Forum » Loža » Mc'Donalds
Mc'Donalds
blackbfm ::
"Jaz, jaz, jaz, jaz, jaz, poglejte me."
saj veš kako gre povpraševanje / ponudba.. ponudbe ni ker ni _______ ..
feryz ::
NuMaN ::
mojsterleo je izjavil:
Sam kuham parboiled riž, ki ga bom zmešal s pol kilogrami piščančjih prsi, 2 baburi in dve kurtovski papriki in ena velika čebula, sol, rdeča paprika v prahu in poper in pol deci refoška, seveda na navadnem in olivnem olju.Hvala za recept in vesel sem, da se bosta z ženo ‘napokala’. Lačen člouk je full drugačen.
Zraven pa deci do dva.
Cena: vse skupaj 10 - 15 e, se bova z ženo napokala.
Pa vsaj še pol litra refoška bo ostalo.
Samo ravno vse to kar pišeš, ni point tega da ješ v Meku. V meka greš, ko je kasna ura, otroci tečni, nobenemu se ne da kupovat sestavine in potem še kuhat.
Vsi vemo, da so cene hrane in pijače v lokalih in gostilnah višje kot v trgovini. Prvo plačaš postrežbo, kot drugo pa je davek na gostinsko storitev — DDV na 22%.
Saj to vem. Čas je pač dejavnik, da gredo ljudje v meka, pa vročina ...
Sicer če bi sam deloval tako, bi raje namesto dvakratnega obiska meka šel enkrat k slovenskim ponudnikom burgerjev, sicer plačal skoraj dvakratno, naslednjič pa na kak sendvič v špar ali M ali navadni sirov burek, plus jogurt ali pir.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: NuMaN ()
Sicer je problem, da ni konkurence meku in kebabu, ni nekih ugodnih variant, bistrojev, kjer bi pojedel tudi recimo kaj ugodnega na žlico, mogoče tudi ponudba slovenskih avtohtonih jedi.
Ali pa da v glavnem mestu tudi nekaj okusnega poješ, me pa moti da zraven ne moreš naročiti recimo refoška ali union nefiltrirano, so zgolj Carsbergi pa Budweiserji.
Ali pa da v glavnem mestu tudi nekaj okusnega poješ, me pa moti da zraven ne moreš naročiti recimo refoška ali union nefiltrirano, so zgolj Carsbergi pa Budweiserji.
Zgodovina sprememb…
Kuha se to, kar narod kupuje.
Okrog mojega fleta v Ljubljani je katastrofa.
Niti imen oštarij ne znam izgovoriti, kaj šele da bi vedel, kje so države, katerih kuhinjo ponujajo.
Vse samo slovenskih ne.
Falafel, indijska, burger, baščaršija, turška, libanonska, japonska, ... ni da ni.
Okrog mojega fleta v Ljubljani je katastrofa.
Niti imen oštarij ne znam izgovoriti, kaj šele da bi vedel, kje so države, katerih kuhinjo ponujajo.
Vse samo slovenskih ne.
Falafel, indijska, burger, baščaršija, turška, libanonska, japonska, ... ni da ni.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: feryz ()
c3p0 ::
stara mama je izjavil:
povezave pa so tudi z rakom, sploh pri temnem mesu.
Seveda so povezave, meso zmanjšuje možnost za nastanek. Seveda tisto obdelano na čim nižji temperaturi (ne-prežgano)
Ampak v McDonalds debati se pogovarjat o mesu je kot se pogovarjat o vsebnosti arašidov v čipsu - kvečjemu lahko vsebuje sledove
https://www.cambridge.org/core/journals...
Daj še ti link do študije, kjer dokažejo, da temno meso zmanjša možnost raka/sžo, me zanima, thanks.
Jaz mccountry nisem nikoli maral. Zame je dbest Big Mac.Ah, daj no.
Big mac je osnova, za siromake.
Moraš ubosti kaj konkretnega.
McD nima nič konkretnega. Se pa ali burgeri iz leta v leto manjšajo, ali meni dlani rastejo. "Čiz" je zdaj en tak majhen kanapejček. Me ne vidijo nateguni.
dejansko je to od meka najboljši sengvič. huda omakica, pleskavica celo sočna, ne žagovina kakor pr govedini ali piščancu pa tud neki zelenjave.
Če se prav spomnim je ta huda omakca zenf, malo majota in potreseš še malo MSG, et voila.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: c3p0 ()
DejchSLO ::
jz bi reku da je to edini sendvič tam ki je dejansko smrdel. pač svinja ma nek čuden vonj. me sploh ne čudi da so ga ukinli
ni smrdel. jz kr dobr vonjam, če je kaj čudnega. pa je kar popularn bil sengvič. itak ga bodo spet nazaj dal. mi je pa zanimivo kako majo v ponudbi nek filet-o-fish, mcplant pa to pomoje noben ne kup lol. mcchicken je pa tko najbolj suh bedn sengvič pa ga folk kr kupuje lol.
stara mama je izjavil:
povezave pa so tudi z rakom, sploh pri temnem mesu.
Seveda so povezave, meso zmanjšuje možnost za nastanek. Seveda tisto obdelano na čim nižji temperaturi (ne-prežgano)
Ampak v McDonalds debati se pogovarjat o mesu je kot se pogovarjat o vsebnosti arašidov v čipsu - kvečjemu lahko vsebuje sledove
https://www.cambridge.org/core/journals...
Daj še ti link do študije, kjer dokažejo, da temno meso zmanjša možnost raka/sžo, me zanima, thanks.
Jaz mccountry nisem nikoli maral. Zame je dbest Big Mac.Ah, daj no.
Big mac je osnova, za siromake.
Moraš ubosti kaj konkretnega.
McD nima nič konkretnega. Se pa ali burgeri iz leta v leto manjšajo, ali meni dlani rastejo. "Čiz" je zdaj en tak majhen kanapejček. Me ne vidijo nateguni.
dejansko je to od meka najboljši sengvič. huda omakica, pleskavica celo sočna, ne žagovina kakor pr govedini ali piščancu pa tud neki zelenjave.
Če se prav spomnim je ta huda omakca zenf, malo majota in potreseš še malo MSG, et voila.
sej nobena omakca ni ne vem kaj lol. btw tud big mac omakca ma not gorčico. pač dobra je omaka v mccountryju
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: DejchSLO ()
mtosev ::
Sedaj sem prišel iz McDonald'sa in sem pojedo simpl' beef meni za 8,10€
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
Bila je tudi debata o tem, da se zgodi, da je recimo poleti, ko je vročina, družina sestradana in gre pač v meka.
Razen manjka kakih drugih ponudb je problem slaba ponudba zelenjave v trgovinah:
recimo če bi bili dobri paradižniki, narezek, v hladilniku vino, pir in kokakola, pa kake olive, ponudba kvalitetnih sirov je, lahko temu dodaš tudi kake majoneze.
Ampak ko pogledaš paradižnike v trgovinah, greš samo mimo. Paprika se še da dobiti, paradižniki pa so zadnja leta katastrofa.
Razen manjka kakih drugih ponudb je problem slaba ponudba zelenjave v trgovinah:
recimo če bi bili dobri paradižniki, narezek, v hladilniku vino, pir in kokakola, pa kake olive, ponudba kvalitetnih sirov je, lahko temu dodaš tudi kake majoneze.
Ampak ko pogledaš paradižnike v trgovinah, greš samo mimo. Paprika se še da dobiti, paradižniki pa so zadnja leta katastrofa.
Zgodovina sprememb…
Leta 2024 v Sloveniji ni nobena družina sestradana. Pač mek ma dobr marketing, ker zarad dobre hrane ne gre noben tja. Sej tud zelenjava je tm brez okusa, kot da bi jo v vodo namoču. :D
kriptobog ::
Bila je tudi debata o tem, da se zgodi, da je recimo poleti, ko je vročina, družina sestradana in gre pač v meka.
Ce zelis dobro zelenjavo jo kupis od lokalnega kmeta oz. na trznici. Se bolje pa ce pridelas doma. Paradiznik, kumare, nekaj paprike, solato in peso imam doma. Vrtickanje mi je super za sprostitev, pa se manj trate je za kositi, ker je vrt vecji.
Vedno bolj razmisljam, da bi kar kako njivo si zrihtal. Imam se 3 hektare kmetijskega zemljisca, kateri sluzi samo za seno pa je skoda.
delavec44 ::
kriptobog ::
blackbfm ::
McD nima nič konkretnega. Se pa ali burgeri iz leta v leto manjšajo, ali meni dlani rastejo.
očitno ti dlani rastejo, ker prehrambena vrednost sestavin ostaja enaka
Utk ::
Včeraj sem v McDonald'su vzel samo sladoled. Danes sem pač šel jest meni.
Ganon ::
mcplant pa to pomoje noben ne kup lol
Bi bil presenečen. Meni ga je enkrat moja dala za probat, pa niti ni slab. Čudno kako blizu mesu je ta zadeva po okusu.
človek dostavljam hrano. niti 1x nism mel naročilo mcplant niti filet o fish. pa tud en kup druzga shita k je večno na menuju
najbolj se naroča mcnuggetse, mcchicken pa big mac. pa razne sladolede pa te fore
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: DejchSLO ()
Ljudje, ki jejo postano dostavo itak nimajo okusa :D
Kaj za sladolede imaš posebej aktivno hlajen prekat ali kako gre to skupaj z vročo hrano? Meni se še v restavraciji stopi.
Kaj za sladolede imaš posebej aktivno hlajen prekat ali kako gre to skupaj z vročo hrano? Meni se še v restavraciji stopi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
Horas ::
Nič ne manjka. Preveč beljakovin je lahko zelo slabo za telo, od obremenitve na ledvice, jetra, povezave pa so tudi z rakom, sploh pri temnem mesu.
že debunkan mit!!!!
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd
8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd
Eduardo ::
WTF je preveč beljakovin? Če malo športaš in uteži pogledaš na daleč je boj za beljakovine na dnevnem redu. Je pa točno znano kakšen vpliv imajo. Nabasati mišice pač ni slabo. Je prej slabo se dušiti v OH. Minusi tega pa so dejansko splošno poznani.
Nabasati mišice? Grrr.
Jaz imam ravno obraten problem. Rad bi zmanjšal mišice. Vsakodnevni kardio je začel puščati posledice.
Nekaj kil je šlo in zato se mi še bolj poznajo mišice na nogah. In zdaj me je strah, da ne bom zgledal kot tisti zombijevski bodybilderji.
Saj ne da se sekiram, sem že starček in ne pričakujem, da bodo frklje žvižgale za mano. To je že passe.
Ampak ves v bulah pa res ne bi bil rad.
Tako da, če ima kdo kakšno idejo, kako zmanjšati mišice, bi bil zelo vesel.
Tista najbolj simpl, se pravi kavčanje, ne pride v poštev.
Jaz imam ravno obraten problem. Rad bi zmanjšal mišice. Vsakodnevni kardio je začel puščati posledice.
Nekaj kil je šlo in zato se mi še bolj poznajo mišice na nogah. In zdaj me je strah, da ne bom zgledal kot tisti zombijevski bodybilderji.
Saj ne da se sekiram, sem že starček in ne pričakujem, da bodo frklje žvižgale za mano. To je že passe.
Invictus ::
Ti samo delaj kardio vaje, se bodo mišice raztegnile.
Ni skrbi da boš zgledal kot bodybuilder...
Ni skrbi da boš zgledal kot bodybuilder...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
WTF je preveč beljakovin? Če malo športaš in uteži pogledaš na daleč je boj za beljakovine na dnevnem redu. Je pa točno znano kakšen vpliv imajo. Nabasati mišice pač ni slabo. Je prej slabo se dušiti v OH. Minusi tega pa so dejansko splošno poznani.
Če dosti športaš jih rabiš, ledvice so pa vseeno bolj obremenjene. Večina ne športa, ali premalo, vnos beljakovin pa je vseeno zelo velik.
Magic1 ::
100-250g proteinov je za moškega. Minimum za eno palčko, ki nič ne dela, max za fitneserja(gorilo). Če ful pretiravaš s njimi, pač obremenjuješ organe, efekta pa ni.
Magic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Magic1 ()
Eduardo ::
Nabasati mišice? Grrr.
Narobe delaš kardio. Če hočeš manjšati mišice ne delaj šprintov ampak bolj počasen tek na dolgo ture. Poleg tega jih tako ali tako bašeš bolj kot ne samo na noge, pa še to suboptimalno, če ješ premalo beljakovin.
V glavnem pa nimaš šans, da boš izgledal kot bodybuilder. To naj te ne skrbi pri tvojem režimu.
Če dosti športaš jih rabiš, ledvice so pa vseeno bolj obremenjene. Večina ne športa, ali premalo, vnos beljakovin pa je vseeno zelo velik.
Bolj kot kaj? Mišice so tudi bolj obremenjene.
Si mislim, da za nepijance ne bi smel biti problem. Za neke pijance, ki jetra in ledvice držijo na meji pa morda. Ampak moraš biti res na meji ali pa v pospešeni degradaciji kjer bi to morda res lahko bil faktor.
In tudi ne verjamem, da tak, ki ne športa je preveč beljakovin. Če jih poje preveč v povprečnih razmerjih odstotkov kalorij ima prej problem z debelostjo in vsem povezanim, kot pa, da mu malo bolj švicajo ledvice zaradi beljakovin.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Eduardo ()
starfotr ::
Sicer je problem, da ni konkurence meku in kebabu, ni nekih ugodnih variant, bistrojev, kjer bi pojedel tudi recimo kaj ugodnega na žlico, mogoče tudi ponudba slovenskih avtohtonih jedi.
Kako da ne? Vsaka menza ima vsak dan vsaj 3 (cenovno dostopne) menije. Pri mnogih je vsaj ena jed na žlico. In teh obratov je več, kot je obratov z junkom.
Nabasati mišice? Grrr.
dej ne trolaj. bogi revež, čist v vsaki temi smetiš s trolanjem.
100-250g proteinov je za moškega. Minimum za eno palčko, ki nič ne dela, max za fitneserja(gorilo). Če ful pretiravaš s njimi, pač obremenjuješ organe, efekta pa ni.
še en, ki nima pojma in kar govori v tri krasne.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: jest10 ()
raje sliko sebe prpopi da vidimo, zakaj se hočeš znebit mišične mase.
če pa že, pa kalorije dvigni, ali opusti kardio. uteži pa sploh opusti.
če pa že, pa kalorije dvigni, ali opusti kardio. uteži pa sploh opusti.
Je kdo že šel v KFCja na viču? kakšn je kej. jz mislm, dons iz firbca it sprobat.
Ta tema KFC v Sloveniji ti ni ok?
Gagatronix ::
Jaz ne kapiram folka, ki hodi v McD's in podobno. Sam se moram naravnost izogibat lokacij, kjer so te "restavracije", ker zasmradijo celo okolico s svojo "hrano".
Ti bi se moral malo veckrat zapeljati mimo kaksne sole, da bi se naucil pravilno crkovati besede...
V McDonald'su je poceni duet meni. Včeraj sem namreč pojedel hamburger mali pomfri in sladoled.
Magic1 ::
Gagatronix je izjavil:
Ti bi se moral malo veckrat zapeljati mimo kaksne sole, da bi se naucil pravilno crkovati besede...
Eni smo na dopustu in drmamo po telefonu. Če slučajno ne veš, je n zraven m. Google zadeve so pa itak vedno večji šit(sej MS ne zaostaja, kljub naročnini!). Na 3.5 inch displayih nisem imel težav s tipkovnico, zdaj je pa kar muka na 6'.
Magic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Magic1 ()
Gagatronix je izjavil:
Eni smo na dopustu in drmamo po telefonu. Če slučajno ne veš, je n zraven m. Google zadeve so pa itak vedno večji šit(sej MS ne zaostaja, kljub naročnini!). Na 3.5 inch displayih nisem imel težav s tipkovnico, zdaj je pa kar muka na 6'.
Se na dopustu ne mores brez drkarjenja po telefonu ?! Jao, kam gre svet.
Ne vem če. Jem 1-2x na teden v mekiću. Drugo doma kuhana hrana. Burgerji mi pač pašejo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mtosev ()
gruntfürmich ::
raje sliko sebe prpopi da vidimo...
daj nehi! že šinto straši po forumu zdaj pa bo še ferzi????
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Burger king v btc (strani: 1 2 3 4 … 17 18 19 20 )Oddelek: Loža | 199644 (1300) | 2dark |
» | Mcdonalds panika ob otvoritvi v Ljubljani! (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Loža | 54983 (37687) | D3m |
» | McDonald's - Ptuj & Lesce (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 19329 (14689) | Gremio |
» | Kebab vs. ostala hitra hrana (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 48618 (44283) | PINki |