» »

racunalnik

racunalnik

carmen ::

Pozdravljeni,

mi lahko kdo svetuje,kaj narediti. Pred 5 meseci sem kupila prenosni računalnih HP pavilion. Po mesecu dni, ko sem ga želela prenesti iz enega prostora v drugi prostor, je odpadla tipka f9, ki je splooh ne uporabljam. ko sem klicala na servis, so mi dejali, da mi lahko tastaturo zamenjajo, samo ne s slovensko, temveč z angleško tastaturo. Ker tega nisem želela, so me zavedli v računalnik, da sem prijavila okvaro, tipko pa sem lahko zalepila.
A to ni nič. Sedaj, po 4 mesecih pa mi "polnilec" ne polni računalnika. Ko pa se računalnik zaradi nenapajanja izklopi, ga lahko čez cca. 5 minut priklopim na električno energijo, pa ga začne polniti. Polnilec sem dala preverit in napajanje je bilo vredu.
Jutri ga nesem na servis, mi lahko kdo svetuje, kakšne so lahko moje zahtevee, ker me res pošteno jezi, da imam probleme, vpisana pa sem na e-študij in ga nenehno potrebujem.
Hvala
Karmen

Duhec ::

Hm, po napisanem sklepam, da ko se baterija izprazni, ti pač HP crkne, in moraš počakat 5 minut, da ti začne spet filat baterijo. Potem pa spet enak cikel.
Vmes pa kaj ? Ti ne sveti lučka, da se fila ? Kaj ti kaže v Windowsih v system trayu ali je napajan iz baterije ali iz omrežja ?
Na servisu se z lepo besedo zmeni, da ti ga čimprej zrihtajo. Po mojem je nekaj okoli same baterije. Lahko pa je tudi osn.plošča, ki vedno ne zazna, da ima v sebi štrom, da bi futrala naprej baterijo.
Vseeno si naredi prej backup tistih podatkov, ki si jih ne moreš privoščiti, da na servisu izginejo.

p.s.
Lahko pa seveda delaš brez baterije, samo si odvisna od vtičnic okoli sebe in pač nisi mobilna. :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Duhec ()

carmen ::

Ne, napaja se samo iz omrežja. Ja, drugo mi očitno ne preostane, podatke pa sem ves čas shranjevala na ključ, ker me je že nekajkrat presenetil. Ja, jezi me to, da servisa ni v Sloveniji, pač pa na Madžarskem. Ali lahko zahtevam nadomestni računalnik?

Pa joj, če ne morem biti ves čas na vtičnici. Pa računalnik je star komaj 5 mesecev. Pa če bi se takoj preklopil na elektriko, bi še šlo, tako pa ne gre, dokler čisto ne crkne.

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: carmen ()

Duhec ::

Poglej malo garancijski list, ker HP ima za določene modele evropsko ali celo svetovno garancijo in bi ti morali pregledat prenosnik tudi pri nas na pooblaščenih HP servisih, če je tako navedeno. Seveda pa se lahko zgovarjajo na 45-dnevni rok popravila. :|
Tule preveri, kaj ti izpiše, ko vpišeš v polja podatke :
http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/weIn...

ModriN96 ::

Te bom dau jst na realna tla, ker mam velik več izkušenj kot pa teli tuki gor...

Ne preostane ti čistnč drucga kot da ga daš na servis in upaš da pride nazaj popravlen, več kot to ne morš, nobena inšpekcija, nobene grožnje, nč ampak res čist nč ti ne bo pomagal, zato ne zgubli živcev(ja vem da jih, ampak jih za brezveze...)

Dokler je artikel u garanciji, se ti loh po trepalncah mečeš pa ne boš nč dosegla, in če se ne poservisira v SLO, gre itak avtomatck u tujno in to še bol zavleče vseskupi.

carmen ::

Ja, saj ne mislim komplicirat, ker tak vem, da je potem še slabše. Samo me jezi, ker imam same poti zaradi tega. Je pa rekel serviser, ko sem klicala zaradi tisti tipke, da ga pošljejo na Madžarsko. Zdaj čakam, če je kak servis v Sloveniji, ker je čudno, da HP nima servisa pri nas.

ModriN96 ::

HP ma v SLO velik servisov drugač...oz saj taki k so prodani za SLO trg, ti si pa več kot očitno kupla prenosnik ki NI za SLO trg in bi ga zato poslali na mađarsko.

ampak to nima veze, komp je še vsen pod garancijo, in ti dajam še1x roko na srce pa se ne razburji k ne bo nč drugač...pel na servis in pač čakaš in upaš da bo pršov nazaj popravlen.

ender ::

Mimogrede, če je šla baterija, nesi hitro na servis, ker imajo za baterije ponavadi samo 6 mesecev garancije - potem je pa okoli 80EUR za novo.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ram 2 servis (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
35078844 (6754) Twixz
»

Sistem ena d.o.o. servis !!! (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Kaj kupiti
20652098 (12064) Han

MEDION SERVIS

Oddelek: Kaj kupiti
307571 (6683) dzinks63
»

Servis Avtera

Oddelek: Strojna oprema
448997 (4352) 69charger
»

mobitelov servis [že več kot 45 dni]

Oddelek: Loža
3611696 (9578) jan01

Več podobnih tem