» »

Optimalna razdalja med CPU in vodo

Optimalna razdalja med CPU in vodo

suzuki 900rf ::

Zanima me vaše mnenje kakšna je optimalna razdalja med procesorjem in vodo v vodnem bloku ?
Ali bi se baker res začel kriviti pri manjših razdaljah?
Suzuki rules!!!

Boeing ::

optimalna razdalja je nekje 3-5mm, odvisno od dizajna bloka.

in ja, je res... malo si preračunaj sile, pa boš ugotovil da se to kaj hitro naredi.

LP

Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

morphling1 ::

Odvisno od veliko faktorjev predvsem pa od hitrosti vode v bloku, potem design bloka, potem velikost jedra procesorja... Ogromno faktorjev, tako da niti slučajno ne moreš reči da obstaja en optimum za vse bloke, za nek blok bo lahko debelina 10mm za drugega pa 3mm... Ampak ne mislit da je vsa finta bloka v njegovi debelini to je le majhen del celotne enačbe tako da če vzameš kompromis 5mm ne zgubiš skoraj nič v primerjavi z optimalno debelino karkoli že je
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

udarnik ::

fajn bi blo da je malce debelejsi ker je baker dost mehak,recimo vse nad 3mm bi blo verjetno ok, pa tudi dosti zajebano ga je obdelovati verjetno bi moral brusiti spodnji del

optimalno bi blo ce bi spodnji del kjer tece voda bil narebren kot drugi hladilniki (vecja povrsina-vec odvajanja toplote...) sam izdelati je hudic:D strojne ure so drage!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: udarnik ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

še moj vodni blok (spike) (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
558600 (7053) WinsuckeR
»

Da ne boste mislili da spim... moj novi blok (strani: 1 2 )

8910409 (8160) Vesoljc
»

Vprasanje o vodnem bloku??

121174 (927) Eddy

Se en vodni blok (ideja) (strani: 1 2 )

875951 (4645) morphling1

Več podobnih tem