» »

Mc'Donalds

Mc'Donalds

««
30 / 32
»»

delavec44 ::

In kaj je narobe s pohano piško doma? Če te skrbi olje, daš v air fryer.

Machete ::

To, da je samo doma, ni pa domača. Futrana z največjim sranjem in zdravili in hormoni. Olje je tvoj tazadnji problem.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-5080 GAMING|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Eduardo ::

Machete je izjavil:

To, da je samo doma, ni pa domača. Futrana z največjim sranjem in zdravili in hormoni. Olje je tvoj tazadnji problem.

Kaj točno?
-AGPji, to si tisti antibiotiki katere so pogosto dodaja so v Eu prepovedani od 2006. Menda lahko predpiše samo veterinar, če je bolezen, kjer pa je kar dosti pravil kakor, da je treba počakati z zakolom
- Hormoni so prepovedani v EU
- Pesticidi in kontaminanti hrane so regulirani, v EU med najstrožjimi

Skratka v EU kemikalije v mesu ne bi bile legalne.

Kaj točno je tu mišljeno?

mtosev ::

A ni perutnina iz perutnine Ptuj?
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

D3m ::

mtosev je izjavil:

A ni perutnina iz perutnine Ptuj?

Kako to misliš?

Da jih vzrejamo ali uvažamo.

Ker lastniki so Ukrajici. :D
|HP EliteBook|R7 8840U|

V McDonaldsu zna biti, da bo minimalno škodljivega napram klasičnim slovenskim gostilnam.

Gregor P ::

mojsterleo je izjavil:

Včeraj sem bil v Meku (McCafe) s frendom (ne, ni Toše). ... Še tolk so bili prijazni, da so me vprašali, če mi je ohlajena torta (sacher) ok, ker je bila direkt iz hladilnika.
... to so te vprašali zato, ker je bila tortica zamrznjena in je še vedno lahko ledena znotraj ... in da če si boš polomil zob, ko boš ugriznil v led, da jih ne boš mogel tožiti, ne pa ker so tako prijazni LOL:))
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Noah0024 ::

Eduardo je izjavil:

V McDonaldsu zna biti, da bo minimalno škodljivega napram klasičnim slovenskim gostilnam.

McDonalds vsekakor ni zdrav, če ga konzumiraš 5x na teden. Dejstvo pa je, da vsako telo v kapitalistični družbi rabi malo "junk fooda". Če greš v McD 1x na 14 dni po moji oceni nikakor ni težava. To seveda ob predpostavki, da v preostalih (vsaj) 12 dneh ješ precej bolj zdravo in nutricistično hrano.

Je pa tale omemba slovenskih gostiln precej na mestu. Se je kdo vprašal, če gre recimo v ljubljanskega Jurmana alpa v celjskega Grofa na južno in naroči šnicl s praženim krompirjem, če je pa to zdrava hrana? Pejte narest en eksperiment eno nedeljo in obiščite ene par tradicionalnih slovenskih oštarij in preverite zasedenost miz in jedilni list. Pa da vidimo, kolikšen procent zdrave hrane se streže v slovenskih gostilnah. Da o kontroli standarda "Hazard Analysis and Critical Control Point (HACCP)", ki mu morajo v McD po pravilih multinacionalke strogo sledit, ne govorimo.
Če se eni zabačeni gostilni v Medvodah zgodi težava s hrano, bo to odmevalo lokalno. Če se zgodi štala v McD, pa lahko to odmeva globalno.

Mimogrede, v McD ne rabiš jest samo Big Maca ali Cheesburgerja. Lahko naročiš tudi McChicken ali pa Fish. Ne govorim, da to je pa zdej ultra zdravo, ampak je pa v določenih primerih/okoliščinah v kontekstu McD to lahko boljša odločitev kot pa klasični mesni burger.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Noah0024 ()

Pač McDonalds ima za moj okus vrhunski proces, zelo dobro kvaliteto in srednje dobro razmerje pri kaj človek potrebuje, če naročiš nek vmesni optimum. Večina pa misli, da je totalno zanič kvaliteta in v primerjavi s klasiko katastrofa, kar pa kategorično zavračam. :)

Kar se tiče piva smo mi za naše domače mikropotrebe takrat merili samo, če smo škrtali s kvasovkami in smo eksperimentirali z reciklažo le teh, ker so kakor veš disporoporcionalno drage glede na ostale sestavine. Pri drozgi ni bilo neke potrebe. Zanimivo kje ste šli v detajl. Kaj ste varili, da je bilo kritično?

NekdoPach ::

2x v lajfu sem bil v mcd. 2krat je bilo brez pravega okusa, pa zelo male porcije. Če bi se hotu najest bi moral naročit vsaj 2 bigmaca. Medtem ko v Valterju dobiš lepinjo + pleskavico, 5 čevapov, klobasico, čebulo, ajvar za 10e pa je dejansko solidna porcija in pravega okusa.

Zgodovina sprememb…

Likalnik ::

tudi meni je njihova hrana super in jo rad pojem...kako je iz kaloričnega vidika je pa druga zgodba...pač en veliki meni bigmac, pomfri, coca cola ima cca 1200kalorij...to je praktično polovica dnevnih potreb...
res pa je, da poleg velikega menija zraven pojem še kakšen chees..in sem takoj na 1500kalorij, če pa za sladico dodam še mcflurry dubaiski sladoled...sem pa že na 2000kalorij....

To jem jaz in je dosti manj(na hitro našel na netu):

Double Cheeseburger: 457 kcal

Small Fries: 237 kcal

Side Salad (without dressing): 18 kcal +40 kcal dressing

Coca-Cola Zero: 0 kcal

To je nekje 750 kalorij.

kamiKaZaA ::

Sicer ne pijem ravno pogosto sladkih pijač. Povečini pijem vodo iz pipe in potem raje kako pivo ali špricer, viski (občasno). Odkar pa je prišlo za aspartam ven (zadnjih cca. 10 let) se kot hudič križa izogibam tega sranja in sploh ne kupujem nič od Zero, ampak preverim, da ima res dodan klasični sladkor ne glede kolikor kalorij zaradi tega zaužijem. V kolikor ne piše (Rauch so taki Cigani) tega potem tudi ne kupim. Prenehal sem celo žvečiti Orbit žvečilne (mint), ker jih praktično brez aspartama takrat nisi več dobil (kako je pa danes, pa ne vem, ker sem se odvadil tega).

Mato989 ::

Eduardo je izjavil:

To je nekje 750 kalorij.

Če se od tega naješ za kosilo, pol svaka ti čas... jaz bi recimo rabil vsaj 2 double cheesa da bi bil vsaj približno sit...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Ganon ::

Tako je. Poleg velikega menija vsaj še dva burgerja in pita. Da je občutek sitosti. Pa nimam prekomerne teže.

Eduardo je izjavil:

To je nekje 750 kalorij.

jaz nisem tega napisal:

bigmac 500kcal
cheeseburger: 300kcal
pomfri veliki 440kcal
coca cola velika 210 kcal
mcflurry dubai sladoled 362kcal
skupaj 1812kcal

dvojni chees 443kcal (namesto enojnega) si pa na 1955kcal

kakorkoli en konkreten obrok v MCD ti zapolni celodnevni budget kalorij

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Likalnik ()

tony1 ::

Dec, bodi pameten, in tele cukraste zadeve zmanjšaj na 1x tedensko... Potem je skoraj vseeno, kaj sicer tam ješ.

DejchSLO ::

jz mam zdej neki odmor spet daljši od meka. me kr mine vmes ga jest. sm pa šu zanč v kfcja prvič v slo, enkrat sm bil v barceloni in je blo totalno zanič. sem nek tower burger vzel, sem dobil čisto svežega in je bil prav dober. sam ja tud to mi je hrana k se gre 1x na mesec jest.

KFC v Slo je užiten samo v MB, ostalo je norčevanje iz potrošnikov, in jih je treba bojkotirati. Ne vem, kako gre to skupaj s totalnim nadzorom kakovostiTM mega korporacije KFC (ki jo zadnje strani opevamo na primeru Meka), ampak tako je.

Hec ::

McDonaldsov hamburger iz 1995, se pravi nekje 30 let, niti plesen ga ne mara. Pa dober tek, ko naslednjic jeste tam.
Tega ne pisem jaz, sem se cepil proti Covidu in sem ze leta mrtev. Baje.

Ljudje, ki najbolj mahajo z zastavami, si je ne zasluzijo imeti.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Hec ()

Gagatronix ::

Eduardo je izjavil:

To je nekje 750 kalorij.

Ce si lazes da je Zero dejansko 0 kcal, potem si lazes v obraz. In ce to jes vsak dan o moj boze.

Hec je izjavil:

McDonaldsov hamburger iz 1995, se pravi nekje 30 let, niti plesen ga ne mara. Pa dober tek, ko naslednjic jeste tam.

Na Islandiji imajo zadnji prodani (big)mac in pomfri v muzeju zadnjih 25 ali tam nekje let. :))

Zgodovina sprememb…

c3p0 ::

Eduardo je izjavil:

Kar se tiče piva smo mi za naše domače mikropotrebe takrat merili samo, če smo škrtali s kvasovkami in smo eksperimentirali z reciklažo le teh, ker so kakor veš disporoporcionalno drage glede na ostale sestavine. Pri drozgi ni bilo neke potrebe. Zanimivo kje ste šli v detajl. Kaj ste varili, da je bilo kritično?

Čisto za lastno zanimanje, pa primerjanje z BrewSmith SW. Sicer že kar nekaj let nisem varil, ker me je nehalo zanimat, pa skoraj nič tudi ne pijem.
Kak mali pirček ob pizzi in to je to ;D

Kurzweil ::

Glede na to v katero smer gre debata oz. komentarji nekaterih uporabnikov, ne bom presenečen, če pridem čez kakšen mesec nazaj v ta topic, in boste že dognali, da je McDonalds v bistvu bolj zdrav, kot večina doma pridelane in pripravljene hrane ;(( To se s tem tolažite, ali dejansko nimate blage veze o hrani?

Če vzameš v McDonaldsu res proper meni, torej da se pošteno naješ... večkrat presežeš dnevni vnos ogljikovih hidratov, soli, sladkorja. transmaščob, da ne naštevam v nedogled... po drugi strani pa ne dobiš skoraj nič od hranilnih in useful stvari.

S to hrano mimogrede vneseš dnevni vnos kalorij, s tem, da če to storiš v enem obroku, je to še toliko večji problem, kar se glikemičnega indeksa tiče, to govorim za tiste, ki imajo tovrstne težave oz. si jih s tem ustvarjajo za v bodoče.

Torej soli preveč... pritisk, hipertenzija, da ne naštevam v nedogled... v Coca Coli Zero je verjetno še vedno asportam, ki je raka, tako ko vse kar vam ocvrejo zaradi transmaščob... koliko sranja je v omakah, dresingih in sladicah raje ne bi... za marsikoga tudi diabetes in the making...

Se sprašujete zakaj je belo kruh, ki je že po defaultu največji shit vedno tako super fresh... malce poglejte na embalažo za toast oz. na sam toast, pa boste videli kakšne smeti so to... to dejansko sploh ni kruh, včasih je zaradi različnih razlogov toast celo prepovedan za otroke zaradi dodakov, tudi alkohola. Da obstane ta zadeva 20-25 let v stanju, da se ne začne niti kvarit, je potrebno še kaj dodat?

Se sprašujete zakaj ima MCD hrana po celem svetu okvirno podoben okus, zakaj lahko vsi konzumirate podobno, zakaj se ne pokvari... malce sem se že dotaknil tega prej, ker je notri čuda dodatkov, da ima stvar konsistentnost, da se ne pokvari, da je podoben okus in da drži strukturo.

O shakih, sladoledih, dresingih, omakah in podobnih brozgah raje ne bi... tako kar se sestave, kot kalorij tiče.

Lahko bi napisal cel roman, ampak opažam da večina današnje generacije nima niti zmožnosti fokusa, da bi brala daljše komentarje, kot je povprečje na TikToku in Instagramu.

Če se vrnem na kalorije pri enem proper obroku... kje je šele zajtrk, večerja... snaki vmes... kakšen pribljšek... alkoholne pijače, sladke pijale, sladke kave, čaji, sladke gazirane pijače...

Pa da bom jasen, govorim o tistih, ki hodijo v MCD redno in sedaj razlagajo, da je ta hrana dejansko malodane OK... NI! In tistih, ki relativizirajo kvaliteto, hranilnost in zdravje hrane v MCD in sicer.

In zakaj še bolj relativizirat in si zakrivat oči in dati za primerjavo pražen krompir in šnicl, kdo pa je rekel, da ni tudi to semi-junk food... za vas dejansko ne obstaja nič drugega, kot šnicli, burgerji, pice...

Ne delam se svetnika, vsak "greši" na takšen ali drugačen način... ampak prosim ne mi razlagat, da je McDonalds OK, govorim o rednem prehranjevanju tam... in tistih, ki pravijo, da je hrana tam povsem OK...

Hec je izjavil:

McDonaldsov hamburger iz 1995, se pravi nekje 30 let, niti plesen ga ne mara.

Če trolaš, razumem, če ne, si preprosto neizobražen.

Zgodovina sprememb…

• odbrisal: BigWhale ()

Magic1 ::

Me prav zanima koliko sestavin ima "slovenski" krompirček s tradicionalno piransko soljo. Verjetno več, kot 18.
Ringo nehaj metat usa in eu hrano v isti koš.
Nasplošno mečejo američani veliko več sestavin v vso možno hrano.
Magic

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Magic1 ()

Okapi ::

Kurzweil je izjavil:

Če vzameš v McDonaldsu res proper meni, torej da se pošteno naješ... večkrat presežeš dnevni vnos ogljikovih hidratov, soli, sladkorja. transmaščob, da ne naštevam v nedogled... po drugi strani pa ne dobiš skoraj nič od hranilnih in useful stvari.
...
S to hrano mimogrede vneseš dnevni vnos kalorij, s tem, da če to storiš v enem obroku, je to še toliko večji problem, kar se glikemičnega indeksa tiče, to govorim za tiste, ki imajo tovrstne težave oz. si jih s tem ustvarjajo za v bodoče.
Veliko naložiš, ampak večinoma vse napačno.>:D
Kaj so ogljikovi hidrati drugega kot hranila? Očitno imaš ti neko svojo definicijo tega izraza.

Ne vem, če sploh veš, kaj so ogljikovi hidrati, ker z enim obrokom v Mcdonaldsu niti približno ne "večkrat presežeš dnevni vnos ogljikovih hidratov".

Predstavljati morajo vsaj polovico vseh zaužitih kalorij (če nisi na kakšni shujševalni ali drugačni dieti).

Očitno tudi kar v en koš vržeš kalorične potrebe vseh ljudi. Marsikdo rabi 3000+ kalorij na dan.

Jesti samo en obrok na dan ni za normalnega človeka prav nič škodljivo, v marsikaterem primeru je pa celo koristno.

Tvoje paranoje pred "E-ji" pa raje ne bom komentiral.

Hec ::

BigMac iz iste strani kot Ganonov opis. S tem, da dokler ni v Slovenscini na slovenski strani, jim ne verjamem, da niso neke packarije notri vtaknili, ki jo iz nekega norega razloga slovenska zakonodaja dopusca. Recimo kaksne sportne konje.

Big Mac Bun

EITHER: WHEAT Flour (contains Calcium Carbonate, Iron, Niacin, Thiamin), Water, Sugar, Cream Yeast, SESAME Seeds, Vegetable Oil (Rapeseed, Coconut), Potato Starch, Salt, Emulsifier (Mono- and Diacetyl Tartaric Acid Esters of Mono- and Diglycerides of Fatty Acids), Pea Protein, Antioxidant (Ascorbic Acid), Maize Maltodextrin, Dextrose, Maize Starch, WHEAT Starch, Natural Flavouring, WHEAT Maltodextrin.
OR: WHEAT Flour (contains Calcium Carbonate, Iron, Niacin, Thiamin), Water, Sugar, SESAME Seeds, Rapeseed Oil, Glaze (Water, Pea Protein, Dextrose, Maize Starch), Potato Starch, Salt, Yeast, Natural Flavourings, WHEAT Gluten, Emulsifier (Mono- and Diacetyl Tartaric Acid Esters of Mono- and Diglycerides of Fatty Acids), Antioxidant (Ascorbic Acid).
OR: WHEAT Flour, Water, Sugar, SESAME Seeds, Rapeseed Oil, Potato Starch, Salt, Yeast, Glaze (Water, Vegetable Protein, Sunflower Oil, Dextrose, Maltodextrin, Starch), Natural Flavourings, Emulsifier (Mono- and Diacetyl Tartaric Acid Esters of Mono- and Diglycerides of Fatty Acids), Deactivated Yeast, Antioxidant (Ascorbic Acid).
OR: WHEAT Flour, Water, Invert Sugar Syrup, Yeast, Rapeseed Oil, Potato Starch, Salt, SESAME Seeds, Natural Flavouring, Modified Maize Starch, Emulsifiers (Lecithin, Mono- and Diglycerides of Fatty Acids, Mono- and Diacetyl Tartaric Acid Esters of Mono- and Diglycerides of Fatty Acids), Antioxidant (Ascorbic Acid).
OR: WHEAT Flour, Water, Sugar, Yeast, Rapeseed Oil, Glaze (Sunflower Oil, Pea Protein, Dextrose, Maltodextrin, Maize Starch), Potato Starch, SESAME Seeds, Salt, Natural Flavouring, WHEAT Gluten, Emulsifier (Mono- & Diacetyl Tartaric Acid Esters of Mono- & Diglycerides of Fatty Acids), Antioxidant (Ascorbic Acid).
Potential Allergen Ingredient: All the above may contain traces of milk, barley and rye.
Beef Patty

100% Pure Beef.
No additives, fillers, binders, preservatives or flavour enhancers. Just pure forequarter and flank. A little salt and pepper is added to season after cooking.
Lettuce (Iceberg)

100% Iceberg Lettuce.
Big Mac Sauce

Water, Rapeseed Oil, Gherkin, Spirit Vinegar, Sugar, Modified Maize Starch, Allergen Ingredient: Free Range EGG Yolk, Spices (contain Allergen Ingredient: MUSTARD), Salt, Glucose-Fructose Syrup, Thickener (Xanthan Gum), Natural Flavourings, Firming Agent (Calcium Chloride).
Cheddar Cheese Slices (Processed)

EITHER: Vegetarian Cheddar (51%) (MILK), Water, Vegetarian Cheese (9%) (MILK), Whey Powder (MILK), Butter (MILK), Emulsifying Salts (Trisodium Citrate, Tripotassium Citrate, Citric Acid), Milk Protein (MILK), Natural Cheese Flavouring (MILK), Salt, Colours (Carotene, Paprika Extract), Anti-Caking Agent (Lecithins).
OR: Vegetarian Cheddar Cheese (51%) (MILK), Water, Vegetarian Cheese (9%) (MILK), Butter (MILK), Skimmed MILK Powder, Emulsifying Salts (Trisodium Citrate, Tripotassium Citrate), Natural Cheese Flavouring (MILK), MILK Proteins, Salt, Colours (Beta-Carotene, Paprika Extract), Acid (Citric Acid), Anti-Caking Agent (Lecithins).
Pickle Slices

Gherkins, Water, Spirit Vinegar, Salt, Firming Agent (Calcium Chloride), Natural Flavouring, Preservative (Potassium Sorbate).
Onions

100% Onion.
Tega ne pisem jaz, sem se cepil proti Covidu in sem ze leta mrtev. Baje.

Ljudje, ki najbolj mahajo z zastavami, si je ne zasluzijo imeti.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Hec ()

Kurzweil ::

@Okapi, imaš velike težave z bralnim razumevanjem... trgaš iz konteksta in si resnično neumen, ali pa se zgolj delaš.

Kako si izstrgal iz konteksta oglikove hidrate... jaz sem napisal, da s prehranjevanjem v MCD mimogrede presežemo sladkor, soli, transmaščobe, ogljikove hidrate... torej še enkrat preberi in ja, z normalnim obrokom v MCD presežeš dnevno dozo sladkorja, soli, transmaščob, tudi ogklikovih hidratov, pri čemer so seveda ogljikovi hidrati še najmanjši problem in ne vem, kako si pozabil na ostalo, kar sen napisal.

Ko ravno ne pišeš, da ne vem kaj so ogljikovi hidrati, očitno ti nimaš pojma, ker drugače se ne bi blamiral na tak način. Kaj so ogljikovi hidrati 1 | Kaj so ogljikovi hidrati 2

Pa da ti olajšam zadevo, bom nalepil kar video, ki ga je nekdo pred mano:

Ker ti gredo lažje slike, kot razumevanje teksta in rad trgaš iz konteksta... sedaj pa poglej, kaj ima možakar na pladnju in poglej, kaj vse vsebuje ogljikove hidrate... poglej še enkrat, verjetno ti bo nerodno, ko boš ugotovil.

In če grem naprej, ogljikovi hidrati so zgolj ena od MNOGIH stvari, ki jo človek potrebuje ob prehranjevanju. Verjetno se delaš, da si tako butast, ker sicer ne bi napisal kaj takšnega, saj veš, človek potrebuje še nešteto vitaminov, mineralov, da ne pišem dva dni, ker ne zmoreš sprorcesirat tega, kar si že sam napisal, preveč teksta in premalo sliko, no go. In kar sem hotel napisat in ti ne razumeš je, da tega v MCD s to hrano ne dobiš, torej govorim o celotni paleti hranil, ki jih človek rabi, ne samo OH... razumeš, ali je pretežko?

Kar se kalorij tiče, si spet napisal traparijo. Še enkrat, če poješ en proper obrok z vsemi dodatki v MCD, boš hitro pišel na 1500-2000 kalorij, kar sem lepo napisal in kar smo že tu v preteklosti velikokrat, ne bom še enkrat... sem pa tudi to napisal... namreč ljudje potem običajno jedo še zajtrk, večerjo, kakšen snack, sladke pijače, sladkarije.. tudi čez dan, torej se preseže marsikaj od sladkorja, soli, transmaščob, OH in še česa... po drugi strani pa je hrana prazna, ker pa ne dobiš nešteto drugih stvari... dobiš pa soli in sladkorja za cel teden. Te kalorije so za eno manjšo in fizično manj aktivno žensko že dovoljo... pa tudi za večino pisarniških delavcev smo že na robu, kar se kalorij tiče.

Tisti, ki rabijo preko 3000+ kalorij na dan, običajno ne jedo v MCD... vsaj ne, če še izgledajo nekako. In še enkrat, preden hinavsko kaj iztrgaš iz konteksta, govorim o tistih, ki redno jedo v MCD... torej še enkrat, ker si kratek... neke stvari močno presežejo, nekaterih pa sploh ne dobijo v tej hrani...razumeš?

Jesti samo en obrok na dan je lahko za nekoga, ki ima sladkorno bolezen oz. je debel velik problem... ker je to en ogromen glikemični rollercoaster... zelo škodljivo... vemo pa, da je predebelih ljudi, sladkornih bolnikov in podobnega vsako leto več. Pa tudi sicer... potem pa se prehranjuj tako... recimo, da ješ samo kosilo.... do 13:00 ne jesti ničesar... potem v MCD pojesti 2000+ kalorij... in potem ne jej več ničesar ta dan, da te vidim v praksi... kakšne debilnosti ti pišeš, res neverjetno. Tudi če še nimaš sladkorne in podobnih tegob, jih s tem ustvarjaš in bodo gotovo prišle v bodoče...

O kakšni paranoji govoriš? To ni moja paranoja, ampak tvoje zatiskanje oči... in relativiziranje dejstva, da je ta hrana greznica, še posebej ob dejstvu, da to ješ na dnevni bazi. In praviš, da to ni res? Jaz objektino napišem, kaj je narobe s to hrano in v veliki večini je to dejstvo. Transmaščob preveč... soli preveč... sladkorja preveč... OH preveč... to ni paranoja, to je dejstvo. Se sprašuješ, kaj dodajajo v vse to, da ima vse relativno podoben okus, da se ne pokvari, da drži vonj, barvo... se sprašuješ zakaj nikjer ni plesni?

Po drugi strani pa se očitno ne zavedaš česar v tej hrani poleg omenjenega ne dobiš in to je tisto, kar si ne priznaš, ampak raje mene označiš za paranojičnega... čeprav pišem dejstva. Veš kaj so posledice vsega tega, na redni bazi? slab krvni sladkor, slab krvni pritisk, holesterol, hipertenzija, sladkorna bolezen, rak na črevesju, rak na želodcu, rak na danki, rak še marsikje, srčni infarkt, mogžanska kap... pa bi lahko pisal še 2x dni... malce uporabi možgane, pogooglaj, lahko tudi še enkrat pogledaš video, ki sem ga forwardiral zgoraj, ali je tudi on paranoičen? Ti pa veš in nisi paranoičen, čeprav čisto zares veš, da so to smeti, ki se jih absolutno ne je vsak dan in OH niso edina hranljiva stvar, ki jo človek potrebuje.... to je tvoje zatiskanje oči in ne paranoja tistih, ki realno napišejo, tako kot je. In ne, to ni moja paranoja pred E-ji, kot si napisal, ampak poglej malce bolj širiko sliko, kar sem napisal, če sploh zmoreš razumet!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Kurzweil ()

IL_DIAVOLO ::

Eduardo je izjavil:

Pač McDonalds ima za moj okus vrhunski proces, zelo dobro kvaliteto in srednje dobro razmerje pri kaj človek potrebuje, če naročiš nek vmesni optimum. Večina pa misli, da je totalno zanič kvaliteta in v primerjavi s klasiko katastrofa, kar pa kategorično zavračam. :)

Ojacevalci okusov, umetna barvila, deep fried in preslane jedi so zelo dobra za telo, se strinjam.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Okapi je izjavil:

Kurzweil je izjavil:

...
Veliko naložiš, ampak večinoma vse napačno.>:D
Kaj so ogljikovi hidrati drugega kot hranila? Očitno imaš ti neko svojo definicijo tega izraza.

Ne vem, če sploh veš, kaj so ogljikovi hidrati, ker z enim obrokom v Mcdonaldsu niti približno ne "večkrat presežeš dnevni vnos ogljikovih hidratov".

Predstavljati morajo vsaj polovico vseh zaužitih kalorij (če nisi na kakšni shujševalni ali drugačni dieti).

Očitno tudi kar v en koš vržeš kalorične potrebe vseh ljudi. Marsikdo rabi 3000+ kalorij na dan.

Jesti samo en obrok na dan ni za normalnega človeka prav nič škodljivo, v marsikaterem primeru je pa celo koristno.

Tvoje paranoje pred "E-ji" pa raje ne bom komentiral.

drugače z enim proper menijem lahko presežeš celodnevno dozo OH.

BigMac, dvojni chees, veliki pomfri, velika kola, in McSundae ima skupaj 244OH. Dnevno jih pa rabiš nekje do 200OH, če nisi nekakšen težek bodybilder kateri dela na masi.
Prav tako kalorij 3000+ na dan kot si napisal na osebo je preveč...2500 kcal ima povprečna oseba katera 8 ur sedi v službi za računalnikom, drugih 8ur leži doma na kavču pred TV, tretjih 8ur pa prespi v posjtli več kot dovolj.

uglavnem...pod črto McD je za zdravje govno pa se vi lahko na glavo postavite, tega pač ne boste spremenil...in en proper meni ti zapolni vse dnevne priporočene zaloge kalorij in makrohranil...vsak posameznik ima pa drugačno postavljeno lestvico oziroma mejo...nekateri imajo to mejo postavljeno na 5000+ kcal...spet drugi na 1500kcal...odvisno od posameznika....
ampak 5000kcal ni noben problem pridobiti s pico, bureki, McD...probi jih ti dobiti z zdravo oziroma beljakovinsko, vlakninsko in vitaminsko bogato hrano...

Zgodovina sprememb…

Itak, da je govno. Sladkor v štručki, kečap, majoneza, same prazne kalorije. Pa do raznih aditivov še sploh nismo prišli.

S čim pa obdelajo solato, da je tako sveža, hrustljava in nič ne pordeči, medtem ko postano domačo spoznaš že naslednji dan v hladilniku?

Solata pordeči? Postana domača solata? Kaj? :)) Nisem doživel ne enega ne drugega.

Beli deli zelene solate dobijo take rdečkaste / rjavkaste odtenke. Po enem dnevu.

c3p0 je izjavil:

Beli deli zelene solate dobijo take rdečkaste / rjavkaste odtenke. Po enem dnevu.

ja tako je...hitro se to lahko opazi

Magic1 ::

Se spet ponavljam. Mac je sranje, če ješ njihovo komplet smet ponudbo. Sej je podobno v vsaki gostilni. Pač obrok hamburgerja, krompirčka, cole in sladoleda ne more bit drugače, kot sranje. Če pa vzameš dva hambija, solato s jogurtovim prelivom in vodo, je pa čist druga štorija. Kaj mislite da je dunajc s pomfrijem, tatarsko, colo in sladoledmom v poljubni restavraciji kaj boljše?
Magic

Magic1 je izjavil:

Se spet ponavljam. Mac je sranje, če ješ njihovo komplet smet ponudbo. Sej je podobno v vsaki gostilni. Pač obrok hamburgerja, krompirčka, cole in sladoleda ne more bit drugače, kot sranje. Če pa vzameš dva hambija, solato s jogurtovim prelivom in vodo, je pa čist druga štorija. Kaj mislite da je dunajc s pomfrijem, tatarsko, colo in sladoledmom v poljubni restavraciji kaj boljše?

Ni nič boljše...kdo pa to govno od dunajca s pomfrijem, tatarsko, colo in sladoledom sploh še je? kdo sploh še pije colo, ko vsi vemo kakšno govno je...enako je s cigareti.

P.S. sicer pa tud ita tvoja kombinacija...dva hamburgerja, solata, jogurtov preliv in voda...je zelo kalorična zadeva:
1058kcal in 83OH...pač polovica vseh dnevnih potreb...pa si lačen že čez eno uro..vseeno si z dunajcem in pomfrijem dalj časa sit...pa ni nič bolj kalorično kot to

Zgodovina sprememb…

z3ro ::

Likalnik je izjavil:

Magic1 je izjavil:

Ni nič boljše...kdo pa to govno od dunajca s pomfrijem, tatarsko, colo in sladoledom sploh še je? kdo sploh še pije colo, ko vsi vemo kakšno govno je...enako je s cigareti.

P.S. sicer pa tud ita tvoja kombinacija...dva hamburgerja, solata, jogurtov preliv in voda...je zelo kalorična zadeva:
1058kcal in 83OH...pač polovica vseh dnevnih potreb...pa si lačen že čez eno uro..vseeno si z dunajcem in pomfrijem dalj časa sit...pa ni nič bolj kalorično kot to

Kdo pije Colo? Očitno zelo veliko ljudi glede na to da je tukaj na prvem mestu (sicer so podatki za USA če se ne motim ampak stavim da je tudi pri nas med prvimi): https://rt17express.com/the-10-most-pop...
Prav tako je dunajski s pomfrijem verjetno kar visoko ker imajo to na voljo večinoma vsi ponudniki tudi za malico obenem pa ga veliko ljudi naroči ker je safe choice in pa ker pač radi jedo dunajca :)

z3ro je izjavil:

Likalnik je izjavil:

Magic1 je izjavil:

Kdo pije Colo? Očitno zelo veliko ljudi glede na to da je tukaj na prvem mestu (sicer so podatki za USA če se ne motim ampak stavim da je tudi pri nas med prvimi): https://rt17express.com/the-10-most-pop...
Prav tako je dunajski s pomfrijem verjetno kar visoko ker imajo to na voljo večinoma vsi ponudniki tudi za malico obenem pa ga veliko ljudi naroči ker je safe choice in pa ker pač radi jedo dunajca :)

ja seveda, se strinjam tako glede cole kot dunajcem...da je oboje na vrhu lestvice pri vsakodnevni prehrani ljudi...kakor jim paše...kdo sem jaz, da ji bom govoril kaj lahko jedo in kaj ne....jaz sem si sam pri sebi že razčistil pojme glede prehrane in slabih navad

Zgodovina sprememb…

DejchSLO ::

ne vem kaj se to pogovarjate. itak da je mek smeti, kle ni debate, ampak greš 1x na mesec, ker zasede ta smet. če bi pa to jedu vsak dan, je pa drugo

Mato989 ::

Pač jaz se McDonaldsa izogibam kot tudi vsega podobnega... grem 1x na 3 mesece ali celo na 6 kako pač nanese... torej cca. 2-3x letno, pa če dodam še 2-3x letno šiptarje, je to torej v povprečju 1x na 1,5-2 meseca...

Takrat sicer pač vzamem veliki meni + nek dvojni ali trojni Cheeseburger, in obvezno ne jemljem CoCa Cole ampak Fructalov sok, in to pojem, z zavedanjem da bom z velikim burgerjem velikim pomfrijem in dodatnim 1 dvojnim/trojnim cheeseburgerjem presegel verjetno 1.800 kcal... (sok itd...) kar je salbo ampak jebiga...

Da bi to moral jest na tedenski ali še huje dnevni bazi pa znorim
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

mojsterleo ::

Jada Jada Jada. >:D BTW, jutri bo SuperSreda. Kaj si boste privoščili?
Velik Big Mac meni + kava s tortico bo kar ok.;)

kaj pa je ob sredah? da je super sreda? ceneje? večja porcija? še nikoli nisem še jesti v McD, ker je super sreda...pač če se kdaj naredi kje na poti pa grem...ampak ne gledam kateri dan.

res pa je, da sedaj nisem bil v Mcdonadlsu že 4 leta...in kar nekako nočem prekiniti te pozitivne in hvalevredne tradicije:)

Likalnik je izjavil:

kaj pa je ob sredah? da je super sreda? ceneje? večja porcija? še nikoli nisem še jesti v McD, ker je super sreda...pač če se kdaj naredi kje na poti pa grem...ampak ne gledam kateri dan.

res pa je, da sedaj nisem bil v Mcdonadlsu že 4 leta...in kar nekako nočem prekiniti te pozitivne in hvalevredne tradicije:)

SuperSreda je za tiste jamrače , ki pravijo, da je vse v meku predrago.
Veliki Big Mac meni je ob sredah 5,60 eur.

mojsterleo je izjavil:

Likalnik je izjavil:

SuperSreda je za tiste jamrače , ki pravijo, da je vse v meku predrago.
Veliki Big Mac meni je ob sredah 5,60 eur.

ja sem šel ravno gledat na njihovo spletno stran...da dobiš cenej govno...in sicer za 5€ oziroma 5,6€ odvisno koliko govna hočeš imeti na pladnju...
ugodno...priporočam..

Likalnik je izjavil:

ja sem šel ravno gledat na njihovo spletno stran...da dobiš cenej govno...in sicer za 5€ oziroma 5,6€ odvisno koliko govna hočeš imeti na pladnju...
ugodno...priporočam..

Hvala. :)

" Dokaz, da MCD hamburgerja plesen ne mara. "

Spore plesni se v suhem in zaprtem prostoru ne morejo razviti v plesen, ker jim manjka vlaga. Cela ta teorija o hiper-radioaktivni hrani iz Maca nima osnove.

Saj to. Za razvoj plesni potrebuješ ustrezne pogoje. Ampak, ne, burger je strupen.

če bi prebral članek...bi videl, da je imel to govno najprej 3 leta v vrečki v svoji garaži...šele potem je to govno romalo naprej kamor pač že je.

torej je bilo izpostavljeno vlagi in možnosti, da se razvije plesen.

Očitno je bilo vlage premalo in burger dovolj suh. Dajmo biti stvarni, no.

Likalnik je izjavil:

če bi prebral članek...bi videl, da je imel to govno najprej 3 leta v vrečki v svoji garaži...šele potem je to govno romalo naprej kamor pač že je.

torej je bilo izpostavljeno vlagi in možnosti, da se razvije plesen.

Ne, imaš dokaz, da ni bil.
««
30 / 32
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Burger king v btc (strani: 1 2 3 417 18 19 20 )

Oddelek: Loža
972212317 (13973) 2dark
»

Mcdonalds panika ob otvoritvi v Ljubljani! (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

41464883 (47587) D3m
»

McDonald's - Ptuj & Lesce (strani: 1 2 )

6420568 (15928) Gremio
»

Kebab vs. ostala hitra hrana (strani: 1 2 3 4 )

15251946 (47611) PINki

Več podobnih tem