» »

Mc'Donalds

Mc'Donalds

««
8 / 25
»»

Oberyn ::

IceIceBaby je izjavil:

Jaz bi rad slišal le kakšen konkreten razlog za tako opevano škodljivost coca cole. Nikjer nisem napisal da sem kakšen poseben ljubitelj. Je skoraj ne pijem, razen z dodatkom havana cluba in limete :)

Kako to misliš, da bi rad slišal konkreten razlog? Saj menda ne živiš na Marsu? Brez dvoma si že slišal za razloge, samo ti jih ne šteješ za konkretne in pomembne, nekateri jih pa štejejo, to je vse.

Ker o kokakoli tule govoriva v zvezi z 10 letnim otrokom, kaj meniš, kakšni bodo odgovori otroškega zdravnika, ko ga boš vprašal:
Ali je dobro, da otrok pije gazirane pijače?
Ali je dobro, da otrok pije pijače z veliko sladkorja?
Ali je dobro, da otrok pije pijače z veliko kofeina?

Wisor ::

Pejd v MCD kup 5 X doublecheza, boš dal 5€ tok kot pr šiptarju, pa se premikat neboš mogu ;)

EDIT:

Drugače ma pa Viška pekarna 2 TOP kebab u SLO

http://zemljevid.najdi.si/search_maps.j...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Wisor ()

mtosev ::

duble cheese je 1,5EUR. 1,5x5=7,5EUR
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Wisor ::

Vzemi pa navadne = 5€

3EUR

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Wisor ()

gendale ::

Wisor, za 5e dobiš samo 5 navadnih cheesov, double cheese je 1.5e

blackbfm je izjavil:

gendale je izjavil:

pri šiptarju se za isto vsoto denarja velik bol naješ

Bullshit. Najes se priblizno isto.

Ce pa jes v macu na bone potem pa sploh ni primerjave v ponudbi/ceni.

cheese burger pri šiptarju je 2,8€, tri cheese burgerji v mcdju so 3e
in od unga pri šiptarju se jst bolj najem

al pa

burek za 2e vs karkol dobiš v mcd za 2e

pa bon za kebap je pa tud cenejši kot bon za mcd (pa še pri mcdonladsu so postali židje in ne dajo več čokoladnega preliva za sladoled, če vzameš na bone)

blackbfm ::

sam a ni zanimivo, jz se pa pri šiptarju nikol ne najem za 2eur.. za 5 eur se da pri obojih že

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: blackbfm ()

Matev ::

kebab je ena najbolj nagnusnih zadev kar jih je mogoče

ko bi vedeli s kakšnega mesa se to dela

Matev, kaj pa misliš da dajejo v mcds meso? pa vse ostalo procesirano meso..

če hočeš lepo meso moraš pač kupit kos mesa in ga sam pripravit, vse kar se med proizvodnjo melje ma not 'ogabne' stvari

oracle ::

Oberyn je izjavil:

Od kdaj so pa gazirane pijače škodljive? Se bojiš da ti bo CO2 izrinil možgane?

Verjetno noben zdravnik ne priporoča donata, randeske? Gaziranost... ubija.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: oracle ()

RejZoR ::

Iz kakšnega pa misliš da so mesni produkti v mekdonaldsu? Oz bolje rečeno, veste kaj vse je v hrenovkah, paštetah in poli salamah, ki jih verjetno vsi radi jeste? Če hočeš the real deal moraš it k mesarju, vzet nek specifičen kos mesa, ki ti ga nato zmelje na mestu in katerega nato spremeniš v pleskavico.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

+1 na uporabnika oracle

naj se raje vpraša, ali je dobro da otrok pije sladkor

če hočeš lepo meso moraš pač kupit kos mesa in ga sam pripravit, vse kar se med proizvodnjo melje ma not 'ogabne' stvari

Ja potem imaš pa živali, ki jih futrajo z antibiotiki, ki živijo v nevem kakšnih gnilih pogojih blablabla... nikoli ni konca.

Eh kok svinjarije požremo..še testo v pekarni dostkrat pade na svinjska tla:P

Zgodovina sprememb…

Relanium ::

Zadnjič sem prvič videl McBreakfast :))
Nevem kak je tu okrog v McDonaldsih, pa tudi če že kdaj grem občasno ne grem zgodaj, ampak
zadnjič sem hodil po St. Petersburgu in ob 7 zjutraj je želodec pošteno krulil in zavijeva s kolegom v McDonalds
v pričakovanju na bigmaca ampak hitro vidim, da jih takrat ni blo v ponudbi, pa tudi tiste reklame zgoraj so kazale neke čist druge stvari.
Ker cirilice ne znam brati tudi nisem razumel dosti, in sem kar naročil neki burger na sliki, ki pa je imel notri pečeno jajco.
Prvič kaj takega :) Imeli so tudi neko drugo zadevo zraven katere dajo maslo in katero so ljudje bolj naročali, ampak meni
ni zgledala dosti nasitna, sploh po preživeti noči in po popitih vodkah sem bil lačen kot volk, zato raje nisem razkiral.
Tist burger z jajco nevem, mislim da so mi pozabli dat notri mleto meso tako kot kolegu, nevem ampak sem pa zraven vzel velik pomfri.

IceIceBaby ::

Oberyn je izjavil:

IceIceBaby je izjavil:

Jaz bi rad slišal le kakšen konkreten razlog za tako opevano škodljivost coca cole. Nikjer nisem napisal da sem kakšen poseben ljubitelj. Je skoraj ne pijem, razen z dodatkom havana cluba in limete :)

Kako to misliš, da bi rad slišal konkreten razlog? Saj menda ne živiš na Marsu? Brez dvoma si že slišal za razloge, samo ti jih ne šteješ za konkretne in pomembne, nekateri jih pa štejejo, to je vse.

Ker o kokakoli tule govoriva v zvezi z 10 letnim otrokom, kaj meniš, kakšni bodo odgovori otroškega zdravnika, ko ga boš vprašal:

Gazirane pijače niso problem, kot je že nekdo pred mano napisal. Radenska je gazirana.

Pijače z veliko sladkorja? Si videl link ki sem ga prilepil zgoraj? Tvoja "bio" grenivka ima cca 2x več sladkorja kot coca cola.

Kofeina v coca coli ni veliko. Pravzaprav ga je zelo malo.

Kaj je torej tista "kemija" zaradi katere je coca cola strupena?

BigWhale ::

System je izjavil:

Kakšni pa so ti aditivi? A se mogoče kaj razlikujejo od tistih v "navadnih" restavracijah? Ali pa tistih, ki jih dobiš v pleskavici kupljeni v mercatorju?

Sami po sebi morda ne, je pa tudi veliko odvisno od načina priprave. Pa neboš me prepričal, da je McD bolj zdrav od šiptarjevega hamburgera.

Ena moja dobra kolegica je bila vcasih sanitarna inspektorica, siptarjem je morala precejkrat izdajati odlocbe o neustreznosti njihovih restavracij in pripravi hrane. V McD ni nikoli dobila pozitivnega vzorca in je rekla, da se je se posebaj trudila...

V povprecni kebabdzinici imas poleti polno muh. V povprecnem McD jih ni.

Oberyn je izjavil:

Vprasaj zdravnika, ce je dobro, da otrok je hrano z veliko mascobe ali pa hrano z veliko soli.

Vseh pet stvari, ki sva jih skupaj nastela, v preveliki meri ni dobro. Sol je celo smrtonosna v prevelikih dozah. Hudirja.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: BigWhale ()

fosil ::

Ena moja dobra kolegica je bila vcasih sanitarna inspektorica, siptarjem je morala precejkrat izdajati odlocbe o neustreznosti njihovih restavracij in pripravi hrane. V McD ni nikoli dobila pozitivnega vzorca in je rekla, da se je se posebaj trudila...

Kar te ne ubije te naredi močnejšega :)
Drugače je pa šiptarska hrana ravno zato narejena tako, da je vse prepečeno, tja pač ne hodiš na tatarski biftek
Pri Macu pa nimajo praktično nobene sveže hrane, vse iz zamrzovalnika, zato se tudi nič ne more zaredit.
Tako je!

fosil je izjavil:

Kar te ne ubije te naredi močnejšega :)

To je spet en tak bebav pregovor kot "izjema, ki potrjuje pravilo" ...

fosil je izjavil:

Drugače je pa šiptarska hrana ravno zato narejena tako, da je vse prepečeno, tja pač ne hodiš na tatarski biftek
Pri Macu pa nimajo praktično nobene sveže hrane, vse iz zamrzovalnika, zato se tudi nič ne more zaredit.

Solata v hamburgerju in strucka nista prepeceni. Cebula prav tako ne, kozarec z ajvarjem je odprt cel teden, ...

psytoma ::

Grey je izjavil:

Matev je izjavil:

2 x 20pack nugetsov

a to sploh imajo

a ni 9x največ

Dobi se marsikaj, samo v Bananistanu ne.

Se ni za hvalit s tem.

_Enterprise_ ::

IceIceBaby je izjavil:

Gazirane pijače niso problem, kot je že nekdo pred mano napisal. Radenska je gazirana.

Pijače z veliko sladkorja? Si videl link ki sem ga prilepil zgoraj? Tvoja "bio" grenivka ima cca 2x več sladkorja kot coca cola.

Kofeina v coca coli ni veliko. Pravzaprav ga je zelo malo.

Kaj je torej tista "kemija" zaradi katere je coca cola strupena?
grenivka in ostalo sadje ima ~10% sladkorja na maso, kokakola in podobno pa velikokrat kar krepko čez 10 procentov. seveda pa to nima nobene veze - od litra kokakole se ne boš najedel, od kile sadja pa. samo na slo-tech se najdejo ljudje ki implicirajo da je uživanje sadja enako uživanju sladkane vode

hamax ::

Ne vem kako se ti najes od kile ozetih grenivk, ampak jaz se ne morem.

Kdo je ze trdil, da je coca cola bolj zdrava?

Govorimo o sadnem soku. 2 deci soka iz grenivke vsebuje precej več sladkorja kot 2 deci coca cole.

Pa noben ne implicira ničesar. Trdim le to, da coca cola ni noben "kozarec poln kemije", kot trdijo nekateri. Je točno to, kar si napisal, sladkana voda z okusom kola oreščka. Nekaj podobnega kot malinovec recimo. Ni ravno zdravo spiti 4 litrov tega na dan, v zmernih količinah pa nima nobenih škodljivih učinkov.

_Enterprise_ ::

hja, če hočeš shujšat pol cukrana voda definitivno ma škodljive učinke. ogromno kalorij prišparaš če na dan namesto dveh litrov soka spiješ dva litra vode.

@hamax: če pojem 3 pomaranče, mam en tak fejst 'cheating' obrok, kjer telo omili lakoto čeprav kalorije za to niso zadostne. del tega je seveda to, da pomarančo grizeš in žvečiš; na ta način bo manjši občutek lakote kot če jo zmiksaš in spiješ.

Če hujšaš je edina primerna pijača. No, pa kakšen zeleni čaj recimo. Coca cola definitivno ne (zero sicer nima kalorij), pomaračni sok pa še manj.

IceIceBaby je izjavil:

Govorimo o sadnem soku. 2 deci soka iz grenivke vsebuje precej več sladkorja kot 2 deci coca cole.

Pa noben ne implicira ničesar. Trdim le to, da coca cola ni noben "kozarec poln kemije", kot trdijo nekateri. Je točno to, kar si napisal, sladkana voda z okusom kola oreščka. Nekaj podobnega kot malinovec recimo. Ni ravno zdravo spiti 4 litrov tega na dan, v zmernih količinah pa nima nobenih škodljivih učinkov.

Glej, IceIceBaby, tolk si zapel, da je smešno. Razumem tvoje stališče, da kokakola NI bolj škodljiva od sveže istisnjenega sadnega soka. In jaz imam obratno stališče. To sta vendar samo stališči. Zato je jaz ne pijem, ostalim jo pa privoščim. In ne, ne smatram , da je strupena. In od mehurčkov me peče zgaga. Od sladkorja se pa redim.

Samo, da ima sveže istisnjen sok iz grenivke precej več sladkorja od kokakole, mislim, daj zresni se. Sok naredim tako, da ožamem npr. grenivko, pri čemer dobim v kozarcu za ene dva prsta ali še manj tekočine, nakar dolijem vode do pol litra. Ma grenivke ni za 10%. Podobno se naredi iz pomaranče ali limone.
Ne vem točno, koliko ima klasična kokakola sladkorja, ampak tam okoli 11 dkg na liter bi rekel.

Gandalfar ::

No, pomarance seveda naredis za 2 deci soka.

Pithlit ::

Oberyn je izjavil:

Sok naredim tako, da ožamem npr. grenivko, pri čemer dobim v kozarcu za ene dva prsta ali še manj tekočine

Al maš ti ene grozno majhne grenivke... al pa zeloooooo široke kozarce.
Life is as complicated as we make it...

Gandalfar je izjavil:

No, pomarance seveda naredis za 2 deci soka.

Ne, iz ene pomaranče ponavadi pol litra, enako kot grenivka.

Tudi če s sokovnikom operiram, redčim. Saj nihče ne pije 100% soka, mogoče tisti najbolj ubrisani, ki ga delajo iz repe pa detelje.

Samo, ne mislit, da sem tolk ubrisan na tale sok. Tudi druge stvari pijem (samo ne kokakole). Evo vglih ta hip imam na mizi dva deci merlota iz Goriških brd. Matr, je tolk dober, da bi se zjokal.

Brane2 ::

Men se tud zdi sok iz sadja zadnje čase daleč nad kokakolo itd.

Ki je tudi ne pijem. Če pijem kaj zadnje čase, je to Cockta pomešana z limonino vodo 1:1, vse skupaj v kozarcu, zafilam z ledenimi kockami do vrha, torej je Cockte tam bolj malo.

Bistveno bolj pa zažge sveže iztisnjena grenivka ( na strojček, ročno ne iztisnem niti približno toliko).

Stvar ima bistveno boljši, bolj "poln" okus in po njej se počutim bolje.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Vprasaj zdravnika, ce je dobro, da otrok je hrano z veliko mascobe ali pa hrano z veliko soli.

Dokler otrok raste je pravzaprav ok ce uziva kaloricno bogato hrano..sicer ne tok da postane kot zoga logicno :)

T-h-o-r ::

ker je narejena, da te zasvoji

WHY, I NEVER!

kaj pa če bi health experti pogruntali, kako tudi zelenjavo naredit okusno, ne pa da ima okus hujši ko sranje
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

blackbfm je izjavil:

Dokler otrok raste je pravzaprav ok ce uziva kaloricno bogato hrano..sicer ne tok da postane kot zoga logicno :)

Seveda, ampak te hrane ne sme biti prevec. Tudi vitaminov mora clovek zauziti nekaj, spet, ne prevec, ker ima lahko zaradi tega tudi tezave.

Da te hrana zasvoji (ali pa na splošno karkoli) samo pomeni da imaš neke težave sam s sabo in si zrel za psihoterapevta:P

kaj pa če bi health experti pogruntali, kako tudi zelenjavo naredit okusno, ne pa da ima okus hujši ko sranje

To je zato ker si nasičen s šit hrano. Zelenjava rata okusna potem ko se daljše obdobje izogibaš slabi hrani. Pa sadje tudi rata veliko bolj okusno, ko znižaš vnos cukra na minimum. Al pa če ti dam kontra primer..ko si začneš solit hrano, rabiš sčasoma čez daljše obdobje vedno več soli da sploh čutiš "okus"..pa pri kadilcih je tut problem, ker jim čiki uničujejo okus in vonj.

Zgodovina sprememb…

blackbfm je izjavil:

Da te hrana zasvoji (ali pa na splošno karkoli) samo pomeni da imaš neke težave sam s sabo in si zrel za psihoterapevta:P

Vecino ljudi hrana zasvoji ze takoj po rojstvu. Se je pa zadnjic en clovek skoraj odvadil od hrane, sam je pol umrl...

No potem pa rečem raje, če imaš MOTNJE hranjenja:P

Zgodovina sprememb…

jype ::

T-h-o-r> kaj pa če bi health experti pogruntali, kako tudi zelenjavo naredit okusno, ne pa da ima okus hujši ko sranje

Ne znaš pripravit.

ahac ::

jype je izjavil:

T-h-o-r> kaj pa če bi health experti pogruntali, kako tudi zelenjavo naredit okusno, ne pa da ima okus hujši ko sranje

Ne znaš pripravit.

Naj pa oni pripravijo. Mesne izdelke dobim take, ki jih dam samo v mikrovalovko al pa za 5 min v olje... zakaj bi zelenjavo moral pripravljat ful bolj kot meso?

ps.
Oz. v McDonaldsu dobim burger in ga pojem pa je dober. Zelenjava ni...
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ahac ()

RejZoR ::

BigWhale je izjavil:

blackbfm je izjavil:

Seveda, ampak te hrane ne sme biti prevec. Tudi vitaminov mora clovek zauziti nekaj, spet, ne prevec, ker ima lahko zaradi tega tudi tezave.

Načeloma presežek vitaminov ni problematičen, ker se višek izloči. Moraš res močno pretiravat z namenskimi dodatki, da presežeš zdrave meje. Samo z zelenjavo dvomim, da lahko dosežeš kaj takega razen če non stop mlatiš samo korenje v ogromnih količinah.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Saj ne gre za vitamine tukaj. Gre za to, da vse v vecjih kolicinah skoduje. Pa je to Coca Cola ali pa zelena solata. Se posebaj pa to velja za mastn in sol, ki sta v slovenski kuhinji zelo pogosti in verjetno najbolj uporabljen dodatek pri kuhi.

thramos ::

Z zelenjavo je nemogoce overdose naredit, ker imas prej zelodec poln. S hambergerji pa komot.

Fruktoza v vaših sadnih sokovih tudi ni ravno nedolžna

In? A zato se je vseeno bolse nacejat s kokakolo? Not

Zgodovina sprememb…

sj fruktoza je tud v kokakoli..

pa zelenjava je okusna :)

ahac je izjavil:

burger... pojem pa je dober. Zelenjava ni...

Naj te ne zavede vsa tehnologija okoli tebe. Tvoje telo je še vedno iz kamene dobe. Kar pomeni da ime mehanizme, za pospešeno iskanje in konzumacijo osnovnih hranil. To so maščobe, ogljikovi hidrati in proteini. Mesni obroki imajo ponavadi vse troje v izobilici in naši možgani iz kamene dobe nagradijo naš "ulov" z občutkom ugodja. Sadje po drugi strani, sploh pa zelenjava, nimajo skoraj ničesar od osnovnih treh hranil. Zato nas možgani ne nagradijo.

Zdravje in dolgo življenje je moderen izum. Včasih so živeli po 30 let (če so imeli srečo) in sta bila sadje in zelenjava brez kakršnegakoli pomena.

Tako da kolikor se smešno sliši... hitra prehrana je vračanje k našim koreninam:D

thramos ::

gendale je izjavil:

sj fruktoza je tud v kokakoli..

Je ja, samo mislit, da si delaš uslugo, če se nacejaš z enim namesto drugim je kot kaže mimo.

Looooooka ::

Namesto, da bi bila v solah obvezna zdrava prehrana(jst se se danes spomnim pic in tistih pocukranih cajev...) danes razmisljajo o posebnih davkih za sladko pijaco in hrano.A je to samo pri nas praksa, da se probleme resuje na napacnem koncu al je dejansko tko v vsaki drzavi?
Prvo sprejmes zakon in z njim zakoljes diabetike, ki so fasal diabetis, ker so pac strastni ljubitelji coca cole in tortic.Ce niso znali met meje...naj placajo.Isto za vse bolnike, ki majo zjebana kolena in sklepe(pri 200+ kilah pac ni kriv hrustanec in slaba genetika).
Potem bi pa pocasi se nase ministrstvo za solstvo pred kaksno EU sodisce zvlekel, da se malo zagovarjajo glede hrane v solah in ucenju zdrave prehrane.
Sledi jim naj se kero kol ministrstvo vse je odgovorno za prehrambeno industrijo in davke.Ce je zelenjava predraga pac ne morejo biti vsega krivi potrosniki.Ce je davek prevelik...verjetno tudi ne trgovine.Ce si trgovine nabijajo prevelike marze potem verjetno ni kriv len kmet.
Dejstvo ostaja da za 1-2 eura na zalost v mcdonaldsu in podobnih bedarij ljudje dobijo malico/kosilo.Ce njim rata s tok mal naredit profit potem se zihr da tud z zdravo prehrano(ki je ponavadi ni treba mesat s 500 stvarmi in delat znanost z okusi).

Kar se pa cukra tice je pa ocitno ta vsako leto cenejsi.Se pijaca vase in nase mladosti je dons tko sladka, da je mogoce se coca cola "vodena" ko primerjas okus.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Looooooka ()

energetik ::

ahac je izjavil:

Mesne izdelke dobim take, ki jih dam samo v mikrovalovko al pa za 5 min v olje... zakaj bi zelenjavo moral pripravljat ful bolj kot meso?
Vidiš, ravno to je napaka, ker jo očitno pripravljaš predolgo. Bučke, brokolije, paprike, korenčke, itd, itd narežeš na male koščke. Več kot je različne zelenjave, boljši bo okus. V vok vržeš žlico kokosove masti in močno razgreješ. Notr vržeš zelenjavo malo posoliš in 3-5min pražiš. Na koncu zaliješ z nekaj sojine omake. Okusov, da dol padeš.
Ampak folk doma in po gostilnah kuha zelenjavo 1h, da pravzaprav ni več podobno zelelenjavi. Verjetno še vodo, v kateri se je kuhala, odlijejo.

Kar se tiče hitre prehrane, ni vsa slaba. Slaba je izključno junk fast food. Recimo zgoraj omenjeno skuham jaz vključno z rižem v dobrih 10min.
Poleg tega tudi vsaka pica ni nezdrava, kot nekateri omenjate. Poglejte recimo polnozrnato Trnovsko pico v Foculusu. Polnozrnato testo z balastom in beljakovinami, čiste beljakovine v jajcu, nekaj mocarele in veliko zelenjave. Nič dodatkov, nič dodanega cukra, nič cvrenja.

JanK ::

blackbfm je izjavil:

In tudi nimam nič proti kokakoli, samo je ne pijem.

Jaz mam proti. Najhujši so tisti ki žlampajo po liter, dva na dan. Kaj jim ni jasno tudi ne štekam. Pogojno uporabna (in prav tako vsi ostali taki zvarki) kvečjem če rabiš na hitr cukr dvignit v krvi.
Ampak da ne bi kot nadomestilo Coca-Cole slucajno pil sadnih sokov. 100% naravni sokovi (brez dodanega sladkorja) imajo namrec toliko ali vec sladkorja, kot Coca-Cola:
12 ounces of :      Coca-Cola   Orange Juice   Apple Juice      Cherry Juice 	Grape Juice
Total carbohydrates 40 g        39 g   	       42 g 	        49.5 g 	        60 g
Carbs from sugar    40 g        33 g 	       39 g 	        37.5 g 	        58.5 g
Sugar (teaspoons)   10 tsp      8 tsp 	       10 tsp 	        9 tsp 	        15 tsp
Calories           145 	      165             165             210              240

energetik je izjavil:

ahac je izjavil:

Mesne izdelke dobim take, ki jih dam samo v mikrovalovko al pa za 5 min v olje... zakaj bi zelenjavo moral pripravljat ful bolj kot meso?
Vidiš, ravno to je napaka, ker jo očitno pripravljaš predolgo. Bučke, brokolije, paprike, korenčke, itd, itd narežeš na male koščke. Več kot je različne zelenjave, boljši bo okus. V vok vržeš žlico kokosove masti in močno razgreješ. Notr vržeš zelenjavo malo posoliš in 3-5min pražiš. Na koncu zaliješ z nekaj sojine omake. Okusov, da dol padeš.
Ampak folk doma in po gostilnah kuha zelenjavo 1h, da pravzaprav ni več podobno zelelenjavi. Verjetno še vodo, v kateri se je kuhala, odlijejo.

Kar se tiče hitre prehrane, ni vsa slaba. Slaba je izključno junk fast food. Recimo zgoraj omenjeno skuham jaz vključno z rižem v dobrih 10min.
Poleg tega tudi vsaka pica ni nezdrava, kot nekateri omenjate. Poglejte recimo polnozrnato Trnovsko pico v Foculusu. Polnozrnato testo z balastom in beljakovinami, čiste beljakovine v jajcu, nekaj mocarele in veliko zelenjave. Nič dodatkov, nič dodanega cukra, nič cvrenja.

Močno razgreješ? Ti veš kakšne spojine se tvorijo, ko organsko snov močno razgreješ in pražiš pri visoki temperaturi? Je pa res da je v tem primeru kokosova mast res dobra izbira.

Hitra prehrana = junk food. Pač tako terminologijo imamo. Hitro pripravljen obrok je pa druga stvar in je jasno lahko zdrav. Neka trnovka pica tuki res ni merilo. Sploh pa bi blo zanimivo vidt tabelo hranilnih vrednosti, preden o njej razpravljamo.

energetik ::

Ne razgrejem tako, da bi se kaj žgalo ali kadilo. Cmarim pa tudi ne v hladnem olju.

Tisto pico sem dal samo kot primer, je še dosti drugih podobnih. Niti ne rabiš tabele, ker imaš praktično pred sabo osnovne sestavine. Zelenjava, jajce, mocarela. Testo je pa verjetno povsem podobno polnozrnatemu kruhu.

Hitra prehrana = junk food je očitno čudna terminologija. Po mojem imamo Fast food in imamo Junk food. Kar pa velikokrat ni enako. Tudi v 5 min si lahko pripraviš zelo zdrav in polnovreden obrok, lahko pa 3h cmariš in dobiš ven nekaj nezdravega in neuravnoteženega.

xteakwondox ::

zanimiva tema in nimam kaj da bi pripolnil nekaj glede coca cole in svežega soka iz stinjene grenivke ali je zdrava ali ne naredi preprost poizskui in boš sam videl kaj se bo naredilo
V prvi kozarec nalij coca colo v drugega pa sok grenivke vanju vrži koščeš jeter(svinjskih, govejih itd) ter pusti čez noč in zjutraj boš videl kaj se bo naredilo=) Drugače je pa coca cola tudi zelo dobra za odstrnjevanje rje in za pomoč pri lažji montaži različnih rjavih vijakov le v coca colo jih daž čez noč in zjutraj se veliko raje odvijejo=)

v tretji kozarec nalij pa vodko
««
8 / 25
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Burger king v btc (strani: 1 2 3 417 18 19 20 )

Oddelek: Loža
972199851 (1507) 2dark
»

Mcdonalds panika ob otvoritvi v Ljubljani! (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

41455110 (37814) D3m
»

McDonald's - Ptuj & Lesce (strani: 1 2 )

6419365 (14725) Gremio
»

Kebab vs. ostala hitra hrana (strani: 1 2 3 4 )

15248664 (44329) PINki

Več podobnih tem