» »

Pahorizmi

Pahorizmi

«
1
2

luli ::

Premier pa je presenetil z izjavo, namenjeno študentom, da tudi sam težko preživi s svojo plačo, ki znaša 3.000 evrov in se mora zanašati na prihranke iz preteklosti.

Vir : 24ur.

Ali gre Pahor po Buševi in Križaničevi poti?

BlueRunner ::

Ne, ne...

On hodi po tretji poti >:D

kihc ::

Če ma pa full stroškov z vzdrževanjem njegove katrce, LOL.
x

bluefish ::

Pravzaprav gre po poti študentskih predstavnikov - "Štor"majer in banda.

mtosev ::

ubogi Pahor da ne more z 3000Eur preziveti. drugi lahko z 600Eur bp prezivijo. PAHOR FACA!!!!!
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mtosev ()

Gandalfar ::

Je to bruto ali neto?

bluefish ::

Neto. Bruto je okoli 6100EUR.

JohanP ::

3000EUR neto plače in 5000EUR mesečno za potne stroške ipd.

Ampak kavico si pa sam plača.

So what!

Gregor P ::

Res neposrečena izjava; a je morda izvzeta iz kakšnega konteksta?:8)
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Double_J ::

In zakaj je 100€ premalo na dan? A snifa koko ter obiskuje kake gospe dnevno?
Dve šivanki...

PaX_MaN ::

Premier pa je presenetil z izjavo, namenjeno študentom, da tudi sam težko preživi s svojo plačo, ki znaša 3.000 evrov in se mora zanašati na prihranke iz preteklosti. Predvsem naj bi imel težave, ker sasm plačuje stroške za reprezentanco.

zee ::

Lepo je vedeti, da (pre)visoki davki prizadanejo se koga drugega, ne pa samo delavce v realnem sektorju.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

black ice ::

PaX_MaN je izjavil:

Predvsem naj bi imel težave, ker sam plačuje stroške za reprezentanco.

Please explain.

Karaya 52 ::

Takšni kiksi niso nič v primerjavi z napovedovanjem obetavnih reform, ki razvodenijo med "socialnem usklajevanjem" in se spremenijo v tipično gradualistično zapravljanje časa, ki v teh časih ne more biti optimalno. Še včeraj smo npr. verjeli da bo vlada rešila problem NLB na Hrvaškem, danes izjavo Balažica že popravljajo. Bi se smejal pa ni smešno.

PaX_MaN ::

black ice je izjavil:

PaX_MaN je izjavil:

Predvsem naj bi imel težave, ker sam plačuje stroške za reprezentanco.

Please explain.

Iz Uredbe o stroških reprezentance:
(1) Stroški reprezentance so stroški, ki nastanejo v organu zaradi sodelovanja s fizičnimi in pravnimi osebami zaradi naslednjih dogodkov:
– pogostitev na uradnih in delovnih sestankih,
– delovnih in uradnih zajtrkov, kosil in večerij,
– sprejemov,
– svečanih obedov in sprejemov, ki so del priprave in izvedbe protokolarnih dogodkov, opredeljenih z aktom o določitvi protokolarnih pravil (v nadaljnjem besedilu: protokolarna pravila), ki se tičejo predsednika Vlade Republike Slovenije in ministra za zunanje zadeve Republike Slovenije,
– pogostitev in kosil na strokovnih seminarjih in konferencah, ki jih organizira organ,
– nakupa priložnostnih daril, in drugi stroški reprezentance po posebni in pisno obrazloženi vnaprejšnji odločitvi predstojnika organa.
(2) Med stroške reprezentance po tej uredbi ne spadajo in se zanje določbe te uredbe ne uporabljajo:
– stroški protokolarnih daril, ki so opredeljena s protokolarnimi pravili,
– stroški organizacije promocijskih dogodkov in promocijskih daril za namen predstavitve Republike Slovenije doma in v tujini,
– stroški za reprezentanco predstavništev in predstavnikom pri mednarodnih inštitucijah v tujini,
– stroški drobnega inventarja v zvezi z reprezentanco in stroški zagotavljanja vode iz avtomatov,
– stroški hrane in brezalkoholnih pijač za zaposlene v organu iz 1. člena te uredbe v zvezi z opravljanjem dežurstva v organu, ki ni organ iz 1. člena te uredbe.

(2) Stroški pogostitve na uradnih in delovnih sestankih, ki jih priredi funkcionar, se kot stroški reprezentance štejejo le stroški hladnih in toplih brezalkoholnih pijač, sadja in izjemoma prigrizkov; ti stroški smejo znašati največ 5 eurov na osebo na uradnih sestankih in 2 eura na osebo na delovnih sestankih. Stroški pogostitve na uradnih in delovnih sestankih, ki jih priredijo direktor vladne službe, generalni sekretar, generalni direktor, predstojnik organa v sestavi, načelnik upravne enote ali drug položajni uradnik, določen z notranjim aktom iz prvega odstavka 4. člena te uredbe, se kot stroški reprezentance štejejo le stroški hladnih in toplih brezalkoholnih pijač, izjemoma, po predhodni odobritvi neposredno nadrejenega, pa tudi sadja in prigrizkov; ti stroški smejo znašati največ 5 eurov na osebo na uradnih sestankih in 2 eura na osebo na delovnih sestankih.

(3) Stroški delovnih in uradnih kosil in večerij, ki jih priredijo funkcionar in izjemoma, po predhodni odobritvi neposredno nadrejenega, direktor vladne službe, generalni sekretar, generalni direktor, predstojnik organa v sestavi ali načelnik upravne enote, smejo, vključujoč pijačo, znašati največ, če kosilo ali večerjo prireja:
– funkcionar – 50 eurov na osebo,
– direktor vladne službe, generalni sekretar, generalni direktor ali predstojnik organa v sestavi – 40 eurov na osebo in
– načelnik upravne enote – 30 eurov na osebo.
Stroški delovnih in uradnih zajtrkov, ki jih priredijo funkcionar in izjemoma, po predhodni odobritvi neposredno nadrejenega, direktor vladne službe, generalni sekretar, generalni direktor, predstojnik organa v sestavi ali načelnik upravne enote, smejo, vključujoč pijačo, znašati največ 50 odstotkov stroškov iz prejšnjega odstavka.
(4) Pri svečanih obedih, ki so del protokolarnih dogodkov, določenih s protokolarnimi pravili, ki se tičejo predsednika Vlade Republike Slovenije ter ministra za zunanje zadeve, znaša omejitev iz prvega stavka prejšnjega odstavka 65 eurov na osebo.
(5) Stroški sprejemov, ki jih priredijo funkcionar in izjemoma, po predhodni odobritvi neposredno nadrejenega, direktor vladne službe, generalni sekretar, generalni direktor, predstojnik organa v sestavi ali načelnik upravne enote, smejo, vključujoč pijačo, znašati največ, če sprejem prireja:
– funkcionar – 30 eurov na osebo,
– direktor vladne službe, generalni sekretar, generalni direktor ali predstojnik organa v sestavi – 20 eurov na osebo in
– načelnik upravne enote –15 eurov na osebo.
(6) Pri sprejemih, ki so del protokolarnih dogodkov, določenih s protokolarnimi pravili, ki se tičejo predsednika Vlade Republike Slovenije ter ministra za zunanje zadeve, znaša omejitev iz prejšnjega odstavka 40 eurov na osebo.
(7) Pri strokovnih seminarjih in konferencah so stroški pogostitev med krajšimi odmori omejeni, kakor je določeno v prvem stavku drugega odstavka tega člena za stroške pogostitev na uradnih sestankih. Če pa organizator strokovnega seminarja in konference zagotovi tudi kosilo, smejo stroški kosila znašati največ 30 eurov na osebo.
(8) Priložnostna darila se izročajo izključno osebam, ki niso zaposlene v organih. Priložnostna darila izročajo funkcionar in izjemoma, po predhodni odobritvi neposredno nadrejenega, direktor vladne službe, generalni sekretar, generalni direktor, predstojnik organa v sestavi in načelnik upravne enote. Priložnostno darilo je darilo, ki ne presega vrednosti, ki je določena z zakonom o dohodnini, do katere se posamezno darilo ne všteva v davčno osnovo.
(9) Drugi stroški reprezentance po posebni in pisno obrazloženi vnaprejšnji odločitvi predstojnika organa ne smejo preseči 80 odstotkov drugih stroškov reprezentance, ki so bremenili organ v letu 2008.
(10) Če stroški reprezentance posameznega dogodka presežejo omejitve iz tega člena, jih je v znesku, ki presega omejitev, dolžan kriti prireditelj oziroma tisti, ki je izročil priložnostno darilo, sam, razen če mu prekoračitev na podlagi pisne obrazložitve odobri neposredno nadrejeni skladno s prvim odstavkom tega člena. V tem primeru se omejitev lahko preseže za največ 20 odstotkov.

luli ::

Ni mi jasno, zakaj jamra!

Z izobrazbo, ki jo ima (FDV) in znanjem (izdajanje lastne države) bi brez problema dobil službo v Jadrankinem kabinetu. Torej naj menja službo, na drugo stran je pa itak že pristopil.

tsh2 ::

in kaj je pahor hotel s tem povedati? da bi morali zvišati njemu plačo namesto da se študentom zviša dohodek?

luli ::

in kaj je pahor hotel s tem povedati?


Provocira. Če pogledam to izjavo popolnoma razumem destruktivno obnašanje študentov in dijakov.

keworkian ::

Hotel je povedat, da kljub temu da ima 3000EUR place, ima tudi temu primerne stroske. Kar pomeni vec denarja imas vec stroskov imas.
Obscenities in B-Flat

Zgodovina sprememb…

luli ::

Kakšno je te prej imel plačo, če mu je uspelo toliko našparat, da lahko zdaj životari. Očitno mu je pod Janšo šlo bolje, kot mu gre zdaj.

tsh2 ::

več denarja imaš bolj razsipen si, verjamem. "stroškov reprezentance" mu ni treba plačevati (glej točko 10 iz paxmanovega posta), ampak hoče zaradi propagande.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: tsh2 ()

mihec87 ::

Da se komaj preživet z 500eur ali pa 5000eur.Vprašanje je samo kako živi en kako pa drug?

JanezekNovak ::

luli je izjavil:

Premier pa je presenetil z izjavo, namenjeno študentom, da tudi sam težko preživi s svojo plačo, ki znaša 3.000 evrov in se mora zanašati na prihranke iz preteklosti.

Vir : 24ur.

Ali gre Pahor po Buševi in Križaničevi poti?


Glede na to izjavo, si ne zasluži nobenega spoštovanja več.

Nej gre raje iz vlade, ker drugače ne bo morel preživeti.
http://www.euroairsoft.com/

Utk ::

Glede na to izjavo je vsaj meni čisto jasno, da je res kriza, če imaš 3 jurje plače in rabiš koko vsak dan. Ker pri zdravi pameti nekdo tega v Sloveniji ne bi mogel izjavit.

mihec87 ::

Neki mi ni jasno zakaj zmerom ko je vse v p... in bi rabli voditelje,se začnejo čudno obnašat včasih celo odsotno kot da sploh ne živijo v tem svetu?

luli ::

Neki mi ni jasno zakaj zmerom ko je vse v p... in bi rabli voditelje,se začnejo čudno obnašat včasih celo odsotno kot da sploh ne živijo v tem svetu?


Čudno obnašanje je posledica akcije balkanski bojevnik. Zgleda, da ta nova roba kar hudo vseka, je pa zaradi prej omenjene akcije tudi 20% dražja, saj so južni kolegi dvignili trošarino.

mtosev ::

luli je izjavil:

Neki mi ni jasno zakaj zmerom ko je vse v p... in bi rabli voditelje,se začnejo čudno obnašat včasih celo odsotno kot da sploh ne živijo v tem svetu?


Čudno obnašanje je posledica akcije balkanski bojevnik. Zgleda, da ta nova roba kar hudo vseka, je pa zaradi prej omenjene akcije tudi 20% dražja, saj so južni kolegi dvignili trošarino.

eh Pahor ni na drugs. on je odvisnik na Redbull energiske napitke katere nuca za dodatno energijo

Redbull ti da KRIIIIIIIIILA!!!!

Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: kuglvinkl ()

keworkian ::

Me zanima koliko ljudi bi govoril, ko bi opravljal njegovo funkcijo. Itak se bo sedaj nasel cel roj pametnih, ampak sami bi pa se bolj pogorel. Dajte cloveku dihat.
Obscenities in B-Flat

Bethrezen ::

Ne poznam okoliscin te izjave, ampak mislim,da je bil namen tega, glede na to da je letelo na studente, da on tudi komaj prezivi s 3000EUR mesecno ker temu ustrezno tudi zapravlja, tako kot studenti, zdaj pa bodo vsi jezni ker se ne bodo mogli vsak s svojim avtom peljat na faks (na faks 8-O) . Revcki :'(
www.urbanterror.net

Utk ::

Na tvju je bla cela izjava, najdi in poglej.
Sicer je pa to sramota, če je res ali pa ne. Mora bit pa zelo neumen, da dela nekaj pod zgubo, plačuje večerje in ne vem kaj. Mislim, da nihče od predsednika vlade ne zahteva, da plačuje, da sme to delat. Še več, Pahor je na financah celo dobil naslov: "naj vzame plačo, dela pa naj čim manj". Ker itak nič pametnega ne naredi. Kakšen je to človek, ki pri 3000 evrih plače ne prišpara niti 100 evrov na mesec, za težje čase, za otroke, za jahto, če ne drugega. In ta bo rešil slovensko gospodarstvo? Bo, če včeraj odstopi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Utk ()

tsh2 ::

Bethrezen je izjavil:

Ne poznam okoliscin te izjave, ampak mislim,da je bil namen tega, glede na to da je letelo na studente, da on tudi komaj prezivi s 3000EUR mesecno ker temu ustrezno tudi zapravlja, tako kot studenti, zdaj pa bodo vsi jezni ker se ne bodo mogli vsak s svojim avtom peljat na faks (na faks 8-O) . Revcki :'(


aja, a potem je hotel povedati, da študenti preveč zapravljajo? čedalje bolje.

v predvolilnem soočenju leta 2008 je v soočenju z janšo izjavil, da on ni mogel prišparati za stanovanje v ljubljani in kar dobro zatolkel janšo. zdaj je še enkrat poskušal s tem manevrom, ampak tukaj pa bolj ponesrečeno izpadlo. pahor kot pahor, samo blebeta da bi zvenel čim bolj všečno, da bi razmišljal logično o vsebini mu pa ne gre preveč.

MadMicka ::

S tako plačo, kot jo ima predsednik vlade RS, si lahko dobro plačan človek obriše rit.

To dejansko je problem. Če dobro služiš, zakaj bi šel za predsednika vlade in bi služil bistveno manj. Če pa slabo služiš,
potem pa tako ali tako ne boš izvoljen na takšno mesto.

In potem nekateri primerjajo plačo predsednika vlade z minimalno plačo ali pa povprečno plačo v RS. Hudo narobe.

tsh2 ::

naprimer pahor jo primerja. ja res je hudo narobe.:D ja naj si jo pa zviša če je premajhna, ampak potem naj ne pričakuje ponovne izvolitve.

barakus ::

5000 neto bi si pa ze zasluzil, ce ne drugega, zaradi funkcije...

Brane2 ::

MadMicka je izjavil:

S tako plačo, kot jo ima predsednik vlade RS, si lahko dobro plačan človek obriše rit.

To dejansko je problem. Če dobro služiš, zakaj bi šel za predsednika vlade in bi služil bistveno manj. Če pa slabo služiš,
potem pa tako ali tako ne boš izvoljen na takšno mesto.

In potem nekateri primerjajo plačo predsednika vlade z minimalno plačo ali pa povprečno plačo v RS. Hudo narobe.


1. Mnogi dobro plačani človeki so pri nas taki, ker policija in sodnija ne opravljata svojega dela.

2. Od dobro plačanega človeka se pričakuje nek efekt. Tisti ki ga plačuje, mora vedeti, zakaj mu bo izplačal naslednjo plačo. Za kaj konkretno je Pahor zaslužil zadnjo in s čim bo upravičil naslednjo ?

Imamo kupe enih kekcev, ki pobirajo plače dobesedno za to, da delajo probleme in potem semtertja še kakšnega od teh tudi "rešijo"...

Slovenija bi morala biti ena malo večja, moderno upravljana občina z nekaj birokrati za režijska dela, seveda ob policiji, inšpekcijah, sodniji itd.
On the journey of life, I chose the psycho path.

luli ::

5000 neto bi si pa ze zasluzil, ce ne drugega, zaradi funkcije...


Sploh ni problem, koliko zasluži! Problem je v njegovem obnašanju, zaletavosti, rezultatih in izjavah.

In če smo že pri primerjavah. Spomnim se, ko je Janša dajal intervju za Dnevnik. Novinar mu je sral z najbolj neverjetnimi zgodbami in Janša mu je enega hipa rekel : "In sloni letijo". Pa smo meli afero. Zdaj pa to tele reče, da mora pri nekaj čez 6000 bruto zapravljati prihranke, da mu gre čez mesec.

BigWhale ::

Ce bi bil jaz Pahor, pa ne bi rad bil, bi si tudi jaz sam placeval reprezentanco.

Zato, ker v nasi drzavi (pa verjetno v marsikateri drugi tudi) ni nikomur nikoli prav. Ce bi na drzavne stroske malical, bi se raja drla, da so delavke v Muri tudi lacne. In da naj raje pojem samo pol sendvica pol naj dam pa ubogim prodajalkam v Merkatorju, kjer revice delajo tudi v nedeljo. In podobno sranje.

Potem bi sla raja organizirat strajk, razbila bi parlament po razbijanju bi se pa odpravila v BTC mesto po nakupih, tako kot ponavadi.

Bi se pa tudi vgriznil v jezik, preden bi kako nepremisljeno rekel. :)

PS: Pahorja niti ne maram, tko da ...

Brane2 ::

Pa saj v bistvu ma raja prav.

Državna naloga je, da upravlja državo tako kot upravlja vodstvo firmo.

In ravno tako kot je firma odgovorna za tvojo plačo, je država odgovorna za razpoložljivost služb.

Ni kriva, da TI nimaš dobro plačane službe, je pa odgovorna za njihovo splošno nerazpoložljivost.

Za eno ali nekaj delavk Mure lahko mogoče rečeš, da so glupe krave, ki niso poskrbele zase, ne vidim pa kako s tem lahko zajameš vse ali vsaj povprečen primer.

In ne vidim, kako lahko jemlješ resno državo, ki se najraje ne bi ukvarjala z Muro, jo pa full zanima tisti liter morja.
Kaj je zdaj- a je ta država suverena na vsem svojem ozemlju ali samo toliko in takrat, ko ji to paše ?
On the journey of life, I chose the psycho path.

Daedalus ::

S tako plačo, kot jo ima predsednik vlade RS, si lahko dobro plačan človek obriše rit.


Jap. Tole je za šefa vlade prav mizerna plača. Sicer je ona izjava še vedno neumnost prve klase, sam vseeno.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Brane2 ::

Daedalus je izjavil:

S tako plačo, kot jo ima predsednik vlade RS, si lahko dobro plačan človek obriše rit.


Jap. Tole je za šefa vlade prav mizerna plača. Sicer je ona izjava še vedno neumnost prve klase, sam vseeno.



Zakaj ? Kaj to tako hudo strokovnega počne šef države ?
On the journey of life, I chose the psycho path.

Daedalus ::

Zakaj ? Kaj to tako hudo strokovnega počne šef države ?


Nosi politično odgovornost za delovanje vlade, s tem pa posredno (v primeru s strani vlade predlagane in sprejete zakonodaje) pa tudi neposredno odgovornost za delovanje države. Bo dosti?
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Brane2 ::

Daedalus je izjavil:

Zakaj ? Kaj to tako hudo strokovnega počne šef države ?


Nosi politično odgovornost za delovanje vlade, s tem pa posredno (v primeru s strani vlade predlagane in sprejete zakonodaje) pa tudi neposredno odgovornost za delovanje države. Bo dosti?


Ne. "Politična odgovornost" pomeni NIČ , tko na ene tri decimalke. Tako kot pomeni odgovornost pred bogom za ateiste recimo.

Že kazenska, ma kaj kazenska, materialna odgovornost navadnega kretničarja jo presega kot jedrska sila gravitacijsko, torej ladno 10E30 krat.

Štekam, da dobiš priboljšek pri plači, ker te veže recimo konkurenčna klavzula ali kaj podobnega.

Ampak "politična odgovornost", ne me smejat.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

Daedalus ::

Politična odgovornost pri meni pomeni tudi prenašanje napadov s vseh strani, prenašanje sranja po glavi od koalicijskih "partnerjev," pogajanja z raznimi interesnimi skupinami, prenašanje raznih grimsov pri nastopanju v parlamentu in tako naprej. Jaz za 3 jurje tega ne bi počel nikoli. Tud za 10 ne. Pri 20 pa bi mogoče premislil. Furat državo ni lih enostaven posel. Če pa misliš da je... se pa pojdi preizkusit v to vlogo in prenašaj tone dreka za uboge 3 jurje/mesec.

Jaz sem se recimo nekaj časa udejstvoval v študentski politki (zveza ŠKIS), pa že tam je znalo biti na trenutke blazno naporno. Da vseh kr*tenov, ki jih moreš na kaki funkciji prenašat, sploh ne omenim. Si ne morem predstavljati, kako je, če cela država nekaj hoče al pa pričakuje. Precej drugače kot biti kretničar, bi rekel.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Brane2 ::

ne vidim zakaj je recimo prenašanje "političnih napadov z vseh strani" bolj zahtevno od eskivacije kamna, ki ga je pijani navijač poslal proti zobem policaja. Ki to počne za BISTVENO manj.

Ali recimo od verbalnih, pa verjetno tudi fizičnih napadov, ki jim je več ali manj stalno izpostavljen policaj v radarski kontroli.
Ali pa recimo varnostnik.

In primer, ki si ga podal, je ravno pravi. Tako v tvojem primeru kot v Pahorjevem je glavni problem v tem, da je kup ljudi izpostavljenih denarju, ki ga niso vredni. Zato tudi toliko dretja in cirkusa.

Čim bi vzrok za cirkus zmanjšali ( = plače itd), bi se tudi pritisk bedakov zmanjšal.
Sploh pa, če zmanjšaš število ljudi, bo tudi bedakov manj...
Kdo bi delal kraval, če prave koristi ni ?
On the journey of life, I chose the psycho path.

Daedalus ::

Čim bi vzrok za cirkus zmanjšali ( = plače itd), bi se tudi pritisk bedakov zmanjšal.
Sploh pa, če zmanjšaš število ljudi, bo tudi bedakov manj...
Kdo bi delal kraval, če prave koristi ni ?


Če bi se ravnali po tvojem, bi kvečjemu odgnali še tistih nekaj sposobnih ljudi, ki so ostali. In s tem bi ostalo še več prostora za razne nižje življenjske oblike, ki se jim zdi plača 2 jurja od boga in angelov poslano bogastvo. Poznam par sposobnih ljudi, ki so obupali nad službo v javnem sektorju točno zaradi tega - slabi pogoji dela, slaba plača. Pa pride mimo nekdo s firmo, ponudi več in človek gre. Njegovo mesto pa nasledi kak manj sposoben in pol smo vsi v minusu.
Jaz osebno zagovarjam (za izpostavljena, vodilna in strokovna delovna mesta) precej boljše plače, kot so sedaj, seveda pa tudi precej boljši nadzor na izvajanjem dela. Drugače ti bojo kmal državo vodili sami kreteni, ki si lahko tu pač izposlujejo (po njihovih merilih) solidno plačo, vsi kolikor toliko pametni pa bojo s strani firm nato poslovali s temi bedački. Kar je sploh ok za tiste, ki v taki državi živimo, ane?

ne vidim zakaj je recimo prenašanje "političnih napadov z vseh strani" bolj zahtevno od eskivacije kamna, ki ga je pijani navijač poslal proti zobem policaja. Ki to počne za BISTVENO manj.


Policaj ma oklep. In lahko pijanega navijača dobro zdela s par strokovnimi prijemi. Ti pa se morš smehljat pred kamero, medtem ko ti nekdo malodane j*be mamo. Sicer pa se moj traktat o plačah nanaša tudi na policaje. Ker slučajno malo vem, kako je stanje znotraj Policije. Ni preveč rožnato, na kratko rečeno.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Brane2 ::

Daedalus je izjavil:


Policaj ma oklep. In lahko pijanega navijača dobro zdela s par strokovnimi prijemi. Ti pa se morš smehljat pred kamero, medtem ko ti nekdo malodane j*be mamo. Sicer pa se moj traktat o plačah nanaša tudi na policaje. Ker slučajno malo vem, kako je stanje znotraj Policije. Ni preveč rožnato, na kratko rečeno.


V akterem svetu ti živiš ? Nisi videl milijona tožb ubogih politikov in dejanjskih dosojenih kazni za verbalne napade ?
Ti dam link na najbolj svežo ?
Popovič ob €4k

A ti sedaj najdem še kupe linkov o resno poškodovanih policajih brez srečnega razpleta ?

Bogi revčki poslanski. Dajva nardit en poskus- postaviva se na recimo par metrov. Ti mi na vso moč je*i mater, jaz ti bom pa opi*dil par granitnih kock v glavo, nato pa bi se te lotil recimo s sekiro.Aja, pa seveda tudi meni ni treba bit tiho o tvoji matki. javno žalijo koneckoncev tudi policaje. Last man standing naj ima prav. O.K ?
On the journey of life, I chose the psycho path.

Brane2 ::

Daedalus je izjavil:


Če bi se ravnali po tvojem, bi kvečjemu odgnali še tistih nekaj sposobnih ljudi, ki so ostali.


In te ljudi bi rabil za kaj točno ? Katera odločitev danes še zahteva sposobnega politika ?

Saj vprašanje komunizem/socializem/kapitalizem je zaprto, oziroma naj bi bilo, vsaj na teh prostorih.
Kaj je še ostalo odprtega, da to zahteva stalno pozornost poslancev in v bistvu ni primerno za strokovne službe ?


Poznam par sposobnih ljudi, ki so obupali nad službo v javnem sektorju točno zaradi tega - slabi pogoji dela, slaba plača. Pa pride mimo nekdo s firmo, ponudi več in človek gre. Njegovo mesto pa nasledi kak manj sposoben in pol smo vsi v minusu.


Zakaj hudiča si s tem v minusu ? Saj si prisegal na demokracijo in svobodno iniciativo posameznika, a ne ?
Saj to je BISTVO tega sistema, da vsak najde mesto zase. Če ta "človek gre", gre tja, kjer bo usvarjal večjo dodano vrednost. Kaj je narobe s tem ?


Jaz osebno zagovarjam (za izpostavljena, vodilna in strokovna delovna mesta) precej boljše plače, kot so sedaj, seveda pa tudi precej boljši nadzor na izvajanjem dela. Drugače ti bojo kmal državo vodili sami kreteni, ki si lahko tu pač izposlujejo (po njihovih merilih) solidno plačo, vsi kolikor toliko pametni pa bojo s strani firm nato poslovali s temi bedački. Kar je sploh ok za tiste, ki v taki državi živimo, ane?


In o čem bodo lahko taki kreteni odločali ? Kaj sploh je v njihovih rokah ?
Praktično vsi problemi danes izvirajo iz prevelikega vpliva politike, ki svoj vpliv v industriji itd na rakotvoren način pretaka v oblast.

Vzemi jim to, in rak bo splahnel.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Bethrezen ::

Brane2 je izjavil:


In o čem bodo lahko taki kreteni odločali ? Kaj sploh je v njihovih rokah ?
Praktično vsi problemi danes izvirajo iz prevelikega vpliva politike, ki svoj vpliv v industriji itd na rakotvoren način pretaka v oblast.


A to si si sam odgovoril?
www.urbanterror.net

Brane2 ::

Bethrezen je izjavil:

Brane2 je izjavil:


In o čem bodo lahko taki kreteni odločali ? Kaj sploh je v njihovih rokah ?
Praktično vsi problemi danes izvirajo iz prevelikega vpliva politike, ki svoj vpliv v industriji itd na rakotvoren način pretaka v oblast.


A to si si sam odgovoril?


Ja. Vzemi jim področja, na katerih nimajo kaj iskati in izginili bodo tudi razlogi/izgovori za visoke plače.
On the journey of life, I chose the psycho path.

opeter ::

Daedalus je izjavil:

S tako plačo, kot jo ima predsednik vlade RS, si lahko dobro plačan človek obriše rit.


Jap. Tole je za šefa vlade prav mizerna plača. Sicer je ona izjava še vedno neumnost prve klase, sam vseeno.


Res je. Če pogledamo, koliko plače dobijo direktorji zdravstvenih zavodov, je plača predsednika vlade RS prav smešna.

Ampak ne primerjat policije in politikov. Kolikokrat politiki fašejo telesne poškodbe in kolikokrat policisti?
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: opeter ()
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Glasovanje o zaupnici

Oddelek: Problemi človeštva
484299 (2836) Zeberdee
»

Krizanic se poslavlja (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
22726855 (23161) noraguta
»

Katarina, a sem lahko tvoj prijatelj? (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

Oddelek: Problemi človeštva
63463656 (54200) solatko

Več podobnih tem