» »

Samoobramba

Samoobramba

1
2
»

OChack ::

pjt u legijo, tm te bojo dobr naučl tepst druge, pa tud sam boš tepen, ampak to da en model pref*** en kombi specialcov pa nevem če kera karate kid varjanta zmore>:D
Int€l inside, IDIOT Outside

BigWhale ::

Ja to je pa res tezko no. Mas 10 specialcev zaprtih v kombi, pa vzames eno palco in prefukas kombi... Noben klepar ga ne bo vec skupaj sestavil!!!

Daliborg ::

@UNIVERZUM
Ti pa blage od fajtov ...glede na 2. tvojo tocko bom povdaril nekaj: skoraj 90% pretepov se konca na tleh! (glej pride ce ze nimas izkusenj)
Pa kar se mene tice se znam bolje tepst na tleh v lezecem polozaju kot pa v stoje. ZAKAJ ?...ker da bi nasprotnik prisel do moje glave potrebuje celotno dolzino mojega telesa...vmes so pa najprej noge, potem pa roke. V primeru da me hoce kot si ti rekel zbrcati na tleh imam jaz v lezecem polozaju svobodne min.3-4 okončnine, kar poveca moznost da mu izvedem kljuko in ga privedem k tlem oz. mobiliziram.

P.S.
Prosim "otroci" ne nakladajte mu nesmiselnosti razen ce nimate vsaj 1 leto sparing izkusenj in ste seznanjeni s posledicami. Se enkrat povdarjam da je moc vse resiti verbalno, in ne fizicno, ki naj bi bil skrajni primer.

Lp!
Format life:
Warning all life will be erased!
Do you want to continue?(y/n) Y_

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Daliborg ()

DimmniBurek ::

Ma ne štekam kku mislte da boš enmu manijaku, ki te hoče prefukat iz dobre(slabe) volje kej dopovedal. Verbalno namreč.

Mogoče ni neumnost da kupiš eno navadno pleksi steklo, zlepiš skupaj 2-3 plasti in zrežeš ven bokser. Lahek, imaš ga v žepu, v pripravljenosti na najhujše... Edini problem je da te nekdo zbije, ti ga vzame in te znjim prebuta še bolj.

Najboljša varjanta je da si omisliš bicikel... Takrat lahko sikaš po mili volji:D
There Is No Stronger Drug Than Reality

Gr0unD Zer0 ::

dobro zavezani čevlji, po moznosti športni copati ter zelo dober čas na ene 300m... če si lastiš šolski rekord na 1000 metrov, toliko bolje:D

verbalno pa se je z kakim trotlom pijanim ekstremno tezko zmenit, ker ovi ne razmislja zakaj te bo vsekal... oni samo razmislja kam te bo... in tudi če razmišlja, zakaj, ga boš tezko preprical da si ti napačen človek


Daliborg: če pa maš izkušnje samo iz sparinga, in še nisi dobil konkretno po češplji, raje ne pametovat tu...

izven ringa se nihče ne drži pravil.

"poznam" kmeta, ki ma mali gasilni aparat v avtu... odveč mi je povedat da glavna naloga tega gasilnega aparata ni gašenje kakega ognja

darkolord ::

Pijan trotl pa itak ni tako hiter, da bi za tabo lavfu

DimmniBurek ::

Moja dva prjatla sta bla primorana uporabit gedor za gumo odšraufat in dvigalko.
So sam čakala kdo bo prvi... Če nebi onadva bi pa unedva. Tako da sta jih nabila ku psa:D
There Is No Stronger Drug Than Reality

UNIVERZUM ::

Daliborg: jst sem to napisal iz izkušenj, ker sem bil edinokrat res tepen, ko sem obležel in se nisem pravočasno pobral- pa še to bila je samo ena oseba. Sem imel pa nekaj primerov "teženja" v poznih urah 3,4,5 zjutraj ko sem odhajal iz klubov v Grazu, pa sem jih dobr odnesu.

Ne govori o sparingu, kjer se nasprotnika pazita da se ne poškudujeta resneje. Na ulici modela/e ne zanima koliko te bo/do poškoval/i ampak samo kako hitro. Na ulici niso pomembni zlomljeni členki ali pa kakšen zob manj, pomembno je da zadnji stojiš in lahko rečeš you...

Če pa obležiš in te model začne brcat, pa nagonsko poizkušaš zaščititi del kamor letijo brce. To je nezaveden refleks in ne govori kako ga primeš in potegneš na tla, bla bla.

Prav tako te prosim, da ne govoriš o diplomaciji, ker model ki hoče nekaj od tebe ne posluša tvojih besed. Pa naj se spravi nate zaradi materialne koristi, ker potrebuje dvig samozavesti in se mu zdiš primerna tarča ali pa da se lahko postavi kakšen car je (frendi ga pa opazujejo). Tak folk nima pospravljeno v glavi in besede, pa naj bodo lepe ali pa grozeče ne zaležejo.


To so moje izkušnje, želim ti da imaš lepše.
Asrock Z77 pro4-m,i5 3570, corsair 8gb, sapphire 4870,CC500R
Odrasli so samo otroci, ki jih nihče ne potegne za ušesa,
ko naredijo veliko neumnost/by yjpe

BigWhale ::

> Ma ne štekam kku mislte da boš enmu manijaku, ki te hoče prefukat iz
> dobre(slabe) volje kej dopovedal. Verbalno namreč.

Look, there's a three headed monkey behind you!

Gr0unD Zer0 ::

Pijan trotl pa itak ni tako hiter, da bi za tabo lavfu


če si sam pijan je nekak izenačeno...:D

Daliborg ::

@UNIVERZUM
I rest my case! .... blage nimas od fajtov ...ker ce bi se znal boriti bi vedel da je pozicija na tleh bolj optimalna kot pa ce stojis na 2 nogah ! Glede sparinga pa ti res ne bom raje govoril ampak ti bom priporocal da nekoga ki sparira dejansko vprasas ali je res da "zelo" pazita da se ne poskodujeta.(kar sparista pazita je da ne zgubita zivcev ampak jih probata vedno zadrzati ! ) Ne zadrzujeta pa svojih udarcev ker poi ni point sparinga da te jst bozam ! ...kako bom pa vedu kok mocno udart da se podres! Ker ce je tako bi vedno ostal na vrecah! Kaj ti misliss da iz noc na dan v ringu pristanes? Te noben ne vzame ce se nisi izkusil par dobrih udarcev in se obdrzal!

Če pa obležiš in te model začne brcat, pa nagonsko poizkušaš zaščititi del kamor letijo brce. To je nezaveden refleks in ne govori kako ga primeš in potegneš na tla, bla bla.

Glede tega stavka te pa lahko spljuva dosti poznavalcev borilnih vescin (vsaj azijskih). Ce se nisi videl borbe iz tal ne govori neumnosti, kot sem ze omenil imas proste 3-4 okoncnine (2 roke, pa vsaj 1 noga, druga noga lahko tako sluzi za obrambo/napad, ampak najveckrat je v stiku s tlem zaradi obracanja celega telesa za 360°) primer: se pravi jaz sem na tleh in ti zelis proti moji glavi z nogo Tvoja noga mora 1 ostati na tleh druga pa leti proti moji glavi z samo 2 rokami ce jih prekrizas dobis zelo dobro obrambno tocko + hej roke so clovek, katere se lahko tvoje 1 noge oprimejo ...te povlecem in moja najblizja tocka so tvoja jacka, ce jih obranis z rokami je tvoja glava moj 2. cilj ...kot vidis sem ti postopek opisal iz izkusenj/treningov, ce te zanimajo detajli oz. kako to izgleda ti priporocam da si ogledas malo Wing Chung, Aikido, WaleTudo in se kako podobno borilno vescino.

Prav tako te prosim, da ne govoriš o diplomaciji, ker model ki hoče nekaj od tebe ne posluša tvojih besed. Pa naj se spravi nate zaradi materialne koristi, ker potrebuje dvig samozavesti in se mu zdiš primerna tarča ali pa da se lahko postavi kakšen car je (frendi ga pa opazujejo). Tak folk nima pospravljeno v glavi in besede, pa naj bodo lepe ali pa grozeče ne zaležejo.

Hmm..si preprican da diplomacija ne deluje? V tem primeru katerega si opisal ima nasprotnik veliko vec adrenalina v sebi kot ti, (zaradi frendov) se pravi ce vidis da se bodo tudi frendi nate spravili, res priporocam da jo uzges kakor te hitro noge nesejo. V primeru da se frendi ne bodo postavili zanj, ga pravilno vzges 1x sred cela da se zgrudi na tla ker bo ponucal zelo veliko kisika, v primeru da ti ne bos ostal hladne krvi bos tudi ti ob zavest kmalu. Opozarjam pa da ne udarjas v glavo ce nisi preprican ali bo vstal po tem udarcu ali ne ! ! !! ! Kajti sredi cela imas zilo po kateri ....pa ne bom sedaj o tem...uglavnem ce se znajdes v taki situaciji ( ki je najbolj primerna do starosti 18 let) In je tvoj nasprotnik nabit z adrenalinom ohrani mirno kri ker bos opazil da sploh ne ve kam maha...takrat to izkoristi dodobra!

Lp!
Format life:
Warning all life will be erased!
Do you want to continue?(y/n) Y_

DimmniBurek ::


>:D
There Is No Stronger Drug Than Reality

Barakuda1 ::

ker ce bi se znal boriti bi vedel da je pozicija na tleh bolj optimalna kot pa ce stojis na 2 nogah !


No, no. Ta trditev ima dve slabi točki.

Prva je ta, da mora biti borec, ki se bori na tleh, že zelo izkušen borec. Pa ne le to. Biti mora izkušen za borbo na tleh.
Res je da so nekateri borci izpilili to veščino skoraj do popolnosti (predvsem Brazliski borci), a je za začetnika vseeno zelo tvegan način borbe.

Druga slaba stran je, če je tudi nasprotnik izvežban borec. Tak ne bo napadal predela glave in rok, pač pa bo najprej npadal noge.
Ko boš dobil nekaj dobrih udarcev v stegna, pa bo tvoja prednost borbe na tleh hitro kopnela.

Sploh pa je dokaj deplasirano svetovati (ali celo zatrjevati) kakšen stil borbe naj kdo uporabi, češ, da je ta najboljši.

Dejstvo je, da si le z borbami vsak borec izoblikuje stil borbe, ki je njemu najustrezneši.

To pa je odvisno od marsičesa. Od velikosti (naprimer. Razlika je če si suh ko prekla in visok preko 180 cm in tehtaš 100 kg, ali pa si majhen in zavaljen, pa pravtako tehtaš 100 kg.
Pa ni to edini dejavnik, je pa eden od pomembnjših.

Še zmeraj pa menim, da v realni borbi praviloma eden proti dvema, ali celo več nasprotnikom nima ravno velikih možnosti (pod pogojem, da vsi vsaj kolikor toliko obvladajo borilne veščine)

Pravtako jih nima, če je nasprotnik oborožen s hladnim orožjem (nož naprimer)

Modro je le eno. Če je le možno, se spopadu izogibajte.

Looney ::

@DimmniBurek: tole je FUL težko lepo in naravnost vreči, če ne znaš. Se raje zapiši v tla/steno kot v tarčo.>:D
"#define QUESTION ((bb) || !(bb)) - Shakespeare."

DimmniBurek ::

To sva včasih z bratrancem nardila, tako na oko iz pleha, ki sva ga najdla v garaži, zrezala sva z onimi škarjami, malo potolkla da je plata ravna in Massacre has begun!
Sem imel tudi une druge Shurikene, ko je u bistvu samo "ošpičena palčka", s tem da sem imel prave nože, narejene samo za metanje. Ošpičeni na obeh straneh, balance direkt na sredi. Majka:D

Sicer pa se da izvežbat, in če nimaš druge varjante potem pač vržeš...
There Is No Stronger Drug Than Reality

Gr0unD Zer0 ::

@DimmniBurek: tole je FUL težko lepo in naravnost vreči, če ne znaš. Se raje zapiši v tla/steno kot v tarčo.


ko bi kaki dve prileteli v njegovo smer, bi si ded premislil, če bi se spravil na tako ninjo ki nosi shurikene zraven...(a-sa)
lahko da v hlačah skriva še katano ter obvlada kung-fu:P

Looney ::

Sem rekla, če ne znaš. Mi smo to metali na treningu in sprva je letelo čisto povsod, samo v desko s prilepljenimi balončki (tarče) ne.:P
"#define QUESTION ((bb) || !(bb)) - Shakespeare."

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: Looney ()

Gr0unD Zer0 ::

če znaš ali ne, jaz pač pri nekom z šurikeni ne bi reskiral, da me trofi...

Johanson ::

Glede shurikenov upam da je to hec, ker te zadeve se štejejo kot hladno orožje, prav tako so učinkovite samo ko je nasprotnik dovolj daleč stran od tebe, kar se pa malokrat na ulici zgodi.

@Daliborg:
Glede parterne borbe se strinjam da se veliko fajtov konča na tleh, ampak trditi da je ležati na hrbtu ugodnejše kot stati na nogah je malce čudno.
Moraš se zavedati, da se na ulici folk tepe z čevlji, in če te kdo z špico nabaše v stegno si pretty fucked up. Naslednja stvar ki je problematična pri parterni borbi je to, da si dokaj imobiliziran (ne moreš se hitro premikati po tleh), tvoj nasprotnik zlahka odskoči za kak metrček ali dva, pobere kako kanto, ter jo zabriše vate. Prav tako si pri parterni borbi zelo ranljiv proti kakšnim posredovanjem tretjhe osebe (v stilu: cela žlahta je priletela na pomoč).

Pa ne me narobe razumeti, poznavanje parterne borbe je ključnega pomena, ampak trditi da je na ulici bolje ležati na hrbtu kot stati na nogah je pa malce absurdna.

DimmniBurek ::

@Johanson: Ne v bistvu ni hec, ker če te kdo napade, jebiga, raje da jih on skupi kot jaz. Jaz načelom nobenmu nič nočem in se ne spravljam na nobenga, ker se mi zdi milo rečeno patetično. Ampak v skrajni sili boš pa nekomu nekej naredu, da le on tebi ne bo. Če se že spravlja na nedolžnega osebka na cesti...
There Is No Stronger Drug Than Reality

BigWhale ::

Hm, moj brat po kakih osmih letih intenzivnega treninga ninjitsuja pravi, da je najboljsi fight tisti, ki se mu izognes. :) Pa na treningih mecejo v tarce vse od shurikenov, do sekir in se ucijo borbe proti ljudmi oborozenimi tako s hladnim kot 'toplim' orozjem.

Looney ::

Kje pa to trenira?:))
"#define QUESTION ((bb) || !(bb)) - Shakespeare."

jype ::

V Afganistanu :)

DimmniBurek ::

Šuriken je pomoje bolj za to da nekoliko časa pridobiš, vržeš enga, pa še enga, pol pa gaaaaaaaaaas. Vsaj jest bi tako naredu, če pa slučajno zadeneš in oni leži na tleh s krvavitvami, pokličeš rešilca in spizdiš... Jaz nebi rad da nekdo izkrvavi do smrti...:|
Vmes še vzameš šurikene, da nebi kak krimič strašil s prstnimi odtisi na šurikenih:D
There Is No Stronger Drug Than Reality

leinad ::

dimni si že slišal za prekoračen silobran?

DimmniBurek ::

Si že kdaj slišal za razbito betico?;)
There Is No Stronger Drug Than Reality

bosanac ::



>:D >:D [>:D

T-h-o-r ::

Najboljša samoobramba (vsaj zame) je brca-med-noge™

DimmniBurek ::

THOR, kaj pa če jo ti dobiš? Pa te pol še fejst zbrca?
Resno misliš da boš kar brcnu? In napadalec ne bo prvi, oz. vsaj pripravljen? Šuriken vržeš iz 5metrov, brcneš pa lahko le iz 1metra;)
There Is No Stronger Drug Than Reality

Meizu ::

T-h-o-r: Imaš prav - fajn mahneš u jajca, pa je oplel za vsaj pol ure, preden se pobere od tal... Ker ga ni junaka, ki bi ustal in se naprej tepel, medtem, ko mu eno fajn zabiješ u mednožje...

Meizu ::

@DimniBurek: Velikemu številu ljudi se gre le za strašenje in ne za uni ubijalski fight... Da res nekoga napadeš z orožjem in ga dejansko zabodeš, pa moraš biti res psihično napaden in nor, poleg tega resnično nalit...

Pa brez skrbi, v naši okolici je dosti nevarnih tipov, ki hodijo v grupah, pa pridejo mimo tebe, češ, te bomo razsuli, pa se ne zgodi nič... Je pa res, da so izjeme, ki si upajo dlje... Pa še te ponavadi ne napadajo v šprintu iz petih metrov, ker te najprej primejo in z rokami malce zagrabijo za majico, takrat pa mirno zahruliš mu eno v jajca, pa bo dobr za neki časa:D

BigWhale ::

Looney, v Lj je klub kjer trenira. Ce pa ces kaj vec informacij pa PM... :)

-----

Ja, mednozje bi bil tudi moj cilj pri pretepu. Pa ostali mehki/obcutljivi deli. Pa v mednozje bi ciljal z vsemi razpolozljivimi sredstvi. Roke, noge, zobje. Vseeno, samo da fejst zagrabi. Ali pa z eno roko za lase (ce se ne tepes ravno s skinheadom), mocno potegnes v poljubno smer in potem s prstom v oko.

Ali pa z dvema prstoma zadaj v jetra ali vranico. Boli k strela. Dolgi nohti! Ne da tipa udaris na gobec, za lice ga zgrabis in nohte zarijes not. Ali pa mu prst v nosnico porines.. Samo to moras ze precej dobro ciljat. ;) Ce bi bil nasprotnik v poletnih oblacilih bi tudi grizel. Ugh, tip bi sel domov s takimi hematomi, da bi ga v BDSM klub sprejeli kot castnega clana... ;>

Hm ja. rajs se tepem 'ko baba' in zmagam, kot pa ko taprav desc pa grem domov zbrcan. :P

strictom ::

Jaz že nekaj let treniram Drunker Bar Fighting.

Sicer pa. Če boš že sam zgledal zajeban je malo verjetno da se te kak čefur loti. Če se te pa že pa nagrunti uppercut. Fajn močn šus pa bo tipček za pol urce na hladnem med zvezdam.

:)
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

Daliborg ::

@Barakuda1

se strinjam s teboj, a moras vedeti da nisem ciljal na to da se bo pretep takoj zacel na tleh :) .
Vsekakor so izkusnje na prvem mestu.

Lp!
Format life:
Warning all life will be erased!
Do you want to continue?(y/n) Y_
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero borilno veščino izbrati (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8021764 (17986) solatko
»

Borilne veščine specialnih enot (strani: 1 2 )

Oddelek: Šport
7013377 (10907) Andrej14

Potreba po samoobrambi - kateri trening bi mi biu primeren? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
26151765 (46467) bluefish
»

Borilne veščine

Oddelek: Loža
4810264 (9297) amigo_no1
»

Kali - filipinska borilna veščina (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11516486 (11429) imagodei

Več podobnih tem