» »

Novi poceni radio sprejemniki lovijo 2 signala

Novi poceni radio sprejemniki lovijo 2 signala

cegu ::

Najprej sem mislil, da je imel problem samo prejšnji poceni radio, sedaj sem pa nabavil v BigBangu "tranzistor" za 40€.

Sem blizu oddajnika na Krvavcu. Na skoraj vseh postajah se v ozdaju sliši nacionalen program, pri nekaterih tiho, pri nekaterih enako glasno kot postaja, ki je na naštimani frekvenci.

Sem nesel tranzistor nazaj v Bigbang v Kranj in ga priklopil, tam pa lepo vse postaje lovi v redu, brez motenj.

Me zanima, če ima še kdo podoben problem in pa če ima ta problem kakšen ime. Tisti, 20 in več let stari radio doma dela lepo.

popster ::

mogoče lahko z aluminjasto foljo malo poslabšaš signal

Scorpia ::

Slab material pri novem radiu, ko ne zna dobro izolirat frekvence oziroma natančno nastavit. To se ponavadi dogaja starejšim radijskim aparatom, da z leti mešajo frekvence.
Sam v tvojem primeru ne gre čisto za to, ampak je zadeva slabo izolirana, ter sestavljena, da lahko sama končna stopnja lovi radijski signal. V tem primeru tuner opravi svoje delo, končna stopnja na koncu sprejme dva signala, ker nacionalni program močno oddaja signal. To se recimo dogaja tudi z zvočniki znamke logitech, je že bilo tukaj pisano o tem.
////

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

DAB stanje pri nas (strani: 1 2 3 470 71 72 73 )

Oddelek: Zvok in slika
3622523452 (635) gb39
»

Telemach ukinja vse analogne radijske kanale

Oddelek: Pomoč in nasveti
409969 (7570) mat xxl
»

AM Stereo postaje v Sloveniji

407698 (5802) nikolahodin
»

Zakaj imajo Radijske postaje več frekvenc?

4612878 (11235) Scorpia
»

RTV popis z grožnjo! (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7210011 (8366) gzibret

Več podobnih tem