Forum » Elektrotehnika in elektronika » Novi poceni radio sprejemniki lovijo 2 signala
Novi poceni radio sprejemniki lovijo 2 signala
cegu ::
Najprej sem mislil, da je imel problem samo prejšnji poceni radio, sedaj sem pa nabavil v BigBangu "tranzistor" za 40€.
Sem blizu oddajnika na Krvavcu. Na skoraj vseh postajah se v ozdaju sliši nacionalen program, pri nekaterih tiho, pri nekaterih enako glasno kot postaja, ki je na naštimani frekvenci.
Sem nesel tranzistor nazaj v Bigbang v Kranj in ga priklopil, tam pa lepo vse postaje lovi v redu, brez motenj.
Me zanima, če ima še kdo podoben problem in pa če ima ta problem kakšen ime. Tisti, 20 in več let stari radio doma dela lepo.
Sem blizu oddajnika na Krvavcu. Na skoraj vseh postajah se v ozdaju sliši nacionalen program, pri nekaterih tiho, pri nekaterih enako glasno kot postaja, ki je na naštimani frekvenci.
Sem nesel tranzistor nazaj v Bigbang v Kranj in ga priklopil, tam pa lepo vse postaje lovi v redu, brez motenj.
Me zanima, če ima še kdo podoben problem in pa če ima ta problem kakšen ime. Tisti, 20 in več let stari radio doma dela lepo.
Scorpia ::
Slab material pri novem radiu, ko ne zna dobro izolirat frekvence oziroma natančno nastavit. To se ponavadi dogaja starejšim radijskim aparatom, da z leti mešajo frekvence.
Sam v tvojem primeru ne gre čisto za to, ampak je zadeva slabo izolirana, ter sestavljena, da lahko sama končna stopnja lovi radijski signal. V tem primeru tuner opravi svoje delo, končna stopnja na koncu sprejme dva signala, ker nacionalni program močno oddaja signal. To se recimo dogaja tudi z zvočniki znamke logitech, je že bilo tukaj pisano o tem.
Sam v tvojem primeru ne gre čisto za to, ampak je zadeva slabo izolirana, ter sestavljena, da lahko sama končna stopnja lovi radijski signal. V tem primeru tuner opravi svoje delo, končna stopnja na koncu sprejme dva signala, ker nacionalni program močno oddaja signal. To se recimo dogaja tudi z zvočniki znamke logitech, je že bilo tukaj pisano o tem.
////
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | DAB stanje pri nas (strani: 1 2 3 4 … 70 71 72 73 )Oddelek: Zvok in slika | 523458 (641) | gb39 |
» | Telemach ukinja vse analogne radijske kanaleOddelek: Pomoč in nasveti | 9969 (7570) | mat xxl |
» | AM Stereo postaje v SlovenijiOddelek: Zvok in slika | 7698 (5802) | nikolahodin |
» | Zakaj imajo Radijske postaje več frekvenc?Oddelek: Zvok in slika | 12878 (11235) | Scorpia |
» | RTV popis z grožnjo! (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 10011 (8366) | gzibret |