» »

Slak is back!

Slak is back!

««
«
1 / 7
»»

Icematxyz ::

Po tem ko je izgubil "primetime" termin na komercialni televiziji in bil premeščen v drugorazredno oddajo. Ga sedaj spet lahko vidimo v za moje pojme v tem trenutku najbolj kvalitetni informativni oddaji na nacionalni (in nasploh) televiziji. Torej v Odmevih.

In ko gledam razpravo o paradi ponosa. Vidim da še ni izgubil ostrine. In da mu oddaja ustreza. Upam da bo kot posledica tega spet kaj odmevalo v naši deželici.

kow ::

A to je tisti Slak, ki ponavadi leta po studiu, ko kura brez glave?

Icematxyz ::

To je tisti Slak ki je nekoč ustvarjal trenja (v naši državi). In je gledalcu ponujal razpravo ne pa politično voden proces.

noraguta ::

škoda dane gre za slackware 14
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

kow ::

Ko enkrat gledaš Denisa Latina, se ti Slak zdi pravi ubožšček.

BALAST ::

Slak je legenda se smehlja kot otroček, evo še celo čas sem imel najti en odlomek iz Trenj, ko Crnkovič razlaga da je smešno če bi šli z narodnozabavno glasbo na Eurovizijo in veste kaj PRAV JE IMEL. Nacionalna sramota, poleg tega da je EMA ema sama po sebi največji medijski nateg.

Icematxyz ::

Kočljiva zadeva. In zagotovo se vsak z njo ne strinja. Si pa lahko slišal različna mnenja. To je pa +.

Bananovec ::

U ja, Slak je bil dober, dokler se ni začel zajebavat s politiko. Pa ta Marko Crnkovič zna tudi bit zanimiv za takšne razgovore.

Edit: Nekako sem vedno dvomil v to, da ProPlus + Politika gresta skupaj.

Zgodovina sprememb…

Wox ::

Icematxyz je izjavil:

Kočljiva zadeva. In zagotovo se vsak z njo ne strinja. Si pa lahko slišal različna mnenja. To je pa +.

Zakaj je to plus? Kvečjemu minus. Saj pa vsak človeček ima svoje mnenje. Koga pa zanima moje, tvoje, njegovo mnenje?
Commodore 64

tsh2 ::

zanimivo kako voditelj lahko vpliva na zagnanost razpravljanja gostov.

imagodei ::

Tip je na PopTV za moje pojme vodil najslabšo informativno/pogovorno/TV omizje oddajo nasploh v zgodovini slovenske televizije. Sem mislil, da se bo s časoma popravil, pa nič od tega. Enostavno ni obvladoval gostov v studiu, rezultat je bil pa en kup prekinjanja (s strani Slaka), preskakovanja, spuščanja... Imel je po 10 gostov, od katerih je npr. enemu dal možnost povedat kratko izjavo (zakaj dafak je niso posneli in predvajali) v dolžini ene minute, gost pa je moral v studiu pod vročimi lučmi sedeti 1,5 ure... In seveda njegove legendarne v stilu: "... o tem, o Zidarjevi morebitni vpletenosti v nasedanje kitov na obale, pa o tem, zakaj pingvini nosijo frak in o vsem ostalem - po oglasih."

Res, halo - debata se ni mogla razviti, stvari so ostajale nedorečene. Na koncu oddaje nikdar ni bilo nekega zaključka oz. je bilo odprtih več vprašanj, kot danih odgovorov. Meni se je zdelo kot totalno rumen talkshow brez prave ideje (razen zaslužka denarja). Ja, gledanost je bila pa verjetno visoka, ker po dreku se fajn da mešat, sploh če gostje ne morejo do konca odgovorit. Debate med gosti itak ni bilo, ker je Slak stalno nekaj sikal vmes in prekinjal pogovor. Očitno rad posluša svoj glas, oz. ne pusti, da bi se razvila debata, ker očitno sam želi ustvariti neko sliko, ki jo (sicer zelo spretno) posreduje gledalcem. Skratka vse, kar si pod pojmom dobrega TV omizja NE predstavljam.

Čeprav, če je v vprašanju gledanost, ne razumem zakaj ni imel npr. štirih gostov, pa naj se sfajtajo med sabo. Tistih nekaj provokativnih izjav, ki so jih podajali gostje z minutažo manj kot 5 minut, bi dejansko lahko posneli vnaprej, gostom pa pustiti da se med sabo prcajo. Gledanost zagotovljena, pa sigurno lahko narediš s pol manj povabljenimi. Pri desetih gostih od polovice itak nimaš nič drugega, kot slab vtis. Normalno je, da so eni po karakterju bolj prodorni in si z izkušnjami pri javnem nastopanju izborijo več časa. Pri desetih in več gostih se bo za minutažo steplo par ljudi, ostali pa ne bodo imeli prilike povedat kaj pametnega, četudi mogoče bi radi kaj dodali. In potem Slakova butasta izjava, če so bile s strani gostov kdaj take pripombe: "Jah, poglejte, imate enake priložnosti kot ostali, izborite si besedo".

Beda, skratka.

Zanimivo omizje vodi Vladimir Vodušek na (?) Info kanalu. Vsaj ko sem ga dvakrat gledal okoli referenduma za Arbitražo, se mi je zdelo da ima oddaja potencial. Šest gostov, moderiran pogovor z možnostjo replik, pa veliko manj vmešavanja voditelja v samo tematiko. Mogoče bi bilo treba par detajlov še dodelati, ampak je bilo prav zanimivo.
- Hoc est qui sumus -

Pyr0Beast ::

Po karakterju so prodorni le tako da se samo jezijo in skacejo v besedo. Me prime da bi vsakemu *med odmori* dodal eno klofuto, da se umirijo.
Itak je pa sama oddaja poden. Za kakrsnokoli dobro debato bi moral voditelj vedeti kje zacne folk bluziti in jih preprosto prekiniti.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Icematxyz ::

Se pravi pri najbolj kočljivih zadevah v danem trenutku. Posadiš 10 ljudi za eno mizo. Po možnosti tistih ki bodo o zadevi odločali. In želiš slišati njihovo mnenje. In potem lepo umirjeno eno uro pa pol sprašuješ enega pa drugega pa tretjega. Da ponovijo to kar že tako vedno ponavljajo zaradi politične korektnosti? Ne veš pa kakšno je njihovo mnenje. Bog ne daj da bi zraven malo mahal in se gibal in pritiskal z vprašanji?

Kje in na kateri oddaji v zadnjih 20 letih v "primetime" ste pa dobili takšen odgovor kot ga je višje nekdo prilepil o Emi. Nikjer. Pa če se strinjaš z njim ali ne. V tistem trenutku sem prepričan da je verjetno bolj omiljeno ampak tudi v to smer razmišljalo veliko ljudi.

Zakaj je to plus? Kvečjemu minus. Saj pa vsak človeček ima svoje mnenje. Koga pa zanima moje, tvoje, njegovo mnenje?


Gledalca ponavadi zanima resnično mnenje nekoga. In ne politično kvazi korektna floskula. Skratka Slak mahaj, skači, prekinjaj in pritiskaj z vprašanji še naprej. O najmanj prijetnih temah. Da bo odmevalo.

Če se ne motim se je odprlo kar nekaj tem takoj po oddaji Trenja tudi na slo-tech. To je indikator za moje pojme da je nekaj delal prav. O kvaliteti - pomanjkanju le te - pa jaz ne bi pretiraval. Na katero drugo-razredno oddajo pa dobiš eminentne goste? Slak s tem v oddaji Trenja ni imel problemov. Torej splošna ocena da je oddaja bila "poden" zagotovo ni realna ocena. Ampak mora za takšno oceno stati še kakšna subjektivna ocena. Katero jaz tudi lahko podam o katerem TV voditelju/voditeljici. Pa se verjetno kdo drug niti malo ne bi strinjal z mano.

Zgodovina sprememb…

Okapi ::

Slakov problem je, da je nerazgledan (kot pač veliko novinarjev), ni pretirano bister oziroma pronicljiv in ne zna povedati tekoče enega samega stavka z več kot tremi besedami. Vse, kar zna, je provociranje gostov s ponavljanjem enih in istih, največkrat tendencioznih vprašanj.

O.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

Icematxyz ::

Zna pa iz gosta spraviti takšen odgovor kot ga je nekdo nalepil višje? In po današnjih Odmevih mi je popolnoma jasno kaj meni o paradi ponosa Slavko Ziherl in kaj Ljudmila Novak.

Če je to posledica nerazgledanosti. Rabimo več nerazgledanih novinarjev in TV voditeljev? Namreč sam še sedaj ne vem o čem sem se odločal na referendumu o arbitraži? Vsaj ne na podlagi različnih omizij in odgovorov gostov ki so sodelovali v tistih omizjih. Torej novinar oziroma TV voditelj ni opravil svoje naloge? Jaz od dobrega TV voditelja pričakujem da vprašanje postavi toliko krat. Da dobi odgovor. Tudi če mora vprašanje postaviti več krat. Ni pa njegova naloga da se na koncu vsi strinjajo. Kako bi bilo če bi na koncu Slavko Ziherl in Ljudmila Novak ugotovila da se onadva pa v bistvu popolnoma strinjata o tem vprašanju? Bilo bi že lepo za nas državljane. Če bi to TV voditelj zmogel. Ker pa največkrat ne. Pa je pomembno predvsem da gledalcu ponudi "Cut the bullshit and get straight to the point.". Slavko Bobovnik tudi zna to zahtevati od gosta občasno. Rosvita Pesek pa je tudi OK. Ampak ne pa kadar gre za politične teme. Potem zna biti pristranska. Ampak OK vsega pa tudi ne moremo imeti. Ostala ekipa odmevov je tudi še kar OK. Za to pa je to trenutno moja najljubša informativna oddaja v Sloveniji. In upam da ji Slak doda še malo tiste ostrine (predvajanih informacij) ki morda oddaji Odmevi trenutno manjka!

Zgodovina sprememb…

Okapi ::

In po današnjih Odmevih mi je popolnoma jasno kaj meni o paradi ponosa Slavko Ziherl in kaj Ljudmila Novak.
Vsakomur, ki malce spremlja dogajanje v Sloveniji, je to dobro znano že ves čas.

Se pa s Slakovo preproščino morda res bolje poistovetijo gledalci Maria in Na zdravja.

O.

Icematxyz ::

Vsakomur, ki malce spremlja dogajanje v Sloveniji, je to dobro znano že ves čas.


Se pravi o temah ki so določenem "krogu poznavalcev" splošno znane. Je bolje ne govoriti. Še posebej takrat in točno v tistem času ko ti isti ljudje o tem odločajo. Se pravi o usodi drugih ljudi. V tem primeru gledalcev. In res ni pomembno, da se stališča tistih, ki bodo odločali povedo. Saj to je pa ja splošno znano kaj oni menijo?

Se pa s Slakovo preproščino morda res bolje poistovetijo gledalci Maria in Na zdravja.


Dvomim da lahko nerazgledan človek vodi danes eno prvo razredno oddajo na eni televiziji. Jutri da odpoved. In se zaposli v prvorazredni oddaji v drugi televizijski hiši. Če ob vsem temu ostane na realnih tleh in je preprost. Pa je to zagotovo dodaten + s katerim bi se strinjal da se lahko poistoveti marsikdo. Verjetno bolj kot s kom, ki pa ni preprost. Ampak afne pa zna guncati?

Zgodovina sprememb…

tsh2 ::

ne ne, slak zna narediti pravo vzdušje. ga pa levičarji seveda ne marajo, ker ni zadosti lev. (vemo, da je bolj na desno)

Nagi Bator ::

Slak ni "malo bolj na desno", pac pa ma ze kar ohter v desno.

USS Liberty ::

Slak je začel svojo novinarsko kariero kot tipičen slovenski novinar v službi levice in tudi Trenja na začetku so bila takšna, da se je v tej oddaji obračunavalo predvsem z desnimi. Takrat nikogar na levici niso motila ''rumena'' Trenja in ''nesposopbni'' Slak. Verndar, ko je Slak v zadnjem obdobju Trenj začel tudi s kritikami levih politikov, so Trenja kar naenkrat postala neprimarna oddaja za levi del naše politike. Zadnji žebelj v krsto Trenj je pa zabil Golobič, ki je preko svojih lakajev na Pro Plus, najprej prepovedal Trenja, kjer bi se razpravljalo o Golobičevih ULTRA nečednosti, nato pa Trenja še dokončno ukinil in Slaka degradiral na Svet na Kanalu A.

Slak svetonazorsko sigurno ni nek desničar, vendar do Golubiča in ostale leve kamarile, ki nam vlada, goji osebno zamero, ker so mu ukinili oddajo, ga ponižali, in degradirali…
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

poweroff ::

Jao, jaz sem pa mislil, da je Slax (linux distro) izšel. Pol me pa čisto razočarate.

Trenja sem gledal parkrat, pa je moj vtis, da bi tip rabil eno oreng dozo pomirjeval, ker je čisto preveč živčen. Golubiča je sicer dobro sprovociral, ampak če bi bil bolj inteligenten, bi ga lahko bolj zatolkel. Na površini zna provocirat, kaj več pa žal ne.

Mi je pa najbolj kul, kako ga je Nina Zidar Klemenčič enkrat zafrknila s tisto začasno odredbo...
sudo poweroff

GregiB ::

Hmmm, rad gledam oddaje, kjer gostje kaj povedo (do konca), voditelj pa pogovor (zgolj) usmerja in moderira. Pri Trenjih pa sem vedno imel občutek, da so gostje zgolj statisti, ki so tam, da dopolnjujejo Slakovo "izvajanje"...
You're not stuck in traffic.... You are the traffic!

bluefish ::

Se strinjam. Pri Trenjih je bodisi večino časa govoril sam ali pa je dal gostom prosto pot, da so pričeli v kakofoniji govoriti eden čez drugega, gledalec pa od tega ni imel nič. Bomo videli, kako bo v Odmevih, drugače pa nazaj na Svet, med drugorazredneže.

Super Sonic ::

"Tip je na PopTV za moje pojme vodil najslabšo informativno/pogovorno/TV omizje oddajo nasploh v zgodovini slovenske televizije."

S tem se ne strinjam povsem, ker nekaj oddaj je vendarle bilo kvalitetnih in zanimivih, se pa strinjam, da so Trenja čez leta postala nekaj najslabšega, kar si je bilo mogoče ogledati na televiziji.

Neštetokrat so šli v debate z napačnimi informacijami (sploh zadnje dve leti so gostje večinoma samo popravljali "prispevke"), v debatah se je preskakovalo, prekinjalo in mnogo preveč kregalo. Motilo me je celo plačljivo glasovanje, kjer je bilo vprašanje ponavadi napačno zastavljeno glede na debato, ipd. Skratka poden.

Pa ko že človek misli, evo poden dosežen, vedno znova nekdo privleče asa iz rokava in predstavi tisti "obskurek" na Kanalu A - Svet. Tisto je bil šele poden od novinarstva. Zgodbe in nič, drama iz ničesar, skratka vrečka na glavo in glavo v smeti, sramota brez primere.

Najraje pogledam Odmeve in Bobovnika. Tam redko kdo govori čez rok in mora odgovarjati direktno na vprašanje, ki je vedno konkretno zastavljeno, tema pa vedno aktualna in zanimiva.

Verjetno bo Slak prinesel v ekipo Odmevov nove gledalce, za ostalo pa težko rečem.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Daren ::

Icematxyz je izjavil:

Zna pa iz gosta spraviti takšen odgovor kot ga je nekdo nalepil višje?


Od Crnkoviča dobiš provokativen odgovor že samo s tem, da ga nekaj vprašaš.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Daren ()

imagodei ::

Ma, kakšen levi, desni... Stric Slak ne obvlada desetih ali dvanajstih gostov.

Icematxyz je izjavil:

Se pravi pri najbolj kočljivih zadevah v danem trenutku. Posadiš 10 ljudi za eno mizo. Po možnosti tistih ki bodo o zadevi odločali. In želiš slišati njihovo mnenje. In potem lepo umirjeno eno uro pa pol sprašuješ enega pa drugega pa tretjega. Da ponovijo to kar že tako vedno ponavljajo zaradi politične korektnosti? Ne veš pa kakšno je njihovo mnenje. Bog ne daj da bi zraven malo mahal in se gibal in pritiskal z vprašanji?


Ni to problem. :) Novinar naj kaj provocira z vprašanji. Ampak naj potem 1.) od vprašanega terja ta odgovor in 2.) ne prekinja sam s tremi drugimi vprašanji. Tempo te oddaje je bil peklenski, gostje niso odgovarjali na vprašanja, velik del minutaže je porabil sam Slak. Njegova vprašanja so vedno obsegala več povedi, včasih je pred zastavljenim vprašanjem povedal cel spis. Ne moreš tako. Sploh, če hočeš, da se razvije debata (prepir) med gosti, je očitno treba pustit debati prosto pot, ne da stalno nekaj lajaš vmes. Tako cela štrena dobi celo nek smisel. To kar je izvajal Slak, je pa za rezultat imelo zgolj besedno drisko.

Icematxyz je izjavil:

Gledalca ponavadi zanima resnično mnenje nekoga. In ne politično kvazi korektna floskula. Skratka Slak mahaj, skači, prekinjaj in pritiskaj z vprašanji še naprej. O najmanj prijetnih temah. Da bo odmevalo


Daleč od tega... Slak, vprašaj provokativno vprašanje, usmerjaj debato tako, da se bodo kresala mnenja, potem pa - stay out of it! Sploh pa, če imaš na voljo 60 minut dejanskega časa (reklam v uri in pol Trenj je bilo ogromno), pa 12 gostov, potem je jasno, da si nekatere pripeljal samo za gužvo. Sploh pametno je bilo pripeljat kakega starša od žrtve prometne nezgode (ali pa očeta od Gorazda, ki so ga ubili varnostniki pred diskoteko Global), zato da so podali kratko, minuto dolgo izjavo, nato pa ždeli tam kot kup nesreče do konca oddaje. Zakaj je to dobro? A posnetek izjave ni dovolj dober? Ali pa premaknit takega "gosta" med publiko, npr. v prvo vrsto in mu nekje med oddajo zastavit vprašanje, nato pa se nanj lahko pozabi, kar se tiče vodenja debate.

Slaku nikakor ne gre očitati leve ali desne usmerjenosti. Zgolj (ne)sposobnost. Frantično prekinjanje gostov, nevljudno vpadanje v besedo ("Errr, samo trenutek, errr, g. Rupel, errr, errr, boste imeli priložnost spet takoj po tem prispevku..." - nakar besede seveda ne vrne npr. Ruplu, ampak jo da nekomu drugemu), rezanje debate... Slak je želel narediti nek dinamičen tip oddaje, kjer se stvari odvijajo hitro, nekakšno navzkrižno zasliševanje multiplega števila "prič", ampak mu žal ni uspelo. Ni iz pravega testa. Preveč "Errr", "ammm" in podobnih medmetov, nerodno stopicanje, prestrašen pogled... Človek je sogovornike prekinjal grobo in ne elegantno. Premalo karizme. Si predstavljam, kakšno oddajo je želel postavit, a mu nikoli ni uspelo. Žal mu nikdar ni prišlo na misel, da bi zmanjšal število gostov. Jaz sem mnenja, da je bila prav velika številka zanj pretrd oreh.

Icematxyz je izjavil:

Če se ne motim se je odprlo kar nekaj tem takoj po oddaji Trenja tudi na slo-tech. To je indikator za moje pojme da je nekaj delal prav. O kvaliteti - pomanjkanju le te - pa jaz ne bi pretiraval.


Jok, kje pa. O kvaliteti oddaje to nič ne pove. Slak je v prime time-u gostil goste, ki so spregovorili o aktualnih temah. To je razlog, da smo oddajo gledali in prenašali Slakove histerične vložke. No, nekateri smo oddajo sčasoma nehali gledati.

Icematxyz je izjavil:

Dvomim da lahko nerazgledan človek vodi danes eno prvo razredno oddajo na eni televiziji. Jutri da odpoved. In se zaposli v prvorazredni oddaji v drugi televizijski hiši. Če ob vsem temu ostane na realnih tleh in je preprost. Pa je to zagotovo dodaten + s katerim bi se strinjal da se lahko poistoveti marsikdo. Verjetno bolj kot s kom, ki pa ni preprost. Ampak afne pa zna guncati?


Ah, ah... Gre za gledanost, to edino šteje. V Sloveniji pa itak ni resnega raziskovalnega novinarstva, z redkimi izjemami, in ni zvezd. Če bi imeli par orenk voditeljev, ki bi vodili oddaje podobnega formata, bi Slak jasno pokazal svoje (ne)kvalitete. Njegova prednost je samo ta, da se je prvi lotil takšnega formata oddaje pri nas, žal pa ji ni dorasel.

GregiB je izjavil:

Hmmm, rad gledam oddaje, kjer gostje kaj povedo (do konca), voditelj pa pogovor (zgolj) usmerja in moderira. Pri Trenjih pa sem vedno imel občutek, da so gostje zgolj statisti, ki so tam, da dopolnjujejo Slakovo "izvajanje"...


Zelo kratek in jedernat povzetek. Se popolnoma strinjam. Še enkrat - ni moteč njegov nazor, pa naj bo levi ali desni. Moteče je to, da je voditelj oddaje in da se pričakuje, da bodo "glavni igralci" njegovi gostje, ne pa, da bodo zgolj njegovi podaljški, ki uspejo povedat zgolj tisto, kar jim Slak dopusti.
- Hoc est qui sumus -

Icematxyz ::

Ne sprejmem argumenta da so Trenja bila poden. Vsaka oddaja ni bila za vsakega. Ker so teme bile različne. Je pa v celotnem opusu verjetno vsak našel kakšno. In ko so se ukinila Trenja je to za sabo pustilo zagotovo neko praznino. In sicer da v Sloveniji za isto mizo posediš kakšen ducat ljudi z vidika ravno oni v tistem trenutku o nečem odločajo. Ali so v neko zadevo bolj vpleteni kot drugi. In iz njih izsiliš da povedo kaj si mislijo. In to v tistem trenutku ko je to aktualno in pomembno in na dnevnem redu.

To kaj pa v dnevno informativnih oddajah ti ljudje tako ali tako v petih minutah v prispevkih forsirajo. Po v naprej napisanem sporočilu za javnost. Za to pa res ni potrebno še posebej delati enega omizja več na teden. Da se to lepo še potem enkrat ponovi. Po formuli 10 gostov x 5 minut je kakšna urca programa. Potem pa ovce gredo spat.

Tudi meni niso bili vsi deli oddaje Trenja všeč. Je pa nastala praznina ko se je oddaja ukinila. Svet na kanalu A paž žal ni oddaja ki bi ustvarjala trenja. Preveč pet minutnih zgodb na kupu. In naenkrat.

Odmevi so bolj poglobljena dnevno informativna oddaja. Vrhunska ekipa. Dober koncept. Sedaj pa če res se bo ta komponenta (Trenja) deloma vgradila v sam koncept oddaje. Potem lahko (rečeno malo v šali in seveda malo zares) ukinemo vse druge informativne oddaje. Pa kar to več krat na dan predvajamo. Na različnih TV kanalih.

bluefish ::

Odmevi so bolj poglobljena dnevno informativna oddaja. Vrhunska ekipa. Dober koncept. Sedaj pa če res se bo ta komponenta (Trenja) deloma vgradila v sam koncept oddaje. Potem lahko (rečeno malo v šali in seveda malo zares) ukinemo vse druge informativne oddaje. Pa kar to več krat na dan predvajamo. Na različnih TV kanalih
Odmevi bodo ostali taki kot so sedaj (na srečo). Slak pa naj bi jeseni spet dobil svojo oddajo, ki bo v stilu Trenj: http://www.finance.si/283388/Slak-bo-%B...

Icematxyz ::

Zanimivo da nerazgledan in zanič TV voditelj dobi takšne pogoje. Verjetno gre za poznanstva. On zagotovo ni tako sposoben. Preveč je preprost. :)

Nekako tako kot da bi malo delal za Microsoft malo za Google. Pa še ti bi določal pogoje. Pravi je.

Zgodovina sprememb…

Okapi ::

Zanimivo da nerazgledan in zanič TV voditelj dobi takšne pogoje
Komur se vsaj malo sanja, kakšno je stanje na TV SLO, in kako se tam odloča (in zapravlja denar), to ni zanimivo, ampak žalostno.

O.

T-h-o-r ::

jaz bi gledal oddajo, kjer ne bi bilo gostov, ampak bi o dogodkih debatirali in govorili thomas, jype, matthai, uss nimitz, nevone in icematxyz

za ogled bi bil pripravljen tudi plačat
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: T-h-o-r ()

c0dehunter ::

^ this, le z nekaj zamenjavami :)

Sicer pa men je Bobovnik še nekako najboljši.
I do not agree with what you have to say,
but I'll defend to the death your right to say it.

Icematxyz ::

Evo sem ga danes gledal. In primerjal vse kritike na njegov račun iz te teme. Z njegovim načinom vodenja. Rečem lahko samo eno.

Neutemeljeno. Niti v eni točki nisem našel utemeljitve.

Zgodovina sprememb…

Okapi ::

Danes ni bil v formi in je bil itak večino časa tiho. To ni pravi Slak;)

O.

Icematxyz ::

Aha zdaj pa ni pravi Slak več. Heh.

urban99 ::

slavko bobovnik... To je ta pravi kerlc. A je lev al je desen? Ce nimate odgovora,je mozakar dober novinar :)

Icematxyz ::

Slak je pa kaj? Oziroma kateri? Desni levičar? Levi desničar? Heh. Ultra bi. Patria pa ne? Ali obratno. Jaz mislim da bi Slak vse. Ko pa (če) ne bo več. Potem pa ne bo več Slak ja. To pa se strinjam

Zgodovina sprememb…

poweroff ::

Novinarsko častno razsodišče: Trebušak in Slak kršila novinarski kodeks: http://www.dnevnik.si/novice/slovenija/...
sudo poweroff

Tilen ::

poweroff je izjavil:

Novinarsko častno razsodišče: Trebušak in Slak kršila novinarski kodeks: http://www.dnevnik.si/novice/slovenija/...



... ker pred objavo članka očitno nista preverila točnosti informacije ....


Res se čudim, da "novinarji" kateri pišejo članke na www.24ur.com niso že vsi zaprti. Očitno imajo dobra poznanstva!
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

poweroff ::

Zakaj bi bili pa zaprti? Saj novinarsko častno razsodišče izdaja samo mnenja.

Se pa strinjam - če ima kdo voljo, naj redno prijavlja "novinarje" iz 24ur.com.. ker tiste bedarije, ki jih objavljajo so naravnost žaljive za inteligenco ljudi.
sudo poweroff

imagodei ::

Icematxyz je izjavil:

Evo sem ga danes gledal. In primerjal vse kritike na njegov račun iz te teme. Z njegovim načinom vodenja. Rečem lahko samo eno.

Neutemeljeno. Niti v eni točki nisem našel utemeljitve.


Kje pa si ga gledal? A maš kak link, kje bi se to dalo pogledat?

Sicer pa - pritožbe gredo na vodenje Trenj, oddaje z 10-12 gosti, ki jih novinar navzkrižno zaslišuje. Tega tipa oddaje Slak absolutno ni sposoben voditi na nivoju. Seveda mu je nekaj uspelo spacati skupaj: Takšne oddaje prej v Slo prostoru ni bilo. V začetku je bilo zanimivo že samo dejstvo, da je oddaja nekaj novega. Kasneje, ko smo se na oddajo navadili, pa smo vedno bolj opažali napake.

Jaz mislim, da Slak čisto korektno vodi razne TV Dnevnike. Pa kakšne politične Talk Showe z do 5-6 gosti bi tudi lahko čisto OK vodil. Trdim, da mu ne gre vodenje oddaje tipa Trenja. Meni je deloval nerodno, živčno, napeto, neelegantno. Poved z več kot petimi besedami mu je vedno predstavljala težavo. Ko je vpadal v besedo se je vedno živčno prestopal, marsikdaj je izbiral napačne besedne zveze. Enostavno (še) nima karizme in izkušenj, da bi lahko obvladoval tolišno število ljudi. Nima nastopa, da bi ljudje utihnili, ko spregovori.

Tle niti ni debata, ali je človek dober novinar oz. dober voditelj. Enostavno trdim, da ni primeren voditelj za oddajo tipa Trenja. Javnega nastopanja se sicer da naučit in če bi Slak vložil dovolj napora, bi lahko tudi tukaj naredil napredek, ampak to je že druga zgodba. Vsakomur svoje. Ambrožič na TV Slovenija je markantna osebnost, ima krasne intervjuje ena na ena in si je preko takšnega formata oddaje tudi ustvaril ime. Vprašanje pa, če bi bil sposoben voditi oddajo tipa Trenja. Fora je, da niti ne poskuša in se ne izpostavlja. Dela tisto, v čemer je dober.

To cut the long story short: tudi Slak je morda v novem formatu oddaje čisto gledljiv. Da le nima histeričnih vložkov, živčnih tikov in neposrečenega vpadanja v besedo.
- Hoc est qui sumus -

GregiB ::

@ icematxyz... Ne vem čemu zadevo jemlješ tako osebno in razborito... Ne sprejemaš to in ne sprejemaš ono... Pa saj ti ni treba...

Sicer pa še enkrat poudarjam.. Trenja sem nekajkrat spremljal, ker me je tema zanimala in posledično mnenje (nekaterih) gostov. Ker se v debatah poskušam držati nekih pravil, mi posledično niso všeč dretje, govorjanje eden čez drugega z višanjem glasu... najbolj pa me moti prekinjanje sredi stavka... Kar pa je PMSM Slakov trademark. Ničkolikokrat sem enostavno "prešaltal", ker je Slak (praviloma) prekinjal izjave tistih, ki so odgovarjali na miren, razumljiv in spoštljiv način, saj je očitno oddaja tako izgubljala "pikantnost"...
Sicer pa je najboljše vedno bilo "Torej..., torej..., torej.... oglasi!"
You're not stuck in traffic.... You are the traffic!

mihaf ::

poweroff je izjavil:


Se pa strinjam - če ima kdo voljo, naj redno prijavlja "novinarje" iz 24ur.com.. ker tiste bedarije, ki jih objavljajo so naravnost žaljive za inteligenco ljudi.


Ne bit tako hudobni do teh "novinarjev". Mislite, da je njim v veselje pisati o tem, katera je pokazala nove joške in s kom je bila na dejtu neka ž mislica?
Saj se na splošno ve, kako se dela v večini medijskih hiš, samo napisati ali objaviti se tega ne sme nikjer. Suženjsko, mezdno delo.
Novinar, ki, mimogrede, dela za manj kot minimalno plačo, ki seveda ni plača, ampak honorar (torej ni malice, dopusta, bolniške, prevoza na delo), mora npr. naštancati 10 + prispevkov na dan. Tudi, če bi imel željo po preverjanju podatkov, nima časa za to. Po drugi strani pa - bi vi za 400 evrov honorarja počeli kaj več?
In vsi, prav vsi, bi radi delali resne teme, ampak v Sloveniji pač to ne gre.

Icematxyz ::

Ne vem čemu zadevo jemlješ tako osebno in razborito... Ne sprejemaš to in ne sprejemaš ono... Pa saj ti ni treba...


Ja saj vem da mi ni treba.

Kje pa si ga gledal? A maš kak link, kje bi se to dalo pogledat?


Včerajšnji Odmevi. Zdaj je pri Odmevih. Pa sem pač včeraj se usedel zraven in preveril argumente s te teme. Pa se nekako ni ujemalo.

Glede častnega razsodišča pa:

Pritožnik trdi, da sta novinarja kršila 1. člen kodeksa, ko sta napačno navajala, da je Vatikan oziroma papež prvi mednarodno priznal samostojno Slovenijo.


Vredu. Kršila sta novinarski kodeks. Vatikan je Slovenijo priznal šele deseti. Dobro da vem. A ne govorijo tega že vsi 20 let. Da je Vatikan bil prvi? Vsaj koliko vem se je tako govorilo. Kriv pa je sedaj Slak in Trebušak za to ker to ni res?

Zgodovina sprememb…

bluefish ::

Kot rečeno - Odmevi s tistimi štirimi gosti niso problem. Zatakne se mu pri večjem številu. Sice pa bomo jeseni videli, kako se bo obnesel v lastni oddaji.

USS Liberty ::

poweroff je izjavil:

Novinarsko častno razsodišče: Trebušak in Slak kršila novinarski kodeks: http://www.dnevnik.si/novice/slovenija/...


Me čudi, da nisi omenil še varuhinjo levih gledalcev Mišo Molk, ki se je tudi oglasila...
http://www.rtvslo.si/slovenija/molkova-...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

Okapi ::

Zatakne se mu pri večjem številu.
Mah, Slaku se zatakne predvsem, ko mora kaj povedati (ali vprašati), kar nima vnaprej napisano (pri Odmevih večinoma itak samo bere) ali vsaj zelo dobro vnaprej pripravljeno. Tisto njegovo zatikanje in nervozno govorjenje, ko se zdi, da hoče naenkrat povedati tri stvari, je prav mučno.

O.

Icematxyz ::

kar nima vnaprej napisano


Aha. Pa smo tam... Pa smo prišli do srčice problema. Potem raje vidiš naučenega in z listom v roki tv voditelja? Ki lepo umirjeno prebere napisano. Oziroma naučeno na pamet. In to ima potem neko informativno vrednost. Za gledalca. Važno samo da ne krili in da se mu ne zatakne. In da lepo v miru gost pove tisto. Kar je prišel povedati. Po formuli 10 gostov je 10 x 5 minut = 1 ura. ( z reklamami). Ovce pa potem v miru gredo spat.

Zgodovina sprememb…

poweroff ::

Preprosto je. Nivo znanja je v Sloveniji porazen. Šalabajzerja imata možnost dobiti vse informacije, pa se niti tolk nista potrudila, da bi vedela teh par osnov o nastanku slovenske države.

Ampak folk tukaj še išče opravičila zanju... a to je za vas ideal novinarstva? Širjenje neznanja???
sudo poweroff

Icematxyz ::

poweroff je izjavil:

Preprosto je. Nivo znanja je v Sloveniji porazen. Šalabajzerja imata možnost dobiti vse informacije, pa se niti tolk nista potrudila, da bi vedela teh par osnov o nastanku slovenske države.

Ampak folk tukaj še išče opravičila zanju... a to je za vas ideal novinarstva? Širjenje neznanja???


20 let velja splošno mnenje da je Vatikan bil prvi. Potem so krivi vsi novinarji. Ne pa le ta dva. Meni je vseeno če je bil prvi ali deseti. Naj se podaje tista informacija ki drži. Ampak v tem primeru naj častno razsodišče izda mnenje ta je kriva celotna novinarska srenja. Ne pa dva novinarja. To je smešno.

Ker slak nima v naprej pripravljenega listka z vprašanji. Razumem v čem je problem. Nihče ne ve kaj se bo dogodilo:

 Loose Canon

Loose Canon



To pa verjamem da zna biti problem.

Ampak dokler se tako obnaša do vseh. Se pravi Ultra + Patria + Sova + Bulmastifi + cerkev in pedofilija + .... Jaz nimam nič proti. In raje kupim nekaj kjer se nekomu 2 krat zatakne in krili z rokami. Zvem pa kaj več. Kot pa v naprej napisana ali naučena vprašanja. Na katere gosti že imajo v naprej pripravljene odgovore. Ko pa (če) bo evidentno pristranski. Pa naj gre v kakšno drugorazredno oddajo. Dokler pa so očitki malo zatikanja in kriljenje z roki in češ da gost ne more povedati svojega. Pa jaz pravim. Naj kaj krili. In hvala bogu da gost ne more povedati tistih 5 minut političnega nakladanja. Ki nikogar ne zanimajo.

Zgodovina sprememb…

««
«
1 / 7
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Slovenska narodna glasba

Oddelek: Sedem umetnosti
212798 (1987) Semafor
»

Virus Zika - spet senzacionalizem medijev (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
11925609 (18752) AC_DC
»

Pogledi Slovenije (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
33451942 (39367) Gregor P
»

Bojkotirajmo 24ur.com (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10522832 (19178) imagodei
»

Ali pop-tvjevcem sploh dela email?

Oddelek: Loža
127229 (6654) sloex

Več podobnih tem