Forum » Izdelava spletišč » Google in št. obiskovalcev strani
Google in št. obiskovalcev strani
Go-ahead ::
Google je nekaj preurejal v svojih prikazih zadetkov.
Na strani (glej podpis), se mi v forumu nekajkrat dnevno prijavi cca 20-25 gostov.
Ni mi jasno zakaj št. obiskovalcev ni bolj enakomerno razdeljeno čez dan, ampak se obiski koncetrirajo v neko krajše obdobje.
Na strani (glej podpis), se mi v forumu nekajkrat dnevno prijavi cca 20-25 gostov.
Ni mi jasno zakaj št. obiskovalcev ni bolj enakomerno razdeljeno čez dan, ampak se obiski koncetrirajo v neko krajše obdobje.
bluefish ::
Morda v povezavi s tvojimi temami/odgovori na tem forumu .
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bluefish ()
MrBrdo ::
go-ahead a pa so to unique obiski? lahko bi recimo bil isti človek pa samo narobe interpretiraš podatke.. lahko bi bil tudi kakšen spider ki indeksira tvojo stran (recimo od yahooja) ampak tudi to bi moral analytics pokazat. drugače je pa tut možno to kar pravi bluefish, da si kaj tukaj na forumu odgovoril in je potem nekaj ljudi kliknilo na tvoj podpis.
MrBrdo
Go-ahead ::
Ja saj reavno to me skrbi, da nekdo poskuša z neko programsko opremo, sesuti stran.
Trenutno je na strani spet 25 obiskovalcev (to kaže števec na dnu strani).
Trenutno je na strani spet 25 obiskovalcev (to kaže števec na dnu strani).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Go-ahead ()
techfreak :) ::
Število obiskovalcev ponavadi pomeni, koliko obiskovalcev je stran prejela v zadnjih 5 ali 15 minutah. Poleg tega se zelo verjetno zraven štejejo tudi spiderji.
Gost ::
Če je to res, nimaš kaj narediti. Joomla je vedno podvržena takim zunanjim vplivom. Pazi, da imaš joomlo in vse razširitve vedno na zadnjih verzijah (ravno zdaj je prišla ven 1.5.18). Prijavi se tudi tukaj na prejemanje obvestil o update-ih:
http://www.joomla.org/download.html
ter preverjaj ročno vse razširitve izven standardne joomle (npr. kunena in podobne).
Drugače pa morajo za varnost skrbeti večinoma na strežnik-u, ter ustrezna programska koda:
- login skripte, ki zablokirajo ip-je s prevelikim številom napačnih poizkusov prijave
- ustrezno preverjanje podatkov (sql injection, xss napadi)
- captcha, če je kje potrebna
Open source aplikacije imajo ponavadi bolj obiskane kritične točke.
P.S: Always backup! Dnevno
http://www.joomla.org/download.html
ter preverjaj ročno vse razširitve izven standardne joomle (npr. kunena in podobne).
Drugače pa morajo za varnost skrbeti večinoma na strežnik-u, ter ustrezna programska koda:
- login skripte, ki zablokirajo ip-je s prevelikim številom napačnih poizkusov prijave
- ustrezno preverjanje podatkov (sql injection, xss napadi)
- captcha, če je kje potrebna
Open source aplikacije imajo ponavadi bolj obiskane kritične točke.
P.S: Always backup! Dnevno
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gost ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pripravite vašo spletno stran na nov zakon o piškotkih (strani: 1 2 3 4 … 12 13 14 15 )Oddelek: Izdelava spletišč | 214734 (166300) | Tydek |
» | Koliko časa potrebuje začetnik za postavitev spletne strani s forumomOddelek: Izdelava spletišč | 1486 (1220) | iggy |
» | Pol milijona pohekanih spletnih strežnikov - med njimi tudi slovenski!Oddelek: Novice / Varnost | 5946 (3877) | poweroff |
» | kako je z oglasi na s-tOddelek: Slo-Tech | 2542 (2183) | Primoz |
⊘ | Konkurenca slo-techa? (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Omrežja in internet | 13337 (10007) | Elemen_T |