Forum » Kaj kupiti » izbira prenosnika za delo na terenu
izbira prenosnika za delo na terenu
Hair ::
Lepo pozdravljeni,
V avgustu bom kupoval prenostnik za delo na terenu - 15". Naložena bosta dva ali trije operacijski sistemi (linux in windows), potrebujem pa ga za delo s pisarniškimi programi + internet. Občasno bo zagnana tudi virtualna mašina.
Ker gre za delo na terenu je poleg svetilnosti zaslona (da se vidi tudi na soncu) zelo pomembna tudi avtonomija baterije.
Zmogljive grafike ne rabim, mi je pa pomembno da je računalnik hiter pri omenjenih opravilih.
Pomembna je tudi zanesljivost, zato sem razmišlal tudi o Dellu in podobnih, vendar nimam primernih izkušenj, da bi ocenil kaj je najbolj primerno.
Cenovni rank: 500 - 600€
Kaj priporočate?
Vnaprej hvala za odgovore!
HairMan
V avgustu bom kupoval prenostnik za delo na terenu - 15". Naložena bosta dva ali trije operacijski sistemi (linux in windows), potrebujem pa ga za delo s pisarniškimi programi + internet. Občasno bo zagnana tudi virtualna mašina.
Ker gre za delo na terenu je poleg svetilnosti zaslona (da se vidi tudi na soncu) zelo pomembna tudi avtonomija baterije.
Zmogljive grafike ne rabim, mi je pa pomembno da je računalnik hiter pri omenjenih opravilih.
Pomembna je tudi zanesljivost, zato sem razmišlal tudi o Dellu in podobnih, vendar nimam primernih izkušenj, da bi ocenil kaj je najbolj primerno.
Cenovni rank: 500 - 600€
Kaj priporočate?
Vnaprej hvala za odgovore!
HairMan
Whenever people agree with me, I feel I must be wrong.
Sideeffect ::
Za prenašanje, delo na terenu bo Dell latitude E serija z 9 celično baterijo. Samo ne za 600EUR...
Leks ::
Mogoče bi ti kakšna UL50 serija ASUSa zadostovala ? Skrbi me malo moč procesorja, glede avtonomije baterije si pa zmagal.
Edit:
ker sem sedaj od dveh trgovin prejel enako reklamo je smiselno da jo posredujem naprej
Pri Tecri S10-17J, dobiš za 1EUR zraven 12 celično baterijo 7050 mAh
Edit:
ker sem sedaj od dveh trgovin prejel enako reklamo je smiselno da jo posredujem naprej
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Leks ()
Praktično vsi omenjeni tipi so izven mojega proračuna :/
Poleg tega opažam, da jih ima večina vključen tudi OS. Ima kdo kakšne izkušnje - če kontaktiram trgovino, koliko lahko spreminjajo konfiguracijo računalnika? Naprimer brez OS, menjava za manjši trdi disk, menjava grafične kartice, boljša baterija itd.
Zdi se mi, da za 600EUR ali manj dejansko lahko dobim točno to kar želim, če so tovrstne zamenjava mogoče.
Poleg tega opažam, da jih ima večina vključen tudi OS. Ima kdo kakšne izkušnje - če kontaktiram trgovino, koliko lahko spreminjajo konfiguracijo računalnika? Naprimer brez OS, menjava za manjši trdi disk, menjava grafične kartice, boljša baterija itd.
Zdi se mi, da za 600EUR ali manj dejansko lahko dobim točno to kar želim, če so tovrstne zamenjava mogoče.
Zheegec ::
HairMan - lahko se tudi kaj po naročilu dobavi, samo cena je dosti višja, razen če bi vzel veliko količino (par 100kos in več). Disk in RAM tudi večina ne menja/vzame v račun, čeprov je to teoretično možno.
Poglej Asus UL50, najcenejši modeli so okrog 700EUR.
Poglej Asus UL50, najcenejši modeli so okrog 700EUR.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
glistovje ::
če nisi finačno omejen, vzemi na tri obroke pa je. boš ze spacal tistih 100EUR kasneje. če bi rad imel spodoben prenosnik.
z jajcem tud verjetno ne boš zadovoljen
z jajcem tud verjetno ne boš zadovoljen
To pa sploh ni slaba ideja. Ste rešili moje probleme, hvala vsem! :)
Če pa še kdo vidi kje primeren računalnik, se pa priporočam do avgusta! :P
lp!
Če pa še kdo vidi kje primeren računalnik, se pa priporočam do avgusta! :P
lp!
Te lahko vprašam od katerih trgovin si dobil reklamo?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri netbook?! (strani: 1 2 3 4 … 42 43 44 45 )Oddelek: Kaj kupiti | 279459 (100017) | MrStein |
» | Nakup prenosnika 12", 13" (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 13008 (10119) | Akssi |
» | Optimizacija spletne straniOddelek: Izdelava spletišč | 8145 (2449) | uroszo |
» | Nakup Netbook-aOddelek: Kaj kupiti | 4918 (3970) | __Devil__ |
» | Kateri prenosnik - želje so take: (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 8338 (7023) | billy |