» »

Wireless "dongle"

Wireless "dongle"

gansta ::

Zanima me,če obstaja recimo usb wireless "dongle", ki bi mi simuliral router direktno iz mojega računalnika, ki je povezan na internet(preko utp kabla...). Gre se za to, da imam v prenosniku neke čudne čipset-e, in mi ad-hoc povezavo stalno prekinja, včasih se vzposstavi včasih ne....

Torej iščem kaj najcenejšega(predvsem tujina), domet mi ni važen, ker rabim predvsem zaradi mobitela, v radiju 5 metrov :)

lp, hvala
  • spremenil: gansta ()

gansta ::

anyone? :$

5er--> ::

ender ::

Če rabiš samo Ad-hoc povezavo, bi moral delovati katerikoli ključek, če pa želiš da se prenosnik obnaša kot dostopna točka, moraš imeti pa veliko srečo, da najdeš ključek, ki to omogoča (USB chipseti, ki omogočajo master mode so redki, poleg tega pa praktično nikoli ne veš, kateri chipset boš dobil v ključku - pogosto se zgodi tudi, da imata dva na videz enaka ključka od istega proizvajalca različen chipset).

(Mimogrede, za začetek ugotovi, kakšno kartico imaš v prenosniku, in namesti najnovejše gonilnike neposredno od proizvajalca brezžične kartice - to pogosto pomaga).
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ender ()

gansta ::

Sej to je največji kur*ac, ker se nikjer ne da dobiti kaj takega za spodobno ceno; problem je da imam povezavo možnost samo preko kabla, ni možno dati vmes routerja(ker gre preko Secure-eudoram), rabim pa kot dostopno točko-router, ki bi "črpal" internet preko mojega prenosnika...

Desty ::

O, pa obstaja. Sam sem pred leti nabavil tole in ravno z istim namenom. Naj le povem, da deluje uredu, a mi sedaj leži v predalu zaradi nabave usmerjevalnika. :)

5er--> ::

1. Lahko v pc dodaš še eno mrežno in nanjo priklopiš router, ter nato iz 1. mrežne share-as povezavo na 2.
2. Advanced varjanta: na router naložiš Openwrt in ga skonfiguriraš, da dela

gansta ::

se pravi bi rabil mrežno na pcmcia express, ker se gre za prenosnika...

Lonsarg ::

Saj ne rabiš nobenega USB routerja, rabiš pač brezično kartico, komot tako preko USBja, ki so še najcenejše, pa odpirat ti ni treba laptopa, recimo:
http://www.mimovrste.com/artikel/249002...
(v lastnostih celo piše ad-hoc tehnologija vgrajena, se pravi bo delalo brez problema, čeprav itak bi morala katerakoli delati)

Pač ena mrežna kartica bo za eduroam, ena pa za ad-hoc. Če bo mobitel dosti blizu pač kupiš najcenejšo USB mrežno kartico stvar rešena.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

gansta ::

Se pravi bi šlo tudi s tem:
http://www.dealextreme.com/details.dx/s...

za 8EUR ?

Se prav možnost je samo preko ad-hoc-a tako kot imam sedaj(če kupim tako "mrežno")?

Lonsarg ::

Uf ne sory, nekaj sem zamešal imena, ad-hoc je neka posebna povezava, ki pa jo mobiteli skoraj ziher ne podpirajo... Ti rabiš, da mrežna dela kot Acces point, edino tko bo ziher na mobitelu delalo, to pa ne bo kar vsaka mrežna dobra. Pri tej na dealextreme piše samo infrastructure in ad-hoc.

Tista, ki sem jaz dal link, pa piše tudi "Soft AP", kar sklepam da pomeni, da dobiš program zraven na CD-ju, ki ga inštaliraš in dela mreža kot Access point, to bi moralo delovati, seveda za windows, sem skoraj ziher, da ne dajo za linux programa zraven...

gansta ::

Ja imam iPhona...in mi trenutno ad-hoc preko prenosnika zelo nagaja..., zato je vse skupaj tako :S

Lonsarg ::

Potem pa kar Access point zrihtat, ti bo delalo na vseh mobitelih z WIFIjem brez problema.

Sicer pa, če si blizu laptopa itak za večino zadev laptop uporablaš, kar se interneta tiče. Tiste maili itd pa itak ne porabijo dosti, pa si lepo Džabest paket z 1GB zrihti za iphone ane..


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1782555270 (3539) Kroos
»

Virtual Router za windows XP

Oddelek: Omrežja in internet
61329 (1145) aco111
»

Izšel Ubuntu 10.10 (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
22166425 (56509) Icematxyz
»

wireless mreža

Oddelek: Kaj kupiti
332983 (2191) pujsek_
»

WLAN rešitev

Oddelek: Strojna oprema
201514 (1221) CCfly

Več podobnih tem