Forum » Operacijski sistemi » [Ubuntu 9.04]apt-get ne vidi updatov
[Ubuntu 9.04]apt-get ne vidi updatov
MrStein ::
apt-get update
apt-get upgrade
A sem že malo za tehniko, ali bi to naj updatalo softver na najnovejše stanje?
Ker po tem mi naloži nove pakete, da oni dialog, da je potreben reboot, kliknem, se reboot-a.
Po novem boot-u mi zgornji ukazi vrnejo, da ni nič za updatat, grafični Update Manager pa našteje kar nekaj updatanih paketov. (to je dal sicer že pred rebootom, ampak takrat sem mislil, da pač ni sinhroniziram z CLI toolom oziroma s stanjem na sistemu)
Zmeden.
apt-get upgrade
A sem že malo za tehniko, ali bi to naj updatalo softver na najnovejše stanje?
Ker po tem mi naloži nove pakete, da oni dialog, da je potreben reboot, kliknem, se reboot-a.
Po novem boot-u mi zgornji ukazi vrnejo, da ni nič za updatat, grafični Update Manager pa našteje kar nekaj updatanih paketov. (to je dal sicer že pred rebootom, ampak takrat sem mislil, da pač ni sinhroniziram z CLI toolom oziroma s stanjem na sistemu)
Zmeden.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
popster ::
sudo apt-get updateje komanda. Najberž te neki drugega zeza.
A sploh hoče kaj instalirat?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: popster ()
To bo iz 9.04 na 9.10 šlo?
Motiti se je človeško.
BaRtMaN ::
-u, --show-upgraded
Show upgraded packages; Print out a list of all packages that are
to be upgraded.
Show upgraded packages; Print out a list of all packages that are
to be upgraded.
BigWhale ::
-u das zato, da vidis kaj vse bo dist-upgrade naredil.
MrStein, no idea. Ce kaka stvar kdaj 'crkne' jaz ponavadi tako resujem zadeve. Poleg odstranjevanja paketov.
MrStein, no idea. Ce kaka stvar kdaj 'crkne' jaz ponavadi tako resujem zadeve. Poleg odstranjevanja paketov.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BigWhale ()
Hja, saj ni nič. Pač milijonprvi bug v Ubuntu.
Buguntu, bi se moral imenovati. ;)
Buguntu, bi se moral imenovati. ;)
Motiti se je človeško.
Icematxyz ::
Kriv je Ubuntu. Ti pa lahko vseeno pojasniš kaj sploh želiš narediti. Nadgraditi 9.04? Ali kot praviš če zaženeš:
sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade
Ti brez napak napiše da je vse v najlepšem redu. In da ni na voljo 0 posodobitev. GUI program Update Manager pa ti (če seveda prav razumem) še vedno ponuja posodobitve paketov. In to verzije 9.04 za namestitev. In ne le opcije da nadgradiš na novejšo različico Ubuntu OS? In če prav razumem biti rad to neskladje odpravil in ne nadgradil Ubuntu?
In kaj se zgodi če v Update Manager klikneš da naj namesti vse posodobitve? Nič?
sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade
Ti brez napak napiše da je vse v najlepšem redu. In da ni na voljo 0 posodobitev. GUI program Update Manager pa ti (če seveda prav razumem) še vedno ponuja posodobitve paketov. In to verzije 9.04 za namestitev. In ne le opcije da nadgradiš na novejšo različico Ubuntu OS? In če prav razumem biti rad to neskladje odpravil in ne nadgradil Ubuntu?
In kaj se zgodi če v Update Manager klikneš da naj namesti vse posodobitve? Nič?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Icematxyz ()
Namestil jih je, ko sem kliknil.
In če ni jasno, hočem updatat sistem na zadnje stanje. Nočem pa nove verzije (9.10,10.40 itd.)
In če ni jasno, hočem updatat sistem na zadnje stanje. Nočem pa nove verzije (9.10,10.40 itd.)
Motiti se je človeško.
Icematxyz ::
Se pravi trenutno stanje je posodobljen sistem. In apt-get in Update Manager ne najdeta popravkov za Ubuntu 9.04? Če je tako bom pa ugibal, zakaj je prišlo do neskladja. Ne vem katere pakete si nameščal in odstranjeval. Ampak verjetno je prišlo do nepopolnih "dependencies". In ko izvedeš ukaz:
sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade
Ti bo posodobilo vse pakete (katere imaš takrat nameščene) na zadnjo razpoložljivo verzijo. Ne bo pa se ta ukaz ukvarjal niti malo z "dependencies".
Update Manager pa sklepam da uporabi dist-upgrade (smart). Ki pa to preveri. In na primer celo nadomesti manj pomembne pakete z bolj pomembnimi v primeru ko pride do konfliktov.
Za to je pa po mojem mnenju nastalo neskladje (se pravi ni bug). Ampak gre le za različen ukaz. In vse skupaj je verjetno posledica kakšnega predhodnega nameščanja ali odstranjevanja paketov. Pod črto je torej vse v najlepšem redu!
sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade
Ti bo posodobilo vse pakete (katere imaš takrat nameščene) na zadnjo razpoložljivo verzijo. Ne bo pa se ta ukaz ukvarjal niti malo z "dependencies".
Update Manager pa sklepam da uporabi dist-upgrade (smart). Ki pa to preveri. In na primer celo nadomesti manj pomembne pakete z bolj pomembnimi v primeru ko pride do konfliktov.
Za to je pa po mojem mnenju nastalo neskladje (se pravi ni bug). Ampak gre le za različen ukaz. In vse skupaj je verjetno posledica kakšnega predhodnega nameščanja ali odstranjevanja paketov. Pod črto je torej vse v najlepšem redu!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Icematxyz ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | [(K)Ubuntu] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 4 … 19 20 21 22 )Oddelek: Operacijski sistemi | 334414 (4494) | BCSman |
» | Ubuntu vprašanja (strani: 1 2 3 4 … 19 20 21 22 )Oddelek: Operacijski sistemi | 184826 (53665) | poweroff |
» | Updating linux - seminarska - prosim za pomočOddelek: Šola | 1604 (1384) | technolog |
» | Ubuntu 9.10 ta Petek (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 5375 (4250) | bluefish |
» | Nadgradnja starega Debian serverjaOddelek: Operacijski sistemi | 11545 (11143) | Poldi112 |