hamburgerja na dan, bi hujsal. Verjetno bi cez dolocen cas imel tezave zaradi mikro nutrientov, ampak to bi trajalo kar nekaj casa, da bi se opazilo. Morda bi se poznalo kaj na ozilju, ni pa nujno.

Generalno, dokler imas dovolj pestro prehrano, noben hamburger ne bo problem. Tudi kebab in cevapcici v lepinji, ne.

Horas ::

BigWhale je izjavil:

c3p0 je izjavil:

Jaz sem CGM nosil skoraj pol leta. Pri meni je bil dalec najvecji "problem" bel kruh. Sem pojedel vrecko cokoladnih bombonov, pa je sladkor narastel precej pocasneje kot po kruhu.

Problem v narekovajih pa zato, ker skok glukoze ni nek blazno velik problem, dokler tvoje telo dela normalno.

Najvecji problem McDonaldsa je predvsem enolicnost, sicer bi clovek lahko jedel izkljucno McDonalds vsak dan. Ce pa pojes vsak dan en Big Tasty, ki ima 850kcal in preostale kalorije zapolnis z zdravo prehrano, pa se ta hamburger ne bo nikjer poznal. Ce bi clovek pojedel samo dva taksna hamburgerja na dan, bi hujsal. Verjetno bi cez dolocen cas imel tezave zaradi mikro nutrientov, ampak to bi trajalo kar nekaj casa, da bi se opazilo. Morda bi se poznalo kaj na ozilju, ni pa nujno.

Generalno, dokler imas dovolj pestro prehrano, noben hamburger ne bo problem. Tudi kebab in cevapcici v lepinji, ne.

seveda, zato pa poudatjam ključno pri prehrani ZMERNOST. vsaj 70% naj bo dobre zdrave neprocesirane, ostalo pa izvoli.

ampak ljudje jamrajo ni časa, pa služba, pa otroci... pol majo pa še razmerje s hrano. in tk so na ene 90% usrane hrane
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd

8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

starfotr ::

Še vedno velja: "Povej mi kaj ješ in povem ti kdo si."
In če je to junk ...
Tudi minimalne količine so problem. Vse se bo nekje enkrat poznalo. To je življenje "na kredit". Bližnjic v življenju ni. Zastonj kosila tudi ne.

Junk food, vključno s sladkorjem v neomejenih količinah je pač strup. In strup ni hrana. Vsaka stvar je strup in je odvisna od količine, tudi voda te lahko ubije (na več načinov). Je pa ogromna razlika ali poješ kuhan krompir ali pa ocvrt. Pa je oboje krompir in recimo da oboje v enaki količini.

Satiety value @ Wikipedia

socialec ::

Dajte vi, globalna družbena smetana (auch, sirotka je bolj zdrava:), živeti večno, mi, slovenski socialci, nimamo potrebe :D

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: socialec ()

starfotr ::

Saj v bistvu za socialce je danes kar rajsko. Osnovna živila so zelo poceni in dostopna ter hkrati tudi zdrava in nasitna.

Na drugi strani je procesirana hrana precej draga. Recimo da celega piščanca dobiš za 5 eur/kg, medtem ko so razni piščančji izdelki - fileji po 10 eur/kg, zamrznjeni panirani pa 15 eur/kg.

Prav tako so razni ultra procesirani izdelki kot so paštete in narezki v konzervah med 10 in 20 eur/kg. Torej za socialce junk food definitivno odpade. Ne vem pa kako je s socialci z nizkim IQ in s tistimi, ki so bolj leni. Morda so pa zato socialci.

Če pogledamo pričakovano starostno dobo, po vas, bogate starefotre, Matilda rada hitro pride, ko ste še sočni, infarktuozni inu rakobilni, po možnosti tudi nivoja legend zabavne tehnike. Po nas, preprostih in (očitno!) low-iq socialce v favelah z nezožanimi žilami pa zlepa ne pride. Veliki izenačevalec?

Zgodovina sprememb…

starfotr je izjavil:

Saj v bistvu za socialce je danes kar rajsko. Osnovna živila so zelo poceni in dostopna ter hkrati tudi zdrava in nasitna.

Na drugi strani je procesirana hrana precej draga. Recimo da celega piščanca dobiš za 5 eur/kg, medtem ko so razni piščančji izdelki - fileji po 10 eur/kg, zamrznjeni panirani pa 15 eur/kg.

Prav tako so razni ultra procesirani izdelki kot so paštete in narezki v konzervah med 10 in 20 eur/kg. Torej za socialce junk food definitivno odpade. Ne vem pa kako je s socialci z nizkim IQ in s tistimi, ki so bolj leni. Morda so pa zato socialci.

sem hotel napisati ravno to, da junk food oziroma ultra procesirana hrana zelo draga...greš v trogovine po torto, čokolado, rogljiček, cocacolo in ostalo sladko govno je vse skupaj zelo drago

Vidva bogataša, kupujta raje piščančjo pašteto in jetrno, kot se šika, ne pa tunino ali kraškopoljsko prašičjo :D

Zgodovina sprememb…

««
31 / 33
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Burger king v btc (strani: 1 2 3 417 18 19 20 )

Oddelek: Loža
972214081 (15737) 2dark
»

Mcdonalds panika ob otvoritvi v Ljubljani! (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

41466490 (49194) D3m
»

McDonald's - Ptuj & Lesce (strani: 1 2 )

6420780 (16140) Gremio
»

Kebab vs. ostala hitra hrana (strani: 1 2 3 4 )

15252433 (48098) PINki

Več podobnih tem