» »

Kateri prenosnik - želje so take:

Kateri prenosnik - želje so take:

«
1
2

Joze_K ::

Core 2 Duo
ATI Radeon 3850 (ali 3870)
2Gb 800Mhz ali več RAMa
250Gb HDD ali več
15.4 monitor
HDMI priključek (zaradi zunanjega monitorja in TVja)
zmožnost instalacije Win XP


cena: nekje okoli 1000€ / oz. manj :8)

sem gledal
ASUS A5Vn ali nekaj takega - ima impresivne karakteristike - vendar se ne da na njega instalirati WinXP
cel čas gledam EliteBooke od HPja, ki imajo nekako te karakteristike, vendar so zelo dragi, klasična serija pa nima HDMIja

zanima me ali bodo po novem letu kaj cenejši /tudi zaradi recesije)

in pa:
prodam HP nx6125 tam nekje 250-300€ (dogradil sem 1Gb RAMa)

skratka nimam ideje kaj kupiti
  • spremenil: Joze_K ()

erazem1 ::

5er--> ::

vendar se ne da na njega instalirati WinXP

To je bullsh..

IceIceBaby ::

Kakšne so specifikacije tega nx6125? Če ima 1400x1050 me zanima.

mtosev ::

Kakšne so specifikacije tega nx6125? Če ima 1400x1050 me zanima.

v katalogu pise tocno to:))
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Joze_K ::

ne ima 1024*768

je model PY419EA...

Joze_K ::

Asus pa je tale:
ASUS A7SN T8300/ 3GB/ 320G/ WUXGA/ 9500M GS
Blagovna znamka: Asus
Procesor: Intel Core2 Duo T8300 2.40GHz
Trdi disk: 320GB, 5400rpm, SATA
Pomnilnik: 3GB (2GB+1GB), 667MHz, DDR2
Grafična kartica: nVidia GF 9500M GS 256MB GDDR3

gonilniki za Windows XP niso na voljo!

je pa fantastično opremljen (moti me le GeForce - ker te kartice baje crkujejo, kako je sedaj res s tem?) in pa WinXP gonilniki, ker si enostavno ne znam nastaviti LOCALHOSTa v VISTI, na XPjih pa ga imam v malem prstu....

trnvpeti ::

tale hofer akoya je ok

Joze_K ::

akoya? Hm, kind of a noname, a ne? Me je strah, da ne bo kaj narobe v kratkem, majo hoferjevi elektronski izdelki že bolj tako, tako reputacijo.... Sem nekako bolj konzervativen, najbolj mi nekako HP leži, že Asus, Toshiba, itd..., mam nekako pomisleke,...., četudi mi zdrav razum drugo govori....

bond007 ::

Sej ta iz hoferja je kr OK. Sam recimo jst bi raj vidu 100€ nižjo ceno, brez windowsev, pa da bi mel ekran mal višjo resolucijo. Druga je pa super - 12 cell baterija, DVI, eSATA, dost rama, solidna grafična, .. ampak glede na to, da je taka no name firma, bi lahk blo mal cenej.

Alamar ::

Mater ste eni tečni s tem no name oziroma nepoznavanjem. Medion računalniki so znani kot kvalitetni za ceno, po kateri se prodajajo. Medion prenosnikov se proda nekajkrat več kot vseh prenosnikov skupaj v Sloveniji. Medion prenosniki se poznano malo kvarijo. Medion računalniki imajo tri leta garancije že v osnovni ceni, brez doplačila. V roku 2 mesecev lahko brez vprašanja vrneš prenosnik v štacuno, če ti ni všeč in vrnili ti bodo denar. Kaj bi človek še več potreboval? Če hočeš HP/Toshiba/Dell... nalepko preplačat, pač izvoli. Jaz vem, da grem v ponedeljek iskat dva komada.:D

bond007 ::

Problem je potem tudi tako no name znamko prenosnika čez 2 ali 3 leta prodat. Noben ne kupi zaradi "čudne" firme, če pa nujno hočeš prodat, morš pa ceno absurdno znižat. Drgač jst čist verjamem, da je ok kvaliteta in ko se reče no-name se pač razume, da ni ena od znanih firm, ampak bolj hoferjeva znamka. Drgač za 800€ dobiš že marsikaj tudi pri bolj priznanih firmah...

billy ::

Že asus ravno ne slovi po najbolj kvalitetnih prenosnikih, vi pa ste že prišli na solatno firmo - medion.

Hjao.

Alamar ::

Še enkrat ni no name, je Medion znamka. Če ni toliko poznana pri nas, še ne pomeni, da ni znana v Evropi. In za osemsto evrov ni šans, da dobiš tako konfiguracijo, z 12 celično baterijo, original Visto in 3 letno garancijo. Kupovati prenosnik, da ga boš kasneje čim dražje prodal je imho brezveze. Nova stvar izgubi na vrednosti takoj, ko jo kupiš. Sigurno pa lahko čez dve leti za več denarja prodam tega, ki ima takrat še vse papirje in leto garanciji, kot pa podhranjen HP brez garanciji. Tega Mediona, ki ga imam sedaj bo ta teden prodan za 20% manj, kot sem dal zanj pred več kot letom dni. Ljudje imajo pač radi rabljene zadeve v garanciji, ki se jo uveljavi brez problemov. ;)

billy ::

Tudi tronote je znamka, in se jo meče pod "no name".

Vse, kar je ološ, spada med "no name".

Seveda se nikjer ne dobi takšne konfigracije, nekaj morjo ponudit, da bo folk kupovel. Če bi medion stal enako kot HP, ga nihče ne bi povohal.

Voip ::

Prejšnji teden sem bil v malček večji tovarni ( ITA ) kjer se ukvarjajo z lesno predelavo...

Vsi zaposleni v podjetju so imeli Medion prenosnike ( za modele ne vem ali so bili Akoya, Fukoja, Buoja...- niti nima veze ).

Kupili so jih 32 in do danes delujejo vsi BP - vsaj tako se je direkotor pohvalil.

P.s. : Direkotor je imel Sony Vaio. :(

billy ::

Saj verjetno ni za pričakovati, da bi bili tako slabi, da bi se kvarili kot po tekočem traku?

Verjetno je zadeva slabše izdelave - plastika. Se upogiba, zvija, čez čas se na ohišju pozna "dotrajnost", zaslon ni blesteč in tudi vprašanje kako dolgo je baterija še "fit", a ni kakšno "no name" sraje, ki čez pol leta že zgubi 50% kapacitete. Pa verjetno tudi hlajenje ni naboljše urejeno.

Alamar ::

Ah, nekaterim ni pomoč in iščejo vedno nove izgovore. Itak je vse noname made in kina za šako riža, le da, daš za HP 50% kravatarjem.:)) Očitno imate preveč denarja. Kar dajajte $$$ za kao firme. Tisti, ki nam je važno razmerje med kakovostjo zmogljivostjo, garancijo in ceno že vedo kaj bomo nabavili;)

Carmack ::

Hm...sej jst tud nimam neskončne malhe, pa bi rad vseeno imel računalnik, ki mi bo služil, kvalitetno služil, zato pa kupujem modele(znamke), ki so preizkušene s strani uporabnikov; če izkušnje tistih ki si lastijo kako no-name znamko pravijo da je v redu roba.....ni zadržkov da si nebi omislili take zadeve. Ne glede na ime.

LP!
BRIJAM, ŠIŠAM, ZUBE VADIM...

marnit ::

Prebral sem en test tega Mediona in zadeva dobiva presenetljivo dobre rezultate. Za 800evr zelo dobra konfiguarcija, škoda k ni grafa 512mb (potem bi 15.12. čakal v vrsti pred Hofrom), in pa nebleščeč zaslon!! HPji z nonglossy screenom so pregrešno dragi, sploh s kako neitegrirano grafo (pa ponavadi s sabo 1 letom garancije). Me mika, da bi šel pogledat tega Mediona in da vidim.

Alamar: ali mogoče veš, Hofer bi mi tudi vrnil denar če ne bi bil zadovoljen s prenosnikom?

enxtip ::

Sam si lastim asus x50sl z konfiguracijo:
Intel core2duo 1,82Ghz T5550
4Gb ram DDR2 667Mhz
Ati Radeon HD 3470 256MB
320GB disk
wifi: a/b/g/n
Bluetooth
webcam 1,3Mpix


Price: 630 € :D

trnvpeti ::

baterija?
os je zraven?
hdmi?

mtosev ::

OSa 100000000% ni zdraven. vsaj ne od M$ja.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

djordjevic ::

Alamar: Brez zamere, toda si ti mogoče kakšen Hoferjev marketingar? Ker ni šans, da običajen uporabnik napiše tri povedi, ki se začnejo z Medion. Glede preplačevanja. HP-jeva roba ne stane dvakrat toliko kot Medionova, da se ne bo slučajno spuščala megla. Prvi HP-jev prenosnik, ki sem nanj kliknil:
http://www.mimovrste.com/artikel/275013...
Podobna konfiguracija, tri leta garancije, manj denarja. In kar je najpomembneje - zelo dober servis. Kdor prenosnike uporablja za kaj več kot šminkiranje, ve, da se mobilna roba pač bolj kvari kot namizna.

edit: typo
No grave is deep enough to keep us in chains.

Zgodovina sprememb…

Camalotz ::

HP je preizkušen! Smo jih letos precej novih kupili in se preizkušeno kvarijo :))
Tako, po odokativni bi rekel da je return rate skoraj nekje 15-20%.
Vedno znova me preseneča, koliko ljudi zna pisati, ne pa tudi brati.

Icematxyz ::

Pri prenosnikih se sploh ni pametno prenagliti. Cena 800 evrov oz. 1000 evrov v tem trenutku že pomeni kar nekaj glede na ponudbo.

Saj se realno že dobijo prenosniki okrog 700 evrov, ki so več kot spodobni. Pa že bistveno nižje se začnejo cenovno dan danes prenosniki, ampak pač za majn zahtevno uporabo. Jim pa za večino userjev prav nič ne majnka.

billy ::

Avtor te teme zahteva prenosnik za točno določeno - zahtevno delo in ne osnovno.

Joze_K ::

saj nekako mi tale atoya po specifikacijah sedi, se pa spomnim tone tistih gericomov, pa tronote-jev pa takih, ki so jim začeli po 100 odpiranjih pokati nogice zaslonov, pa tipkovnice so čuda delale, pa take bolj čudne napake - saj verjamem, da bo tehnika notri delala, ker so komponente tako ali tako iz istih fabrik, bolj je problematična plastika, pa "drugokvalitetna" roba,....,
... no ja zaradi vseh kupcev, želim, da se močno motim,..., mediona pa vseeno ne bom vzel!, čakam pa en pameten predlog...., oz. čakam, da bo HP dal novo serijo prenosnikov ven, ki bodo imeli HDMI integrirano (tega ima samo serija Elitebook - ki pa je od osnovne cca 300€ dražja - toliko pa ta priključek ni vreden :|).
Zanimivo je, da ima HP skoraj cenovno ugodnejšo serijo s 17col zasloni, kot s 15,4 ??? Trenutno gledam
14.1 col (HP Compaq 6530b P8400 GB974), pa tega 15,4 HP Compaq 6730s P8400 FU383, 17 1680x1050 PRENOSNIK HP CQ 6830s P8600 4G (KI410TC)....

billy ::

Točno tako je pri teh "no name znamkah". Narejeni so iz plastik fantastik ohišij, nekvalitetnih komponent in nizko kvaliteto izdelave.

Glede HP je tudi že bilo veliko napisano, stare serije so preizkušeno slabe in bi bilo skoraj boljše ogledati si elitebooka, kateri bi naj bil boljši, a le čas bo pokazal če je temu res tako.

Icematxyz ::

Avtor te teme zahteva prenosnik za točno določeno - zahtevno delo in ne osnovno.


Avtor te teme navaja komponente, ki jih hoče v prenosniku in nič drugega.

In s temi komponentami dobiš to:

http://www.ceneje.si/prenosniki-do-17-z...

Kjer so navedene prav vse zahteve razen grafične kartice. Ker ceneje.si ne podpira filtra za točnen model grafične kartice.

In cene se zagotovo ne pričnejo pri 1000 evrih...

Zgodovina sprememb…

billy ::

Največji problem je namreč grafična kartica, kajti 3850 je že kar "monster" in se v prenosnikih pojavlja redkeje.

Alamar ::

Prebral sem en test tega Mediona in zadeva dobiva presenetljivo dobre rezultate. Za 800evr zelo dobra konfiguarcija, škoda k ni grafa 512mb (potem bi 15.12. čakal v vrsti pred Hofrom), in pa nebleščeč zaslon!! HPji z nonglossy screenom so pregrešno dragi, sploh s kako neitegrirano grafo (pa ponavadi s sabo 1 letom garancije). Me mika, da bi šel pogledat tega Mediona in da vidim.

Alamar: ali mogoče veš, Hofer bi mi tudi vrnil denar če ne bi bil zadovoljen s prenosnikom?


Itak. Baje vračajo denar tudi po roku 2 mesecev, če to hočeš in stvari sploh ne dajejo na servis v Nemčijo, če nočeš čakati na zakonsko določen rok. Kolikor mi je povedal možakar, ki sprejema robo nazaj, so od začetka hoferja v SLO dobili le nekaj deset vrnjenih pri več tisoč prodanih (pa še to večino, ker folk ni znal namestiti gonilnikov po formatiranju in ne zaradi strojnih okvar)

Točno tako je pri teh "no name znamkah". Narejeni so iz plastik fantastik ohišij, nekvalitetnih komponent in nizko kvaliteto izdelave.


Bullshit, tale medion, ki ga imam trenutno je dobil mednarodno nagrado za kakovost in obliko ohišja.

Alamar: Brez zamere, toda si ti mogoče kakšen Hoferjev marketingar? Ker ni šans, da običajen uporabnik napiše tri povedi, ki se začnejo z Medion. Glede preplačevanja. HP-jeva roba ne stane dvakrat toliko kot Medionova, da se ne bo slučajno spuščala megla. Prvi HP-jev prenosnik, ki sem nanj kliknil:
http://www.mimovrste.com/artikel/275013...
Podobna konfiguracija, tri leta garancije, manj denarja. In kar je najpomembneje - zelo dober servis. Kdor prenosnike uporablja za kaj več kot šminkiranje, ve, da se mobilna roba pač bolj kvari kot namizna.

edit: typo

Ha, kako moraš primerjat tole računalo z zgoraj omenjenim Medionom. Kje je 12 celična baterija, kje je Vista, HDMI, torba s priborom...+ kaj ti bode 17 palčnik, če je že petnajstka skoraj prevelika za naokrog prenašat. Če hočeš robustneža, so tudi take že prodajali, kolikor se spominjam za nazaj. Ne vem, meni se zdi tale Hoferjev računalniški oddelek kvaliteten in daleč pred drugimi "štacunskimi" računali ali Targa (Lidl), Spar (anni)...

Saj pravim, kupujte firme, če hočete. Jaz kupujem razmerje cena-kakovost-zmogljivost in me ni sram iti v štacuno s kruhom in mlekom.:) Nikoli ne trdim, da so zdaj tile Hoferjevi mana z neba in daleč pred priznanimi firmami, ampak zgoraj omenjeno razmerje me pač prepriča.

billy ::

Koliko voltaže in kapacitete pa je tale 12 celična baterija?

marnit ::

Tukajle je en test tega prenosnika link. Na koncu so tudi številke o zmogljivosti baterije, ki meni osebno nič ne povedo (mogoče kakšnemu bolj izkušenemu na tem prodročju pa).

Edit: lol, spregledal, da so te številke minute. Ok, torej 2 uri DVDja.

Me pa mika, da bi sprobal prenosnik, pa če res vračajo denar brez problemov, ga magar vrnem, če ne bom zadovoljen.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: marnit ()

bond007 ::

Na tem testu je mel 6 celično baterijo, tisti v hoferju ma pa 12 cell ... torej moraš dat čas x2 ... tam okoli 5 ur bi mogu zdržat.

Battery life is reasonable but not outstanding, with the six-cell model that comes as standard on the Akoya S5610 managing just under two and three quarter hours of multitasking,

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bond007 ()

billy ::

Na testu ima 6 celično, v hoferju pa 12. Torej ene 4h

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: billy ()

Joze_K ::

Hm sem poGooglal za temle AKOYA S5610

Medion Akoya S5610 Review on CNET.co.uk, Medion Akoya S5610 15.4in Notebook PC, Medion Akoya S5610 review

Verdict: In the Akoya S5610 Medion has assembled a powerful laptop that combines the virtues of reasonable size and weight with a raft of useful fitments such as dual-layer DVD burner, eSATA port, webcam and card readers. The Medion Akoya S5610 is a great value laptop that delivers high performance at low cost.

Ocena trusted reviews: design 7/10, features 9/10, performance 7/10, VALUE 10/10,Overal 8/10

Hm, ma ja no, majo kar prav tisti ki pravijo, da bi tole brez predsodkov trebalo kupovati....
Najbolj od vsega pa me jezi, da ne moreš pri nas v Sloveniji kupiti točno tistega kar iščem, je pa na trgih v Evroopi, pri nas pa tile HighEndi nekako ne pridejo v prodajo, npr:
Acer TravelMate 5730G-863G32N,
tukaj je recimo seznam možnih na GEIHALSu.at, vendar je zato značilno, da jih pri nas ni za dobiti (SLO tipkovnica, SLO windowsi), ali pa so za 300€ in več dražji,.... mater mi pa ni za meti z nemško tipkovnico, in pa tudi servis pri roki je zlata vreden....

dodano:
tukaj je še test tega HOFERJEGA AKOYA na computerbildu

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Joze_K ()

billy ::

A ni tako, da ima Acer "mednarodno" garancijo in lahko kupiš v tujini, potem pa pri nas servisiraš?

Če te moti garancija, bi jaz pri medion tudi premislil. Osebno zelo dvomim, da imajo pri nas urejen servis v nulo, verjetno ga imajo le toliko, da pač zadeve prevzamejo in potem pošlejo v nemčijo na servis - kar pa zna zadevo fajn zavlečti.

Verjetno se vsi strinjamo, da je medion value 10/10, ampak tudi asus eee je value 10/10 pa to ne pomeni da je dober prenosnik. Pač za svoj denar ponuja zelo veliko.

billy ::

Drugače pa..tale Acer, ko si ga pokazal..tole je krneke. 1GB RAMA, 3470 pa še Acer za 1000€...

AaBoy ::

Intel Core 2 Duo 2,26-Ghz ali več
3GB ali več pomnilnika
15.4 ekran
250 GB ali več diska
Grafa: Ati Radeon HD3650 ali podobno
HDMI
eSATA


Firma ni važna, cena pa naj bo do 1200€. Bi proso, če kdo ima kašen predlog.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: AaBoy ()

billy ::

Zahteven si. Zataknilo se bo predvsem pri grafični in zaslonu.

Iščeš namreč multimedijski prenosnik, namenjen tudi za igre, kateri imajo vsi glare zaslone. anti-glare imajo samo še kakšni business modeli.

AaBoy ::

Ok sem spremenil to, take karakteristike kot vidiš oz vidite, sem čisto zadovoljen. Pač najboljši prenosnik, ko se lahko dobi za taki denar, s temi lastnostmi ali boljše. Hvala vam za odgovore. LP

jan01 ::

@AaBoy
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...
Res da le 2GB, a 2Gb te stane le 30€

mtosev ::

haha 1200eur pa brez wins.:))
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

AaBoy ::

Saj to je super, da je brez winsov. Drugače pa, bi ha lahko šo pogledat v kakšno trgovino? LP

jan01 ::

s windowsi pa 100€ več oz za enako ceno, a zaslon 1280x800

billy ::

Big bang ima te elitebooke, točno tega verjetno ne, a vsaj dobiš občutek kako zadeva zgleda vizualno.

Zakaj pa ne rabiš winsov, pa ja ne boš fural linux gor? :)

zee ::

Lahko ze ima kaksno licenco za Polkna ali za Glisto. :D
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

mtosev ::

polkna?
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

zee ::

@mtosev: Windows -> Okna = ~Polkna
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zanimiva ponudba hofer (strani: 1 2 3 415 16 17 18 )

Oddelek: Kaj kupiti
852162117 (77550) Alamar
»

Prenosnik MEDION AKOYA E6220 - Hofer

Oddelek: Kaj kupiti
177729 (7041) Alamar
»

Prenosnik za 500 eurov

Oddelek: Kaj kupiti
92380 (1838) ToJo
»

Kateri prenosnik do 599€? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
9411419 (9543) trek@s

Več podobnih tem