» »

Mc'Donalds

Mc'Donalds

««
7 / 25
»»

Gladi ::

Dr_M, da ne boš mislil, da je hrana dejansko na nevem kakšen nivoju. Bolj je vse skupi paradoksalno, pri nekaterih stvareh se pazi do mximuma na higieno, po drugi strani se pa dela marsikej nedovljenega.

ameba ::

Meka jem 1x na mesec še to mogoče, par let nazaj ko sem dobil študentske bone sem non stop visel po fast foodih....
Sedaj res 1x na mesec mek in 1x na mesec kebap....
Večkrat grem pa na čokoladni shake :-)

Dr_M ::

Gladi je izjavil:

Dr_M, da ne boš mislil, da je hrana dejansko na nevem kakšen nivoju. Bolj je vse skupi paradoksalno, pri nekaterih stvareh se pazi do mximuma na higieno, po drugi strani se pa dela marsikej nedovljenega.

Se strinjam, ampak po gostilnah je vse skupaj se mnogo slabse. Pa je vseeno pristna domaca hrana, ane? :))
Sploh kitajske restavracije so odlicne.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

BigWhale ::

Oberyn je izjavil:

Meni je ta hrana še kar všeč, posebno big mac. Ima en tak delikaten okus, podoben embalaži, v katero je zavit, samo za odtenek drugačen. To je verjetno rezultat tistih 40+ dodanih kemikalij.

A lahko nastejes kaksno od teh 40+ kemikalij?

Oberyn je izjavil:

Tako, da si ga privoščim do 2x na leto. Mladiču (10 let), ki je bolj pod vplivom sošolcev, pa dovolimo 1x na mesec. Razume se, o kokakoli tu ne more biti niti govora.

Kaj je pa v kokakoli tako strasnega?

Oberyn ::

Dr_M je izjavil:

Da ne bomo prevec sanjal o kaksnih kemikalijah..
http://www.mcdonalds.si/si/o-podjetju/k...

Sorry, Dr_M, da nisi slučajno te dve povezavi postavil tule kot verodostojni vir v zvezi z aditivi v mac prehrani?
Spletna stran mcdonalds...
Od vseh aditivov do sedaj nisem krepal, pa da bi danes od smeha...

hamax ::

H2O, C55H98O6, H2NCHRCOOH, Cm(H2O)n
ce nastejem le nekaj najbolj nevarnih.

BigWhale je izjavil:

Oberyn je izjavil:

Meni je ta hrana še kar všeč, posebno big mac. Ima en tak delikaten okus, podoben embalaži, v katero je zavit, samo za odtenek drugačen. To je verjetno rezultat tistih 40+ dodanih kemikalij.

Ne. Enkrat sem bral en članek o tem in spisek je bil spoštovanja vreden. Vendar več ne vem, kje. Tudi ni nujno, da je bil verodostojen. Pa tudi je bil ameriški, pri na je to verjetno blažje. Tako da me ne držat za besedo, aditivi pa gotovo so.

Samo v moki, ki jo kupiš (tudi mcd jo kupi), je lepo število aditivov. Včasih sem kupoval moko pri mlinarju v sosednji vasi in sem ga enkrat vprašal glede tega. Mi je vse naštel, prav razgovoril se je. V kruhu so potem še dodatni. Spomnim se pa seznama ne, sorry. Ne rabiš jemati resno.

BigWhale je izjavil:

Vse. Nič. Ne vem.
Pri nas enostavno drugače delamo. Imamo grenivke, pomaranče, pa ožamemo in dodamo vodo. Imamo sokovnik, pa karkoli že je, damo notri. Jabolka, hruške, slive, grozdje, korenček...

Kokakolo sem kupil enkrat pred par leti, ker sem slišal, da odlično očisti odtoke in sem bil radoveden. Japajade. 1 liter sem zvečer zlil v kad, pa je bila zjutraj enako zamašena. Še vedno pa nisem sprobal, če res preko noči razžre mlečni zob. Tako, da enkrat jo bom verjetno še kupil, mladič ima še ene par mlečnih...

IceIceBaby ::

aditivi pa gotovo so.

Aditivov je nekaj tudi v vodi iz pipe. Pa v domačem golažu ali ajdovih žgancih.

Ne rabiš jemati resno.

Brez skrbi :)

Pri nas enostavno drugače delamo. Imamo grenivke, pomaranče, pa ožamemo in dodamo vodo. Imamo sokovnik, pa karkoli že je, damo notri. Jabolka, hruške, slive, grozdje, korenček...

Kaj hočeš zdaj povedati? Da moramo vsi piti sveže stisnjene sokove z vodo?

Btw...si že kdaj pogooglal s kakšnimi zadevami špricajo grenivke in pomaranče? Če coca cole ne piješ zaradi neznanih razlogov boš po tistem verjetno bruhnil naslednjič, ko boš videl pomarančo.

Oberyn je izjavil:

Dr_M je izjavil:

Sorry, Dr_M, da nisi slučajno te dve povezavi postavil tule kot verodostojni vir v zvezi z aditivi v mac prehrani?

Torej, ce mislis, da imas prav, zakaj jih ne prijavis zaradi zavajanja? Se bojis, da bi kaksen inspektor krepnil od smeha?

Še vedno pa nisem sprobal, če res preko noči razžre mlečni zob.

So drugi že večkrat sprobali, da tebi ni treba. Google, youtube...

Odgovor: NE, coca cola čez noč ne razžre zoba, niti mesa itd. Coca cola vsebuje kisline, ki imajo določen vpliv na zobe, če so izpostavljeni tem kislinam zelo dolgo časa. Ampak nič drugače ni s pomarančnim sokom, limono in miljonom drugih pijač/hrane.

Se en video hrane iz ameriskega mcdja.

Pa dober tek.

Aja, pa upam, da ne bo kdo zdej slucajno reku, da je pri nas enako, ker je dokazano, da se hrana v MCDjih razlikuje od drzave do drzave.

Oberyn je izjavil:

BigWhale je izjavil:

Vse. Nič. Ne vem.

To je vse lepo in prav in s tem ni nic narobe. Narobe pa je to, da se strasi ljudi z nekimi napol dejstvi.

Oberyn je izjavil:

Še vedno pa nisem sprobal, če res preko noči razžre mlečni zob. Tako, da enkrat jo bom verjetno še kupil, mladič ima še ene par mlečnih...

Cisto navaden domaci kis tudi ni prav prevec blagodejen za zobe, a mladicu kisas solato?

mtosev ::

Dr_M je izjavil:

Se en video hrane iz ameriskega mcdja.

Pa dober tek.

Aja, pa upam, da ne bo kdo zdej slucajno reku, da je pri nas enako, ker je dokazano, da se hrana v MCDjih razlikuje od drzave do drzave.

and? jaz še vedno jem v McDonaldsu 5-6x na mesec in food mi je zelo dober (vsaj meni)
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mtosev ()

Yep, it's peer reviewed.
Vidim da so zelo natancno upostevali vse ostale spremenljivke kot so velikost bugerja, kolicina vode, debelina mesa, kolicina soli, itd.

IceIceBaby je izjavil:

Btw...si že kdaj pogooglal s kakšnimi zadevami špricajo grenivke in pomaranče? Če coca cole ne piješ zaradi neznanih razlogov boš po tistem verjetno bruhnil naslednjič, ko boš videl pomarančo.

Ne IceIceBaby. Nočem povedati, da morate vsi piti sveže stisnjene sokove z vodo. Hočem povedati, da jih pijem jaz in tako navajam tudi otroka. Samo to. In tudi nimam nič proti kokakoli, samo je ne pijem. Ker pijem sveže stisnjene sokove z vodo in potem nisem več žejen, a štekaš? Sveže stisnjene sokove z vodo pa pijem zato, ker je ponavadi pri hiši polno sadja (pa okoli hiše raste) in sokovnik, potem je pa hitreje izstisniti sok kot skočiti v trgovino po kokakolo, a štekaš?

hamax je izjavil:

Yep, it's peer reviewed.
Vidim da so zelo natancno upostevali vse ostale spremenljivke kot so velikost bugerja, kolicina vode, debelina mesa, kolicina soli, itd.

Sej tud ce niso, na konc je vse splesnel, kar je bilo za pricakovati. Zakaj krompir ni splesnel? Verjetno zaradi odsotnosti vlage v samem krompirju in zaradi tega, ker na samem krompirju ni bilo plesni. Ce so bili ti lonci sterilni in neprodusno zaprti potem plesen ni mogla do krompirja.

IceIceBaby je izjavil:

Še vedno pa nisem sprobal, če res preko noči razžre mlečni zob.

So drugi že večkrat sprobali, da tebi ni treba. Google, youtube...

Odgovor: NE, coca cola čez noč ne razžre zoba, niti mesa itd. Coca cola vsebuje kisline, ki imajo določen vpliv na zobe, če so izpostavljeni tem kislinam zelo dolgo časa. Ampak nič drugače ni s pomarančnim sokom, limono in miljonom drugih pijač/hrane.

Glej, to pa ni bilo lepo. Nalašč nisem guglal s tem v zvezi, ker lastnoročni poskus ima nek svoj čar. Tisto pričakovanje, nekakšno ščemenje, kaj bo ratalo... Zdaj imam pa to pokvarjeno. Samo, bom vseeno poskusil.

blackbfm ::

In tudi nimam nič proti kokakoli, samo je ne pijem.

Jaz mam proti. Najhujši so tisti ki žlampajo po liter, dva na dan. Kaj jim ni jasno tudi ne štekam. Pogojno uporabna (in prav tako vsi ostali taki zvarki) kvečjem če rabiš na hitr cukr dvignit v krvi. Naravni sveže stisnjeni sokovi so po okusu, in hranilni vrednosti 100x da ne rečem 1000x boljši, praktično ni primerjave.

Ce so bili ti lonci sterilni in neprodusno zaprti potem plesen ni mogla do krompirja.

Sterilnost dobiš kvečjem v ekonom loncu po kakšni uri kuhanja na 120 stopinj pod pritiskom:P

Oberyn je izjavil:

IceIceBaby je izjavil:

Ne IceIceBaby. Nočem povedati, da morate vsi piti sveže stisnjene sokove z vodo. Hočem povedati, da jih pijem jaz in tako navajam tudi otroka. Samo to. In tudi nimam nič proti kokakoli, samo je ne pijem. Ker pijem sveže stisnjene sokove z vodo in potem nisem več žejen, a štekaš? Sveže stisnjene sokove z vodo pa pijem zato, ker je ponavadi pri hiši polno sadja (pa okoli hiše raste) in sokovnik, potem je pa hitreje izstisniti sok kot skočiti v trgovino po kokakolo, a štekaš?

Tako, da si ga privoščim do 2x na leto. Mladiču (10 let), ki je bolj pod vplivom sošolcev, pa dovolimo 1x na mesec. Razume se, o kokakoli tu ne more biti niti govora.

Štekam, da piješ sokove iz praktičnih razlogov. Čeprav sem pri tem poboldanem delu dobil občutek, da imaš pač tehtne razloge za izogibanje coca coli.

Btw...pa ko si v mcdonaldsu je hitreje naročiti cocacolo kot skočiti domov in si stisniti naravni sok.

Jz vedno naročim pomarančni sok, sicer vseeno kemija, sam še vedno bistveno bolj užiten kot kokakola ali kakršnkoli gaziran šit tam.:D

System ::

Dejstvo je, da hrana iz McD ni najbolj zdrava, sploh zaradi dodanih aditivov... Tako, da več kot 5x/mesec pomoje ni zdravo.
Se mi je pa pred kratkim zgodilo, da sem dobil postan krompirček, trd, od olja napit...kot, da se je že 1x prej ocvrl pa je ostal, pa še 1x... Drugače higiena mislim, da je res drugače na nivoju, se pa dogaja.

Kaj je v kokakoli strašnega?
Nič takega, razen to, da je v njej OGROMNO sladkorja.

Btw http://aht.seriouseats.com/archives/201...
Nekdo je dejansko poskusil narediti kotroliran eksperiment razgradnje fast food hrane.

Se mi je pa pred kratkim zgodilo, da sem dobil postan krompirček, trd, od olja napit..

Neseš nazaj, zatežiš da ni užitno in dobiš drugega.

Drugače higiena mislim, da je res drugače na nivoju, se pa dogaja.

Odvisno od poslovalnice same. Pred časom je mcdonalds v koloseju bil veliko bolj svinjski in neurejen kot tisti pred cityparkom. Pa hrana je bila tut slabša. Zdej je mal boljše odkar je cafe tut notri.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: blackbfm ()

Dejstvo je, da hrana iz McD ni najbolj zdrava, sploh zaradi dodanih aditivov... Tako, da več kot 5x/mesec pomoje ni zdravo.

Kakšni pa so ti aditivi? A se mogoče kaj razlikujejo od tistih v "navadnih" restavracijah? Ali pa tistih, ki jih dobiš v pleskavici kupljeni v mercatorju?

Nič takega, razen to, da je v njej OGROMNO sladkorja.

Malo manj kot v pomarančnem soku.

http://www.hookedonjuice.com/

hamax je izjavil:

Btw http://aht.seriouseats.com/archives/201...
Nekdo je dejansko poskusil narediti kotroliran eksperiment razgradnje fast food hrane.

U ja, pravi rocket science. :))

Dr_M je izjavil:

Oberyn je izjavil:

Dr_M je izjavil:

Torej, ce mislis, da imas prav, zakaj jih ne prijavis zaradi zavajanja? Se bojis, da bi kaksen inspektor krepnil od smeha?

Dr_M, brez zamere, ampak za mene uradna spletna stran podjetja ne more biti verodostojen vir podatkov o (morebitnih) slabih straneh hrane, ki jo to podjetje prodaja.

Pa ne morem jih prijaviti zaradi zavajanja. Ne zavajajo. Na obeh straneh ni sploh ničesar, informacijsko sta sterilni. Bedast novodobni poslovni način izražanja, kakršnega obvezno srečaš na straneh tipa "vizija družbe". Ali pri odgovorih tiskovnih predstavnikov političnih strank na tečna novinarska vprašanja.

U ja, pravi rocket science.

V primerjavi s tvojim videom je rocket surgery, ja.

System ::

Kakšni pa so ti aditivi? A se mogoče kaj razlikujejo od tistih v "navadnih" restavracijah? Ali pa tistih, ki jih dobiš v pleskavici kupljeni v mercatorju?

Sami po sebi morda ne, je pa tudi veliko odvisno od načina priprave. Pa neboš me prepričal, da je McD bolj zdrav od šiptarjevega hamburgera.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: System ()

To ti je argumentirana debata, ja.

hamax je izjavil:

U ja, pravi rocket science.

V primerjavi s tvojim videom je rocket surgery, ja.

Ni moj video, nisem ga posnel jaz. :))
In na linku, ki si ga ti podal, je samo dolgocasna razlaga tistega, kar prikazuje video. :)

System, dokler ne določimo kaj točno je tista "kemija" in "aditivi" v McDonalds hrani težko nadaljujemo z resno debato.

IceIceBaby je izjavil:

Štekam, da piješ sokove iz praktičnih razlogov. Čeprav sem pri tem poboldanem delu dobil občutek, da imaš pač tehtne razloge za izogibanje coca coli.

Ja, IceIceBaby, imaš prav. Tole sem kanček zlobno dodal. Sem prebiral, kako nekateri od vas zagrizeno branijo hitro prehrano, jaz je pa nimam preveč v čislih, pa se nisem mogel premagati.

Neke dodatne razloge za izogibanje temu in onemu sicer morda res imam, vendar kot je iz dosedaj tule napisanega razvidno, če človek ni lastnoročno naredil 30-letnega dvojno slepega poskusa na minimalno milijonskem vzorcu, potem ga ljubitelji itak nemudoma sesekljate na koščke.

potem ga ljubitelji itak nemudoma sesekljate na koščke.

Jaz bi rad slišal le kakšen konkreten razlog za tako opevano škodljivost coca cole. Nikjer nisem napisal da sem kakšen poseben ljubitelj. Je skoraj ne pijem, razen z dodatkom havana cluba in limete :)

Ni moj video, nisem ga posnel jaz.
In na linku, ki si ga ti podal, je samo dolgocasna razlaga tistega, kar prikazuje video.

Ocitno nisi prebral clanka. Sej ne da sem pricakoval, da ga bos ...

potem ga ljubitelji itak nemudoma sesekljate na koščke.

V zadnjem letu sem bil 3x v burger kingu in 1x v mcdonaldsu. Cocacolo sem pil sem si letos kupil mogoce 1x.
Nisem noben ljubitelj hitre hrane, sem pa hud sovraznik popularnih mitov. Naprimer tega o grozni skodljivosti take hrane.

Matev ::

sem pa hud sovraznik popularnih mitov. Naprimer tega o grozni skodljivosti take hrane.

hrana je škodljiva
ker je narejena tako da te zasvoji

Hrana je narejena tako, da je okusna. Veliko maščob in soli = veliko okusa. Ljudje se potem navadimo na poln, močan okus in ostala, konzervativno začinjena hrana nam ne paše več toliko.

V tej točki praktično ni razlike med "domačo" kranjsko klobaso in Big Macom.

mastno, slano in sladko

vse kar so naši predniki lovili in kar jim je omogočalo preživetje

a danes je taka hrana nepotrebna - zgolj trebuhe veča

ker je narejena tako da te zasvoji

Prokleti zlobnezi!! Kako si drznejo delat okusno hrano!!! Na kol!!

Se strinjam. Ampak to ni neka posebnost Mcdonaldsa. Od šipca burger je ravno tako masten in nenormalno slan. Pa goveji steak s pečenim krompirjem v "fancy" restavraciji tudi.

Wisor ::

Nisem zagovornik MCD-ja in njegove hrane, vendar sem v njem delal kar lep čas tako da vem kako zadeve potekajo:

Gladi je izjavil:

Tule se čisto strinjam. Standardi so na vrhuncu, po mojem njenju je to "restavracija" z najvišjimi standardi v SLO. Kar se pa tiče "nedovoljenega", se pa krsi samo MCD standarde in ne tiste, ki jih postavi država, če lahko temu tako rečemo.

Oberyn je izjavil:

BigWhale je izjavil:

Kokakolo sem kupil enkrat pred par leti, ker sem slišal, da odlično očisti odtoke in sem bil radoveden. Japajade. 1 liter sem zvečer zlil v kad, pa je bila zjutraj enako zamašena. Še vedno pa nisem sprobal, če res preko noči razžre mlečni zob. Tako, da enkrat jo bom verjetno še kupil, mladič ima še ene par mlečnih...

Hja, Cola ziher ni ravno preveč zdrava, nisem pa prepričan, da je ravno "škodliva" v normalnih količinah. Osebno se bolj bojim Cedevite in kakega nizko-kvalitetnega (cenovnega) pera ;), za razliko od cole, ki samo razžera, omenjeno povzroča raka. Toliko o tem, drugače pa cola tudi zelo dobro ščisti krom;)
Cola v MCDju pa sploh ni Coca Cola, saj je narejena iz Sode in nekega praška, tako da ne mislit, da pijete originalno coca colo.

System je izjavil:

Se mi je pa pred kratkim zgodilo, da sem dobil postan krompirček, trd, od olja napit...kot, da se je že 1x prej ocvrl pa je ostal, pa še 1x... Drugače higiena mislim, da je res drugače na nivoju, se pa dogaja.

Novi študentje pač. Dovomim da so ti ga 2 X ocvrli, ker krompir se zmeri peče "po naročilu". Če dobiš postanega, ga odnesi nazaj na caso in zahtevaj novega. Seveda ga boš tudi dobil -> frišno ocvrtega;)

System je izjavil:

Sami po sebi morda ne, je pa tudi veliko odvisno od načina priprave. Pa neboš me prepričal, da je McD bolj zdrav od šiptarjevega hamburgera.

Zdrav ni šiptar in ne mcdonalds. Samo ti pa garantiram, da boš samlonelo staknil prej pri šiptarju, kot pa mcdonaldsu. Tudi higiena je 100X boljša v MCDju...

pri šipatrju sta burek ali pleska najboljša

pri šipatrju sta burek ali pleska najboljša

So te zasvojili, a?

gendale ::

pri šiptarju se za isto vsoto denarja velik bol naješ

nažreš

oracle ::

Hrana v meku je škodljiva iz vidika kalorij (ful nesorazmerno velik maščob in sladkorjev).

Pomfri nardijo tko da samo vržejo krompir v olje in pol posolijo. Brez aditivov, kljub temu gora maščob, ogljikovih hidratov in soli. NEZDRAVO.

Burgerji? Nič več aditivov v mesu kot v kupljenih pleskavicah, nič več aditivov v kruhu kot v bilokerem industrijskem kruhu.

Pijača? Cuker, voda in arome v sledovih.

Pač fast food kot fast food, pa naj bo to burek, kebab, hors ali pica. Vsi so nezdravi, pa ne zaradi aditivov, ampak neuravnoteženih hranil.

sicer pa v mcdju delajo na tem da otroke navadijo na njihovo atmosfero in jih spremenijo v konzumatorje - beri pitance

sedaj ko so ti otroci že malo starejši pa menjajo dizajn

klovna so že brcnili

oracle ::

Sicer pa tudi jaz menim, da so glede standardov kar strogi. Za razliko od Konkurence v Ljubljani, kjer sem bil priča temu da je šel šiptar na wc in nazaj strežt hrano brez da bi si roke umil. Nisem mogel verjeti svojim očem. Sicer pa možno da se kaj takega zgodi tudi v meku, jasno. Osebno se izogibam hitri prehrani, sem ter tja se pa tudi pregrešim. In mi dol visi za aditive.

gendale ::

oracle je izjavil:

Hrana v meku je škodljiva iz vidika kalorij (ful nesorazmerno velik maščob in sladkorjev).

Pomfri nardijo tko da samo vržejo krompir v olje in pol posolijo. Brez aditivov, kljub temu gora maščob, ogljikovih hidratov in soli. NEZDRAVO.

Burgerji? Nič več aditivov v mesu kot v kupljenih pleskavicah, nič več aditivov v kruhu kot v bilokerem industrijskem kruhu.

Pijača? Cuker, voda in arome v sledovih.

Pač fast food kot fast food, pa naj bo to burek, kebab, hors ali pica. Vsi so nezdravi, pa ne zaradi aditivov, ampak neuravnoteženih hranil.

evo to

gendale je izjavil:

pri šiptarju se za isto vsoto denarja velik bol naješ

Bullshit. Najes se priblizno isto.

Ce pa jes v macu na bone potem pa sploh ni primerjave v ponudbi/ceni.
««
7 / 25
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Burger king v btc (strani: 1 2 3 417 18 19 20 )

Oddelek: Loža
972199851 (1507) 2dark
»

Mcdonalds panika ob otvoritvi v Ljubljani! (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

41455111 (37815) D3m
»

McDonald's - Ptuj & Lesce (strani: 1 2 )

6419365 (14725) Gremio
»

Kebab vs. ostala hitra hrana (strani: 1 2 3 4 )

15248664 (44329) PINki

Več podobnih tem