» »

digitalna tv - ni kanalov

digitalna tv - ni kanalov

edismah ::

Zdravo!

Imam LG LCD TV. Danes sem šel po kartico za digitalno TV, ko sem jo vtaknil v TV, jo je sprejela. Nato sem ponastavil nastavitve, dal državo na Finsko, Švedsko, Avstrijo,.. in mi ni našel niti 1 DTV kanala(analogne pa vse). Operater je gorenjski Telesat, kjer so mi rekli, da bi mi moralo avtomatično najti kanale in da je verjetno kaj s TVjem narobe. Ima kdo kakršnokoli idejo kaj naj naredim, ker ta izgovor, da je s TVjem nekaj narobe je le znak lenobe? Še nekaj: na internetu sem zasledil, da so nastavljali ročno frekvence in hitrost, ter da je možno videti moč signala ipd. Kje to? V nastavitvah tega ne vidim.

PS: slot je PCMCIA, čitalec je CONAX(pomoje bi moralo biti prav)
PS2: bi slučajno rabil sprejemnik DTV-C? zakaj mi bo potem kartica ter čitalec?

Lp in hvala!
  • spremenil: edismah ()

sajko ::

Kot vidim je Telesat kabelski operater, torej potrebuješ DVB-C sprejemnik (kar tudi piše na njihovi strani).

Ne razumem pa vprašanja glede kartice in čitalca?

Lp

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sajko ()

Aha.. sem ravnokar dojel. Rabim sprejemnik za kanale, čitalec kartic je pa le za odkodiranje kanalov. Damn, že čitalec je bil 50EUR :P Hvala sajko

sajko ::

Drugič čeprav čudno se morda splača poklicat lokalnega operaterja (če že ta kako drugače ne oglašuje) pa vprašat kaj rabiš, preden kupiš kako neumnost preveč :)

Pa tudi potlej ko boš imel DVB-C sprejemnik spusti skeniranje do konca frekvenc. Pri nas se kanali začnejo šele nekje na sredini, tako da novš presenečen če dolgo časa ne bo najdlo nič.

Lp

Tam v pisarni so mi rekli, da rabim čitalec.

Še nekaj: čitalec je na samem sprejemniku?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: edismah ()

madog ::

jp po navadi

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Telemach digitalna tv, Pomoč!! (strani: 1 2 3 434 35 36 37 )

Oddelek: Omrežja in internet
1833443940 (83468) zavajon
»

DVB-C sprejemnik Conax

Oddelek: Zvok in slika
102672 (2534) Martin Krpan
»

Sprejemnik DVB-C

Oddelek: Kaj kupiti
225345 (4819) Okapi
»

Digitalna televizija!