» »

Vprasanje glede feedbacka

Vprasanje glede feedbacka

Mehmed ::

Vsakomur se kdaj zgodi, da odpre temo ko ne zna resit kake tezave ali pa izpostavi zanimivo vprasanje. Ljudje prispevajo kup resitev ali predlogov, avtor pa ne poroca vselej o razpletu. Sicer ga nihce ne sili, malce nehvalezno je pa le. Sploh sedaj ko mi forum mece ven related teme pogosto vidim kako zanimivo staro par let, kjer so se doslej zadeve resile tako ali drugace, ampak se avtor po resitvi ni imel interesa vracat.
No zanima me ce obstaja kak izraz za take oz. kakega bi jim dali. Podobno kot folku, ki sname torrente pa jih ne seeda naprej itd. Da ga dodamo na urbandictionary ipd. pa jim lahko recem ne bodi tak xyz pa povej kaj je delovalo in kaj ne.

solatko ::

Poglej - fer je, kadar na neko vprašanje, odgovoriš, če veš, enako pa je fer, da ob rešitvi sporočiš nazaj, kaj in kako si problem rešil, vendar je oboje na prostovoljni bazi.
Ko daš nek odgovor, je zraven tudi malo postavljanja, češ jaz pa vem (v šoli se dvigne roka), ko pa rešiš nek problem, tudi s pomočjo odgovorov na forumu, si pa tako vesel, da enostavno pozabiš vse ostalo.
Ker smo ljudje pač taki, kot smo, jaz ne bi šel v neko etiketiranje.
Bi se pa kot moderator spravil na razne brezvezne ot odgovore, ki po navadi speljejo temo, na popolnoma stranski tir, sploh pri temah, kjer gre za pomoč pri HW ali SW.

Vse ostalo pa je stvar olike in samospoštovanja.

BALAST ::

Tole je IMHO problem na vseh forumih. Rešitev je več, da se vpelje sistem nagrajevanja, da spraševalec v samo določenih temah lahko zahvali nekomu ali pa mu svetovalec dodeli negativno oceno, če ni zahvale v enem tednu.

Nasploh pa je težko dnevnemu dogajanju slediti v taki meri, da to ne bi bilo izkoriščeno. Pa dokler še ni ene identitete na enaga ampak jih je lahko mnogo, je tu še dodaten sistem v kaosu, ki dopušča preveč goljufanja.

S-T je kvazi poljudnoznanstvena stran. Če bo nekdo vedel več o računalništu pa imel 10.000 prispevkov ga bodo zelenci avtomatsko bolj upoštevali, čeprav je taisti uporabnik smetil po vseh temah. (Primer Mtosev) :))

Sej je na vseh forumih tako pa praviloma folk ki ni prevec gor oz. je prisel resit to zadevo pa gre potem naprej, redni uporabniki so bolj nagnjeni k vracanju v temo.
Ce naletim na neko tezavo s katero se je ze nekdo ubadal pred mano fino. Tudi ce ne pove katera od resitev je delovala, lahko po tem da ga ni nazaj domnevam da ena je pa jih probavam po vrsti. Kake zadeve pa niso tok prakticne ali so pa enostavno zanimive in imas po par straneh teme zoprn obcutek kot bi ti nekdo ugasnil film pet minut pred koncem.
Etiketa gor ali dol, ce bi koga zmotivirala ne more skodit. ;)

BALAST - Ne gre za zahvale, nagrade..., temveč pomoč drugim, ob problemu, ki je bil na določeni temi rešen, torej poleg vprašanja o problemu, tudi odgovor po rešitvi problema, na kakšen način je bil rešen. Večina tem se konča z: zahvaljujem se vam za pomoč pri rešitvi mojega problema - manjka pa, do rešitve sem prišel na tak in tak način, naredil sem to in to - enostavno je to pričakovan odziv od nekoga, kateremu smo pomagali, do rešitve
Tudi zaradi tega se teme ponavljajo z enakimi ali malenkost drugačnimi problemi.
Pa sploh ne gre za upoštevanje ali neupoštevanje tistih, ki dajo več ali manj prispevkov, gre samo zato, da je prikazan način rešitve nekega problema.

Fave ::

ne bodi tak
gnoj neprekidan na roke delan,
pa povej kaj je delovalo in kaj ne.
:))
My mind's a hyper tool that fixes everything.

boogie_xlr ::

Če hočete sistem nagrajevanja, potem pejte na expert-exchange, yahoo answers, social.mocrosoft........

Sej nocem sistem nagrajevanja. Izraz bi rad skoval za folk, ki ne zna prav zakljucit zgodbe. ;)

To je stvar olike tistega, ki ima problem in ga s pomočjo informacij s foruma, tudi razreši, še več pa pomaga, če je do rešitve prišel drugje.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kaj je to programerska logika? (strani: 1 2 )

Oddelek: Programiranje
5210209 (7214) windigo
»

Izdelava mobilne igre

Oddelek: Igre
332951 (1886) blackbfm
»

Informacije v kantah (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
19224562 (21453) krneki0001
»

Slo-Tech Linux nagrajen

Oddelek: Operacijski sistemi
492171 (1379) undefined
»

Forum poln debilov in smeti (strani: 1 2 )

Oddelek: Slo-Tech
645426 (4304) OZZY

Več podobnih tem