Forum » Loža » Party bedaki
Party bedaki
johnnyy ::
Na enem iz med party-ov me je nek osebek začel suhoparno izzivati, ker sem očitno prečkal njegov teritorij. Vse skupaj se je nadaljevalo tudi s potiskanji z njegove strani. Sam imam zelo visoko toleranco glede tega, zato sem se dotičnega raje čimprej otresel, kljub temu, da je kazal zelo močno naklonjenost k pretepu. V tem kontekstu me zanima, ali lahko nekdo v samoobrambi reagira na takšno vrsto provokacije oz., kakšna so pravna določila, če s takim osebkom zapadeš v pretep? V primeru, da celotno dogajanje posname kamera, in takšnemu bedaku pokažeš 'hudiča', ali te lahko toži za kakršnokoli poškodbo, ki si mu jo naredil? Sam nimam nobenega indica, da bi se zapletal v kakršnekoli težave, in me ta zadeva zanima zgolj informativno. Hvala za morebitne odgovore.
Good Guy ::
če ga že prebutaš, glej da te mahne prvi, spoh če je vse posneto..
če ni, ga dobi na placu kjer ni folka, vrečo na glavo pa zbrcat kretena...
če ni, ga dobi na placu kjer ni folka, vrečo na glavo pa zbrcat kretena...
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^
Naj računalnik dela za vas^^
pupsi1984 ::
lej vedno si na slabšem:
toži te lahko:
1. če začneš pretep, pretep se ne konča z večjimi posledicami-si bo že neki smislil...
2. ne začneš pretep in pri obrambi uporabiš prekomerno silo (kaj to je sila subjektivno)
3. ne začneš pretep, dobiš batine in ima on več očividcev kot ti (resno)
4. če začneš pretep, ga nalamaš ko hudiča, boš plačal da se ti bo kr bliskalo (če je posneto, očividci itd)
5. ne začneš pretep, se braniš z pravo mero sile in čakaš na policiste, ki naredijo zapisnik v katerem piše, da sta dva sodelovala v pretepu (njih itak boli K...) in to kljub temu, da si bil ti napaden...
najbolj pametno je iti stran... lej tud če ga boš zbil, je večina takih prp da pokliče kolege, pa pol oni tebe lovijo pa bla bla bla bla... ne splača se s tem ukvarjat...
toži te lahko:
1. če začneš pretep, pretep se ne konča z večjimi posledicami-si bo že neki smislil...
2. ne začneš pretep in pri obrambi uporabiš prekomerno silo (kaj to je sila subjektivno)
3. ne začneš pretep, dobiš batine in ima on več očividcev kot ti (resno)
4. če začneš pretep, ga nalamaš ko hudiča, boš plačal da se ti bo kr bliskalo (če je posneto, očividci itd)
5. ne začneš pretep, se braniš z pravo mero sile in čakaš na policiste, ki naredijo zapisnik v katerem piše, da sta dva sodelovala v pretepu (njih itak boli K...) in to kljub temu, da si bil ti napaden...
najbolj pametno je iti stran... lej tud če ga boš zbil, je večina takih prp da pokliče kolege, pa pol oni tebe lovijo pa bla bla bla bla... ne splača se s tem ukvarjat...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: pupsi1984 ()
Okapi ::
Predvsem se moraš pred pretepom prepričati, da imaš ob sebi več za pretep pripravljenih prijateljev kot oni drugi. Kar takšni, ki takole izzivajo pretepe, nikoli niso sami.
O.
O.
pupsi1984 ::
... itak v takih situacijah nkol ne veš kdo ti bo s hrbta prletu... lahk si sam fedor osebno, pa te bo kakšni hinavec podprl s strani s sucker punchom... na srečo se res večina folka ne zna tepst... ma pa že skor vsak pobalin nož... tega pa se boj bolj kot batin...
Avenger ::
Preber si tole: http://www.dnevnik.si/novice/kronika/10...
Tipa sem poznal na videz, hodil je na isti fitnes, poznal se z lastnikom, bil pogosto v tem lokalu in je naredil name pozitiven vtis. Kolikor se da čisto objektivno razbrati iz zgodbe je tisti drugi tip težil, izzival in bil nasploh debil (se ne spomnim ali je prvi udaril, ne bom bral še 1x), ta ga je pa le enkrat kresnil in to je bilo to.
Vedno je veliko veliko bolje bežat, se izognit spopadu, ker boš po vsej verjetnosti potegnil ta kratko - ali boš zgubil pretep, ali pa potem na sodišču, ko bo tvoj nasprotnik privlekel lažne priče in debelo lagal, ti boš pa pošteno povedal kako je bilo. Razen v primeru da si v lokalu kjer skupina 20 prijateljev praznuje rojstni dan nekoga, nakar uletita 2 tipa in začneta šlatat bejbe. Take lahko mirno nabutaš, pa ne bo nič posledic. Razen maščevanja.
Tipa sem poznal na videz, hodil je na isti fitnes, poznal se z lastnikom, bil pogosto v tem lokalu in je naredil name pozitiven vtis. Kolikor se da čisto objektivno razbrati iz zgodbe je tisti drugi tip težil, izzival in bil nasploh debil (se ne spomnim ali je prvi udaril, ne bom bral še 1x), ta ga je pa le enkrat kresnil in to je bilo to.
Vedno je veliko veliko bolje bežat, se izognit spopadu, ker boš po vsej verjetnosti potegnil ta kratko - ali boš zgubil pretep, ali pa potem na sodišču, ko bo tvoj nasprotnik privlekel lažne priče in debelo lagal, ti boš pa pošteno povedal kako je bilo. Razen v primeru da si v lokalu kjer skupina 20 prijateljev praznuje rojstni dan nekoga, nakar uletita 2 tipa in začneta šlatat bejbe. Take lahko mirno nabutaš, pa ne bo nič posledic. Razen maščevanja.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.
Tear_DR0P ::
vedno je fino pobegnit do varnostnika in mu potarnat da te tip nadleguje - če bodo to naredl trije, bo varnostnik že trznil
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain
Samuel Clemens aka Mark Twain
Machete ::
Raje se izogni takile situaciji. En znanec je zbil enega neznanca, ki mu je cel večer težil in ga žalil v lokalu. Res, da je ta moj znanec pretiraval in je za konc še stol razsul na njemu, ter mu zbil par zobekov.. sam tip še danes plačuje kredit za odškodnino ;)
okol 7000EUR pa še kartoteko mislim da je dobu, če se ne motim..
okol 7000EUR pa še kartoteko mislim da je dobu, če se ne motim..
St235 ::
Samoobramba je dovoljena v takšni meri, da nekdo pred grožnjo zaščiti sebe, svoje bližnje ali premoženje. Samoobramba ne obstaja sama po sebi ampak jo lahko uveljavljaš kot obrambo v sodnem oziroma civilnem postopku. Torej se od primera do primera posebej določi ali je bila samoobramba upravičena in predvsem ali je bila sorazmerna z grožnjo. Ni dovolj, da se braniš ampak pri tem ne smeš uporabiti pretirane sile. Kot prej omenjeno, če te nekdo polije z pivom in ti j**** mater mu pač ne moraš na glavi zlomit stol. V takšnih gostilniški pretepih je ponavadi kriv tisti, ki zmaga/ima boljše priče/odvetnika. Ker v tisti gužvi je težko ugotovit kdo je koga prvi pritisnil in zakaj.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | Samoobramba - posledice (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Loža | 52576 (45976) | Mavrik |
⊘ | Potreba po samoobrambi - kateri trening bi mi biu primeren? (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Loža | 54784 (49486) | bluefish |
» | Brutalni pretep v Cirkusu (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 17758 (13850) | Looooooka |
» | Varnostnik do smrti pretepel 20-letnega obiskovalca Globala (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Loža | 24711 (18328) | T0RN4D0 |
» | Samoobramba (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 10052 (7548) | Daliborg |